IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @045
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Čerstvý a voňavý domov?

Testovali sme Ambi Pur. Pozrite sa na prekvapivé výsledky experimentu! youtube.com/AmbiPur_SK

Webhosting - akcia +9 mesiacov

K ročnému predplatnému až 9 mesiacov zadarmo pri prevode hostingu k nám. www.exohosting.sk

Ako schudnúť 10 kg

Ktorý je najlepší spôsob chudnutia? Prečítajte si tipy na boj s nadváhou www.news2channel.net

Kedy sa oplatí prerobiť auto

na plyn? Nemusíte nevyhnutne hľadať kalkulačku a papier, aby ste si autoviny.zoznam.sk

Poistenie bytu od UNIQA

NONSTOP asistenčná služba ako bonus k poisteniu domácnosti. www.uniqa.sk

HTPC - ATX MB do Micro

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
djkmito
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 06.02.2007

PríspevokZaslal: Ut 22.11.11 16:50Odpovedať s citátomNávrat hore

Zdravim,
mam doma staru maticnu dosku ASRock P4V88 typu ATX a chcel by som z nej spravit HTPC no vo velkej bedni by to bolo dost neprakticke tak som rozmyslal ze by som to nejako prerobil do MicroATX bedne, napr. takejto: http://img.seznamzbozi.cz/direct/iR/importprodukt-orig/6bf/6bf63c045d368ea922e79f381a40d17e.jpg

Teoreticky by to tam mohlo vojst keby som dal prec sufliky na mechaniky.
Mate s tym niekto skusenost, alebo ma niekto doma MicroATX bednu a ATX dosku na vyskusanie ci tam nebudu nejake dalsie problemove casti?

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 08.08.2009

PríspevokZaslal: Ut 22.11.11 16:54Odpovedať s citátomNávrat hore

nie, neda sa to
kedze sirka ATX aj mATX dosky je rovnaka, meni sa len vyska
to by si musel celu skrinku prerabat (presunut zdroj, prerobit zadny panel, prerobit tray pre zakladovku,...) a to by ta velmi rychlo preslo
alebo odpilit z dosky

Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuJabberZobraziť autorove WWW stránky
KocuR
Moderátor
Moderátor

Založený: 14.12.2005
Vek: 25

PríspevokZaslal: Ut 22.11.11 17:17Odpovedať s citátomNávrat hore

ale existujú aj skrinky čo majú navonok veľkosť mATX, pritom tam ale strčíš plnú ATX dosku. Napr. http://www.tichepc.sk/Lian-Li-PC-A05FNB-Midi-Tower-Black.html?arg1=001022008

Do tej skrinky čo si dal samozrejme nie je šanca napchať ATX dosku.
Jedine že by si rozpílil zadok, vyhodil časť pre zdroj, zvyšok posunul vyššie, do prázdneho priestoru vyrobil záslepky (nie je až tak nutné), spravil nové otvory na distančné stlpiky, a nakoniec spravil miesto pre zdroj vpredu.

AthlonX2_3800+@1.1V;ZalmanCNPS7500AlCu;MSI_K9N_Platinum;4G_DDR2;GF7600GS@620/1100;320GB;tuned_LC_Powa420W;silenced_A+Trooper;2xNoctuaNF-S12;tuned_Audigy;SamsungSM2033;LogiMedia+G5;tkaudio_poweredbyTVM(for now)
AthlonII_255@1,125V;BEboxCooler;MSI760GM-E51;2G_DDR3;160GB;tuned_Fortron400W;tuned_hovnocase;AC12025;AcerAL1916W;GeniusSP-HF1250x;DeLux_keyboard;MSmouse
LenovoG550:C2D_T6500;G105m;4G_DDR3;320GB;LogiM705;PortaPro ... ... ... internet & IPTV connection by Antik (70/70Mbps)
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuJabberZobraziť autorove WWW stránky
djkmito
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 06.02.2007

PríspevokZaslal: Št 24.11.11 12:52Odpovedať s citátomNávrat hore

nj asi mate pravdu.. pozeral som sa na tu moju dosku a zdroj sa neda inak umiestnit lebo vsade by zavadzal a branil by prudeniu vzduchu a je prilis vysoka takze by sa asi ledva vosla a trebao by prerobit ten zadny panel.. skoda, lebo mam teraz doma nevyuzitu dosku, zdroj a ostatne komponenty

Zaslať odpoveď