IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @179
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Myslite s nami ekologicky

Zapojte sa súťaže s Orangeom a vyhrajte zeleň pre vaše mesto či obec! www.orange.sk

Sprostredkovávajte hypotéky

Začnite sprostredkovávať hypotéky s úspešným hypotekárnym centrom! www.SprostredkovanieUverov.sk

Máte problém s pohľadávkami?

Slušné ale dôrazné riešenie pohľadávok. Ak nevymôžeme, neplatíte! patriotgroup.eu

Všetko o vašom telefonovaní

Aktivácie, info o hovoroch, sms, dátach. Ušetrite čas so zákaz. zónou Môj Orange! www.orange.sk

Uzavrite zmluvu s nami.

Poistite nehnuteľnosť s UNIQA a máte asistenčné služby ako bonus! www.uniqa.sk

Kompletné odhlučnenie PC

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
tommy1104
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 30.07.2007

PríspevokZaslal: So 01.11.08 21:12Odpovedať s citátomNávrat hore

Zdravim.
Tak najnovsie som vymyslel ze idem odhlucnovat PC. Pokial mozno bez straty zaruky na nejaku sucast.
PC je nasledovne(dam sem iba veci, ktore mozu sposobovat hluk, myslim ze nejake CPU je v tomto pripade irelevantne):
chladic na CPU: AC Freezer 7 Pro
grafika: http://isisoft.shop-it.sk/main.aspx?CLS=PRODUCT&PRO_ID=331821
case: http://www.madworld.sk/pcshop/index.php?c=30&p=283
fany: 2 povodne od NZXT na bocnici a vzadu(oba offtake)
HDD: WD6400AAKS
mechanika: nepodstatne, odhlucnovat tuto cast by bola samovrazda, to je proste lietadlo, a aj tak ju v podstate skoro nepouzivam-ale predsa, da sa nejak odhlucnit mechanika??
PSU: Corsair VX450W

Ok, tak teda, ako to odhlucnit a odvibrovat?
HDD som rozmyslal ze dam do Silentmaxxu rev. 1.0, ale to aj odvibruje? Este som potom rozmyslal ze nejak zavesit ten Silentmaxx s HDD vnutri na gumicky, ale to neviem presne ako zrealizovat.
Grafiku-bud zregulovat 2D rezim-pripustnejsie, alebo vymenit chladic za Accelero S1 rev. 2. Stacilo by to Accelero aj cisto pasivne? Teploty grafiky su dobre, v idle 35, v burn max. 50-55 stupnov. Ako zistim, ci nepridem vymenou o zaruku?
Zdroj, ten ma vcelku tichy fan, tak to neviem. Aj tak neviem ako odhlucnovat zdroj, ked vymena vetraka nepripada v uvahu.
Freezer za tichsi menit nejdem, s tym som spokojny.
Zistil som prikladanim ruky na plechy, ze vibracie celeho PC su mierne, ale trochu silnejsie ako ostatok vibruje lava bocnica a najma plexisklo. Je na nom prichyteny 12cm povodny podsvieteny fan. O chvilu este dam foto, ako to tam je prichytene, je to nejak zvlastne, neviem co sa s tym da robit...

Tak co teda radite? Plechy case su kvalitne spracovane, aj ked nie su zrovna najhrubsie.

A este taky detail-to plexi je nejak zvlastne prichytene, za chvilu postnem foto aj tohoto uchytenia, a ze ako by sa to dalo lepsie uchytit, resp. odvibrovat.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
dadmtb
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

Založený: 20.11.2007

PríspevokZaslal: So 01.11.08 21:18Odpovedať s citátomNávrat hore

Takze cele som to necital ale k tomu disku na gumickach by sa to dalo spravit do pozicie pre dvd romku napr na silnu letecku gumu som to uz videl ze to jeden mal
tommy1104
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: So 01.11.08 21:34Odpovedať s citátomNávrat hore

Mohol by si presne opisat ako, a kde zohnat taku gumu? Alebo stacia kompotove gumicky?
Vtedy to odvibruje teda si myslim, hej? Ale nemoze to nejak ohrozit chod HDD?
A mohol by to dakto potom precitat aj cele plz
OmeGa
Moderátor
Moderátor

Založený: 13.01.2007
Vek: 22

PríspevokZaslal: So 01.11.08 22:09Odpovedať s citátomNávrat hore

disk odvibrujes a utisis tym silentmaxxxom, len je krapet drahy, ale ak ti na money nezalezi...
tvoju grafarnu by pasivne uchladit mohol accelero, len potebujes aspon mierny prievan (ten zabezpecuje bocny fan, takze ok..)
odhlucnuje sa lepiacou penou, ale ta tiez nieje lacna, ja som si bocnicu polepil molitanom spod zakladnych dosiek.. neviem povedat ci to ma nejaky efekt

PC: ASUS P5B deluxe, E8200 @ 3.6GHz @ 1.1675V, ATi 4670, WD 640GB Samsung 2TB, SB Audigy 2 @ kX drivers, Leadtek DTV 2000H; NB: Fujitsu Siemens Amilo Pi 2530; Foto: Canon EOS 500D @ Tamron VC 17-50mm F/2.8 & Tamron 55-200 F/4-5.6
Neposkytujem poradenstvo cez ICQ
"You have not lived, until you found something worth dying for"

Ak nieco potrebujete a dlhsie sa neozyvam, skuste IRC
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQJabberZobraziť autorove WWW stránky
tommy1104
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: So 01.11.08 22:14Odpovedať s citátomNávrat hore

No na tie peny som pocul nie dobre, ze prd pomozu, a su drahe. Ved prave, nikto ti nepovie, ze by to malo nejaky efekt A na bocnici je plexi okno.
Siletnmaxx to odvibruje aj bez leteckych gum? Ano je drahy, ale s tym som uz zmiereny. Na money mi zalezi teda riadne, ale spravim vynimku v pripade Silentmaxxu, kedze ostatne boxy vraj stoja za prd, a inak riesit hluk HDD sa v podstate neda. Da sa ten Silentmaxx pouzit aj viackrat? Tak 3 aspon. Zeby som ho prehodil potom do noveho PC.
Na tych gumach keby visel, neohrozuje to chod disku?
Ake teploty by to malo pasivne-ta grafa? Chladilo by to vsetko na tej grafike? Prievan je vcelku dobry, ale praveze ten bocny fan ma trocha irituje jeho vibraciami. (neda sa fan nechat zapnuty len aby svietil a netocil sa?
OmeGa
Moderátor
Moderátor

PríspevokZaslal: So 01.11.08 22:21Odpovedať s citátomNávrat hore

mozes ho tak zadret, ale potom ti aj vyhori motorcek, kedze donho pojde stale prud, a nebude sa chladit fukanim..
disk na gumach ti moze doslova zhoriet, pretoze nebude mat kontakt s case, a nebude chladeny. musis potom pred neho dat fan. ja mam acutake darkdisk, a som celkom spokojny, moze to byt aj lepsie ale je lacny.. a ano silent je pouzitelny viackrat, ak budes opatrny (lepsi sa tam taka guma, nemal by si ju strhat..)
kolko bude mat vga? boh vie, ja mam v klude 34C na 1950pro a 45 v burne, a to mam len in, out a zdrojovy vetrak, vsetko tiche..

PC: ASUS P5B deluxe, E8200 @ 3.6GHz @ 1.1675V, ATi 4670, WD 640GB Samsung 2TB, SB Audigy 2 @ kX drivers, Leadtek DTV 2000H; NB: Fujitsu Siemens Amilo Pi 2530; Foto: Canon EOS 500D @ Tamron VC 17-50mm F/2.8 & Tamron 55-200 F/4-5.6

Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQJabberZobraziť autorove WWW stránky
tommy1104
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: So 01.11.08 22:28Odpovedať s citátomNávrat hore

Neda sa to nejak vyriesit odpojenim? Nie je podsvietenie napajane inym kablikom ako motorcek? Ze by som odpojil motorcek a podsvietenie nechal...zadierat ho urcite nejdem
To mas take teploty pasivne? Fuha, tak to by naozaj stacilo.

Poznate niekto nejaky tichy 12cm podsvieteny fan? Lebo mam pocit ze vsetky tiche su iba klasicke.

Opatrny sa budem snazit byt, ale ako si to myslel s tym strhanim? Ci pri vyberani HDD sa moze strhnut ta guma? Bez tej gumy je nepouzitelny? To s tymi gumami som nemyslel len na gumach samozrejme, ale Silentmaxx s diskom na gumach. Aj tak je to nebezpecne?
OmeGa
Moderátor
Moderátor

PríspevokZaslal: So 01.11.08 22:38Odpovedať s citátomNávrat hore

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27584
odporucam si precitat diskusiu (zaberie ti to nejaky cas...) dozvies sa vela veci..

tommy1104
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: So 01.11.08 22:40Odpovedať s citátomNávrat hore

To som davnejsie tak trochu cital, ale kuknem.
A co teda tie gumy+Silentmaxx?
OmeGa
Moderátor
Moderátor

PríspevokZaslal: So 01.11.08 22:44Odpovedať s citátomNávrat hore

vsak to sa dozvies prave tam, tam som cital ze vnutro maxu sa vylepi gumami, a tam sa potom strci disk. ak diskom nepokrcis gumy pri vkladani a vyberani, malo by to byt v pohode...

tommy1104
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: So 01.11.08 22:50Odpovedať s citátomNávrat hore

Ok.

Davam sem foto prichytenia plexiskla:

V strede hore a dole je prichytene po 2 skrutkami a jednym nitom ci co to je, a po celom okraji je prichytene iba tymi zahnutymi plieskami, no a bohuzial v rohoch nicim. Ako by sa to dalo lepsie prichytit?

No a tu je prichytenie bocneho fanu:

..taketo 4 srandy po rohoch. Ide to vobec dolu? Da sa tam vymenit fan za iny?

Na czc som sa docital, ze okrem nejakej gumy tam je aj este teplovodiva pena, a ze vraj bez pouzitia nastroja je tazko vybrat disk. Ale akeho nastroja? Existuje podla vas nieco co komplexne odvibruje, odhlucni dunivy hluk motora, odhlucni seek, a odhlucni vysokofrekvencne piskanie zaroven?

Hlavne mi vadi to vf piskanie lozisiek v HDD(a robi to kazde HDD, co som pocuval...)...a niektori pisu ze pomoze aj na to, a niektori ze nie. Tak kde je pravda? Podla mna by piskanie cez 2 ci kolko mm hlinik nemalo prerazat. on je upevneny nejakymi specialnymi odvibrovanymi skrutkami, nie?

Naposledy upravil tommy1104 dňa So 01.11.08 23:07, celkom upravené 1 krát.
OmeGa
Moderátor
Moderátor

PríspevokZaslal: So 01.11.08 23:04Odpovedať s citátomNávrat hore

lepsie to neprichitis asi nicim, mozes to dat akurat dole, a potom prilepit. ak ti to ale nerezonuje, tak sa na to vykasli, akurat to posahas.
ten fan vyzera akoby bol v tom roztiahnutom plaste zastrceny kolik. skus ho vytiahnut, potom by mohol ist dole..
a tym nastrojom sa myslelo cokolvek, co ti pomoze dat disk von z boxu..

tommy1104
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: So 01.11.08 23:10Odpovedať s citátomNávrat hore

Bude sa tam dat ten fan vymenit za iny, ak tento pojde dole?

No dole dat to plexi tazko, to by som musel ohybat tie srandy. Neslo by dat do rohov nejake zachytne body? (praveze sa mi zda ze to trosku rezonuje, je to taky maly nedostatok v prevedeni no...som si to az teraz vsimol poriadne)

Vyjadrite sa este prosim k teme o Silentmaxxe-ci stisi aj VF zvuk.
OmeGa
Moderátor
Moderátor

PríspevokZaslal: So 01.11.08 23:17Odpovedať s citátomNávrat hore

mal by, kedze su tam gumy...
plexy.. ci rezonuje zistis tak, ze ho chytis, a ak zvuk prestane, tak rezonuje pripadne skus dat bocnicu dole, a ak zvuk prestane.
neuchytis to nijak, jedine ze by si medzi plexi a bocnicu dal nieco makke (papier, gumu,..) aby to vyplnilo priestor a zabranilo dotyku. potom by to nerezonovalo, ale asi to tam nedas.
inak ten silentmaxx uz celkom zlacnel..

tommy1104
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: So 01.11.08 23:20Odpovedať s citátomNávrat hore

Kolko stoji? hovorime o revizii 2?

http://www.svethardware.cz/art_doc-41BB3D861FCCC7DAC1256F58007D2261.html
...toto hovori za vsetko, vsetkych 10 za Silentmaxx uz som citanim stravil dost casu, bola by skoda zacat zhanat iny, ved cas su peniaze
Zaslať odpoveď