IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @781
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Chcete darček pre svoje dieťa

Odpovedzte na otázky a vyhrajte! LEGO duplo 2 krát deňne do konca mesiaca www.duplo.lego.com

Aj ty si hokejový odborník?

Neseď iba pred televízorom a dokáž s vlastným tímom, že na to máš. www.hrajhokej.sk

Spoločnosti Online s.r.o.

Ponúkame čisté spoločnosti. Obchodný register vybavíme za vás! www.spolecnostionline.cz

Lacné ubytovanie pri Balatone

Ubytuj sa teraz až s 50% zľavou Akciové zľavy na viac ako 1000 ubytovaní szallasguru.sk

Zbavte sa celulitídy

Vyskúšajte novinky s Q10 od NIVEA Viditeľné výsledky už za 2 týždne. www.NIVEA.sk

Goniomet. fun. a Komplexne c. v ELK

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
Sandens
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 11.06.2009

PríspevokZaslal: Št 11.06.09 18:33Odpovedať s citátomNávrat hore

Cawte. PLS mohli by ste mi poradit nejake vyuzitie Goniometrickych funkcii a komplexnych cisiel v elektrotechnike? Najlepsie by bolo keby ste napisali nieco konkretne a trochu to aj rozpisali. Napr. kde to puzijem v silnoprude a kde v telekominukaciach
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
Fico
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 11.01.2009

PríspevokZaslal: Št 11.06.09 19:13Odpovedať s citátomNávrat hore

Rozpísať? Neviem, či tu má niekto čas sedieť minimálne 3 hodiny, aby písal a kreslil schémy, keď to máš všetko na nete (nič v zlom ). Tak skúsim to aspoň v skratke:

Najprv si pozri definíciu komplexných čísel. V silnoprúde sa komplexné čísla spájajú s tzv fázormi - časový vektor; priamka veľkosti maximálnej (efektívnej) hodnoty, ktorá sa otáča okolo svojho počiatočného bodu uhlovou rýchlosťou ω. Teda pomocou fázorov sa graficky znázorňuje striedavá veličina. Fázory sa vyjadrujú komplexnými číslami a graficky sa zobrazujú v Gausovej rovine.
Pomocou komplexných čísel môžeš vyjadriť impedanicu, admitanicu, konduktanicu, ďalej si matne spomínam na vyjadrenie elektrických prvkov (rezistor, kondenzátor, cievka) v striedavom elektrickom obvode. Je to dosť obsiahla téma, plná vzorcov a schém, no ja som to bral na strednej asi iba 1 mesiac, tak nech ma doplní niekto, kto sa do tejto témy rozumie viac.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQ
Zaslať odpoveď