| Autor | Správa |
stopa27
 Užívateľ
 Založený: 19.09.2006 Príspevky: 729 Bydlisko: Ružomberok<->Bratislava (21)
 | Zaslal: Št 14.10.10 21:22 |   |
Nie len tuke, akakolvek technicka skola sa bez matiky neda.
ako napisal sedlak, http://www.pf.ku.sk/index.php/component/content/article/433.html - mas geo + nos / geo + info a ak ta v ruzomberku nezrazi elektricka, tak tu skolu spravis.
//a pravo bez dejepisu a maturity z neho tiez nie je velmi rozumne |
_________________ Quick memory editor 5.5 (RAW 0xFC58C) : Hi crackers, please don't crack me. Thank you! | |
       |
 |
benji0o
 Užívateľ
 Založený: 29.10.2009 Príspevky: 14
 |
FIIT no more !
na dni otvorených dverých vám nabaláchajú hlavy hlúposťami. Pravdu vám nepovedia, neukážu. Pravda je taká že FIIT nieje škola ale mlynček na peniaze. Študent pre nich znamená len číslo. Na každého úspešného absolventa vezmú ďalšieho 1-2 ktorých v priebehu vyhodia aj keď vedia že ten človek tams tráca len čas...
nechodte tam, majte rozum |
| |
  |
 |
stopa27
 Užívateľ
 Založený: 19.09.2006 Príspevky: 729 Bydlisko: Ružomberok<->Bratislava (21)
 |
A preco myslis ze tuna kazdemu odporucam aby sli na normalne prednasky a popytali sa studentov na chodbe ako to je? Ale je pravda ze fakulta ako taka ma kredit tazkej skoly a pokial ides na pohovor tak tak sa na teba aj pozeraju, vacsinou nie je problem zohnat si pracu.
//A nasledujuci prvaci to budu mat trosku lepsie co sa tyka podmienok, uz ma byt dokoncena nova budova. |
_________________ Quick memory editor 5.5 (RAW 0xFC58C) : Hi crackers, please don't crack me. Thank you! | |
       |
 |
chepa
 Užívateľ
 Založený: 29.10.2010 Príspevky: 3
 | Zaslal: Pi 29.10.10 12:39 |   |
Caute chlapi.
Chodim na gymko a samozrejme som si vybral matematiku a informatiku ako maturitne predmety. Moc vas prosim s vyberom vysokej skoly v Prahe. Matematika mi nerobi problem, programujeme v Pascale,tiez to zvladam zatial. Rad by som sa v buducnosti venoval tvorbe web stranok, chcel by som sa stat fakt dobrym tvorcom webu nielen po grafickej stranke ale aj v tvorbe webovych aplikacii modulov atd...Vedel by mi niekto poradit aku skolu vybrat a ake predmety? Chcel by som pracovat nezavisle, tj. nechcem mat pracu na plny uvazok (pridem o 8 skoncim o 4) Laka ma len Praha, prinajhorsom Brno. Moc by ste mi pomohli vasou radou, lebo mam v tom celkom gulas  |
| |
  |
 |
benji0o
 Užívateľ
 Založený: 29.10.2009 Príspevky: 14
 | Zaslal: Pi 29.10.10 23:56 |   |
| stopa27 napísal: | A preco myslis ze tuna kazdemu odporucam aby sli na normalne prednasky a popytali sa studentov na chodbe ako to je? Ale je pravda ze fakulta ako taka ma kredit tazkej skoly a pokial ides na pohovor tak tak sa na teba aj pozeraju, vacsinou nie je problem zohnat si pracu.
//A nasledujuci prvaci to budu mat trosku lepsie co sa tyka podmienok, uz ma byt dokoncena nova budova. |
S tým ze je to taská skola som tam siel. No problémom je ze nieje tazká skola ako tazká skola. Ja som si tazkú skolu predstavoval tak ze ak budem makat a budem tomu rozumiet tak to spravim. No realita je trocha horsia ... uchadzaci by mali vediet ako to skutocne bezí, za co vyhadzuju napr na OSkach, ako to vyzera na predmetoch ako DSA ci AZA ... + tie kecy ze ano na FIIT je síce trocha fyziky ale len trocha a je velmi lahka - oeeb! fyzika je tazsia ako na fei ... jediny rozdiel je ze je len 1 semester. Lenze toto na dni otvorenych dveri pocut nebudete... rovnako sa vam zabudnu pochvalit aj tym ze na fiit prakticky niesu ziadne dobre prednasky ... ked aj nekdo vie prednasat tak na 90% je z fei alebo inej fakulty.
Mne je jasne ze ak tu skolu spravim tak som tym nieco v zivote dokazal, ale keby som vedel ze nas po roku ostane polovica a aj tato "lepsia cast" bude mat so zvyskom predmetov obrovske problemy tak by som do toho uz znova nesiel. |
| |
  |
 |
zeto750
 Užívateľ
 Založený: 18.03.2006 Príspevky: 396 Bydlisko: Bardejov
 | Zaslal: Pi 26.11.10 19:32 |   |
Co vravite na tieto skoly a fakulty?
Aplikovana INF na MUNI
a
FHI EUBA
?
diki |
| |
  |
 |
vital
 Užívateľ
 Založený: 30.12.2009 Príspevky: 240 Bydlisko: Praha_4/Presov Vek: 20
 | Zaslal: Pi 26.11.10 23:49 |   |
| chepa napísal: | Caute chlapi.
Chodim na gymko a samozrejme som si vybral matematiku a informatiku ako maturitne predmety. Moc vas prosim s vyberom vysokej skoly v Prahe. Matematika mi nerobi problem, programujeme v Pascale,tiez to zvladam zatial. Rad by som sa v buducnosti venoval tvorbe web stranok, chcel by som sa stat fakt dobrym tvorcom webu nielen po grafickej stranke ale aj v tvorbe webovych aplikacii modulov atd...Vedel by mi niekto poradit aku skolu vybrat a ake predmety? Chcel by som pracovat nezavisle, tj. nechcem mat pracu na plny uvazok (pridem o 8 skoncim o 4) Laka ma len Praha, prinajhorsom Brno. Moc by ste mi pomohli vasou radou, lebo mam v tom celkom gulas  |
myslim ze FIT cvut v prahe by mohla byt ta spravna volba pre teba. chodim tu prvy rok, na obor Web a multimedia, a je to zhruba o tom co ta zaujima. akurat pokial nemas v plane na sebe makat, tak o tom ani neuvazuj. pretoze prejst programovanim nieje zas tak celkom jednoduche, rovnako take operacne systemy su dost narez. zato ale zrejme naj technika v strednej europe (aspon podla top400)... |
_________________ vzdy po ruke: intel based macbook (2,4G/2G/250G)
PC: mobo: DFI LanParty UT P45 t2rs; cpu: Core2Extreme QX6850; ram:OCZ 4x1GB 1150Mhz PC9200 CL5; gpu: asus 9800gx2 hdd: Samsung F3 500GB; psu: TTTP-1,5kW; chassis: Fractal Define r2 lcd: Samsung SyncMaster 2343NW @2048x1152
upcoming: i7 2600k, vertex2, hyperx + ? | |
   |
 |
Vlad
 Užívateľ
 Založený: 13.08.2008 Príspevky: 900
 |
hello, chodim na PF katol. uni. v Ruzomberku (detasovane prac. PP) ..odbor Manazment, predtym som chodil na obchodnu akademiu, chcel by som ale na nejaku inu skolu lebo ta KU ma nebavi, napr. Manazerska informatika na UK v BA (taka zmes ekonomiky a IT) ..chodite tam niekto? technika a PC ma bavia ..a zaklady html a php dake viem
a co skoly s cisto IT? z Obchodnej by ma tam vzali? |
| |
  |
 |
Johnnny
 Užívateľ
 Založený: 02.07.2006 Príspevky: 4422 Bydlisko: LM -> ZA Student (FRI ZA)
 | Zaslal: So 27.11.10 11:24 |   |
ak spravis prijimacky, tak bez problemov. Chodim na FRI ZA, prvy rocnik a pri Zakladoch Ekonomickej Teorie si vravim ze som mal chodit radsej na OA (mam odbor Informatika) ako na gympel  |
_________________ CPU: Intel C2DUO E5200 MB: GigaByte EP35 DS3L,GPU: Gainward 4670 512 MB, RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Extreme Edition,HDD:Samsung Spinpoint 320GB,PSU: Fortron 400W,Zvuk: SB Audigy,Creative T6060,Mys: Logitech MX518,Klavesnica: Razer Arctosa Silver
Notebook: Toshiba L550-1CT(17", Core i5 430M, HD 5165, 4GB DDR III, Intel SSD320 120GB + 500GB HDD), Sluchadla: AKG K514, Mys: Logitech VX Nano
Mobil: SAMSUNG OMNIA W Sluchadla: AKG IP2 | |
    |
 |
chepa
 Užívateľ
 Založený: 29.10.2010 Príspevky: 3
 | Zaslal: Po 29.11.10 15:35 |   |
| alerce napísal: | | myslim ze FIT cvut v prahe by mohla byt ta spravna volba pre teba. chodim tu prvy rok, na obor Web a multimedia, a je to zhruba o tom co ta zaujima. akurat pokial nemas v plane na sebe makat, tak o tom ani neuvazuj. pretoze prejst programovanim nieje zas tak celkom jednoduche, rovnako take operacne systemy su dost narez. zato ale zrejme naj technika v strednej europe (aspon podla top400)... |
Presne na CVUT sa chystam, velka vdaka za potvrdenie volby lebo som este chvilu vahal medzi Prahou a Brnom... |
| |
  |
 |
zeto750
 Užívateľ
 | Zaslal: Po 29.11.10 15:45 |   |
Mohli by ste mi niekto poradit ktora bude lepsia
FI MUNI - odbor este neviem (asi lepsie ale neviem)
FHI EUBA - Hospodarska inf. (menej matiky co je plus a zaujimavejsi odbor premna)
alebo ine? Vase postrehy a skusenosti su vitane... |
| |
  |
 |
Mrenek
 Užívateľ
 Založený: 24.06.2010 Príspevky: 12
 | Zaslal: St 01.12.10 14:53 |   |
Taktiež by som chcel nejaké info o FHI HI na EU BA... Bojím sa hlavne matematiky a štatistiky.. Matematika mi moc nejde, ale je tam len 1 rok... |
| |
  |
 |
petos
 Užívateľ
 Založený: 14.02.2008 Príspevky: 1272
 | Zaslal: St 01.12.10 14:57 |   |
| benji0o napísal: | S tým ze je to taská skola som tam siel. No problémom je ze nieje tazká skola ako tazká skola. Ja som si tazkú skolu predstavoval tak ze ak budem makat a budem tomu rozumiet tak to spravim. No realita je trocha horsia ... uchadzaci by mali vediet ako to skutocne bezí, za co vyhadzuju napr na OSkach, ako to vyzera na predmetoch ako DSA ci AZA ... + tie kecy ze ano na FIIT je síce trocha fyziky ale len trocha a je velmi lahka - oeeb! fyzika je tazsia ako na fei ... jediny rozdiel je ze je len 1 semester. Lenze toto na dni otvorenych dveri pocut nebudete... rovnako sa vam zabudnu pochvalit aj tym ze na fiit prakticky niesu ziadne dobre prednasky ... ked aj nekdo vie prednasat tak na 90% je z fei alebo inej fakulty.
Mne je jasne ze ak tu skolu spravim tak som tym nieco v zivote dokazal, ale keby som vedel ze nas po roku ostane polovica a aj tato "lepsia cast" bude mat so zvyskom predmetov obrovske problemy tak by som do toho uz znova nesiel. |
na aky odbor chodis?
to ostatnym(co tam chodia) : naozaj je to take tazke ako to on pise? alebo sa staci ucit a da sa prejst? je to take chabe s prednaskami? |
_________________ CPU:AMD Phenom II X4 960T MB: GA-MA78GM S2H VGA: ASUS EAH4850 512MB DDR3 & AC L2 PRO RAM: 3x 1GB Kingstone 800Mhz PSU: CX400W HDD: SEAGATE Barracuda 7200.10 160GB + Seagate 320GB Monitor :19"LCD ASUS VB191T OS: Win 7 Ultimate 64 bit | |
  |
 |
bmatias
 Užívateľ
 Založený: 17.10.2006 Príspevky: 37 Bydlisko: blava
 | Zaslal: Ne 12.12.10 17:24 |   |
Najvacsi problem je s casom. Ak je cas sa ucit, skola sa da zvladnut. Programovanie ti musi ist, lebo ak ti to nejde a zabijes vela casu tvorenim programov, cas na ucenie neostava a teda sa to odrazi na vsledkoch.
Ak by si si myslel ze sa budes radsej ucit, tak to tiez nejde, lebo bez spravenych programov ta nepustia k skuske.
To je asi najtazsie (z mojho pohladu) na tejto skole. Mam spoluziakov, co cele noci robia zadanie. treba zvazit, ci sa ozaj citis na travenie casu s pocitacom castejsie ako si zvyknuty. |
| |
   |
 |
zeto750
 Užívateľ
 | Zaslal: St 05.01.11 21:22 |   |
1,
A kde bude lepsia manazerska informatika? VUT alebo MUNI ?
2,
A co je lepsie (menej matiky) aplikovana alebo klasicka informatika na muni? (úpopripade iny na FI MU) |
| |
  |
 |
|