| Autor | Správa |
ONLINE_SVET
 Užívateľ
 Založený: 24.08.2011 Príspevky: 56 Vek: 16
 |
Zdravím mám tu niekoľko stiahnutých javascriptov na zmenu vzhľadu písma/fontu.
Kód:
| kód: | <script src="js/cufon-yui.js" type="text/javascript"></script>
<script src="js/cufon-replace.js" type="text/javascript"></script>
<script src="js/Myriad_Pro_400.font.js" type="text/javascript"></script>
<script src="js/Myriad_Pro_600.font.js" type="text/javascript"></script>
<script src="js/NewsGoth_BT_400.font.js" type="text/javascript"></script>
<script src="js/NewsGoth_BT_700.font.js" type="text/javascript"></script>
<script src="js/NewsGoth_Dm_BT_400.font.js" type="text/javascript"></script> |
Na stiahnutie:
| kód: | | http://www.upnito.sk/subor/711c8df4a30e9e66ac3e86830a614435.html |
Ukážka (*Neviem perčo ale zrazu mi asi nejde js to nič xD):
| kód: | | http://onlinesvet-2.jecool.net/ |
no ide o to, že mi nechce zobraziť písmená s mäkčeňmi. Vedel by mi dakto prerobiť tieto JS aby išli ? Ďakujem
A ešte nwm prečo mi to zrazu nefunguje ten JS .-( doteraz išiel stále..Možno vám ide a mne nie.. neviem fakt prečo...Nič som nemenil.. |
| |
      |
 |
magic
 Užívateľ
 Založený: 22.08.2011 Príspevky: 588 Bydlisko: Turany Vek: 16
 |
mozno to bude tymi fonts, ktore nemaju diakritiku |
| |
  |
 |
walther
 Užívateľ
 Založený: 24.01.2008 Príspevky: 10194 Bydlisko: Bratislava Vek: 24
 | Zaslal: Ne 20.11.11 10:48 |   |
Presne tak, aby diakritika fungovala správne, daný font ju musí podporovať  |
| |
  |
 |
ONLINE_SVET
 Užívateľ
 | Zaslal: Ne 20.11.11 15:57 |   |
No ja sa v javascriptoch ešte nevyznám. Vedel by si dakto prepísať názvy fontov na také ktoré majú diakritiku a podobajú sa týmto ? Bol by som vám vďačný  |
| |
      |
 |
magic
 Užívateľ
 Založený: 22.08.2011 Príspevky: 588 Bydlisko: Turany Vek: 16
 | Zaslal: Ne 20.11.11 16:03 |   |
ked robis web tak je dvolezitejsia funkcnost ako fonty |
| |
  |
 |
ONLINE_SVET
 Užívateľ
 | Zaslal: Ne 20.11.11 17:42 |   |
Ja už len potrebujem nahradiť tieto fotny čo mám za také čo ju podporujú .. A tak aby sa podobali .. :-(
neviete mi poradiť názvy daktorých fontov ? |
| |
      |
 |
chrono
 Skúsený užívateľ
 Založený: 13.11.2007 Príspevky: 808
 | Zaslal: Ne 20.11.11 21:18 |   |
Napr. písmo Myriad Pro obsahuje aj "slovenské" znaky a cufón má aj možnosť vložiť "Latin Extended-A", takže by mohli fungovať. Problém ale je, že dosť pochybujem, že máš kúpenú licenciu k tomu fontu tak, aby si ho mohol na svojich stránkach používať.
Inak rozumnejšie je asi používať css a @font-face ale tiež musíš mať právo ten font takým spôsobom používať (Google má nejaké fonty aj zadarmo, ale pravdepodobne nič, čo by vyzeralo tak, ako chceš ty). |
| |
  |
 |
ONLINE_SVET
 Užívateľ
 | Zaslal: Ne 20.11.11 22:03 |   |
No zdravím. Pozrel som si na
| kód: | | http://www.google.com/webfonts#ChoosePlace:select |
fonty. Použil som názov takéto čo podporoval diakritiku. Takže som v JS prepísal starý font na názov nového. No nič. Nejde stále. Neviem ako to napraviť. Vie mi s tým dakto pomôcť ? Prosím.. Budem vám vďačný.. |
| |
      |
 |
shaggy
 Moderátor
 Založený: 21.02.2006 Príspevky: 4627 Bydlisko: Bratislava
 | Zaslal: Ne 20.11.11 22:42 |   |
Ako si prepísal v JS starý názov na nový? Robíš to vôbec dobre? Ak chceš používať cufon, musíš si na ich stránke vygenerovať ten js font.
Ak chceš používať font-face, tak môžeš použiť generátor na fontsquirrel (alebo google fonty).
Začni sa vyjadrovať poriadne a my ti pomôžeme. |
_________________ Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme. | |
    |
 |
ONLINE_SVET
 Užívateľ
 | Zaslal: Ne 20.11.11 23:06 |   |
No ja chcem aby mi zostal štýl,farby a všetko tak ako to mám teraz..Chcem len typ zmeniť aby mi išla diakritika.. |
| |
      |
 |
shaggy
 Moderátor
 | Zaslal: Ne 20.11.11 23:57 |   |
Štýl a farby súvisia s CSS, náhrada písma je niečo iné.
Preto nám povedz, ako meníš ten js (presný postup čo robíš). |
_________________ Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme. | |
    |
 |
ONLINE_SVET
 Užívateľ
 |
Tak ja otvorím JS súbory a tam kde bol napr,.font NewsGoth prepíšem na Arial.. Asi preto to nejde :-( Ja som nwdel že štýla pod. je v CSS.. ale kuknem sa nato .. |
| |
      |
 |
Bajzik
 Užívateľ
 Založený: 01.12.2009 Príspevky: 879 Bydlisko: Žilina Vek: 20
 |
Robis to zle. Vsetko z daneho CSS id si skopiruj, resp.zmaz to co deklaruje font, nasledne deklaruj podla navodu Google link na externy styl Google fontu, a nakoniec do svojho CSS zadeklaruj ten dany font. Vsetko. |
_________________ PC :ASUSTeK M2A-VM, AMD Phenom X3 8650 AM2 @ 2,3 Ghz, 4 GB RAM DDR2 1800 MHz, SAPPHIRE HD 6770 VAPOR-X 1GB DDR5, 400W Zdroj, 500 GB HDD, Windows Vista 64 bit
Notebook : Asus EEEPC 1201NL, intel Atom N270 512 KB L2 Cache 533 MHz FSB @ 1,6 Ghz, 1 GB DDR2 RAM, nVidia ION, 320 GB HDD, Windows XP 32 bit
Iná technika : LG P500 (806 Mhz, Android 2.3.3 Gingerbread, root, JIT), Koss Pathfinder, kedysi iPhone =( | |
     |
 |
ONLINE_SVET
 Užívateľ
 | Zaslal: Po 21.11.11 22:11 |   |
No.. Už som pokročil..
| kód: | | http://onlinesvet-2.jecool.net/index.html |
Už je tam tá diakritika.. Lenže teraz pre istotu nie je tam ten štýl..
Neviem..Spravil som plno blbostí s prepáčením..
Style.css
| kód: | .h2 {
font-family: 'Caudex', serif;
}
h2 {font-size:40px;line-height:1.2em;margin-bottom:10px;font-family: 'Caudex', serif;}
.content1 h2,#formular-kachelman h2{
font-family: 'Caudex', serif;
font-size:15px;
color:#563e23;
border:0;
border-bottom:1px solid #c2af85;
margin:0 0 7px;
padding:0 0 7px;
clear:both;
} |
index.html
| kód: | <link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans&subset=latin,cyrillic-ext,greek,greek-ext,vietnamese,latin-ext' rel='stylesheet' type='text/css'>
<link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<script src="js/jquery-1.4.2.min.js" type="text/javascript"></script>
<script src="js/cufon-yui.js" type="text/javascript"></script>
<script src="js/cufon-replace.js" type="text/javascript"></script>
<script src="js/Myriad_Pro_400.font.js" type="text/javascript"></script>
<script src="js/Myriad_Pro_600.font.js" type="text/javascript"></script>
<script src="js/NewsGoth_BT_400.font.js" type="text/javascript"></script>
<script src="js/NewsGoth_BT_700.font.js" type="text/javascript"></script>
<script src="js/NewsGoth_Dm_BT_400.font.js" type="text/javascript"></script>
<script src="js/script.js" type="text/javascript"></script> |
NewsGoth_BT_400.font.js som prepísal
| kód: |
Cufon.registerFont({"w":216,"face":{"font-family: 'Caudex', serif;"font-weight":400,"font-stretch":"normal","units-per-em":"360","panose-1":"2 11 5 3 2 2 3 2 2 4","ascent":............
|
A Cufon-replace.js
| kód: | Cufon.replace('#header .row-2 ul li', { fontFamily: 'NewsGoth Dm BT', textShadow:'#397ece 1px 1px' });
Cufon.replace('h2', { fontFamily: 'Caudex', color: '-linear-gradient(#fff, #fff, #fff, #fff, #fff, #fff, #cccccc, #cccccc, #cccccc, #cccccc, #cccccc)' });
Cufon.replace('h2 b', { fontFamily: 'NewsGoth BT Bold', color: '-linear-gradient(#3b98dd, #3b98dd, #3b98dd, #3b98dd, #3b98dd, #3b98dd, #1f7dd2, #1f7dd2, #1f7dd2, #1f7dd2, #1f7dd2)' });
Cufon.replace('#search-form label', { fontFamily: 'NewsGoth Dm BT' });
Cufon.replace('.link1', { fontFamily: 'NewsGoth Dm BT', textShadow:'#165ebd 1px 1px' });
Cufon.replace('h3, h4', { fontFamily: 'Myriad Pro Regular' });
Cufon.replace('h3 b, h4 b', { fontFamily: 'Myriad Pro Semibold' });
Cufon.replace('.box2 h4, .box3 h4', { fontFamily: 'Myriad Pro Semibold', textShadow:'#2074cb 1px 1px' }); |
Čo som zle spravil .. Čo mám spraviť aby sa mi doplnil ten štýl ? |
| |
      |
 |
shaggy
 Moderátor
 | Zaslal: Po 21.11.11 22:48 |   |
Panebože, ty si začni čítať, čo ti píšeme a ešte predtým sa začni učiť robiť web.
1. písal som ti, že cufon fonty musíš vygenerovať na ich stránke. Si myslíš, že ak prepíšeš v tom súbore názov fontu, že sa zmení na ten font? Rozmýšľaš trochu?
2. vkladáš na stránku dva fonty (Myriad Pro a NewsGoth) - prečo?
3. okrem toho tam linkuješ aj google fonty? Ty sa chceš aj niečo naučiť, alebo ten kód iba lepíš? |
    |
 |
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
|