IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @031
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Westend Tower

Kancelárie pre malých i veľkých - prenájom už od 9,50 €/m2/mesačne. www.westendtower.sk

Súťaž o LEGO® duplo®

Vyhrajte prekvapenie pre svoje detičky! LEGO duplo 2 krát deňne do konca mesiaca www.duplo.lego.com

Magio Internet od Telekomu

Najobľúbenejší internet teraz prvých 100 dní zadarmo + za modem neplatíte! Telekom.sk

S Easy Free voláš za 9 centov

K tomu internet v mobile zadarmo, kredit ti bude platiť až 12 mes. a SMS za 0,06€ Telekom.sk

Sprostredkovávajte hypotéky

Začnite sprostredkovávať hypotéky s úspešným hypotekárnym centrom! www.SprostredkovanieUverov.sk

HP vs Dell

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
SilverSurfer
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 08.03.2008

PríspevokZaslal: Št 05.01.12 15:22Odpovedať s citátomNávrat hore

Zdravim, rozhodujem sa medzi tymito LCDckami, a chcel by som sa poradit ktory z tychto troch zobrat.
http://www.alza.sk/24-hp-zr2440w-d268396.htm
http://www.alza.sk/24-hp-zr24w-d163528.htm
http://www.alza.sk/24-dell-u2412m-d260038.htm
Dakujem.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailJabber
tomas019
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 16.10.2008

PríspevokZaslal: Št 05.01.12 21:56Odpovedať s citátomNávrat hore

Takisto by som chcel nieco z tohto. Najblizsie mam asi k Dellu, len ma odradza ako kritizuju az prilis matny povrch. Videl ho niekto nazivo ? Fakt je ten povrch az taky matny a pri citani textu az tak rusi ?
A este vraj niektore kusy (popripade ludia) vraj pri nizkom jase blikaju...
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
Spirit of the Hawk
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 07.01.2011

PríspevokZaslal: Št 05.01.12 22:24Odpovedať s citátomNávrat hore

Osobne som videl ten Dell.Osobne ma pri čítaní textu nerušil povrch monitoru vôbec.S tým jasom ti poradiť neviem,nehral som sa s tým monitorom keďže nebol môj.
mino_85
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 18.08.2010

PríspevokZaslal: Pi 06.01.12 0:19Odpovedať s citátomNávrat hore

ono žiadny z nich nevychádza úplne dokonale, ale za Dell hovorí cena, kde kvalitatívny rozdiel podľa mňa nezodpovedá tomu cenovému. ale dôležité je aj to na čo chceš monitor využívať. na testy 2440w som nenarazil, ale predpokladám, že rovnako ako 2740w nebude mať žiadne OSD menu, čiže pre bežného smrteľníka je doladenie farebného podania nemožné, jedine kalibračnou sondou. aj keď zas oproti Dellu mal o dosť presnejše farebné podanie v továrenskom nastavení /bavím sa stále o 2740w, ale predpokladám, že 2440w bude na tom s vlastnosťami veľmi podobne/.

Dell je určite viac "user friendly" pre bežné využitie, ináč všetky 3 kúsky sú IPS, takže celkovo podobné vlastnosti aj povrchová antireflexná úprava je zhruba rovnaká, to by som veľmi neriešil medzi nimi. začalo sa to kritizovať až s nasadením veľmi hladkej antireflexnej varianty u PLS panelov od Samsungu. dal by som ti do pozornosti práve Samsung, http://www.alza.sk/24-samsung-s24a850dw-cerny-d280824.htm , ale podľa všetkých recenzií aj skúseností užívateľov trpia tie monitory na silné priesvitanie a nerovnomernosť podsvietenia, čiže minimálne tieto prvé várky by som rozhodne neriešil. Ale verím, že Samsung čo najrýchlejšie na tú kritiku zareaguje a dá to doporiadku, lebo tu ide v podstate o lajdácku kvalitu kontroly, nie konštrukčnú vadu. Inak má ale PLS navrch oproti klasickému IPS v hĺbke čiernej, povrchovej úprave panelu, rozsahu jasu aj dobrému kontrastu. Len škoda toho priesvitania.

aby som to zhrnul... ak by som mal kupovať dnes, išiel by som do Dellu. za tú cenu v podstate porovnateľný panel s tými HP, len trochu viac mimo s farbami v továrenskom nastavení, ale ak to nechceš na profi grafiku, tak to nie je vážna vada. a vždy sa to dá aj doma "na kolene" od oka doladiť s priloženým listom bieleho papiera a skúsiť v RGB škále trafiť odtieň. je to jednoduchá a prekvapivo účinná metóda.

MB: Gigabyte P67A-UD4 B3; CPU: INTEL Core i5 2500K @ 4,5 GHz; CPU cooler: Alpenföhn K2; RAM: 16 GB Corsair Vengeance 1600 MHz Low Profile White 1,35V /4x4 GB/ ; VGA: Gigabyte GTX 570 SuperOverclock; PSU: COUGAR GX 600; System SSD: Samsung SSD 830 128GB; Data HDD: Samsung SpinPoint F3 1 TB; Case: Fractal Design Define R3 Black Pearl; Case fans: Intake - 3x Noiseblocker Multiframe M12-S1 @ 600 rpm, Outtake - 1x Noiseblocker Multiframe M12-S2 @ 900 rpm; Fans regulator: Scythe Kaze Master 5.25" Black; LCD: 23" Samsung PX2370, Keyboard: Microsoft SideWinder X4 SK, Mouse: SteelSeries Ikari Laser; Mouse pad: SteelSeries QCK Mass; Audio: Creative GigaWorks T20 Series II

prosím, nepýtajte si rady cez súkromné správy, iba v témach na fóre. ďakujem.
SilverSurfer
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 08.03.2008

PríspevokZaslal: Pi 06.01.12 11:47Odpovedať s citátomNávrat hore

Dakujem za rady.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailJabber
Xaltotun
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 25.08.2007

PríspevokZaslal: Pi 06.01.12 19:05Odpovedať s citátomNávrat hore

vzhladom na cenu by som jednoznacne volil ten dell, za jeho cenu je to aj vyborny monas.

MB: Gigabyte 880GA-UD3H, CPU: PhenomII-X4 955@975 Black Edition + Coolermaster Hyper 212+ HDD: 40GB SSD Intel X25-V + 2TB storage, RAM: 2x2GB A-DATA OC Gaming 1600mhz ddr3 CL9, PSU: Corsair CX600, GPU: Gigabyte gtx460OC/1GB ddr5, CASE: Cooler Master Elite 430 Black, MOUSE: A4Tech XL750BF + roccat taito, MONAS: HP-LP2275W S-PVA, SOUND: FiiO D5 + Audio Technika ATH-T 500, Koss UR29
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQ
Zaslať odpoveď