IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @985
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Aktuálna novinka

Zisti pravdu o stravovaní! Vyšetrovanie odhalilo tajomstvo dokonalého tela. www.news2channel.net

Priprav sa na futbalové EURO

Exkluzívna súťaž o Ford Fiesta! Kurzová superponuka a bonus 100€ https://www.tipsport.sk

So sebaistotou na pláž

Je čas jednoducho a zdravo schudnúť. www.news2channel.net

Fúkače a vysávače lístia

Ľahko ovládateľný fúkač s funkciou vysávania lístia a nečistôt. www.husqvarna.sk

Práca z domu na úrovni

Ponúkame Vám pracovnú príležitosť s možnosťou príjmu 700€/mes. a viac! www.pracujefektivne.sk

Integrácia jazykových balíkov do Windows 7

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
ScorpionSX
Administrátor
Administrátor

Založený: 16.05.2005

PríspevokZaslal: St 05.08.09 1:42Odpovedať s citátomNávrat hore

Zdravím všetkých,

Tu je malý návod ako si do inštalačného média Windows 7 naintegrovať jazykový balík, tzv. MUI pack.

Môj návod sa bude týkať 64 bitovej anglickej verzie Windows 7 (obrázky sú z modifikácie verzie Ultimate) a slovenského jazykového balíka, samozrejme že návod platí aj pre iné jazykové kombinácie. Postup je odskúšaný a overený na RTM verzii Windows 7.

VAROVANIE: Ja ani web PC Fórum nezodpovedá za žiadne straty dát spôsobené vašou vlastnou chybou, návod je overený a tento postup naozaj funguje.

I) Čo potrebujeme:
- Windows 7 RTM inštalačné DVD alebo obraz inštalačného média.
- Jazykový balík (lp.cab). Môžete ich nájsť napríklad na stránke MyDigitalLife.info.
- Programy GImagex, ImageX a ostatné potrebné súbory, pre jednoduchosť som pripravil balíky na stiahnutie pre každého.
- Program Dism, pokial pracujete v prostredí Windows XP alebo Vista. Vo Windows 7 ho nepotrebujete.
- WinRAR alebo iný archivačný SW na extrahovanie zopár súborov.
- Približne 15GB volného miesta na disku.
DOWNLOAD potrebných súborov:
7Work_x86 - pokial pracujete v 32bit. systéme (-MIRROR-)
7Work_x64 - pokial pracujete v 64bit. systéme (-MIRROR-)
Dism x86 - pokial upravujete 32bit. systém (-MIRROR-)
Dism x64 - pokial upravujete 64bit. systém (-MIRROR-)

II) Príprava:
- Najprv si pripravte pracovný adresár. Doporučujem použiť krátky a výstižný názov, napr. "D: \7Work"
- V tomto adresári vytvorte tri ďalšie adresáre: "DVD", "WIM" a "LP".
- Rozbalte balíček zo súbormi 7Work_xYY.zip do adresára "D:\7Work" a pravým kliknutím na súbor wimfltr.inf zvolte inštalovať.
- Skopírujte obsah inštalačného DVD Windows 7 do adresára "D:\7Work\DVD".
- Skopírujte súbor "lp.cab" – teda váš vybraný jazykový balík do "D:\7Work\LP".
- Rozbalte z archívu lp.cab adresáre "setup" a "sources" do "D:\7Work\LP". Ale nemažte súbor lp.cab.

Takto by mal vyzerať obsah nášho pracovného adresára:
D:\7Work
╠═══ [DVD] --> všetky súbory z inštalačného DVD.
╠═══ [LP] --> súbor lp.cab.
║. . . . ╠═══ [setup]
║. . . . ╚═══ [sources]
╠═══ [WIM] --> zatial prázdny, ale bude obsahovať rozbalené súbory z inštalačného DVD.
╠═══ gimagex.exe
╠═══ gimagex.chm
╠═══ imagex.exe
╠═══ intlcfg.exe
╠═══ oscdimg.exe
╠═══ vsp1cln.exe
╠═══ wimfltr.inf --> treba nainštalovať tento súbor/ovládač, nezabudnite na to.
╠═══ wimfltr.sys
╠═══ wimgapi.dll
╚═══ súbory z archívu Dism xYY.zip (ak sú potrebné)

Teraz máme všetko potrebné na vytvorenie lokalizovanej verzie systému Windows 7.

III) Najzložitejšia časť (prosím, čítajte pozorne!!):
Prvý krok – Integrácia jazykového balíka do "Install.wim":
- Spustite GImageX.exe,
- Kliknite na kartu "Mount",
- Do "Mount point" napíšte cestu k vášmu WIM adresáru, napr. "D:\7Work\WIM", alebo kliknutím na "Browse" sa k nemu dostaňte,
- Do "Source" zadajte cestu k súboru install.wim, teda napr. "D:\7Work\DVD\sources\install.wim", alebo opäť kliknutím na "Browse" sa k nemu presuňte,
- Ako hodnotu v poli "Image" zadajte číslo verzie ktorú chcete upraviť:
32bit. verzia obsahuje 1=Starter; 2=HomeBasic; 3=HomePremium; 4=Professional; 5=Ultimate
64bit verzia obsahuje 1=HomeBasic; 2=HomePremium; 3=Professional; 4=Ultimate.

Takisto môžete kliknúť na tlačítko "Select" vpravo, ktoré vám pomôže s výberom čísla verzie, pokial si nie ste istí.
Zatial nie je spôsob ako integrovať jazykový balík do všetkých verzií naraz, treba na to ísť postupne.
- Kliknite na políčko vedla "Read & Write" aby bolo zaškrtnuté, tj. musí tam byť fajka,
- A nakoniec kliknite na tlačítko "Mount". Toto môže trvať trochu dlhšie v závislosti na konfigurácii vášho PC, keďže sa práve extrahujú súbory z archívu install.wim do adresára WIM.
- Keď je všetko hotové kliknite na "Close". Nezatvárajte program GImageX!!

Malo by to vyzerať asi nasledovne:

Druhý krok: Integrácia samotného jazykového balíka:
- Spustite príkazový riadok ako administrátor, presuňte sa príkazom CD do "D:\7Work" a napíšte presne toto:
kód:
dism /Image:D:\7Work\WIM /Add-Package /PackagePath:D:\7Work\LP\lp.cab

Spustite proces, trvá to relatívne dlho, mali by ste vidieť niečo takéto:

Nezatvárajte príkazový riadok.

Ďalší krok: Spravíme s nášho pridaného jazyka defaultný jazyk a modifikujeme súbor lang.ini:
- Vráťte sa do príkazového riadka a napíšte presne toto:
kód:
intlcfg -genlangini -dist:D:\7Work\DVD -image:D:\7Work\WIM -defaultlang:sk-SK -all:sk-SK

Stlačte Y na prepísanie existujúceho súboru "lang.ini".
Mali by ste vidieť niečo takéto:

Nezatvárajte príkazový riadok.

Nakoniec musíte uložiť modifikovaný súbor install.wim:
- Choďte späť do spusteného GImageX
- Označte "Commit Changes", musí tam byť fajka, ak to neoznačíte, tak sa žiadne zmeny neuložia!!
- Označte kliknutím riadok:
kód:
R/W D:\7Work\WIM D:\7Work\DVD\sources\install.wim 4

- A nakoniec kliknite na tlačítko "Unmount". Tento proces môže chvílku trvať, po jeho skončení kliknite na "Close" a presvedčte sa že všetky súbory z adresára WIM sú preč.

Pokial chcete inštalačné DVD s jazykovým balíkom integrovaným do všetkých verzií, je nutné opakovať celý proces od bodu III) - krok jedna - zadávanie čísla verzie v poli "Image" až do stlačenia "Close" v poslednom kroku.

Posledný krok je skopírovanie pár jazykovo špecifických súborov:
kód:
mkdir DVD\sources\sk-SK
mkdir DVD\sources\license\sk-SK
xcopy LP\setup\sources\sk-SK\* DVD\sources\sk-SK\
xcopy LP\sources\license\sk-SK\* DVD\sources\license\sk-SK\

Príkazový riadok už môžete zatvoriť.
---------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------

Teraz máme upravený archív install.wim s požadovaným jazykovým balíkom, ešte je potrebné modifikovať archív boot.wim, aby používal váš vybraný jazyk počas inštalácie systému.

I) Príprava:
Uistite sa, že máte stále adresáre setup a sources v adresári "LP". Ak ste ich zmazali, tak ich opäť rozbalte z archívu lp.cab.

II) Ideme na to opäť. (znova čítajte pozorne!!):
- Znovu spustite alebo sa prepnite do programu GImageX.
- Kliknite na kartu "Mount"
- Do pola "Mount Point" zadajte cestu k adresáru "WIM"
- Do pola "Source" zadajte umiestnenie súboru boot.wim (napr. teda D:\7Work\DVD\sources\boot.wim)
- Hodnotu "Image" nastavte na 2 (1 je Windows PE – netreba modifikovať, 2 je to čo potrebujete)
- Zaškrtnite políčko pri "Read & Write" aby v ňom bola fajka
- Kliknite na tlačítko "Mount" (malo by to trvať kratšie ako pri install.wim)
- A po skončení operácie kliknite na "Close". Nezatvárajte však GImageX!!

III) Práca s príkazovým riadkom:
- Spustite príkazový riadok ako administrátor a prejdite do adresára 7Work
- Napíšte postupne príkazy:
kód:
xcopy DVD\sources\lang.ini WIM\sources\
mkdir WIM\sources\sk-SK
xcopy LP\setup\sources\sk-SK\*.* WIM\sources\sk-SK
xcopy LP\sources\license\*.* WIM\sources\license

- Pre obmedzenie výberu jazyka len na váš pridaný jazyk je potrebné ešte upraviť súbor lang.ini (nachádza sa v adresári D:\7Work\WIM\sources)
- Otvorte ho v textovom editore a odstráňte záznamy o pôvodnom jazyku (v tomto prípade en-US). Obsah súboru by mal byť takýto:
kód:
[Available UI Languages]
sk-SK = 3

[Fallback Languages]
sk-SK = sk-SK

- Spustite postupne nasledovné príkazy v príkazovom riadku:
kód:
rmdir /s /q D:\7Work\WIM\sources\en-US
rmdir /s /q D:\7Work\WIM\sources\License\en-US

Samozrejme treba nahradiť en-US kódom jazyka, ktorý odstraňujete.

IV) Posledné úpravy v GImageX:
- Zaškrtnite políčko "Commit Changes", inak sa zmeny neuložia
- Označte kliknutím riadok obsahujúci:
kód:
R/W D:\7Work\WIM D:\7Work\DVD\sources\boot.wim 2

- A nakoniec kliknite na tlačítko "Unmount" a po skončení operácie na "Close". Teraz môžete zavrieť GImageX.

Teraz máte pripravené lokalizované inštalačné súbory pre systém Windows 7, ostáva už iba vytvoriť bootovací obraz disku.
Prepnite sa do príkazového riadku a zadajte nasledovný príkaz:
kód:
oscdimg.exe -h -u2 -m -bD:\7Work\DVD\boot\etfsboot.com -lWindows7DVD D:\7Work\DVD D:\Windows7.iso

A po chvíle sa na disku D:\ objaví bootovatelný obraz disku s Windows 7.
Tento môžete napáliť, alebo pomocou môjho ďalšieho návodu nakopírovať na USB klúč a nainštalovať nový operačný systém.

Niekolko poznámok na záver:
- v návode sa používajú tzv. language code označenia prekladov, napr. sk-SK značí slovenský preklad, en-US je zase anglický (americká angličtina) a podobne. Pri použití iných jazykov je treba vyhladať si tieto kódy na internete a zmeniť ich pri použití jednotlivých príkazov.
- po vytvorení obrazu inštalačného disku a jeho odskúšaní v prostredí Windows je stále dostupná volba pôvodného jazyka aj keď je v návode odstránená táto možnosť, pri nabootovaní z tohto obrazu je však všetko ako má byť, prikladám aj screenshot ako to vyzerá pri bootovaní.
- v návode je to spomenuté, ale pre istotu to napíšem ešte raz, pokial naintegrujete jazyk povedzme do verzie Ultimate, neznamená to, že bude jazyk integrovaný aj vo verzii Home Premium. Je potrebné časť tohto procesu zopakovať pre integráciu do všetkých verzií.
- RTM verzia Windows 7 je momentálne v stave, kedy sa inštaluje automaticky verzia Ultimate. Pokial chcete vyskúšať správnosť prekladu ostatných verzií, je potrebné premenovať alebo odstrániť súbor ei.cfg, ktorý sa nachádza v adresári "sources" na inštalačnom DVD.

(c) by ScorpionSX, PCForum.sk 2009. Všetky práva vyhradené.

DELL INSPIRON™ 1520 Midnight Blue | DELL XPS™ M1330 Tuxedo Black | DELL OptiPlex™ 990 MT | APPLE iPhone 3GS 16GB White | HTC Sensation

"My new computer came with Windows 7. Windows 7 is much more user-friendly than Windows Vista. I don't like that."
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuSkypeFacebookTwitter
shiro
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 12.10.2006

PríspevokZaslal: St 05.08.09 9:54Odpovedať s citátomNávrat hore

citácia:
- RTM verzia Windows 7 je momentálne v stave, kedy sa inštaluje automaticky verzia Ultimate. Pokial chcete vyskúšať správnosť prekladu ostatných verzií, je potrebné premenovať alebo odstrániť súbor ei.cfg, ktorý sa nachádza v adresári "sources" na inštalačnom DVD.

to znamena ze pri installe sa ma to spyta ktoru verziu chcem instalovat tak, ako pri Vistach?

AMD Phenom II 955 BE 3.2GHz, 4GB RAM DDR3-1333 A-Data, MB Gigabyte MA-770T-UD3P, Kingston SSDNow V 64GB 2.Gen., WD 640GB + WD 1TB, Gigabyte GeForce GTX275 896MB, 2xDVD+-RW NEC 7173, LCD BenQ G2400Wa 24", MS Wireless optical mouse 2.0A, Keyboard Prestigio, Creative SBS 380 2.1
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
Horalka
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 24.03.2007

PríspevokZaslal: St 05.08.09 10:16Odpovedať s citátomNávrat hore

Ano ale len po odstraneni ei.cfg, mne sa tak podarilo nainstalovat Windows 7 Professional

AMD Phenom II X4 955 BE C3 / ASUS M5A97 PRO / Kingston HyperX 4GB Kit DDR3 1333MHz CL7 / Gigabyte GV-R685OC-1GD 1GB GDDR5 Windforce 2X / WDC WD1600AAJS Caviar Blue 7200rpm SATA / Samsung EcoGreen F3 HD105SI 1TB SATA / ASUS 1814BLT / Fortron 400W PFC FSP400-60GLN
Mobil: Samsung Nexus S i9023
ScorpionSX
Administrátor
Administrátor

PríspevokZaslal: St 05.08.09 10:44Odpovedať s citátomNávrat hore

shiro napísal:
citácia:

to znamena ze pri installe sa ma to spyta ktoru verziu chcem instalovat tak, ako pri Vistach?

Áno, presne tak. Pokial ten súbor nepremenuješ/neodstrániš, tak sa nainštaluje automaticky Ultimate.

DELL INSPIRON™ 1520 Midnight Blue | DELL XPS™ M1330 Tuxedo Black | DELL OptiPlex™ 990 MT | APPLE iPhone 3GS 16GB White | HTC Sensation

"My new computer came with Windows 7. Windows 7 is much more user-friendly than Windows Vista. I don't like that."
f4r0
Moderátor
Moderátor

Založený: 08.11.2006

PríspevokZaslal: St 05.08.09 14:56Odpovedať s citátomNávrat hore

do DVD\sources\license\sk-SK\ mi to nenakopiruje ziadne subory. nebude to problem?

// tak vyriesene, kedze niesom kamarat s prikazovym riadkom, tak som no nakopcil cez okna.

nice work!!! thx

Inteligencia je to, čo používaš keď nevieš čo máš robiť Jean Piaget
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQMSNJabberFacebookZobraziť autorove WWW stránky
wmake
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 02.10.2009

PríspevokZaslal: Pi 02.10.09 20:06Odpovedať s citátomNávrat hore

mna z toho uz asi porazi

uz hodiny sedim za PC a snazim sa spojazdnit ten dism ale nejde to stale mi to vypise error ze mam bud chybny dism a mam ho reinstalovat alebo ze v 64bit operacnom systeme nemozem pracovat s 32bit dism a pritom som tam uz 100krat nahodil ten 64-kovy a stale to iste

pomoc pls
ScorpionSX
Administrátor
Administrátor

PríspevokZaslal: Pi 02.10.09 22:24Odpovedať s citátomNávrat hore

A v akom OS to chceš spraviť?? 32 či 64bitovom?? Lebo ono je to najlepšie spraviť tak, že v 32bit. prostredí upravuješ 32bit. verziu a v 64bit. prostredí 64bit. verziu. A okrem toho dism.exe prehadzuješ aj tie ďalšie súbory, ktoré sú tam spolu s tým?? Tie treba prehodiť tiež.

wmake
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Pi 02.10.09 23:06Odpovedať s citátomNávrat hore

som bol taky nastvany uz ze som tie podstatne veci ani nenapisal

no robim to v uz nainstalovanej Windows 7 64bit a tu aj upravujem
a jasne ze som to kopcil aj s ostatnymi subormi ale nevim ci som to dobre spravil. Skusal som ho teda nahodit aj do System32 aj do SysWOW64 len mi nechcelo prepisat subory tak som premenoval ten adresar a spravil som novy dism adresar a dal to secko do toho. Ale darmo ho tam davam aj tak vypise bud ten error pokial chcem ten offline obraz zmenit alebo pi online mi vypise ze:
kód:
Error: 11
You cannot service a running 64-bit operating system with a 32-bit version of DISM....atd blablablaa

neviem si s tym rady......neda sa ten krok obist nejako inak?[/code]
ScorpionSX
Administrátor
Administrátor

PríspevokZaslal: Pi 02.10.09 23:22Odpovedať s citátomNávrat hore

Ehm...a v ktorom kroku ja píšem, že máš tie súbory zkopírovať do system32, prípadne do SysWOW64?? Máš ich mať rozbalené v tom pracovnom adresári, ono ich to berie odtial, pretože tam pracuješ pri používaní tých príkazov

wmake
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Pi 02.10.09 23:29Odpovedať s citátomNávrat hore

ale ano mam ich aj tam no a NEJDE pise to iste a zato som to skusal spustit aj z system32 aj z syswow64 ale nic

bud som blby ja alebo ano
preto sa pytam ci by sa nejako ten krok s dism nedal obist nejako rucne pripadne inym nastrojom
ScorpionSX
Administrátor
Administrátor

PríspevokZaslal: So 03.10.09 10:38Odpovedať s citátomNávrat hore

No ten sa obísť nedá, je to prakticky samotné to integrovanie jazykového balíka do systému. Možno by to šlo spraviť cez W7 OEM Preinstallation Kit, ale s tým som nerobil, takže neviem ako a čo treba spraviť.

wmake
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: So 03.10.09 13:16Odpovedať s citátomNávrat hore

takze si mozem piskat....nevadi tak bude EN verzia a potrenujeme jazyk trosku
Mettiu
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 26.11.2008

PríspevokZaslal: Ut 06.10.09 23:36Odpovedať s citátomNávrat hore

Nebolo by to jednoduchsie pridat tu slovencinu v programe vLite?

Notebook: Asus N55SF 15,6" | OS: Windows 7 Professional x64 | CPU: Intel Core i7 2670qm @2,2 - 3,1GHz 6MB L3 Cache | MB: Asus SB HM65 | VGA: nVidia GeForce 555M GT 2048MB DDR3| RAM: 6144 MB DDR3 | HDD: Hitachi 640GB | REPRO: Genius SW-5.1 Home Theater | EXTERNAL HDD: Seagate 2TB/32MB, 3,5" FreeAgent DESK, 7200.1 | Myš: Logitech® Performance Mouse MX™ | Slúchadlá: Sennheiser PC 360
ScorpionSX
Administrátor
Administrátor

PríspevokZaslal: St 07.10.09 0:30Odpovedať s citátomNávrat hore

Cez vLite to nefunguje.

Mettiu
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 26.11.2008

PríspevokZaslal: St 07.10.09 9:46Odpovedať s citátomNávrat hore

Myslel som si ze to ide ale neskusal som to... Ale s verziou win7 ultimate a enterprise nie je problem tam sa to da vpohode doinstalovat...

Notebook: Asus N55SF 15,6" | OS: Windows 7 Professional x64 | CPU: Intel Core i7 2670qm @2,2 - 3,1GHz 6MB L3 Cache | MB: Asus SB HM65 | VGA: nVidia GeForce 555M GT 2048MB DDR3| RAM: 6144 MB DDR3 | HDD: Hitachi 640GB | REPRO: Genius SW-5.1 Home Theater | EXTERNAL HDD: Seagate 2TB/32MB, 3,5" FreeAgent DESK, 7200.1 | Myš: Logitech® Performance Mouse MX™ | Slúchadlá: Sennheiser PC 360
Zaslať odpoveď