IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @946
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Zahrajte si Book of Ra online

Obľúbené sloty zadarmo na Gametwist.sk Prihláste sa zadarmo a hrajte! www.gametwist.sk

RIBANA trade - plastové okná

Kvalita v oblasti výplní otvorov. Žalúzie, rolety, sieťky, garážové brány. www.ribanatrade.sk

Zákaznícka zóna Môj Orange

Pozrite si podrobný rozpis hovorov, spotrebu alebo si aktivujte služby. www.orange.sk

Ako schudnúť 10 kg

Ktorý je najlepší spôsob chudnutia? Prečítajte si tipy na boj s nadváhou www.news2channel.net

Problémy s nadváhou?

Zistite viac o dosiahnutí ľahšej a zdravšej hmotnosti. www.janinblog.com

jQuery - droppable a draggable

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
max-m
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 17.01.2008

PríspevokZaslal: Št 02.07.09 9:54Odpovedať s citátomNávrat hore

Caute,
chcel som sa spytat, ci mate skusenosti s tymito dvomi funkciami a ci by nebolo mozne uviest aj nejaky konkretnypriklad. Ja som hladal asi vsade, no som z toho stale mimo a vobec to nefunguje ako by som potreboval.

mnou pozadovana funkcionalita:
-----------------------------------------
mam napr. 3x DIV (akokeby "okna"), ktore su umiestnene v jednom velkom DIVe. tieto tri DIV by som mal vediet navzajom "prehadzovat" ale len vramci toho velkeho DIVu a samozrejme so zachovanim nejakeho poziciovania (uzivatel aj ked pri presune okna umiestni okno krivo voci ostatnym dvom DIVom tak sa automaticky napravi pozicia). Najlepsie by bolo keby pri pohybe oknom sa mi ostatne dva DIVy pohybovali a uvolnovali poziciu DIVu, ktory drzim a posuvam.

ja s tymito funkciami dokazem pohybovat DIVom no to je vsetko: ziadne poziciovanie, posuvanie vramci jedneho velkeho DIVu a uz vobec nie uvolnovanie pozicie ostatnymi oknami....

Kazda rada sa ceni

DIK

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 26.11.2006
Vek: 18

PríspevokZaslal: Št 02.07.09 12:06Odpovedať s citátomNávrat hore

Ty chceš sortable.

Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5K CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 5-5-5-12 GPU: Saphire ATi Radeon HD5850 Toxic HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: Fortron Epsilon 700W LCD: LG L226W 1680x1050 2ms
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQSkypeFacebookZobraziť autorove WWW stránky
max-m
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 02.07.09 13:14Odpovedať s citátomNávrat hore

no v podstate ano, ale mozem do ul->li vlozit DIV (okno s miniaplikaciou)?

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 26.11.2006
Vek: 18

PríspevokZaslal: Št 02.07.09 13:47Odpovedať s citátomNávrat hore

Ak ti ide o valídnosť tak nie. Li je riadkový element, zatiaľ čo div je blokový a riadkový element nemôže obsahovať blokový. Ale myslím, že sa to dá vyriešiť aj inak ako dávať DIV do LI

Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5K CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 5-5-5-12 GPU: Saphire ATi Radeon HD5850 Toxic HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: Fortron Epsilon 700W LCD: LG L226W 1680x1050 2ms
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQSkypeFacebookZobraziť autorove WWW stránky
Ďuri
Administrátor
Administrátor

Založený: 11.08.2007

PríspevokZaslal: Št 02.07.09 13:54Odpovedať s citátomNávrat hore

Flety napísal:
Ak ti ide o valídnosť tak nie.
Ale ano.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuJabberSkype
max-m
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 02.07.09 14:01Odpovedať s citátomNávrat hore

som akurat nasiel toto: http://www.west-wind.com/weblog/posts/332037.aspx kde je v podstate v <li> vlozeny <div> no vobec to neviem podla toho rozbehnut a bud mi to uz nepali alebo je to tym, ze ten autor to robil v ASP.net a ja to potrebujem v PHP (dufam, ze som nezapotil nejaku blbost)

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 13.11.2007

PríspevokZaslal: Št 02.07.09 14:06Odpovedať s citátomNávrat hore

Čo znamená, že to nevieš rozbehnúť?

Klientskej časti (tomu javascriptu) je úplne jedno, či je server používa php, asp... navyše by to malo byť funkčné (bez ukladania stavu) aj bez serveru (takže najskôr urob potrebný javascript, ktorý bude slúžiť na presúvanie a až potom sa presuň k tvorbe tej serverovej časti).
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
max-m
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 02.07.09 14:27Odpovedať s citátomNávrat hore

to je jasne. som sa zle vyjadril

priklad pre lepsiu ilustraciu "nerozbehnutia".

v heade:
kód:
...
<script language="javascript" src="js/jquery.js" type="text/javascript"></script>
<script type="text/javascript" src="js/ui.core.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/ui.sortable.js"></script>
<script type="text/javascript">   
$(document).ready(function(){
     $("#rightcolsort").sortable({
          opacity: 0.7,
          revert: true,
          scroll: true,
          axis: "y",
          cursor: "move",
          handle: $(".nadpis")
    });   
});   
</script>
...

a v body:
kód:
...
<div class="right_col" id="right_col">
            <ul id="rightcolsort">
               <li class="polozka_right_col_sort"><?php include_once("okno1.php"); ?></li>
                <li class="polozka_right_col_sort"><?php include_once("okno2.php"); ?></li>
            </ul>
        </div>
...

pricom okno1.php (v tomto priklade moze byt rovnake ako okno2.php):
kód:
<div class="right_box">
   <div class="nadpis">
      <div class="logo">...</div>
      <div class="text">...</div>
      <div class="ikona">...</div>
   </div>
   <div class="telo" id="body_okno">
      ........
   </div>
</div>

mne sa nedari tymi oknami vobec hybat (dokonca sa mi ani kurzor nezmeni ako ma...).

P.S. vsetky JS, ktore su vhlavicke zadefinovane mam a aj cesty k nim su 100% spravne.

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 01.12.2011

PríspevokZaslal: Št 01.12.11 23:33Odpovedať s citátomNávrat hore

Zdravim ... prepacte ze otvaram staru temu .... ale chcel by som sa opytat ako mam spravit aby sa ukladali zmeny .... aby ked presuniem napr. riadok 1 uplne dole a riadok 7 uplne hore aby tam ostali aj po refreshnuti stranky .....
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
shaggy
Moderátor
Moderátor

Založený: 21.02.2006

PríspevokZaslal: Št 01.12.11 23:47Odpovedať s citátomNávrat hore

Na to ti iba javascript nestačí. Musíš napr. cez ajax odoslať informácie o pozícii riadkov a tie si niekam uložiť (db, súbor atď.).

Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailZobraziť autorove WWW stránky
Zaslať odpoveď