IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @104
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Myslite ekologicky s Orangeom

Zapojte sa do súťaže Zeleň pre mesto a získajte viac stromov pre svoje okolie www.orange.sk

Sprostredkovávajte hypotéky

Začnite sprostredkovávať hypotéky s úspešným hypotekárnym centrom! www.SprostredkovanieUverov.sk

Fujara - výroba a história.

Fujara, fujarky, koncovky, píšťalky. Výrobca fujár Roman Kuchta www.fujary.com

Aktuálna novinka

Zisti pravdu o stravovaní! Vyšetrovanie odhalilo tajomstvo dokonalého tela. www.news2channel.net

17-ročná fitneska má

silikóny! Porovnajte ju pred a po! Mladá slovenská fitneska Marína Hámová feminity.zoznam.sk

Inštalácia Croogo

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
programmer
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 02.08.2009

PríspevokZaslal: St 02.02.11 16:31Odpovedať s citátomNávrat hore

Ahojte. Skúšam nainštalovať Croogo, ale stále mi to vypisuje chybu: Could not connect to database.

Tu sú parametre, ktoré som zadal:

Driver:
mysql

Host:
localhost

user / Login:
root

Password:
zadal som heslo, ktoré by mal root používať pre pripojenie k databáze. Heslo som preveril php scriptom, ktorý som vytvoril pre pokus o pripojenie sa k databáze. Fungoval a nevyhodil žiadnu chybu o neúspešnom pripojení, čiže
mysql_connect("localhost", "root", "heslo")
or die(mysql_error());

Name:
croogo

Port:
80 alebo som input nechal prázdny.

Rozbehať to je to pre mňa nutnosť, lebo s tým budem robiť v budúcej práci, ak ma zoberú. Díky

Ak sa niekto rád snowboarduje, povie sa mu, že je snowboardista. Ak niekto miluje autá, povie sa mu, že je motorista. Ak niekto miluje hranie na hudobný nástroj, povie sa mu, že je hudobník, alebo virtuóz. Ak niekoho zaujíma programovanie a IT, povie sa mu, že je závislák.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mail
Ďuri
Administrátor
Administrátor

Založený: 11.08.2007

PríspevokZaslal: St 02.02.11 16:39Odpovedať s citátomNávrat hore

Pohrab sa v kode toho CMS, pohladaj toto hlasenie a zmen ho na vypisovanie mysql_error(), resp. alternativy pre tuto fciu, ktoru ponuka pouzity framework.
Napada mi - mas dostatocnu verziu MySQL?
Dalsia vec, MySQL nebezi na porte 80, ale defaultne na 3306.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuJabberSkype
programmer
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 02.08.2009

PríspevokZaslal: Št 03.02.11 14:14Odpovedať s citátomNávrat hore

Mám stiahnutú jednu z posledných verzií XAMPP (na Linux Ubuntu 10.04), takže verzia mySql by mala byť dostatočne nová, ak dobre viem, tak 5. Port 3306 som skúšal, nefunguje. Prístupové práva k priečinkom by som mal mať v poriadku, lebo inak by som sa nedostal ani k tomuto spomínanému formuláru, systém ich skontroloval, menil som ich. Skúsim teda zmeniť kód. Za chvíľu sa na to pozriem, díky zatiaľ.

// pridané po 21 hodinách 16 minútach od posledného príspevku

Celý problém bol v oprávneniach. Nechcelo sa mi to meniť, lebo ma to dosť súri, tak som jednoducho zmazal a nanovo nahral xampp. Ďuri, díky za pomoc.

Ešte bol ten problém, že systém sa pokúšal pripojiť k databáze, ktorá ešte nebola vytvorená.

Ak sa niekto rád snowboarduje, povie sa mu, že je snowboardista. Ak niekto miluje autá, povie sa mu, že je motorista. Ak niekto miluje hranie na hudobný nástroj, povie sa mu, že je hudobník, alebo virtuóz. Ak niekoho zaujíma programovanie a IT, povie sa mu, že je závislák.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mail
Zaslať odpoveď