| Autor | Správa |
suchy
 Čestný člen
 Založený: 17.10.2006 Príspevky: 1770
 | Zaslal: Ut 29.01.08 15:26 |   |
to cd predpokladam pyta preto, bo chces asi instalovat program ktory sa na tom cd nachadza |
_________________ A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table. | |
     |
 |
hawo
 Užívateľ
 Založený: 30.12.2005 Príspevky: 599 Bydlisko: Bratislava 85101
 | Zaslal: Ut 29.01.08 16:11 |   |
staci mi aj pri opensusu live cd rovnako ako pri kubunte ? lebo ked som instaloval kubuntu s live cd tak mi stale hlasilo nejaku chybu s acpi ... |
_________________ Viete aky je rozdiel medzi Windows userom a Mac userom ? Ked dostane windows user chut na prazenicu ide obchodu, kupi si vajcia a spravi si ju. Mac user si naklonuje sliepku, umelo ju oplodni pocka az nakladie vajcia z tych si spravi prazenicu a este tvrdi ze je ovela lepsia ako ta od windows usera | |
   |
 |
suchy
 Čestný člen
 | Zaslal: Ut 29.01.08 18:12 |   |
to nebola chyba toho ze si mal live cd. skor ti chybal nejaky driver alebo tak. opensuse som na live cd este nemal ale predpokladam ze instalovat sa z neho da tiez, takze ti staci. |
_________________ A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table. | |
     |
 |
hawo
 Užívateľ
 |
linux sa mi prestava pacit kubuntu mi nejde kvoli acpi a v opensuse zistujem ze mi nejde ani dvd napalovacka ani usb kluce  |
_________________ Viete aky je rozdiel medzi Windows userom a Mac userom ? Ked dostane windows user chut na prazenicu ide obchodu, kupi si vajcia a spravi si ju. Mac user si naklonuje sliepku, umelo ju oplodni pocka az nakladie vajcia z tych si spravi prazenicu a este tvrdi ze je ovela lepsia ako ta od windows usera | |
   |
 |
walter
 Užívateľ
 Založený: 09.11.2007 Príspevky: 132
 |
skus gentoo nakompilujes si ho presne na svoju zostavu a nemas problem )
nezabudaj, ze gentoo je uz skor pre skusenejsich... ale kto je sikovny a chce sa ucit s linuxom tak nebude mat problem |
| |
  |
 |
mishul
 Užívateľ
 Založený: 13.04.2007 Príspevky: 74
 |
gentoo od zacatku nee... akorat by si linux znechutil, kompilovat si jadro bez nejakejch vetsich zkusenosti je docela humus  |
_________________ blabla bla bla blabla.. | |
     |
 |
walter
 Užívateľ
 Založený: 09.11.2007 Príspevky: 132
 | Zaslal: St 30.01.08 13:22 |   |
prave preto som zacal s ubuntu ... ale pokukujem po debiane ... gentoo je pre lamku hardcore, ale ako som napisal tak sikovnejsi nebudu mat problem
kamos zmazal komplet disk (rodinne data,atd,atd) a nahodil gentoo.. a teraz zacina robit systemarcinu ... holt sikovny  |
| |
  |
 |
hawo
 Užívateľ
 | Zaslal: St 30.01.08 15:01 |   |
nooo tak kubuntu som rozchodil...musel som ho nainstalovat s prikazmi noapic irqpoll (keby mal niekto podobny problem) a uz to ide...ale zas sa v tom nevyznam a neviem nainstalovat ani firefox :-( proste ked ho dam rozbalit tak mi to pise same chyby a ked mi to ide tak neviem co mam spravit s tym rozbalenym..skype som uz roschodil..a inac Opensuse z ich origos stranky mi ziadny nefunguje ani 32bitove dvd ani live cd...co mam od kamosa to mi ide..takze neviem ci to mam napalit ako dajake zvlastne iso ci co a posledna vec zatial neviem absoluuutne ako mam nainstalovat drivre na grafiku...skusal som to podla navodu ale potom mi uz nabehlo len textove rozhranie a graficke sa nedalo uz pustit...nemam rad windows ale asi sa budem musiet k nemu vratit este v Kubutne mi vypisuje daku chybu s Kde nieco "the application unknown (nspluginviewer) crashed and caused the signal 11 (SIGSEGV)" |
   |
 |
suchy
 Čestný člen
 | Zaslal: St 30.01.08 17:03 |   |
firefox nainstalujes jednoduchym prikazom sudo apt-get install firefox. neviem aky problem si s tym mohol mat. myslim ze kubuntu by ti malo aj samo ponuknut instalaciu driverov. ubuntu restricted drivers alebo jak sa to vola. a preco tak strasne nemas rad windows?? predpokladam, ze po tejto skusenosti uz nebudes mat rad ani linux. |
     |
 |
hawo
 Užívateľ
 | Zaslal: St 30.01.08 17:13 |   |
no lebo ked stiahnem firefox tak je zbaleny v tar ci co a neviem kam ho mam rozbalit |
   |
 |
mishul
 Užívateľ
 Založený: 13.04.2007 Príspevky: 74
 | Zaslal: St 30.01.08 20:05 |   |
nestahuj firefox z webu, stahni ho normalne z repozitare, nic rozbalovat nemusis... cetl jsi o ubuntu vubec neco, nez jsi se do nej pustil?  |
_________________ blabla bla bla blabla.. | |
     |
 |
miker
 Užívateľ
 Založený: 31.05.2007 Príspevky: 1393 Bydlisko: Budmerice Vek: 19
 | Zaslal: St 30.01.08 20:46 |   |
|
   |
 |
tlacitko Enter
 Užívateľ
 Založený: 30.05.2007 Príspevky: 649
 | Zaslal: St 30.01.08 21:27 |   |
pre uplnych zaciatocnikov:
http://ubuntu.kayle.sk/download.html
podla mna velmi dobry manual, a co nenajdes tam to najdes inde na webe; v tomto je podla mna linux uplne super, vacsina vacsich distribucii ma velke komunity, este sa mi nestalo ze by som nenasiel riesenie nejakeho problemu (aj ked niekedy som sa pri tom poriadne zapotil ) |
| |
   |
 |
hawo
 Užívateľ
 | Zaslal: Št 31.01.08 10:02 |   |
no tak som skusil Ubuntu a ta sa mi docela aj zapacila...ale zase mi nejde ani za nic rozchodit skype pise mi to stale chybu s libqt4-core a nejdu mi stiahnut ani ziadne pluginy stale pise ze sa v E: nenasli ci co... |
   |
 |
|