IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @925
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Dala som si poradiť

O moje peniaze je postarané. A o vaše? www.partnersgroup.sk

Potrebujete peniaze?

Využite našu rýchlu pôžičku a súťažte o auto ŠKODA Fabia ! www.proficredit.sk

Top diéta mesiaca

Účinná a zdravá diéta? Toto potrebujete v boji proti nadváhe. www.news2channel.net

Priprav sa na futbalové EURO

Exkluzívna súťaž o Ford Fiesta! Kurzová superponuka a bonus 100€ https://www.tipsport.sk

Aktuálna novinka

Zisti pravdu o stravovaní! Vyšetrovanie odhalilo tajomstvo dokonalého tela. www.news2channel.net

Je táto teplota GPU v norme?

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
icefire
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

Založený: 02.01.2006

PríspevokZaslal: Ne 07.09.08 9:23Odpovedať s citátomNávrat hore

Zdravim, som vlastnikom ATI 2600XT (pasivne chladena) a prednedavnom zacala robit take veci, ze v hrach narocnych na grafiku (DMC4, AITD5 a podobne) je desynchro videa a audia vo vyskreslovanych scenkach enginom alebo hra zamrza na 5-10 sekund (display freeze) a to bud priamo v hre (audio si hra veselo dalej) alebo v samotnom menu.

Vsimol som si ze to robi na roznych systemoch (Vista, XP), ale iba ked sa zohreje nad 85 stupnov Celsius (karta dosahuje v zatazi vyse 100 stupnov). Catalysty mam 8.8.

Nejake navrhy ? V PC skrinke som uz dal dole obe bocnice, dalsie pridavne chladenie nemienim kupovat, nakolko je to karta, ktora ma zvladat zataz s pasivnym chladenim od vyroby.

Problem spociva v reklamacii, neviem ci mi ju uznaju, totiz im to nemozem predviest priamo, lebo bola kupovana na opacnom konci slovenska, a zatial bola odpoved z obchodu, ze si mam urobit lepsie odvetravanie...

Screen:
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
Luks
Administrátor
Administrátor

Založený: 09.05.2005
Vek: 25

PríspevokZaslal: Ne 07.09.08 9:34Odpovedať s citátomNávrat hore

Nemáš dostatečný odvětrání case...kup si nějakej fan a přidělej ho na tu kartu.Na reklamaci to skutečně není.

PC1:CPU: AMD PhenomII X4 955BE 4Ghz Cooler: ThermalRight IFX-14 + 2xEnermax UCMA12 Magma MB: Gigabyte MA790X-UD4 GPU: GIGABYTE HD 6870 Ultra Durable OC 932/4800RAM:Kingston + A-DATA 8GB DDRII800 HDD1: OCZ Agility 3 120GB HDD2: WD Green 2TB HDD3:WD Green 1TB HDD4:Samsung F1 640GB HD642JJ HDD5: Samsung F3 1.5TB HDD6: WD My Book Essential Edition 2.0 640GB DVDRW: Samsung SH-222AB SATA Sound: X-Fi ExtremeGamer Fatal1ty Pro Series PSU: SEASONIC S12II-620 Case: Chieftec CH-02B-B LCD: Samsung SyncMaster P2770HD + 205BW Repro: Genius HF1250X Headphones: KOSS SB/45 TELEFON: HTC Desire HD -.¸¸.·´¯ RCMix 4.0 Energized BLUE Edition ¯´-.¸¸.-,32GB,Case-Mate Hybrid Tough Black
PC2:CPU:Athlon X2 5000+BE | MB:Gigabyte GA-M52L-S3 | RAM:4GB DDRII | VGA: Point Of View GeForce 9800GT JanoF clear version | HDD:Samsung HD200HJ | PSU:Xilence 400W | LCD:17" DELL E177FP
PC3CPU:Athlon XP 2400+ | MB:Asus A7V660 | RAM:2GB DDR333 | VGA:MSI GeForce 6600GT | HDD:Samsung HD200HJ | LCD:19" PHILIPS 190C1SB/00
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQMSNFacebook
icefire
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 07.09.08 10:06Odpovedať s citátomNávrat hore

Ako je teda mozne ze doteraz fungovala fajn ? a btw preco by som mal opravovat nieco, co vyrobca ma garantovat (v tomto pripade to, ze chladenie ma uchladit kartu na normalne prevadzkove hodnoty- ak by tomu tak nebolo ako moze predavat pasivne riesenia?)

mal som totiz uz 2 pasivne karty predtym, ale toto nerobila ziadna, teraz je teplota bez zatazi (len 2D office) 92 stupnov...

a este nieco ak by si ste si poriadne precitali prispevok hore a nie ho len prebehli zistili by ste ze chladenie uz mam... ale co uz
Tar-Minastir_svk
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 01.04.2007

PríspevokZaslal: Ne 07.09.08 10:19Odpovedať s citátomNávrat hore

Mne sa tiež prehrievala práve táto istá karta (len mala aktívne chladenie), lenže mne pri hrách hádzalo artefakty. Tiež mi tu poradili, aby som vymenil chladenie, že sa to zlepší.
Typujem, že by to možno aj pomohlo, ale ja som to radšej riešil voľbou reklamácie. Predsa som si zaplatil za kartu, ktorá by mala isť na 100 percent. Povedal som, že problém je v prehrievani GPU (ani neviem či to bola prave tato závada ) Kartu mi vymenili za novú a musím zaklopať ide užasne.....

CPU: AMD athlon X2 4200+ EE, MB:ASUS M2A-VM, RAM: A-DATA 4GB DDR2 800Mhz, VGA: ATI EAH 4670 512 MB, HDD: Hitachi 120GB, PSU: Fortron 400W , Tower: Foxconn, LCD: 22" Samsung 226CW, DVD-RW: LG, Tlačiareň: Canon MP210
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailSkype
Daron
Administrátor
Administrátor

Založený: 08.08.2007
Vek: 24

PríspevokZaslal: Ne 07.09.08 10:32Odpovedať s citátomNávrat hore

icefire napísal:
Ako je teda mozne ze doteraz fungovala fajn ? a btw preco by som mal opravovat nieco, co vyrobca ma garantovat (v tomto pripade to, ze chladenie ma uchladit kartu na normalne prevadzkove hodnoty- ak by tomu tak nebolo ako moze predavat pasivne riesenia?)

mal som totiz uz 2 pasivne karty predtym, ale toto nerobila ziadna, teraz je teplota bez zatazi (len 2D office) 92 stupnov...

a este nieco ak by si ste si poriadne precitali prispevok hore a nie ho len prebehli zistili by ste ze chladenie uz mam... ale co uz

lenze ty mas asi zle odvetranu bednu, kup jeden fn dopredu na nasavanie a jeden dozadu na vyfukovanie tepleho vzduchu von.

Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 07.09.08 10:42Odpovedať s citátomNávrat hore

ehm sry.. ale DOTERAZ to slapalo bez problemov Daron, a bednu som cely cas nemenil takze ako mi vysvetlis to ?

teraz ma 106 stupnov a to mam pustenu len defragmentaciu disku
Tar-Minastir_svk
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 01.04.2007

PríspevokZaslal: Ne 07.09.08 10:50Odpovedať s citátomNávrat hore

icefire máš dve možnosti - bud sa vyhráš s tými fanmi, alebo to hneď pošli na reklamačku. Tvoja voľba.

CPU: AMD athlon X2 4200+ EE, MB:ASUS M2A-VM, RAM: A-DATA 4GB DDR2 800Mhz, VGA: ATI EAH 4670 512 MB, HDD: Hitachi 120GB, PSU: Fortron 400W , Tower: Foxconn, LCD: 22" Samsung 226CW, DVD-RW: LG, Tlačiareň: Canon MP210
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailSkype
borec
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 05.01.2007

PríspevokZaslal: Ne 07.09.08 10:51Odpovedať s citátomNávrat hore

mohol by si spraviť foto ako to v tej tvojej case vlastne vyzerá? máš tam vlastne nejaký fan na bedni? toto je fakt divná teplota...
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailSkypeZobraziť autorove WWW stránky
icefire
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 07.09.08 11:11Odpovedať s citátomNávrat hore

sry ale fotak je momentalne na svadbe btw pytam sa vobec preto, ze doteraz to slapalo ako hodinky, i jedna z tych hier co teraz sekaju, a potom znicoho nic to zacalo. ako som uz spomenul najprv mam v idle 92 stupnov a v zatazi 106 a viac...fakt neviem preto sa pytam na vase nazory, potrebujem totiz zvazit ze ci to poslem cez cele SR na reklamacku a budem mesiac a pol bez primarneho kompu...diky za nazory
MarkoSVK
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 16.11.2007

PríspevokZaslal: Ne 07.09.08 12:16Odpovedať s citátomNávrat hore

A povedat ake mas tie ventilatory?
Daron
Administrátor
Administrátor

PríspevokZaslal: Ne 07.09.08 14:46Odpovedať s citátomNávrat hore

icefire napísal:
ehm sry.. ale DOTERAZ to slapalo bez problemov Daron, a bednu som cely cas nemenil takze ako mi vysvetlis to ?

teraz ma 106 stupnov a to mam pustenu len defragmentaciu disku

mohla sa zaprasit, a preto zle odvazadza teplo, ak mas nejaky fan na case, ten mohol nasavat prach a tym zhorsit piretok vzduchu atd... ked si niekto kupuje pasivnu kartu, musi pocitat s tym, ze do nevetranej case, to nebude najlepsi napad

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 29.05.2007

PríspevokZaslal: Ne 07.09.08 14:56Odpovedať s citátomNávrat hore

icefire napísal:

mal som totiz uz 2 pasivne karty predtym, ale toto nerobila ziadna, teraz je teplota bez zatazi (len 2D office) 92 stupnov.
.

Lenže výrobca asi nepočítal s tým, že niekto bude mať pasívne chladenú kartu v nevetranej bedni... Kúpa ventilátora je otázka 100-200 sk, a táto kúpa ti predĺži životnosť karty možno aj dvojnásobne..

CPU: AMD Phenom X4 9600BE 2300@2600Mhz + ARCTIC Freezer 64 PRO + Recenzia ... MB: ASUS M2A-VM ... VGA: ATi Radeon HD 4850 512MB DDR3 ... RAM: 2x1GB DDR2 800MHz A-DATA + THERMALTAKE Chladiče ... HDD: Hitachi 120 Gb + 160 Gb externý ... PSU: Sansun 480 W ... MONITOR: LCD ASUS VW222U ... OS: Windows Vista Home Premium ... CASE: Stále v štádiu "Tuningu"
[IT CROWD FAN - SOUTH PARK FAN - METAL FAN - PC HW & GAMES FAN - CRYSIS FAN Am I Retard ?
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuSkype
icefire
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 07.09.08 16:56Odpovedať s citátomNávrat hore

icefire napísal:
V PC skrinke som uz dal dole obe bocnice, dalsie pridavne chladenie nemienim kupovat

Z tohto vyplyva, ze chladenie uz mam. A to skrinku s dvoma ventilatormi, to vpredu (dole) a z boku nad procesorom. Nechapem preco mi hovorite o pridavnom chladeni, pasivne riesenia su na tichu prevadzku a nie na hluk.

Skusim vycistit case od prachu a ak to nepomoze-reklamacia. Ta karta predsa doteraz sla v tej istej skrinke bez problemov- cize vetranie po vycisteni skrinky vylucujem.
9tommy9
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 16.12.2007

PríspevokZaslal: Po 08.09.08 16:24Odpovedať s citátomNávrat hore

bolo by dobre aj zvysok zostavy,aku mas dosku?

CPU: AMD Phenom II X4 925 +AC Freezer 64 Pro| MB:ASUS M4A78-EM | VGA: Sapphire Radeon HD5770 1GB GDDR5 Vapor-X | PSU: Corsair 400CX 400W | RAM: 2x2GB A-Data 800MHz Gamers Edition | HDD1: WD Caviar 80GB Sata2 | HDD2: WD Caviar Blue 500GB Sata3 | LCD: BENQ G900WAD 19" | Case: Thermaltake SopranoRS 101
Daron
Administrátor
Administrátor

PríspevokZaslal: Po 08.09.08 18:45Odpovedať s citátomNávrat hore

naco dosku, ked to je jasny rpbolem s prehrievanim vga

Zaslať odpoveď