IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @867
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Vyhraj Lego Duplo každý deň

Zapojte sa do súťaže a vyhrajte! Je to tak jednoduché! www.duplo.lego.com

Dali sme si poradiť

Naše peniaze sa zhodnocujú. A vám? www.partnersgroup.sk

Účtovníctvo, Faktúry, Sklady

jednoducho ovládateľné programy od MRP za 20 rokov cez 100000 inštalácií www.mrp.sk

Liek na hokejovú horúčku

Zahraj si online hokejovú manažérsku hru a bojuj so svojim tímom o víťazstvá www.hrajhokej.sk

Bolia Vás nohy? Opúchajú?

DetoxiPan ostraňuje príčinu. Japonský patentovaný výrobok. www.detoxipan.sk

Hľadanie v súbore

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
kovacdavid
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 04.03.2010

PríspevokZaslal: Po 05.12.11 22:58Odpovedať s citátomNávrat hore

Nemám rád MySQL preto používam súbory no neviem nájsť jednu funkciu. Potrebujem aby mi to po otvorení súboru (fopen) vyhľadalo v súbore $XYZ ktorá je definovaná. teda ako keby WHERE u MySQL

Napr.:

subor.txt ===

aaaaaaa
aaaaaaa
bbbbbbb
aaaaaaa
---------------------------

a potrebujem aby mi to bbbbbbb vytiahlo a mohol som stým ďalej pracovať.

pomôžete ? ďakujem
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQSkype
shaggy
Moderátor
Moderátor

Založený: 21.02.2006

PríspevokZaslal: Po 05.12.11 23:37Odpovedať s citátomNávrat hore

A túto zvrhlosť robíš iba preto, že nemáš rád MySQL? Tak keď komplikuješ veci, ja ti poradím - použi na to Lucene Search, ten ti to určite dokáže nájsť.

Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailZobraziť autorove WWW stránky
chrono
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 13.11.2007

PríspevokZaslal: Ut 06.12.11 15:11Odpovedať s citátomNávrat hore

Ak budeš do toho súboru aj zapisovať, tak budeš musieť vyriešiť uzamykanie toho súboru, aby sa počas vyhľadávania nemenil a pri vyššej záťaži veľmi rýchlo prídeš na to, že databáza je pravdepodobne lepšie riešenie.

Ak nemáš rád MySQL, pozri sa, či máš na serveri PostgreSQL a/alebo Sqlite,
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
kovacdavid
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 04.03.2010

PríspevokZaslal: Ut 13.12.11 10:34Odpovedať s citátomNávrat hore

ja som sa nepýtal prečo by som mal začať používať MySQL alebo PgSQL ale ako vyriešiť tento problém. Takže ako som zase zistil na pcforum sa nepomáha ale buzeruje a to som Vás už videl viackrát mali by ste mať BAN
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQSkype
emer
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 26.12.2006
Vek: 18

PríspevokZaslal: Ut 13.12.11 17:38Odpovedať s citátomNávrat hore

ale imho si dost blby priklad dal... mas v subore riadky s jednou hodnotou a chces vytiahnut jednu hodnotu z nich, ale kedze iny stlpec tam nemas, tak vyhladavas na zaklade nejakej hodnoty. takze ty hladas hodnotu, ktoru poznas... zaujimave...

na zaklade coho chces vybrat ten riadok "bbbbbbb"?

Moderátor
Moderátor

Založený: 21.02.2006

PríspevokZaslal: Ut 13.12.11 19:26Odpovedať s citátomNávrat hore

kovacdavid - keď ti vadia dobre mienené rady, tak:
1. cez file_get_contents načítaš súbor do premennej
2. cez strpos vyhľadáš reťazec "bbbbbbb" v tej premennej a ak ti to nevráti false, tak s tým môžeš robiť.

Ale keďže dopredu vieš, že ten reťazce bude "bbbbbbb", tak ho ani nemusíš hľadať a rovno s tým môžeš robiť. Spokojný s odpoveďou? Aké zadanie, taká odpoveď.

Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailZobraziť autorove WWW stránky
Zaslať odpoveď