|
 | | |
| Autor | Správa |
vama
 Užívateľ
 Založený: 20.11.2009 Príspevky: 213 Bydlisko: Myjava Vek: 19
 | Zaslal: Pi 24.06.11 21:35 |   |
Zaujimal by ma vas nazor, aky pouzivate (respektive aky by ste odporucili) firewall pre WIN 7?
Cital som tu na fore a niekdo tvrdi, ze uz integrovany vo WIN 7 je na dostatocnej miere, ja tomu osobne neverim, takze by som volil nejaky ext. Najlepsie by bolo keby bol free, mam tieto dva vyhliadnute - COMODO a PC Tools Firewall.
Skusal som oba, moj subjektivny nazor, je ze ten COMODO je asi na vyzsej urovny a je spolahlivejsi, ale zas ten PC Tools Firewall je jednoduchy a mozno aj menej zatazuje system, aky mate vy nazor na ne, popripadne aj nejaky iny odporucate? |
_________________ "Digitálna technika pozostáva len z 0 a 1, ktoré sú správny čas na správnom mieste." M. Valášek | |
    |
 |
TOMxEU
 Užívateľ
 Založený: 10.10.2006 Príspevky: 2582 Bydlisko: Trnava Vek: 29
 | Zaslal: Pi 24.06.11 22:02 |   |
Vsetky firewally poskytuju rovnaku ochranu, vratane Windows Firewallu, kde sa zapnut kontrola odchadzajuceho traficku, rozdiel je len vo funkciach, ovladani, zatazi na system a pod.
Tu ich mas na vyber viacero: http://www.techsupportalert.com/content/probably-best-free-security-list-world.htm#Firewalls
Taky "najlepsi", ktory som skusal, je asi Private Firewall, ale aj Outpost Free stoji za zmienku.
Pre Windows si mozes nainstalovat drobnu utilitu na kontrolu aplikacii, je aj vo verzii zdarma a podobnych je viacero: www.sphinx-soft.com/Vista/order.html
P.S.: Co sa tyka Comodo, tak moja rada je do PC to ani nedavaj, mam s nim velmi zle skusenosti ako neustale BSOD aj bez HIPS, nemoznost odinstalacie, pomoze len cisty instal, atd. |
_________________ [ Acer E642 | CCleaner | Chrome | KC SUMo | Windows 8 ] ( DEP / NortonDNSB / SEHOP / UAC / WiFiRouter ) | |
   |
 |
vama
 Užívateľ
 Založený: 20.11.2009 Príspevky: 213 Bydlisko: Myjava Vek: 19
 | Zaslal: Pi 24.06.11 22:28 |   |
Aj mne sa zdalo, ze ten COMODO moc ten system zatazil, dokonca ked sa nastavilo presmerovanie DNS serveru, kvoli kontrole intr. stranok, tak vo Firefoxe sa ani nedal predvolit ako vychodzi vyhladavac GOOGLE, musel som ten DNS server dat ako automaticky (cize vypnut tu ochranu COMODORU). Tomuto hovorim, trosku velka drzost  |
_________________ "Digitálna technika pozostáva len z 0 a 1, ktoré sú správny čas na správnom mieste." M. Valášek | |
    |
 |
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
| |