IT NEWS PC REVUE PC FORUMInternet time: @368
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Snowboard na Donovaloch

25.2. to tam rozskáčeme. Akcia, kde nesmieš chýbať. Hlasuj a vyhraj! KebyNieco.sk

Televízia Magio

Široký výber programov, super funkcie, Magio Archív, + prvých 100 dní zadarmo. Telekom.sk

Ochráň svoj profil

Pozri si užitočné tipy v novej aplikácii Tatra banky. www.tatrabanka.sk

Nová súťaž

Zapojte sa do Kaufland súťaže a hrajte o nákupné poukážky v hodnote 100 a 50 €. www.kaufland.sk

Schudla som 15kg za 4 týždne

Zisti tajomstvo perfektnej postavy! Prečítaj si môj príbeh a zisti ako. www.janinblog.com

Konverzia do DivX

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
liveman
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 17.10.2006

PríspevokZaslal: Ut 27.07.10 21:44Odpovedať s citátomNávrat hore

Mám vlastné videá z kamery v DV formáte, tie som si previedol do DVD a napálil vo formáte DVD video (zrejme Mpeg2). Keďže sa vraví, že DVD nie sú dostatočne spoľahlivé na dlhodobú archiváciu dát, chcem si filmy ešte aj zálohovať na CD najlepšie zrejme v DIVX formáte.
Skúšal som viac rôznych programov, ale vždy sú to nejaké shareware, alebo neúplné verzie, vyžadujúce zaplatiť. Nič mi poriadne nefunguje.
Vie mi niekto poradiť nejaký freeware program na konverziu, aby som nemusel zháňať všelijaké sériové čísla, cracky a pod., ktoré mi vždy donesú do PC vírusy a samé problémy.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuSkypeZobraziť autorove WWW stránky
ElNorka
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 25.12.2008
Vek: 21

PríspevokZaslal: Ut 27.07.10 21:48Odpovedať s citátomNávrat hore

skus "any video converter" , je free ale cez telefon ti nepoviem ci ma divx

// www.any-video-converter.com/products/for_video_free/

prandof
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 27.12.2007

PríspevokZaslal: Ut 27.07.10 21:54Odpovedať s citátomNávrat hore

http://labs.divx.com/DrDivX

DivX už vo svojej podstate je stratový kodek, takže kvalitou DVD nemôže nahradiť, takisto si prepočítaj koľko ťa výjde jedno CD + miesto na uskladnenie, DVD vychádza z CD, takže si nemysli, že na CD ti film vydrží dlhšie, všetko závisí od rýchlosti napaľovania, spôsobu skladovania a kvality média (napaľovačky). Ak potrebuješ niečo zálohovať tak, aby to vydržalo, použi DVD-RAM alebo DVD-RW prípadne CD-RW.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
liveman
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 27.07.10 21:57Odpovedať s citátomNávrat hore

prandof napísal:
http://labs.divx.com/DrDivX

DivX už vo svojej podstate je stratový kodek, takže kvalitou DVD nemôže nahradiť, takisto si prepočítaj koľko ťa výjde jedno CD + miesto na uskladnenie, DVD vychádza z CD, takže si nemysli, že na CD ti film vydrží dlhšie, všetko závisí od rýchlosti napaľovania, spôsobu skladovania a kvality média (napaľovačky). Ak potrebuješ niečo zálohovať tak, aby to vydržalo, použi DVD-RAM alebo DVD-RW prípadne CD-RW.

Prepáč DVD-RW a CD-RW sú veľmi nestabilné mádiá, na tých mi už odišlo veľa súborov do stratena, to rozhodne odporúčať nemôžem. DVD-RAM neviem, ale asi sú to ešte drahé médiá.

Administrátor
Administrátor

Založený: 17.04.2008
Vek: 25

PríspevokZaslal: Ut 27.07.10 21:57Odpovedať s citátomNávrat hore

pripadne existuju specialne media s pridavkom zlata - archivacne, vyjdu o nieco drahsie ale je tam aka-taka zaruka, je fakt dlho vydrzia.
http://www.alza.sk/dvd-r-medium-verbatim-archival-grade-photo-printable-d72537.htm
http://www.alza.sk/dvd-r-medium-emtec-d55856.htm
Divx by som dnes uz neriesil, plus aj ten cas zbytocny straveny konverziou

PC: Gigabyte GA-M52L-S3 / Athlon II X3 445 @ 3,1GHz / AM1 2x2GB DDR2 800 MHz / Gainward HD4670 512MB OC / Seagate 7200.12 500GB / Creative Audigy SE / Fortron GP 350W 80+ / Benq LED GL2040M / Genius SP-HF1800A
NB: MSI M670X-091SK ( 2x1GB DDR2 667MHz )
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQSkypeZobraziť autorove WWW stránky
liveman
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 27.07.10 22:00Odpovedať s citátomNávrat hore

ElNorka napísal:
skus "any video converter" , je free ale cez telefon ti nepoviem ci ma divx

// www.any-video-converter.com/products/for_video_free/

Tento program ako som pozeral má vo free verzii veľmi obmedzené možnosti, zase len platiť

Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 27.07.10 22:03Odpovedať s citátomNávrat hore

ac.milan napísal:
pripadne existuju specialne media s pridavkom zlata - archivacne, vyjdu o nieco drahsie ale je tam aka-taka zaruka, je fakt dlho vydrzia.
http://www.alza.sk/dvd-r-medium-verbatim-archival-grade-photo-printable-d72537.htm
http://www.alza.sk/dvd-r-medium-emtec-d55856.htm
Divx by som dnes uz neriesil, plus aj ten cas zbytocny straveny konverziou

Už sme sa udobrili?
Ja to tiež tak cítim, že DIVx je zastaralý formát. Celá ta problematika okolo videa je dosť zložitá, ale podľa mňa nejaký jednoduchý postup by mohol byť.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuSkypeZobraziť autorove WWW stránky
ElNorka
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 27.07.10 22:04Odpovedať s citátomNávrat hore

nemozes cakat ze freecko bude prekypovat funkciami, ja ho pouzivam a staci mi

// este mas moznost externeho hdd, ale asi cenovo nebude na tom dobre

liveman
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 27.07.10 22:07Odpovedať s citátomNávrat hore

A načo presne používaš ten program?
ElNorka
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 27.07.10 22:14Odpovedať s citátomNávrat hore

konverzia videii do telefonu a dvd playera, obvas zmensovanie videii ( rozlisenie, bitrate...) a na stahovanie z youtubu

prandof
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 27.12.2007

PríspevokZaslal: Ut 27.07.10 22:28Odpovedať s citátomNávrat hore

Hore máš odkaz na Dr. DivX je to pôvodný program na konvertovanie od DivX lab (výrobcu DivXu), je free a vieš si nastaviť komplet parametre. DVD-RAM sa v počítačoch používa už nejaký ten pátek, dokonca to bol prvý typ DVD použitý v PC, jeho cena je adekvátna kvalite (dosť vysoká). Neviem čo robíš s RW diskami, mne neodišiel zatiaľ ani jeden a to boli prepálené ani neviem koľko.
Možno by sa ti oplatil kúpiť externý disk ako zapratať priestor CDčkami.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
Zaslať odpoveď