|
 | | |
| Autor | Správa |
martin90
 Užívateľ
 Založený: 23.01.2007 Príspevky: 242
 | Zaslal: Ne 06.01.08 20:24 |   |
Čafte nainštaloval som si linux a mám tu problémik... Keď chcem inštalovať soft v tar.bz2 (proste ti v archívoch) tak to sa robí tak že si to rozbalíte vyCDujete ( ) cez terminal a dáte sh ./configure a potom make, make install nie? ja dám to configure dočkám a make už nemôžem dať lebo mi vypíše že tam nieje Makefile (sú tam len makefile .in / .am ...) .. Mám Fedoru Moonshine (tá čo bola na na DVD PCR) Pls poradte |
| |
     |
 |
javo
 Užívateľ
 Založený: 02.07.2006 Príspevky: 1696 Bydlisko: Slovakia - Námestovo
 | Zaslal: Ne 06.01.08 21:18 |   |
posli sem vypis z konzole, staci par posledny riadkov odkial si myslis ze sa to zacalo kazit, alebo to pastni na phpfi.com a posli sem odkaz |
_________________ Zivot je jednoduchy , staci sa rozhodnut a neobzerat sa spat. Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos. | |
  |
 |
martin90
 Užívateľ
 Založený: 23.01.2007 Príspevky: 242
 | Zaslal: Ne 06.01.08 21:43 |   |
| kód: | | http://phpfi.com/287535 |
všmni si tie riadky pri konci ... | citácia: | | (headers and libraries) not found. |
všminite si posledný riadok z config.log
| kód: | #include <stdlib.h>
configure: exit 1 |
asi nemohlo nájsť ten header.. Netreba mi nejaké C++ Runtime
hodil by som sem aj log z configu ale blbne mi phpfi.com |
| |
     |
 |
JohnyN
 Užívateľ
 Založený: 22.06.2007 Príspevky: 226
 | Zaslal: Ne 13.01.08 12:19 |   |
A co takto pouzit instalacie balikov priamo z repozitarov hmm? Neviem, aky balickovaci system pouziva Fedora, tusim, ze rpm. Mal by si tam mat Synaptic alebo adept a cez neho.. prip. ak si skusenejsi, tak cez terminal a prikazom rpm. |
| |
  |
 |
johny3212
 Užívateľ
 Založený: 02.11.2007 Príspevky: 470 Bydlisko: Zilinska Univerzita :)
 | Zaslal: St 23.01.08 17:37 |   |
Instaluj ovladace vyhradne cez rezpozitare, je to bezpecne. fedora pouzive rpm a yum baliky. nadstav si cez konzolu respozitar livna a potom si nainstaluj yum extendet, velmy pomaha pri instalacii. vsetko potrabne, ze ako? cekni wiki.fodora.com |
| |
     |
 |
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
| |