IT NEWS PC REVUE PC FORUMInternet time: @702
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Potrebujete peniaze?

Jednoduché, výhodné a rýchle pôžičky od spoločnosti Profi Credit! www.proficredit.sk

LCD Televízory Sharp

Najnovšia technológia zobrazovania Sharp Super cena, dodanie do 48 hodín. www.tekra.sk

Elektronické súčiastky, ND

Informačný portál pre elektroniku, elektronické súčiastky, meraciu techniku www.elektronika.cz

AntikvariatShop.sk

Virtuálny antikvariát, on-line predajňa. Lacné knihy pre Vás. Zľavy až do 80 % ! www.antikvariatshop.sk

Zarobiť 50 EUR za hodinu

Unikátny návod, ktorý vám zarobí. Zarobte ešte dnes! Zarobit-Peniaze.sk

Knihy, knihy, knihy, čítam, čítaš, čítame

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
Blackshadow
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 09.09.2007

PríspevokZaslal: Po 30.08.10 16:02Odpovedať s citátomNávrat hore

Odporucate nejaku knihu o Pythone ??
Chcel by som vyuzit tu akciu na cpresse..

"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuZobraziť autorove WWW stránky
mrtvolaw
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 24.01.2009

PríspevokZaslal: Št 07.10.10 18:05Odpovedať s citátomNávrat hore

Mohol by mi prosím niekto poradiť akú knihu si mám kúpiť na učenie PHP a MySQL?
Neviem či sa oplatí kupovať staršiu knihu alebo mám kúpiť len najnovšiu..
Rozmýšlal som nad touto: http://knihy.cpress.cz/knihy/pocitacova-literatura/programovani-www-stranek/php-5-a-mysql-5-pruvodce-weboveho-programatora/

Má s ňou niekto skúsenosti? Či viete o lepšej?
Ďakujem
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuZobraziť autorove WWW stránky
sedlák
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 16.07.2007

PríspevokZaslal: Št 07.10.10 20:45Odpovedať s citátomNávrat hore

a mas s php uz nejake skusenosti??

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 24.01.2009

PríspevokZaslal: Št 07.10.10 21:20Odpovedať s citátomNávrat hore

Kedysi dávno som si niečo naštudoval v PHP. Ale len také malé základy a určite by trebalo tie znalosti "osviežiť"..
Draex
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 27.11.2008

PríspevokZaslal: Pi 08.10.10 12:33Odpovedať s citátomNávrat hore

Odporúčam túto: http://knihy.cpress.cz/knihy/pocitacova-literatura/programovani-www-stranek/php-6-mysql-apache-vytvarime-webove-aplikace/
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailSkypeFacebookTwitterZobraziť autorove WWW stránky
shaggy
Moderátor
Moderátor

Založený: 21.02.2006

PríspevokZaslal: Pi 08.10.10 16:39Odpovedať s citátomNávrat hore

NickVK - každá kniha, ktorá vysvetluje neexistujúcu verziu nejakého jazyka (v tomto prípade PHP6) vo mne vzbudzuje ukrutne veľkú dôveru.

Draex
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Pi 08.10.10 16:43Odpovedať s citátomNávrat hore

shaggy - Pokiaľ má mrtvolaw podobný názor odporúčam http://knihy.cpress.cz/knihy/pocitacova-literatura/programovani/php5-mysql-apache-vytvarime-webove-aplikace/
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailSkypeFacebookTwitterZobraziť autorove WWW stránky
shaggy
Moderátor
Moderátor

Založený: 21.02.2006

PríspevokZaslal: Pi 08.10.10 16:47Odpovedať s citátomNávrat hore

Túto druhú mám doma. Síce som ju moc nečítal (čakal som od nej viac), ale na to prvotné naučenie stačí. A ako pozerám, aj tá predošlá (PHP6) vyzerá byť len mierne upravená táto kniha + je lacnejšia. Ak tam nebudú moc veľa kecať o niečom, čo ešte nebolo vydané a budú učiť praktické veci, možno stojí za kúpu.

camo
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

Založený: 05.09.2009

PríspevokZaslal: So 09.10.10 8:26Odpovedať s citátomNávrat hore

Ja odporúčam túto: http://www.peteroravec.sk/php-a-mysql-rozvoj-webovych-aplikacii
Práve čítam tú červenú PHP5, ale myslím, že je to tam dosť chaoticky vysvetľované. Ale ešte som ju nedočítal... Problém je, že tá prvá sa už nedá dostať.
Ale čo som čítal o tej fialovej, čo sa tu spomína, tak sa mi to celkom pozdáva.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuSkypeZobraziť autorove WWW stránky
Draex
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: So 09.10.10 12:17Odpovedať s citátomNávrat hore

Ja som sa učil z červenej PHP5 a celkom sa mi páčila, ale neodporúčam ju úplným začiatočníkom v programovaní. Súhlasím, že je trochu chaoticky napísaná. Keďže má základné znalosti PHP, imho mu bude vyhovovať.
php30
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 21.06.2009

PríspevokZaslal: Po 17.01.11 20:58Odpovedať s citátomNávrat hore

Ahojte, aku knihu by ste mi odporucili ked sa chcem zdokonalit a doplnit info v PHP?
Nikdy som sa PHP neucil a vsetko co viem som sa naucil na cudzich kodoch Chcem sa zaoberat hlavne objektovo orientovanym programovanim.

Rozmyslal som nad tymito dvoma knihami:

http://knihy.cpress.cz/knihy/pocitacova-literatura/programovani-www-stranek/K1474_mistrovstvi-v-php-5/

http://knihy.cpress.cz/knihy/pocitacova-literatura/programovani-www-stranek/php-6-mysql-apache-vytvarime-webove-aplikace/

a k tomu http://www.martinus.sk/?uItem=29598

Vdaka za odpovede.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
stenley
Moderátor
Moderátor

Založený: 27.07.2007
Vek: 26

PríspevokZaslal: Po 17.01.11 21:45Odpovedať s citátomNávrat hore

Ak sa chces ucit oop v php, tak viac sa zrejme dozvies z knihy Mistrovstvi v PHP5, ale najlepsie bude, ak si precitas obsah oboch knih a podla toho sa rozhodnes

Mozes si pozriet aj tuto knizku http://knihy.cpress.cz/knihy/pocitacova-literatura/programovani-www-stranek/php-6-programujeme-profesionalne/

Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQJabber
php30
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Po 17.01.11 22:15Odpovedať s citátomNávrat hore

V kazdej knihe je nieco co by som chcel vediet Ale ako tak pozeram na ten obsah, budem si musiet doplnit zaklady a podla obsahu sa mi viac pozdava ta kniha Mistrovství v PHP 5. Alebo by si mi na to vedel odporucit inu knihu?

A ked zvladnem zaklady kupim si tu tvoju knihu PHP 6 Programujeme profesionálně
Ďuri
Administrátor
Administrátor

Založený: 11.08.2007

PríspevokZaslal: Ut 18.01.11 13:28Odpovedať s citátomNávrat hore

Ked zvladnes zaklady (a naozaj ich zvladnes, to znamena, ze budes rozumiet, ako dany jazyk pracuje a co ako funguje), ziadne knihy nebudes potrebovat, bude ti stacit dokumentacia a google.
Inak co sa tyka knih s "PHP 6" v nazve, necakajte od nich, ze vam ponuknu lepsie ci aktualnejsie informacie ako ine knihy.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuJabberSkype
php30
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: St 19.01.11 20:14Odpovedať s citátomNávrat hore

Ahojte, chcem sa este opytat ci su tieto odborne knihy len v ceskom jazyku. Nie ze by som s tym mal problem, len by sa mi lepsie citalo v slovenskom jazyku

A k tym kniham, viem ze mi moze posluzit internet ale AJ neovladam a chcel by som mat vsetko po kope. Programovanie ma bavi aj ked je to pre mna skor trapenie kedze som sa to nikdy neucil a nemam skusenost so ziadnym inym jazykom.A to co viem su len zakladne veci,syntaxa,premenne,podmienky,$_post,_get,$_session,funkcie,reg vyrazy...

Dik za odpovede
Zaslať odpoveď