IT NEWS PC REVUE PC FORUMInternet time: @361
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Snowboard na Donovaloch

25.2. to tam rozskáčeme. Akcia, kde nesmieš chýbať. Hlasuj a vyhraj! KebyNieco.sk

Televízia Magio

Bude vaša len za 0,33€ denne a navyše prvých 100 dní máte úplne zadarmo! Telekom.sk

inhodinky.sk, hodinky pre Vás

Excelentné hodinky, excelentné ceny Širkoký výber značkových hodiniek www.inhodinky.sk

Hodinky - zásielkový predaj

Už o 2 dni môžete mať hodinky na Vašej ruke! CASIO, SEIKO, LORUS, 4YOU. www.casallia.sk

Štýlové hodinky za super ceny

Veľký výber hodiniek za super ceny. Všetko skladom, odosielame do 24 hod. www.redstone.sk

Doska je chyba?!

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
compspol
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

Založený: 20.01.2009

PríspevokZaslal: Pi 30.07.10 11:16Odpovedať s citátomNávrat hore

tak vyreklamuj dosku
Preinstaluj bios
Skus ine ramky
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
vladopt
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 24.01.2007
Vek: 24

PríspevokZaslal: Ne 01.08.10 7:48Odpovedať s citátomNávrat hore

dnes sa konečne dostane to pc ku mne, som zvedavý či mi zamrzne, idem skúsiť inú inštalačku win xp, potom tie ramky a dať tam zas ten nový sata disk, doteraz tam bol ten ide z môjho pc...
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuZobraziť autorove WWW stránky
vladopt
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 03.08.10 11:51Odpovedať s citátomNávrat hore

tak pc sa síce dostalo ku mne v nedeľu, ale len včera a dnes doobedu som ho mal zapnuté, zistil som, že blbne SATA pripojenie, odpojil som dvd čo bolo na sata a všetko šlo super, disk je starší na ide a ten problémy nerobí...keď pc štartuje tak mu aj 3minúty trvalo so zapojenou sata dvd kým prešlo do druhej obrazovky a začalo čítať windows, ani nedetekovalo tu dvd sata...tak čo s tým teda?
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuZobraziť autorove WWW stránky
walther
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 24.01.2008

PríspevokZaslal: Ut 03.08.10 11:56Odpovedať s citátomNávrat hore

žeby chybná MB? chyť a vezmi ju do obchodu a reklamuj, neviem čo od nás chceš počuť...
Milanese
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 07.03.2009

PríspevokZaslal: Ut 03.08.10 12:17Odpovedať s citátomNávrat hore

a prepnúť SATA porty na compatible režim nepomáha?...tú DVD to musí zdetekovať
alebo aj iný port skúsiť
vladopt
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 03.08.10 18:02Odpovedať s citátomNávrat hore

walther: je pre mňa príliš jednoduché ísť do predajne a reklamovať to, tým sa veľa nenaučím...
Milanese: trošku podrobnejšie, ale ak myslíš load performance setup default (ide/sata) tak sa mi vidí, že to nepomohlo...skúšal som iné porty viac krát, blbne to na každom...
ALL: tak tu je foto z biosu, zbúchal som fotogalériu a pc je už aj online heh na internete TU
prandof
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 27.12.2007

PríspevokZaslal: Ut 03.08.10 18:45Odpovedať s citátomNávrat hore

tinco147 napísal:
niesom si 100% isty ci je to tvoja zakladna lebo ma za menom nejake UCC ale inu som nenasiel

To je úplne iná doska.

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?model=n68-s
http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=N68-S&o=BIOS

Ak to robí mechanika, daj tam druhú a otestuj, bios je posledná možnosť. Ináč bios máš dosť starý (v1.5), takže môže riešiť problém s novou mechanikou.

Problémy so stabilitou tá doska musela mať :
citácia:
2.00 12/25/2009 Windows® 562.13KB Improve stability of the system
vladopt
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: St 04.08.10 8:07Odpovedať s citátomNávrat hore

prandof: ono to robí aj s diskom aj s mechanikou, to je jedno čo tam je na tej sate a jedno je v ktorom sata slote je to pichnuté, vždy to blbne. Ako si zistil, že mám bios v1.5?
Milanese
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: St 04.08.10 11:00Odpovedať s citátomNávrat hore

skús vypnúť to SATA spread spectrum,ešte som to v BIOSe nevidel,možno to robí somariny
a pri 34°C na CPU ti ide vetrák na 3000 otáčkach??...zapni ten Fan quiet-to je nato
prandof
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

PríspevokZaslal: St 04.08.10 19:50Odpovedať s citátomNávrat hore

citácia:
Ako si zistil, že mám bios v1.5?

Hneď prvý obrázok - bios version - N68-S P1.50.

Aké ovládače máš na radiči ? Inštalátor nVidia umožňuje ponechať pôvodné ovládače (z OS).
vladopt
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 05.08.10 7:06Odpovedať s citátomNávrat hore

momentálne ide pc bez SATA, je tam len disk na IDE, chcem si 100% potvrdiť či je to len naozaj v tom SATA, tak som zvedavý...
Milanese: skúsim to vypnúť a nastavím Fan
prandof: ovládače som dával keď som inst win, tie čo boli na cd od matičnej...ak to tak myslíš...
prandof
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

PríspevokZaslal: Št 05.08.10 15:42Odpovedať s citátomNávrat hore

Takto, pri inštalácii čipsetu (all in one driver) máš na výber, či ti nainštaluje nVidia driver pre IDE/SATA, alebo použije ovládače Microsoftu. Tu máš najnovšie ovládače pre tvoju dosku, všimni si v zozname "SATAIDE Driver" pri ňom by ti pri inštalácii malo vyhodiť hlášku, že tieto ovládače nie sú nutne potrebné a že môžeš použiť ovládače Windows, tým eliminuješ vplyv ovládačov. Aké ovládače používaš si vieš pozrieť v správcovi zariadení (tento počítač - vlastnosti - hardver - správca zariadení). Určite by som tam dal najnovší bios, v biose máš "Asrock instant flash" a SP 3 pre Windows.
vladopt
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Pi 06.08.10 9:11Odpovedať s citátomNávrat hore

keď použijem winxp sp 2 pri inštalácii tak ten ešte nepoznal sata ovládače, tak mi pôjde taký win nainštalovať? aký win by tam bolo najlepšie hodiť, aby s tým nebol taký problém? jj to vidím "Asrock instant flash" len som to ešte v živote neskúšal, tak sa to bojím dať lebo neviem ako to vlastne funguje a nechcem riskovať, že dačo poserem v biose...
Milanese
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Pi 06.08.10 10:36Odpovedať s citátomNávrat hore

daj tam WXP s SP3
vladopt
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: So 07.08.10 7:31Odpovedať s citátomNávrat hore

Milanese: ok dám
ALL: ďakujem za rady do pc života, o mesiac sa pozreme pc na zúbok a dúfam toto vlákno ostane tu...
Zaslať odpoveď