| Autor | Správa |
Lucao
 Užívateľ
 Založený: 21.04.2008 Príspevky: 7
 | Zaslal: Ut 13.05.08 17:00 |   |
Potreboval by som radu:
Mam súbor a chcem do neho doplniť slovo. Je možné doplniť toto slovo na isté miesto v riadku, ktoré si ja určím???
Našiel som iba príkaz na náhradu písmena ale doplnenie nie...
Ďakujem |
| |
  |
 |
suchy
 Čestný člen
 Založený: 17.10.2006 Príspevky: 1770
 | Zaslal: Ut 13.05.08 17:38 |   |
tak to nahrad za to co najdes plus to co chces doplnit. |
_________________ A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table. | |
     |
 |
Lucao
 Užívateľ
 | Zaslal: Ut 13.05.08 17:50 |   |
lenze ja to slovo zadavam z klavesnice, ma roznu dlzku a triafam ho medzi uvodzovky, preto sa pytam ci existuje nejaky prikaz, ktory ma nadstavi na presne miesto a mohol som tam vlozit moje slovo
ide vlastne o doplnanie databazy v urcitom mieste
priklad... mam slova v riadku a medzi ne chcem dostat dalsie... ak dam nahradenie povodne slova sa prepisu novymi a to nechcem |
| |
  |
 |
suchy
 Čestný člen
 | Zaslal: Ut 13.05.08 17:58 |   |
tak dam priklad, neviem ci sa navzajom chapeme. mas napriklad riadok obsahujuci slova:
jedna dva tri pet
a chces vlozit slovo styri medzi tri a pet tak jednodcho nahradis retazec "tri" retazcom "tri styri "
pripadne by sa este dalo, ze by si si subor nacital do pola po riadkoch, nasiel urcity riadok a jednoducho doplnil zadany retazec (vo vacine jazykov je to pomocou operatora += alebo .=) a potom ulozil do suboru |
_________________ A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table. | |
     |
 |
Lucao
 Užívateľ
 | Zaslal: Ut 13.05.08 18:05 |   |
a da sa to??? to by mi pomohlo... je mozne nahradit jedno slovo viacerymi??? to by som mohol skusit |
| |
  |
 |
suchy
 Čestný člen
 | Zaslal: Ut 13.05.08 18:18 |   |
nevidim dovod preco by to ist nemalo. |
     |
 |
Lucao
 Užívateľ
 | Zaslal: Ut 13.05.08 19:29 |   |
a nevies ci sa da detekovat specialny znak ktory zadam do zdrojaku a ten sa nahradi inymi???
a ak vies akym prikazom sa to da
inak vdaka za rady... cenim si ich |
| |
  |
 |
|