IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @671
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Odstráňte jedy z organizmu

ktoré spôsobujú alergie, závažné ochorenia a zdravotné problémy. www.detoxipan.sk

Kúpa auta v Rakúsku

bezpečnejšia. Rakúsko, ako druhá krajina Európskej únie po Slovenskej autoviny.zoznam.sk

Našiel som spôsob bieliť zuby

Podarilo sa mi vybieliť si zuby bez drahých procedúr u zubára. www.zuzaninblog.com

Záhradné jazierka

Všetko pre stavbu a údržbu jazierka na záhrade. Gardena Aquamotion. www.gardena.sk

Aktuálna novinka

Zisti pravdu o stravovaní! Vyšetrovanie odhalilo tajomstvo dokonalého tela. www.news2channel.net

filtrovanie dat

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
Jojko001
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 11.08.2009

PríspevokZaslal: Po 12.12.11 23:59Odpovedať s citátomNávrat hore

Snazim sa najst sposob (ideu) ako filtrovat produkty pomocou roznych parametrov ako je napriklad na stranke http://digitalne-fotoaparaty.heureka.sk/.

kód:

Tabulka s definovanymi parametrami:

field_id    field_name    
-----------------------
1          Šírka         
2          Hlavná pamäť               
3          Dodávaná grafika          
4          Objem                   
5          Pevný disk              
6          Príslušenstvo         
7          Na objednávku

Parametre produktu:

product_id   field_id   value    
----------------------------------------
10          2         512         
20          1         35               
30          3         Geforce          
40          4         45                   
50          3         nVidia              
60          7         Ano         
70          6         Puzdro

Neviem ci filtrovat data prostrednictvom MySQL alebo ist cestou vytvorit mnoziny (asociativne array) a robit mnozinove operacie zjednotenie a prienik?

Aky sposob by ste mi odporucili, pricom vysledok by mal byt podobny ako na spomenutej stranke, pricom tie aktualne pocty pri kazdej vlastnosti su nutnostou.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
walther
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 24.01.2008
Vek: 24

PríspevokZaslal: Ut 13.12.11 0:04Odpovedať s citátomNávrat hore

Filtrovanie výsledkov patrí do databázy, na to boli vôbec databázy vymyslené... Uložiť dáta nie je problém v hocijakom textovom súbore.
Jojko001
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 13.12.11 0:13Odpovedať s citátomNávrat hore

Ano to mi je jasne, ak narazas na tie polia. Neviem co si myslel pod tym textovym suborom?

Len pre vysvetlenie tych asociativnych poli:
Z danej kategorie by som si vybral vsetky produkty => na zaklade daneho vyberu by som nasledne vytvoril jednotlive mnoziny (array) s vlastnostami (params) a pomocou danych mnozinovych operacii by som hladal jednotlive pocty napr: nVidia (+35), atd..

Tie polia budu asi efektivnejsie ako vyhladavat to v MySQL - z hladiska casu.

// pridané po 1 minúte od posledného príspevku

Samozrejme, vsetky data su ulozene v DB.
walther
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 13.12.11 0:18Odpovedať s citátomNávrat hore

Textový súbor som myslel tak, že tam len nacápeš nejaké údaje a keď s nimi potrebuješ čokoľvek robiť, musíš to riešiť v aplikácii. Databáza je o tom, že máš veci uložené v tabuľkách, nad ktorými robíš operácie - filtrovanie, výber, mazanie atď.

Nevidím dôvod toto riešiť v aplikácii, keď to patrí proste pod databázu. Určite to nebude efektívnejšie naprogramované ako mysql. Mysql bolo na to určené, ty si chceš vymýšľať svoj spôsob... Ak mi chceš povedať, že poznáš efektívnejšie algoritmy ako tvorcovia databáz, nechápem, čo robíš na tomto fóre.
Jojko001
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 13.12.11 0:25Odpovedať s citátomNávrat hore

Takze len pre ujasnenie:

1. nie som zelenac
2. by si sa divil kolko profesionalych aplikacii (podotykam velkych aplikacii) je robenych tak, ze data su sice ulozene v DB, ale filtrovanie a sortovanie sa deje mimo nej, lebo je to ovela efektivnejsie...

Mna zaujima sposob (nie kod, ale myslienkove pochody) ako by ste postupovali pri tvorbe daneho typu filtra, konkretne akym sposobom zistovat tie ciselka, ktore su uvedene v zatvoreke. Vid. na tej stranke, bo vyssie v komentoch...
walther
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 13.12.11 0:32Odpovedať s citátomNávrat hore

1.) možno nie, ale pýtaš sa na základ navrhovania aplikácií
2.) keď je to oveľa efektívnejšie, je nezmysel riešiť databázu. Ľudia robia rôzne kraviny a aj pri aplikáciách, pri ktorých by človek čakal najväčšiu profesionalitu, sa robia chyby. Kladie sa dôraz na rýchlosť vývoja, nie na kvalitu. Stačí si pozrieť hry, ktorých vývoj stojí nehorázne peniaze a maká na nej stovky ľudí, a predsa sú schopní dať ju do predaja nedokončenú, neustále BSOD atď.

Nemám pocit, že by som ti písal kód, práve naopak. Ja tvrdím, že filtrovanie výsledkov patrí logicky do databázy, keď si ty myslíš opak, veľa šťastia. Ja k tomu už nemám čo povedať.
Zaslať odpoveď