_________________ I gather speed from you fucking with me
snow23 Užívateľ
Založený: 23.07.2008 Príspevky: 77
Zaslal: Po 23.08.10 20:27
Ahojte mám takú dilemu síce až za 2 roky skončím strednú ale chcel by som si zistiť nejakú vysokú školu na slovensku zameranú na informatiku konkrétnejšie programovanie hlavne internetové php, javascript, mysql a podobne ale hľadám ako hľadám v zoznamoch vysokých škôl neviem sa v tom vysomáriť neviem tam objaviť presné štúdijné plány ... dík
Xaltotun Skúsený užívateľ
Založený: 25.08.2007 Príspevky: 6428 Bydlisko: Košice
Zaslal: Po 23.08.10 20:51
TU Košice, ale ked chces byt dobry aj tak na sebe musis makat sam + certi a kurzy
Založený: 09.09.2007 Príspevky: 3156 Bydlisko: Nové Zámky
Zaslal: Ut 24.08.10 16:09
snow23 napísal:
Ahojte mám takú dilemu síce až za 2 roky skončím strednú ale chcel by som si zistiť nejakú vysokú školu na slovensku zameranú na informatiku konkrétnejšie programovanie hlavne internetové php, javascript, mysql a podobne ale hľadám ako hľadám v zoznamoch vysokých škôl neviem sa v tom vysomáriť neviem tam objaviť presné štúdijné plány ... dík
Vysoka skola s oborom zameranym na programovanie webovych aplikacii neexistuje...
Ak chces SR, tak chod na FIIT STU - aplikovana informatika... Budes tam mat aj nieco s webmi, ale tipujem ze len nejaky ten semester..
Ved co chces studovat na webovych aplikaciach 5 rokov ?
_________________ "It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Zdravim, kedže tento rok maturujem tak by už bolo na čase si vybrať školu alebo aspoň mať poňatie, kde pojdem.
Uvažujem nad INFORMATIKOU ale neviem či si mám vybrat KE alebo BA popripade Cesko (neviem ci sa to oplati?) ?
Potom neviem aký odbor ?
Hľadam nieco čo zvladne študent gymnázia (zámky na vysv. 1-2) ktorý má základy programovania (len úplne základy)+ matura bude INF a MAT .. (FYZ nie)
Jediný môj problém je v samoštúdiu, čím lepsi vyklad dostanem v škole tým je premňa učenie ľahšie čiže potrebujem školu a odbor kde aj niečo vysvetlia a nielen povedia aby som si naštudoval to a to a prišiel na úplne všetko sám.
Najlepšie by bolo ak by tam bolo viac praxe a nie len samá teória aspoň tak 40-60 .
Pregoogloval som si par veci a mal by som otazky ohladom par odborov, co na nich vravite a nejake skusenosti...
manazerska informatika - VUT,
multimedialne technologie - Zilinska un.
informatika a druhy odbor - muni
hospodarska inf - FHI EUBA
Aplikovana inf - FEI STUBA
Telekomunikacie - kdekolvek
Mam este cas ale pri mojej rozhodnosti je uz teraz neskoro...
ak mas chut na sebe makat, fit cvut praha - bc program "web a multimedia". identicky program mozes studovat aj na fel cvut, nie vsak v identickych podmienkach a fakulte... fitka je novopecena, rok fungujuca fakulta, ale zato uz teraz velmi oblubena a s vybornym menom, rovnako tak sa tam nedostane kazdy, aj ked podmienky prijatia nemozno povazovat za nejak narocne.
cvut sa zaroven nachadza v top400, kde nieje ani jedna slovenska univerzita.
prvy rocnik si uzijes vsehochut, a dalej uz sa to zacina trochu skatulkovat, ale je to dost individualne kedze zalezi od toho ake predmety si vyberies...
ak mas chut na sebe makat, fit cvut praha - bc program "web a multimedia". identicky program mozes studovat aj na fel cvut, nie vsak v identickych podmienkach a fakulte... fitka je novopecena, rok fungujuca fakulta, ale zato uz teraz velmi oblubena a s vybornym menom, rovnako tak sa tam nedostane kazdy, aj ked podmienky prijatia nemozno povazovat za nejak narocne.
cvut sa zaroven nachadza v top400, kde nieje ani jedna slovenska univerzita.
prvy rocnik si uzijes vsehochut, a dalej uz sa to zacina trochu skatulkovat, ale je to dost individualne kedze zalezi od toho ake predmety si vyberies...
no to znie zaujímavo síce je to až v prahe ale kuknem sa na to ja by som sa to skúsil aj sám učiť podľa bookou ale v škole je to podstatne lepšie si myslím ...ale ako kukám hento tie podmienky fakt sú veľmi mierne ak dobre čítam tam nemusím mať ani maturu z matiky stačí mi napísať si test z matiky u hentej spoločnosti ... tak hádam sa tam o dva roky dostanem lebo fakt by som chcel niečo také... internet ešte len začína v podstate a ma to baví dosť moc
MTK Užívateľ
Založený: 01.10.2006 Príspevky: 2076 Bydlisko: Bratislava
Zaslal: Po 30.08.10 22:09
Ak je to SCIO test tak ten je celkom narocny myslim si ze je nad narocnostou maturity z matematiky. Na 90% sa ti ani 2/3 prikladov nepodari vypocitat ja som spravil tak tie 2/3 a mal som precentil 97 a to z maturity z matematiky som mal percentil 96,4.
Ked sa budes pripravovat na ten test to si rovno mozes dat maturitu z matematiky
Založený: 01.11.2007 Príspevky: 77 Bydlisko: blizko BA
Zaslal: Ut 31.08.10 10:12
Mam taku otazku. Prihlasil som sa na matfyz odbor aplikovana informatika, zapis mam 2.9. No a teraz som si vsimol v tom ich podarenom AIS2 predzapis na studium a chcel by som vediet, ze ci si tam musim zapisat tie predmety alebo to staci spravit az ked dojdem normalne na zapis?? Neviem ako to funguje na Vyske, toto bude moj prvy rok Niekto kto tam studuje alebo sa tam chysta...
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.