IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @216
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Súťaž s Garníčkami

Vyskúšajte nové šampóny pre deti a hrajte s Garníčkami o skvelé ceny. www.garnickovia.sk

Schudla som 15kg za 4 týždne

Zisti tajomstvo perfektnej postavy! Prečítaj si môj príbeh a zisti ako. www.janinblog.com

Pre ľahší život

Pozrite sa, ako sa dostať do zdravšej a ľahšej telesnej hmotnosti. www.janinblog.com

Zaregistruj sa!

Tvoj názor stojí peniaze. Vyplňte dotazník a zarobte si! www.marketagent.com

Našiel som spôsob bieliť zuby

Podarilo sa mi vybieliť si zuby bez drahých procedúr u zubára. www.zuzaninblog.com

Debata o jedle

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
BrumikPE
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 23.08.2010
Vek: 21

PríspevokZaslal: Št 09.02.12 15:14Odpovedať s citátomNávrat hore

nie nejdem chudnut, ale chcem vyskusat ako to bude chutit bez peciva, kedze od buduceho tyzdna uz budem konecne zacinat cvicit (uz nemam zdravotne problemy, skuskove bude ukoncene) a mam v plane v netreningove dni uz nedavat moc sacharidy v neskorsich hodinach...

CPU: Q6600 2.4GHz MB: P5N32-E SLI GPU: GB GTX260 OC 216SP 896MB RAM: A-DATA Vitesta 800MHz 2x2GB DDR2 dual channel PSU: docasne Thermaltake PurePower 420W HDD: WD 6400AAKS DVD-RW: Pioneer DVR-216D CASE: Thermaltake Soprano silver + window
Monitor:ASUS ML239H
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
Trivi
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 17.01.2012

PríspevokZaslal: Št 09.02.12 15:15Odpovedať s citátomNávrat hore

ja mám iný dôvod prečo k šalátom nejem pečivo. proste mi tam nepsuje

NB: Fujitsu Siemens Amilo 2540 RAM: 2GB GPU: ATI Radeon HD 2400 CPU:Intel Pentium Dual Core 1.60GHz (2CPUs) OS:Windows 7 Home Premium BIOS:Ver 1.00 PARTTBL MOUSE:Razer Naga KEYBOARD: Razer Lycosa Mirror Edition Cell: XPeria X8 /White/
nicobb
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 12.06.2011

PríspevokZaslal: Št 09.02.12 15:18Odpovedať s citátomNávrat hore

jaj to bolo myslené ako len šalát k niečomu ? Som si myslel že to má byť akože riadne plnohodnotné jedlo, lebo večer to ja praktizujem tak, že si dám len čisto bielkovinu ( napríklad tú rybu ) len so zeleninou.

// pridané po 1 minúte od posledného príspevku

no a ktomu by som si dal vždy rád nejaké pečivo, ale na večer by som už nemal

Cpu: Intel i5 750+Noctua NH-D14 Vga: SAPHIRE ATI HD5850 Ram: 4GB Kingston Psu: Seasonic S12ii 620W Monitor:LG 22´ Case:Fractal R3 Keybord: Microsoft Sidewinder X4 Mouse: A4-tech XL-750BH Volant: Logitech G27 Racing Wheel
BrumikPE
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 09.02.12 15:22Odpovedať s citátomNávrat hore

no ved presne nejako takto to zamyslam aj ja s tym vecerom v den necvicenia

CPU: Q6600 2.4GHz MB: P5N32-E SLI GPU: GB GTX260 OC 216SP 896MB RAM: A-DATA Vitesta 800MHz 2x2GB DDR2 dual channel PSU: docasne Thermaltake PurePower 420W HDD: WD 6400AAKS DVD-RW: Pioneer DVR-216D CASE: Thermaltake Soprano silver + window
Ominous
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 23.03.2009
Vek: 24

PríspevokZaslal: Št 09.02.12 15:39Odpovedať s citátomNávrat hore

nicobb napísal:
No len pekne spomal.

Za prvé. Ja vegetariánstvo neobhajujem a už som spomínal tiež niekoľkokrát že prečo. tak isto jem mäso , no väčšinou ryby.

A za druhé, normálne my nejde ani za ten svet do hlavy, že o akej vyváženej strave tu hovoríte, Ale len preto, lebo mi top pripadá, akokeby pre vás bez mäsa neexistovala vyvážená strava, čo je neuraz sa **** na n-tú. Vyvážená strava znamená dostatočný príjem jednak bielkovín, sacharidov, tukov, vitamínov, minerálov a čojaviem čoho ešte všetkého. Mäso obsahuje čo prosím ťa ? Bielkoviny, B12 a nejaké železo a ostatné je absolútne pre človeka nevyužiteľné a to je viac ako polovica, keď berem do úvahy že v 100g mäsa mám cca 20 g bielkoviny. železo a všetko ostatné mám v hociakej inej rastlinej surovine, čiže beriem, že mäso má živočíšnu bielkovinu, lenže bielkovina je aj vo vyššie spomínanej sóji ( jasné že všetkého veľa škodí ), v strukovinách, napríklad aj v mandliach je kopec bielkovín. Čiže stavať to do tejto roviny , že vyvážená strava je len s mäsom je trošku divné. Ja chápem, že postaviť sa v dnešnej dobe na odpor voči mäsu je samovražda, hlavne keď každému chutí a ho každý do seba deň čo deň dáva, ale to ešte neznamená, že mäso je pre nás zdravé. vyvážená strava musí byť, to je jasné, ale taká akú som spomínal vyššie, čiže tvoje telo by malo dostať oveľa oveľa viac ako len nejakú b12tku a železo čo obsahuje mäso. Okrem bielkoviny. To je strašne málo. Z toho tvoje telo nebude vyživované ani len na 5%

http://www.gastroslovnik.sk/gastro-sprievodca/gastro-sprievodca-detail/preco-je-maso-dolezite/
Precitaj si prve tri odseky a potom ryby a az potom rozdavaj mudrosti, co vsetko v "mase nie je". Nie je podstatne len ci nieco obsahuje, ale akeho je to charakteru...napr. ma najviac zeleza a takeho druhy ake rastliny neobsahuju, dalej zinok, selen, ktory v rastlinach nie je, atd atd...

Naposledy upravil Ominous dňa Št 09.02.12 15:43, celkom upravené 1 krát.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQ
nicobb
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 09.02.12 15:42Odpovedať s citátomNávrat hore

no ale to nejde len o netréningové dni. Všeobecne by si sacharid do seba už po tej cca 15-16tej do seba nemal dať. Ale to je zase len môj názor, ja sa to tak snažím robiť, aj keď musím sa priznať, že o tej 16tej si ešte pečivo doprajem, lebo by som do noci asi zdochol od hladu a teraz v zime je to ešte v pohode. Ale už od marca-apríla po 16tej nebudem dávať žiadny sacharid, trošku musia ísť dole tuky.

Podstatné je, aby si si dal k tomu tuniaku veľa zeleniny. Tá ťa zasýti, ale na druhej strane nie na dlho, rýchlo ju vytráviš, čiže rozumne to zadeliť, dosť záleží aj na tom, kedy chodíš spať.

Cpu: Intel i5 750+Noctua NH-D14 Vga: SAPHIRE ATI HD5850 Ram: 4GB Kingston Psu: Seasonic S12ii 620W Monitor:LG 22´ Case:Fractal R3 Keybord: Microsoft Sidewinder X4 Mouse: A4-tech XL-750BH Volant: Logitech G27 Racing Wheel
BrumikPE
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 09.02.12 15:49Odpovedať s citátomNávrat hore

budem sa s tym musiet nejako popasovat ja zasa nejako chudnut nepotrebujem, ked si vecer odcvicim a nadlabnem sa kuracinou s ryzou tak sa mi nic nestane...vtedy to totiz u mna z psychologickeho hladiska bude znamenat ze "sak mam odcvicene, svaly potrebuju nasytit" takze nejake sacharidy riesit nebudem

nicobb
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 09.02.12 15:54Odpovedať s citátomNávrat hore

Ominous napísal:
http://www.gastroslovnik.sk/gastro-sprievodca/gastro-sprievodca-detail/preco-je-maso-dolezite/
Precitaj si prve tri odseky a potom ryby a az potom rozdavaj mudrosti, co vsetko v "mase nie je". Nie je podstatne len ci nieco obsahuje, ale akeho je to charakteru...napr. ma najviac zeleza a takeho druhy ake rastliny neobsahuju, dalej zinok, selen, ktory v rastlinach nie je, atd atd...

Vždy budú názory pre aj proti. Každí nech sa riadi svojou pravdou a na konci si to potom môžeme porovnať, že v akom stave bude tvoje telo dajme tomu v 60tke a v akom bude to moje Ináč nezistíme kto mal pravdu A ešte raz opakujem, že nie je možné bojovať proti mäsu, lebo je to biznis. Čo v dnešnej dobe kupujú ľudia najviac ? Žrádlo a lieky predsa. To máš akokeby si tipickému voličovi fica chcel nanútiť, že Lipšic je ten čo nekradne a jeho fico zase ten čo kradne. Veď by ťa hneď vidlami nabral a zahodil do kompostu

// pridané po 3 minútach od posledného príspevku

BrumikPE napísal:
budem sa s tym musiet nejako popasovat ja zasa nejako chudnut nepotrebujem, ked si vecer odcvicim a nadlabnem sa kuracinou s ryzou tak sa mi nic nestane...vtedy to totiz u mna z psychologickeho hladiska bude znamenat ze "sak mam odcvicene, svaly potrebuju nasytit" takze nejake sacharidy riesit nebudem

jasné, pohoda, hlavne po odcvičení treba prijať aj rýchle sacharidy. Ja to robím tak, že po odcvičení si dám napríklad banán. Potom napríklad tú kuracinu s zeleninou, ale v pohode si daj aj ryžu, ak nie si nejako pribratý tak kľudne. Možno sa snaž na miesto bielej nejakú bulgur alebo celozrnnú a radšej pomenej, len tak pre chuť

neutroN
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 26.08.2010

PríspevokZaslal: Št 09.02.12 16:22Odpovedať s citátomNávrat hore

Ambrobene napísal:
MEtaoblizmus je premena látok a energie... čiže metabolizmus neni to, že pepsin travi bielkoviny...

Metabolizmus je to, že rozložená glukoza v čreve sa vstrebava, ide krvou do pečene, kde sa spája do reťazcov gylkogenu. To je metabolizmus napriklad.
Ale to je pri tejto debate jedno
Vegetariani su tupci, ktorí nevedia o čo prichádzaju. Okrem toho, že musia žrať ako zajace, oberajú sa o lahodnú chuť mäsa. Môj dedko bol 10 rokov vegetarian a keď začal mať nezhubne nádory v čreve, tak mu doktor povedal, že má žrať mäso. Teraz tak práši slaninu, až by som neveril, kebyže nevidím. A je zdravý ani rybyčka

a presne na tu premenu latok som naražal.. pretože nie je jedno či čerpaš cukry z ryže alebo šlahačky... resp šlahačka sa určite neda považovať za zdroj plnohodnotnych sacharidov kedže obsahuje len jednoduche cukry a z hladiska racionalneho vyživovania to zdrave určite nie je.. teda aspon na každodennu konzumaciu

a s tymi vegetarianmi maš samozrejme pravdu... je to uplny blud takmer žiaden zdroj bielkovin a ešte milujem ked si niekto stale mýli rastlinne a živočisne bielkoviny...

Case: Thermaltake V4 BE MB: GB 880GM - UD2H CPU: AMD Phenom X4 955 BE RAM: Kingston 2x2gb 1600Mhz BE GPU: MSI GTX 460 Cyclone 1gb PSU: Corsair 600W HDD: Samsung F3 500gb LCD: Iiyama ProLite 24" full HD OS: Windows 7 CZ x64

I wish... you had... more time (John Creasy, Man in Fire)
hornak
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 31.01.2010
Vek: 46

PríspevokZaslal: Št 09.02.12 16:30Odpovedať s citátomNávrat hore

Dnes obed
Hovädzia sviečková + knedla, polievka hovädzia, 0,50€

Vynikájúce zdravé jedlo
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mail
Trivi
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 17.01.2012

PríspevokZaslal: Št 09.02.12 16:32Odpovedať s citátomNávrat hore

hornak nerob chute! dnes mám po ruke iba jogurt

NB: Fujitsu Siemens Amilo 2540 RAM: 2GB GPU: ATI Radeon HD 2400 CPU:Intel Pentium Dual Core 1.60GHz (2CPUs) OS:Windows 7 Home Premium BIOS:Ver 1.00 PARTTBL MOUSE:Razer Naga KEYBOARD: Razer Lycosa Mirror Edition Cell: XPeria X8 /White/
hornak
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 09.02.12 16:46Odpovedať s citátomNávrat hore

neutroN napísal:
a presne na tu premenu latok som naražal.. pretože nie je jedno či čerpaš cukry z ryže alebo šlahačky... resp šlahačka sa určite neda považovať za zdroj plnohodnotnych sacharidov kedže obsahuje len jednoduche cukry a z hladiska racionalneho vyživovania to zdrave určite nie je.. teda aspon na každodennu konzumaciu

a s tymi vegetarianmi maš samozrejme pravdu... je to uplny blud takmer žiaden zdroj bielkovin a ešte milujem ked si niekto stale mýli rastlinne a živočisne bielkoviny...

Na vojne sme mali na izbe vyrobník šlahačky na CO2, dva razi do tyždňa sme robily šlahačku, na izbe nás bolo 15 a na vyrobu šlahačky som doniesol plné 12Lvedro smotany, to bola dobrota.
Raz som tak predaval med na tržnici a prišiel si ta takí vegetarian kupit med, potom mi tam blabolil o mäse že jaké je nezdravé to jest a povedal že to jak keby jedol vlastnú ruku začal mi tam blabotat že on si kupuje krmne zmesi pre prasatá a celá rodina to jedia, to preto kupuje lebo prasiatka papajú obilniny, ale že tam idú mlete zdochliny z kafilerky to asi nevie tak som mu odporučil ešte další druh krmnéj zmesi je tam ešte viacej masokostnéj múčky a mrcín a prišiel tak asi o 7 mesiacov ma pozriet a podakovat sa mi, vypadal už dobre pribraní a nemal ani taku nažlklú pokožku jak predtím, vypadal už celkom v poriadku, mlete mäso v šrote robí zázraky
Ambrobene
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 03.02.2010
Vek: 19

PríspevokZaslal: Št 09.02.12 17:17Odpovedať s citátomNávrat hore

Hornak ty si hovado... vieš čo to znamena mesokostna mučka? Veď to je muka... čudujem sa, prečo to vôbec niekto nezakáže, že by mohli zvery mleť v celku a davať žrať inym zverom... proti tomu nech sa buria "ochranari". Nie, toto nikoho nezaujima, ale keď niekto da psovi do huby petardu, ta zrazu všeci jaky ochranari, jak by ho zabili a penis mu napojili na striedavých 22kV... atď...

NB: Lenovo B 560, Intel Pentium dual-core inside P6100, Intel GMA 4500, 2GB Ram, HDD 500 GB 5400 ot/min, LCD 15,6 inch, OS WIN XP SP2
incredible
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 11.02.2009

PríspevokZaslal: Št 09.02.12 18:11Odpovedať s citátomNávrat hore

Trivi napísal:
koľko je to priveľa? pretože sóju zbožnujem a jem ju vždy keď je príležitosť

to by vysvetlovalo tvoj sklon davat si take obrazky do profilu, ake tam mas
hornak
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Po 13.02.12 20:41Odpovedať s citátomNávrat hore

A teraz je to už z knedlikmy, zhltol som to za par minut jak pes aj z kostami, vylomil som si pritom dve blomby, bolo to vinikájúce, mňam
Zaslať odpoveď