IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @182
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Dala som si poradiť

O moje peniaze je postarané. A o vaše? www.partnersgroup.sk

Stavebný materiál Porfix

Skvelé tepelne izolačné vlastnosti stavebných materiálov Porfix! www.Porfix.sk

Spoločnosti Online s.r.o.

Ponúkame čisté spoločnosti. Obchodný register vybavíme za vás! www.spolecnostionline.cz

Bolia Vás nohy? Opúchajú?

DetoxiPan ostraňuje príčinu. Japonský patentovaný výrobok. www.detoxipan.sk

Neuveriteľne lacná .sk doména

Rýchla registrácia domén za výborné ceny. www.exohosting.sk

konfiguračný súbor

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
1daemon1
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 14.04.2009

PríspevokZaslal: Po 28.11.11 20:38Odpovedať s citátomNávrat hore

Ahojte. Mám ku stránke nejaké data (napríklad pristupové data k DB) ktoré chcem uložiť do 1 súboru z ktorého bude celá stránka čerpať a keď sa niečo zmení, bude mi to stačiť prepísať v tom 1 súbore. Čiže si chcem vytvoriť taký konfiguračný súbor pre stránku.

Tak neviem či je to blbosť alebo nie, ale je nejaký spôsob ako sa také veci robia ? Ja som si skúšal spraviť súbor settings.php a doň som definoval rôzne konštanty a includoval ho. Ale mám problém keď chcem konštantu použiť vo funkcii, to bude asi súvisieť s global a neviem ako na to.

Potom som skúšal to nahádzať do premenných ale vždy pred použitím vo funkcii musím používať slovo global čo je asi zbytočné ak sa to robí inak.

Vie mi niekto poradiť prosím ?

CPU: Intel Core 2 Duo E6600, 2400 MHz GPU: 2x NVIDIA GeForce 7600 GT (256 MB) MB: Asus P5NSLI RAM: 2GB ddr2 Zdroj: FORTRON BlueStorm II 500W HDD: SEAGATE Barracuda 7200.9 250GB OS: Ubuntu 11.10 32bit & Windows 7 Ultimate 32bit
Mobil: Samsung Galaxy S2 i9100 MicroSDHC: Patriot 32GB class 10
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuSkype
shaggy
Moderátor
Moderátor

Založený: 21.02.2006

PríspevokZaslal: Po 28.11.11 21:00Odpovedať s citátomNávrat hore

Tomuto nerozumiem:
citácia:
Ale mám problém keď chcem konštantu použiť vo funkcii, to bude asi súvisieť s global a neviem ako na to.

Čo ti nefungovalo na konštantách?

Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailZobraziť autorove WWW stránky
1daemon1
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 14.04.2009

PríspevokZaslal: Po 28.11.11 21:18Odpovedať s citátomNávrat hore

Ups, ospravedlňujem sa, mal som tam chybu, preto to nefungovalo. Tak to spravím cez konštanty.

CPU: Intel Core 2 Duo E6600, 2400 MHz GPU: 2x NVIDIA GeForce 7600 GT (256 MB) MB: Asus P5NSLI RAM: 2GB ddr2 Zdroj: FORTRON BlueStorm II 500W HDD: SEAGATE Barracuda 7200.9 250GB OS: Ubuntu 11.10 32bit & Windows 7 Ultimate 32bit
Mobil: Samsung Galaxy S2 i9100 MicroSDHC: Patriot 32GB class 10
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuSkype
Zaslať odpoveď