| Autor | Správa |
kovacdavid
 Užívateľ
 Založený: 04.03.2010 Príspevky: 14
 | Zaslal: Po 05.12.11 22:58 |   |
Nemám rád MySQL preto používam súbory no neviem nájsť jednu funkciu. Potrebujem aby mi to po otvorení súboru (fopen) vyhľadalo v súbore $XYZ ktorá je definovaná. teda ako keby WHERE u MySQL
Napr.:
subor.txt ===
aaaaaaa
aaaaaaa
bbbbbbb
aaaaaaa
---------------------------
a potrebujem aby mi to bbbbbbb vytiahlo a mohol som stým ďalej pracovať.
pomôžete ? ďakujem  |
| |
    |
 |
shaggy
 Moderátor
 Založený: 21.02.2006 Príspevky: 4627 Bydlisko: Bratislava
 | Zaslal: Po 05.12.11 23:37 |   |
A túto zvrhlosť robíš iba preto, že nemáš rád MySQL? Tak keď komplikuješ veci, ja ti poradím - použi na to Lucene Search, ten ti to určite dokáže nájsť. |
_________________ Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme. | |
    |
 |
chrono
 Skúsený užívateľ
 Založený: 13.11.2007 Príspevky: 808
 | Zaslal: Ut 06.12.11 15:11 |   |
Ak budeš do toho súboru aj zapisovať, tak budeš musieť vyriešiť uzamykanie toho súboru, aby sa počas vyhľadávania nemenil a pri vyššej záťaži veľmi rýchlo prídeš na to, že databáza je pravdepodobne lepšie riešenie.
Ak nemáš rád MySQL, pozri sa, či máš na serveri PostgreSQL a/alebo Sqlite, |
| |
  |
 |
kovacdavid
 Užívateľ
 Založený: 04.03.2010 Príspevky: 14
 | Zaslal: Ut 13.12.11 10:34 |   |
ja som sa nepýtal prečo by som mal začať používať MySQL alebo PgSQL ale ako vyriešiť tento problém. Takže ako som zase zistil na pcforum sa nepomáha ale buzeruje a to som Vás už videl viackrát mali by ste mať BAN |
| |
    |
 |
emer
 Užívateľ
 Založený: 26.12.2006 Príspevky: 3683 Bydlisko: Nitra Vek: 18
 | Zaslal: Ut 13.12.11 17:38 |   |
ale imho si dost blby priklad dal... mas v subore riadky s jednou hodnotou a chces vytiahnut jednu hodnotu z nich, ale kedze iny stlpec tam nemas, tak vyhladavas na zaklade nejakej hodnoty. takze ty hladas hodnotu, ktoru poznas... zaujimave...
na zaklade coho chces vybrat ten riadok "bbbbbbb"? |
_________________ Pocity popi*i, keď víš že všetko hrá jak má, vychádza to všetko pekne, tak jak má, hovorim si ná ne, musíš vedeť plánovať | |
    |
 |
shaggy
 Moderátor
 Založený: 21.02.2006 Príspevky: 4627 Bydlisko: Bratislava
 | Zaslal: Ut 13.12.11 19:26 |   |
kovacdavid - keď ti vadia dobre mienené rady, tak:
1. cez file_get_contents načítaš súbor do premennej
2. cez strpos vyhľadáš reťazec "bbbbbbb" v tej premennej a ak ti to nevráti false, tak s tým môžeš robiť.
Ale keďže dopredu vieš, že ten reťazce bude "bbbbbbb", tak ho ani nemusíš hľadať a rovno s tým môžeš robiť. Spokojný s odpoveďou? Aké zadanie, taká odpoveď. |
_________________ Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme. | |
    |
 |
|