IT NEWS PC REVUE PC FORUMInternet time: @654
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Potrebujete peniaze?

Jednoduché, výhodné a rýchle pôžičky od spoločnosti Profi Credit! www.proficredit.sk

Ušetri na nákupoch online

Porovnaj ceny na Pricemánii a nakupuj cez internet až o 40% lacnejšie! www.pricemania.sk

Externý pevný disk

Vyberte si z našej ponuky. Super ceny a rýchle dodanie. www.tekra.sk

www.LUDOVKA.eu

Exkluzívny tovar za ľudové ceny! Nakupujte lacno - výhodne - rozumne! www.ludovka.eu

Schudla som 15kg za 4 týždne

Zisti tajomstvo perfektnej postavy! Prečítaj si môj príbeh a zisti ako. www.janinblog.com

Knihy, knihy, knihy, čítam, čítaš, čítame

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
JanoF
Správca fóra
Správca fóra

Založený: 01.05.2005
Vek: 26

PríspevokZaslal: St 06.06.07 20:59Odpovedať s citátomNávrat hore

Tu píšte všetky knihy, ktoré odporúčate, alebo hľadáte nejakú knihu, alebo si neviete vybrať, treba poradiť, atď. Nezakladajte zbytočné topicy o knihách ale VŠETKO O KNIHÁCH PÍŠTE SEM. Ďakujem.

Skrinka: Nexus Morpho & Enermax UCTB12P | Zdroj: Enermax EMG800AWT 800W | Základná doska: Asus Rampage III Gene | Procesor: Intel Core i7 990X Extreme Edition 3.46 GHz & Scythe Susanoo SCSO-1000 | Pamäť: Kingston HyperX XMP 24 GB DDR3 1600 MHz | Grafická karta: Asus GeForce GT 440 1 GB DDR3 & Thermalright HR-03 | Pevný disk: Intel SSD 510 Series 250GB | Optická mechanika: Plextor PX-820SA | Čítačka kariet: Akasa AK-ICR-11 | Klávesnica: Logitech G19 | Myš: Logitech G9x & Razer Kabuto | Monitor: 24" LCD Eizo FlexScan S2431WE | Reproduktory: Logitech Z-2300 | Operačný systém: Microsoft Windows 7 & FreeBSD 9 | Spotreba: Idle - 200W / Burn - 400W | Mobil: Nokia N9 64GB
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailSkypeTwitterZobraziť autorove WWW stránky
kmsa
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 26.07.2006

PríspevokZaslal: Št 07.06.07 6:16Odpovedať s citátomNávrat hore

k PHP by som odporucil z vlastnej skusenosti
http://knihy.cpress.cz/Book.asp?ID=2095&SearchText=php5+apache+a+mysql&SearchType=10
alebo od odporucani inych userou
http://knihy.cpress.cz/knihy/pocitacova-literatura/programovani-www-stranek/K1474_mistrovstvi-v-php-5/

CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQSkype
Matho
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 25.07.2007

PríspevokZaslal: St 25.07.07 12:46Odpovedať s citátomNávrat hore

Odporucil by som knihu Php5 mysql, apache vytváříme webové aplikace... trosku dlhy nazov ale uz z nazvu sa dozviete co vsetko obsahuje. Ma okolo 800 stran a stala 1030 SK. Je vhodna aj pre zaciatocnikov v php, ja ju prave citam, na konci knihy je kapitola pomocou ktorej si budete vediet vytvorit vlastne forum .. odporucam!
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQZobraziť autorove WWW stránky
Gul1
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 20.05.2007

PríspevokZaslal: St 25.07.07 13:11Odpovedať s citátomNávrat hore

matho de si tu knihu kupil ?
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
Matho
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: St 25.07.07 14:15Odpovedať s citátomNávrat hore

V knihkupectve v Novom Meste nad Vahom...
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQZobraziť autorove WWW stránky
Gul1
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 20.05.2007

PríspevokZaslal: St 25.07.07 14:17Odpovedať s citátomNávrat hore

aha tak potom ok.so si myslel ze si objednaval z neakeho net obchodu
Tominator
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

Založený: 21.02.2007

PríspevokZaslal: St 25.07.07 17:18Odpovedať s citátomNávrat hore

Matho napísal:
Odporucil by som knihu Php5 mysql, apache vytváříme webové aplikace... trosku dlhy nazov ale uz z nazvu sa dozviete co vsetko obsahuje. Ma okolo 800 stran a stala 1030 SK. Je vhodna aj pre zaciatocnikov v php, ja ju prave citam, na konci knihy je kapitola pomocou ktorej si budete vediet vytvorit vlastne forum .. odporucam!

a ako by to fórum malo vyzerať lebo jednoduché fórum viem zrobiť aj ja ale na phpBB ešte nemám (zďaleka nie). Ale ok php5 sa ti isto zíde tak len smelo programovať
Matho
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: St 25.07.07 17:46Odpovedať s citátomNávrat hore

este som sa az tam nedocital, len co som prelistoval knihu, ale malo by tam byt prihlasovanie- registracia, posielanie sprav, pouzivanie BBCode, citacie, hlasovanie, uzivatelske profily... myslim ze tam chybaju body ako na niektorych warez forach
BlackAngel
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 17.08.2007

PríspevokZaslal: Pi 17.08.07 23:25Odpovedať s citátomNávrat hore

hosi nvm nejaku dobru knihu PHP s prikladmy ?
suchy
Čestný člen
Čestný člen

Založený: 17.10.2006

PríspevokZaslal: Pi 17.08.07 23:33Odpovedať s citátomNávrat hore

v tejto teme nejake padli http://www.pcforum.sk/knihy-knihy-knihy-citam-citas-citame-vt16623-30.html

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 10.02.2007

PríspevokZaslal: St 29.08.07 8:08Odpovedať s citátomNávrat hore

zdravim vas,

nepoznate nejaku knihu o POKROCILOM php?

mam na mysli nieco o architekture aplikacie, o objektovom programovani, o vyuzivani frameworkov a tak..

mam taky dojem ze vecsina knih su prve 2 tretiny same noob veci, a mozno v poslednej nieco zaujimave padne.. kazdopadne sa mi nechcem riskovat kupovanim drahej knihy, v ktorej su potom same zakladne veci.

dik

Moderátor
Moderátor

Založený: 27.07.2007

PríspevokZaslal: St 29.08.07 8:24Odpovedať s citátomNávrat hore

skus sa pozriet po knihe Mistrovství v PHP 5
http://www1.vltava.cz/store/GoodsDetail.asp?sCGoodsID=SE01337570

Pocul som od viacerych, ze rozobera veci, ktore napr v PHP Programujeme profesionalne ani nenajdes, a to je tiez celkom dobra kniha.

Strucny obsah:
- Základy PHP, přehled změn a novinek v PHP 5
- Tvorba webové aplikace: vstup uživatele, cookies, relace (session), odesílání souborů
- Využití objektových rysů jazyka PHP: od vlastností a metod po polymorfismus, rozhraní a reflexi
- Čtyři nejdůležitější návrhové vzory pro programování v PHP
- Integrace s MySQL, SQLite a jinými databázemi
- Účinné ošetřování chyb
- Využití zdokonalené podpory XML v PHP 5
- Využití doplňků PHP pro práci se soubory a datovými proudy, regulárními výrazy, kalendářními daty, grafikou a znakovými sadami (včetně češtiny)
- Využití hotového kódu – repositář PEAR: princip, instalace, hlavní balíčky, tvorba vlastních komponent
- Upgrade aplikací z PHP 4 na PHP 5, praktická řešení problémů s kompatibilitou
- Zlepšování výkonu: rady a nástroje pro optimalizaci kódu PHP
- Skriptování z příkazového řádku

ALEBO

Pokrocile programovani v PHP 5
http://zonerpress.cz/inshop/scripts/shop.aspx?action=DoViewProductDetail&ProductID=33

Prave ju mam vypozicanu z kniznice, vyzera tiez celkom schopne...
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQJabber
zero0x
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 10.02.2007

PríspevokZaslal: St 29.08.07 10:12Odpovedať s citátomNávrat hore

wow tak to "pokrocile programovani v php5" vyzera naozaj PERFEKTNE

mistrovstvi nechcem preto, lebo som nasiel na nete anglicku verziu a az take uzasne to nebolo

no myslim, ze zainvestujem do tej knihy, ved ide skola, casu bude dost..

Moderátor
Moderátor

Založený: 27.07.2007

PríspevokZaslal: Št 06.12.07 12:14Odpovedať s citátomNávrat hore

odporucam celkom zaujimavu knihu "Velka kniha PHP a MySQL 5"
http://www.cdr.cz/a/obchod/knihy/velka_kniha_php_a_mysql_kompendium

Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQJabber
chiwo
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 14.06.2007

PríspevokZaslal: Ne 27.01.08 10:46Odpovedať s citátomNávrat hore

Caute hladam nejaku knihu s radami na zabezpecenie webu pre utokmi typu SQL injection, Shell command injection, Cross-site scripting a kopu dalsich o ktorych som ani nepocul Ak mate nejaku dobru knihu alebo o nejakej viete tak pls hodte sem link Najlepsie by bolo keby bola ceska Anglicka by mi zabrala moc casu A ked nepoznate ziadnu takuto knihu tak aspon nejake pdf alebo nejaky dokument keby ste mali bol by som moc vdacny
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQ
Zaslať odpoveď