Obsah fóra
PravidláKontakt
Posledná návšteva Ned 26.05.13 5:04 Aktuálny čas je Ned 26.05.13 5:04

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

[ Príspevkov: 3 ] 
Autor Správa
 Poslať Napísal: Uto 10.07.12 8:40
Predmet príspevku: HW Fierwall pre 15 používateľov +2x UPS

Užívateľ
Užívateľ

Zdravím,

Potreboval by som poradiť s kúpou hw firewallu pre firmu (cca. 15 počíatčov). Moc sa v tomto neorientujem, tak sa chcem spýtať - na čo sa zamerať a na čo si dať pozor.

Ohľadne ceny, neviem - niečo ani nie najlacnejšie ani veľmi drahé. Skoro na všetkých PC he Win 7 + na dvoch XP a mal by tam bežať NOD32 Antivirus 5.

Ešte k tomu by som potreboval poradiť 2X UPSku. Jednu na klasický IBM počítač zdroj 400W kde sa robí kancelárska robota a potom jednu UPSku na firewall+modem+router+switch. Opäť cena taká priateľná, aby to postačovalo výkonnostne a aby to nebolo príliž drahé.

Ďakujem za rady.

Poslať Napísal: Uto 10.07.12 18:08
Predmet príspevku:

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Dobré by bolo upresniť čo znamená nie príliš drahé. Totiž cenovo sa pohybujú tie HW FW od 100 do xyz €.
U UPS by si mohol aspoň upresniť koľko by mali vydržať na batériach dané zariadenia.

I dream. I dream I’m floating on the surface of my own life, watching it unfold, observing it.
I’m the outsider, looking in.

Poslať Napísal: Str 11.07.12 21:12
Predmet príspevku:

Užívateľ
Užívateľ

Ahoj,
Kompy sú to od IMB so zdrojom 400W, grafika integrovaná, jeden disk - čiže malá spotreba. UPSka ideálna, čo by vydržala aspoň 20min.

Toto sa mi celkom pozdáva: http://www.alza.sk/eaton-ups-nova-avr-1 ... 173915.htm a cena je podľa mňa OK. Čo ty na to?

HW firewall by mal vbyť cca do 400€ a mal by zvládnuť 15 počítačov (teda tak by to malo vyzerať, že by sa internetový modem pripojil na hw firewal a potom ďalej pripojenie na switch a počítače). Vôbec neviem, aké požiadavky by mal mať - jednoducho aby strážil porty a nedovolil útoky (laicky povedané).

[ Príspevkov: 3 ] 

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia