IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @110
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Získajte bonus 50 €

Prejdite na ktorýkoľvek program s platbou na faktúru. Len cez e-shop. www.o2.sk

Neuveriteľne lacná .sk doména

Rýchla registrácia domén za výborné ceny. www.exohosting.sk

Spoločnosti Online s.r.o.

Ponúkame čisté spoločnosti. Obchodný register vybavíme za vás! www.spolecnostionline.cz

Lacné ubytovanie pri Balatone

Ubytuj sa teraz až s 50% zľavou Akciové zľavy na viac ako 1000 ubytovaní szallasguru.sk

e-nehnutelnosti.sk

Inzertný realitný portál Intuitívne vyhľadávanie domov, bytov e-nehnutelnosti.sk

inštalácia winxp na sata disk

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
lleeoonn1984
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 24.07.2008

PríspevokZaslal: Po 11.08.08 19:39Odpovedať s citátomNávrat hore

mám taký problém,že neviem nainštalovať winxp na sata hdd western digital wd4000aajs.základnú dosku mám asrock p4v88 s via apollo pt880 northbridge a via vt 8237 southbridge chipsetom.mám aj floppy disketu s driverom.ktorý pýta winxp inštalácia na začiatku.problém je v tom,že mi nechce nahrať tie drivere na hdd,a skúšal som to aj preskočť s esc,ale potom keď nahrá ostatné inštalačné súbory,tak pri prvom reštarte,keď sa má systém spúšťať,tak sa po winxp loge ukáže modrá obrazovka s chybovou hláškou.ten satadisk mám prejumprovaný na sata 1 mód,lebo moja základná doska podporuje len tento mód.pred inštaláciou som použil program partition magic 8 a rozdelil som disk na štyri časti s ntfs súborovým formátom a primary módom.v biose nie sú žiadne nastavenia pre sata režimy.pred nabehnutím systému mi rozpozná sata disk ako chanel0,ale v biose mi ho neukazuje.teraz ešte skúsim nlite spojiť tie drivere,ale neverím,že to pomôže.skúšal som už inštaláciu so service pack 1,2 aj 3,a nič...
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
prandof
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 27.12.2007

PríspevokZaslal: Po 11.08.08 20:13Odpovedať s citátomNávrat hore

Keď ti ten disk neukazuje v biose, nLite ti nepomôže. V prvom rade ho musíš mať v biose. Trochu tomu nerozumiem :
citácia:
pred nabehnutím systému mi rozpozná sata disk ako chanel0,ale v biose mi ho neukazuje

To ti ho ukáže pri štarte kompu ? Pozri ako máš nastavený bios (disky)
lleeoonn1984
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Po 11.08.08 20:33Odpovedať s citátomNávrat hore

ano ukazuje mi ho pri starte kompu
prandof
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 27.12.2007

PríspevokZaslal: Po 11.08.08 20:51Odpovedať s citátomNávrat hore

SATA1 disk by ti mala inštalačka Windows bez problému nájsť, pretože by ti hneď vypísalo hlášku, že nenašiel disk, takže spusti inštaláciu nanovo s tým, že zmaž všetky partície a vytvor ich nanovo cez inštalačku (nič proti PM ale načo ?). Inštalačku použi so SP2.
shiro
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 12.10.2006

PríspevokZaslal: Po 11.08.08 23:38Odpovedať s citátomNávrat hore

Disk ti ukazuje externy SATA radic, ktory funguje nezavisle od BIOSU. V BIOSe ho mozes akurat tak zapnut-vypnut.

AMD Phenom II 955 BE 3.2GHz, 4GB RAM DDR3-1333 A-Data, MB Gigabyte MA-770T-UD3P, Kingston SSDNow V 64GB 2.Gen., WD 640GB + WD 1TB, Gigabyte GeForce GTX275 896MB, 2xDVD+-RW NEC 7173, LCD BenQ G2400Wa 24", MS Wireless optical mouse 2.0A, Keyboard Prestigio, Creative SBS 380 2.1
lleeoonn1984
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 12.08.08 13:26Odpovedať s citátomNávrat hore

už to fachčí... problém bol v tom,že som mal zlú floppy disketu.kúpil som novú,nahral som tam driver a išlo to na prvú šupu.len tomu sa čudujem,že prečo to nešlo s nlite,keď som pripojil tie ovládače...
Zaslať odpoveď