IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @109
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Telefóny v Orange e-shope

Nečakajte v rade – nakúpte výhodne cez internet alebo cez telefón! www.orange.sk

Royal Canin 2-balenie top cena

Vysoko kvalitné krmivo pre psov a mačky Zvýhodnená cena za dva mechy len u nás www.petanimal.sk

Všetko o vašom telefonovaní

Aktivácie, info o hovoroch, sms, dátach. Ušetrite čas so zákaz. zónou Môj Orange! www.orange.sk

Tablet PC "7 "

Tablet 7"Android, rozš.o klávesnicu Najnižšia cena, len 68 E, limit.množstvo www.akciacena.sk

Postavil si dom za 3 600 €.

Simon Dale z Walesu sa rozhodol postaviť pre svoju rodinu ekologický mojdom.zoznam.sk

instalacia ubuntu - nefunguje

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
feri_crosby
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 15.09.2009

PríspevokZaslal: St 17.08.11 3:01Odpovedať s citátomNávrat hore

zdravim, kupil som novy notes a mam problem pri instalacii ubuntu 11.04 ..ine verzie som nestahoval...stiahol som 32 bitovu aj 64 ale je to jedno, stale mi spravi to, ze po restartovani pc pri bootovani mi nabehne normalne to menu ze ci chcem instalovat alebo len spustit, ...chcem to instalovat..dam enter a mi ukaze len ze nacitava ubuntu zaciatok instalcie a potom to hodi na ciernu obrazovku a nic sa nezobrazuje..skusal som cakat..5 minut a nic...viac sa mi cakat neoplati mam 8GB ram i7 procesor tak to by malo slapat...skusal som to instalovat z USB aj z DVD, neuspesne...stale to iste...som si isty ze rozbalene mam setko vporiadku, ...neviem co to je za chybu, ze to nejde, ..dakujem za pomoc..respektive ak rad by som skusil aj iny linux, vyznam sa v linuxe ale tento krat neviem pomoci...takze ked tak navrhnite aku verziu skusit, ...programujem vela, ...takze nieco co sa k tomu hodi dakujem
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQ
zmija31
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 07.04.2006

PríspevokZaslal: St 17.08.11 11:14Odpovedať s citátomNávrat hore

skus stiahnut ine distro co to spravi, mozno jak si to napaloval sa nieco domrvilo, ja by som to znova stiahol a znova napalil... uvidis co to spravi

ak chces skusat ine distro ja som zacinal na fedore, na desktope mam arch linux, a na notase stale fedoru, a hlavne stou fedorou som fakt spokojny

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 06.11.2008
Vek: 19

PríspevokZaslal: St 17.08.11 11:55Odpovedať s citátomNávrat hore

Skús to nainštalovať z Alternate verzie, ja som to tiež musel spraviť, do grafickej inštalácie ma tak isto nepustilo, potom už funguje super.

Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQTwitterZobraziť autorove WWW stránky
feri_crosby
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: St 17.08.11 21:02Odpovedať s citátomNávrat hore

jj skušal som tu nainštalovať bez grafiky ale ani zafrasa sa nemôžem dostať z grafickej verzie do textovej, ...alebo si mam stiahnuť alternate verziu?
Denco1
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: St 17.08.11 21:40Odpovedať s citátomNávrat hore

http://releases.ubuntu.com/natty/ (Alternate Install CD)

Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQTwitterZobraziť autorove WWW stránky
feri_crosby
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 18.08.11 4:01Odpovedať s citátomNávrat hore

nevadi ked stahujem toto? http://www.ubuntu.com/download/ubuntu/alternative-download

//vpodstate je to to iste...ok dik skusim nainstalovat, ke neppojde ozvem sa diky zatial

// pridané po 3 hodinách 25 minútach od posledného príspevku

no skusil som to cez to, iso som si rozbalil na USB, ...nabootovalo m ubuntu to prve menu, dal som instalovat na disk ..po stlaceni ENTER aby sa to zacalo instalovat mi len pipol zvuk ten standardny co vydava kazdy komp ...a to bolo vsetko...nejde nabootovat instalacku...neviem co robit..

// pridané po 2 hodinách 45 minútach od posledného príspevku

nakoniec som to napalil na DVD nainstaloval, ale po spusteni ubuntu po nacitani mi zobrazuje zase blank screen, takze co stym teraz?? mam 2Gb grafiku nVidia keby nieco trebalo..
don jebot
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 03.04.2008

PríspevokZaslal: Št 18.08.11 8:38Odpovedať s citátomNávrat hore

mas v pc nejake specialnekarty? Aky mas zostavu? skusal si pozriec ci niekto nemal s tvojim procakom ale doskou podobny prblem? Stiahol si spravnu veziu intel,amd? Ak si tot prekontrolujes skus vytiahnut nepotrebne veci z PC (ak mas viac modulov RAM, graficku kratu ak mas aj intgrovanu,sietovky,zvukovky atd ...)

// pridané po 36 minútach od posledného príspevku

este jedna vec skus sa dostat opat aspon po tom menu stlac F6(Other options) a skus zvoli roze mody ...

// pridané po 2 minútach od posledného príspevku

BTW iba tak som skusil google >
http://www.google.sk/search?client=opera&rls=en&q=canot+boot+ubuntu+cd+blank+screen&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest#hl=sk&pq=canot%20boot%20ubuntu%20cd%20blank%20screen&xhr=t&q=+ubuntu+cd+blank+screen&cp=24&pf=p&sclient=psy&client=opera&hs=8Sc&rls=en&channel=suggest&source=hp&aq=f&aqi=&aql=&oq=+ubuntu+cd+blank+screen+&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=ca489748925b4fea&biw=1600&bih=755

nie si jediny s tymto problemom popozeraj sa po rieseni

Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 18.08.11 12:14Odpovedať s citátomNávrat hore

Skúsil by som v grube vybrať možnosť "Ubuntu (recovery mode)", tam potom vybrať záchranný grafický režim. Ak sa spustí, skúsiť nainštalovať ovládač na grafiku (položka Dodatočné ovládače v menu).

feri_crosby
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 18.08.11 20:14Odpovedať s citátomNávrat hore

tento problem nemam len ja, viď http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1776254&page=9

moja zostava je http://configure.us.dell.com/dellstore/config.aspx?oc=fncww04&c=us&l=en&s=dhs&cs=19&model_id=xps-15z

da sa povedať nadštandardna, ...btw, dostal som sa az do ubuntu na plochu ale len 1x, bez klavesnice som sa dopracoval ku updatu pre grafiku, co nainstalovalo....ale po restarte ked sa zapne linux, but zblbne bootovanie ze sa nic nedeje, len to zmrzne alebo mi nabootuje ale na ploche hned po logine mi vyhodi zopar chyb a plocha maximalne prazdna, ani menu tam nie je....asi si pockam na verziu, kde vsetko pojde.....
1adamm115
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 27.07.2011

PríspevokZaslal: So 27.08.11 19:08Odpovedať s citátomNávrat hore

ahoj feri_crosby, aj ja som mal podobny, ak nie taky isty problem.. neviem cim to je ale linux robi na niektorych notbukoch () taketo problemy. Pred bootovanim spusti ubuntu (v GRUBe) s prikazom
kód:
acpi=off
a na 99,99% by ti to malo ist bez problemov
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
Zaslať odpoveď