IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @105
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Dali sme si poradiť

Naše peniaze sa zhodnocujú. A vám? www.partnersgroup.sk

Stavebný materiál Porfix

Skvelé tepelne izolačné vlastnosti stavebných materiálov Porfix! www.Porfix.sk

Neuveriteľne lacná .sk doména

Rýchla registrácia domén za výborné ceny. www.exohosting.sk

Problémy s nadváhou?

Zistite viac o dosiahnutí ľahšej a zdravšej hmotnosti. www.janinblog.com

Aktuálna novinka

Zisti pravdu o stravovaní! Vyšetrovanie odhalilo tajomstvo dokonalého tela. www.news2channel.net

Instalacia linuxu

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
Blackdevil
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 26.02.2008

PríspevokZaslal: St 19.03.08 17:58Odpovedať s citátomNávrat hore

cawko...chcem sa spytat..momentalne mam disk rozdeleny na dve casti na c,d na c mam win a programy a na d som si dal hry dokumenty hudbu a ostatne veci...uvazujem ze si nahodim aj linux a tak sa chcem spytat ci si mam spravit este jednu cast a na tu dam nainstalovat linux lebo mam to tak spravene ze na c mam uplne minimum co potrebujem na win a programy(cca30 GB) a na d mam ostatok (cca 200GB) ale pokial sa nemylim tak kebize na d dam linux tak mi vsetko co tam mam mi zmaze...tak by bolo najvhodnejsie tam asi spravit dalsiu cast nee?? alebo sa to da niak inak vyriesit???podotikam ze win tam chcešm mat

edit: a taktiez mi pls pradte aky linux tam mam nahodit kedze som zaciatocnik a moc sa do linuxu nevyznam... a chcem tam akurat nahodit mysql php apatch a mozno nejaku hru aby som vedel ako to slape a pod....ale hru skor ako server spravit(ale len pre skusanie roznych pluginov, roznych scriptom napr registracia cs serveru a pod)
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQ
suchy
Čestný člen
Čestný člen

Založený: 17.10.2006

PríspevokZaslal: St 19.03.08 18:31Odpovedať s citátomNávrat hore

defragmentuj decko, potom ho cez napr partition magic ci nieco podobne zmensi a zo zvysneho priestoru urob dalsi disk. ako zaciatocnikovy ti odporucim ubuntu, kubuntu, xubuntu vyber je na tebe. je to live cd. bootnes a potom na ploche najdes ikonu pomocou ktorej nainstalujes. enter enter enter a hotovo.

Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: St 19.03.08 18:58Odpovedať s citátomNávrat hore

no tak diki...takze treba spravit dalsi oddiel...ok tak sa pustim dotoho..a mam stahnut serverovi system alebo pre bezneho uzivatela??? ked tam chcem skusit rozbehat tie servery a potom nasledne skusat scripty a pod...alebo staci aj pre bezneho uzivatela?
suchy
Čestný člen
Čestný člen

Založený: 17.10.2006

PríspevokZaslal: St 19.03.08 19:00Odpovedať s citátomNávrat hore

staci desktop. mozes aspon pouzivat aj na ine.

Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 20.03.08 10:51Odpovedať s citátomNávrat hore

este mam taku otazku..ked robim novu cast na disku aky system suborov tam mam dat???mal som tam klasicky NTFS FAT32 a teraz mi tam akosi pribudli nejake 3 nove Linux ext2, linux ext 3 a este linux swap ktore mam dat???alebo mozem kludne nechat aj ntfs
Numline1
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

Založený: 01.10.2006

PríspevokZaslal: Št 20.03.08 11:29Odpovedať s citátomNávrat hore

Do ntfs nebudes moc zapisovat = nenainstalujes tak ani linux. Daj ext3 pre instalacny oddiel a SWAP pre swapovaci oddiel
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
lio
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 22.11.2007

PríspevokZaslal: Št 20.03.08 12:50Odpovedať s citátomNávrat hore

Keby si nechal NTFS, tak pri instalacii ju mozes sformatovat na ext3.
A ako zaciatocnikovi ti rozhodne neodporucam *buntu, pretoze je to pomale a nic sa pri tom nenaucis.

Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 20.03.08 13:48Odpovedať s citátomNávrat hore

no mam problem..vo wine som si vytvoril novu particiu a nastavil som tam ext3 a potom som si pustil live cd a teraz sa snazim nainstalovat ubuntu ale ked vyberam sa mi spusta nastroj na rozdelenie disku vyberiem si ze manualne dalej si oznacim disk kde ho chcem nainstalovat a dam dalej mi pise ze niej urceny ziaden korenovy suborovy system...co s tym mam robit?
Numline1
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

Založený: 01.10.2006

PríspevokZaslal: Št 20.03.08 14:36Odpovedať s citátomNávrat hore

Blackdevil napísal:
no mam problem..vo wine som si vytvoril novu particiu a nastavil som tam ext3 a potom som si pustil live cd a teraz sa snazim nainstalovat ubuntu ale ked vyberam sa mi spusta nastroj na rozdelenie disku vyberiem si ze manualne dalej si oznacim disk kde ho chcem nainstalovat a dam dalej mi pise ze niej urceny ziaden korenovy suborovy system...co s tym mam robit?

Ked oznacis disk tak mu musis vybrat aj korenovy system, tj "/"
Blackdevil
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 20.03.08 15:06Odpovedať s citátomNávrat hore

nechapem co presne myslis...

edit: no uz sa mi to akotak podarilo rozchoti..problem bol v tom ze som mal asi zle cd lebo s druhym mi to nerobi problemy
lio
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 20.03.08 18:35Odpovedať s citátomNávrat hore

Nebol problem v CD, ale medzi klasvesnicou a stolickou. Ved si sam predtym napisal, ze si nemal urceny korenovy adresar, teda / . To lomitko znamena najvyssie miesto, kde je vsetko ostatne, alebo neviem ako ti to mam vysvetlit..

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 09.11.2007

PríspevokZaslal: Št 20.03.08 21:37Odpovedať s citátomNávrat hore

lio4: podobny problem som mal aj ja pri Ubuntu 6.10 kedze mi nechcelo zobrat / (root adresar) a ANO mal som spravne zadane miesto aj urceny root adresar .... chyba bola nakoniec v mediu
lio
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 20.03.08 22:56Odpovedať s citátomNávrat hore

4walter: Aha, s tym som sa este nestretol.. To bude asi tym distrom.

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 08.03.2008

PríspevokZaslal: So 22.03.08 21:44Odpovedať s citátomNávrat hore

lio04 napísal:
Keby si nechal NTFS, tak pri instalacii ju mozes sformatovat na ext3.
A ako zaciatocnikovi ti rozhodne neodporucam *buntu, pretoze je to pomale a nic sa pri tom nenaucis.

lio04: aky linux teda odporucas pre zaciatocnikov?
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailJabber
johny3212
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 02.11.2007

PríspevokZaslal: Ut 25.03.08 13:12Odpovedať s citátomNávrat hore

Ak vam mozem ja odporucit ta fedora8, je pomerne flexibilna a univerzalna a bezproblemova so zameraním na osobné počítače.,
Alebo ete nova Mandriva, som pocul ze je dobre spravane, som ju ale ete neskusal.
ak mozem poradit pri instalacii, tak si dopredu pripravte prazdne neoznacene miesto na disku bez odielu, a pri instalaacii linuxu zvolte vyuzit dostupne volne miesto a automaticky prisposobit, cikm vam samo vytvori SWAP oddiel, je to vhodne pre zaciatosnikov.
kuknite
http://www.linux.sk/index.php/Distrib%C3%BAcie
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQMSNZobraziť autorove WWW stránky
Zaslať odpoveď