| | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 26.07.08 Príspevky: 5101 Témy: 99 Bydlisko: Bratislava |
Omyl, fruktóza je ďaleko horšia ako rafinovaný cukor. Denný limit pre dospelého človeka je 70 gramov fruktózy. Cukor sa ti v tele štiepi na jeden diel glukózy a jeden diel tuku. Glukózu spotrebuje mozog, svaly, srdce a iné orgány. A čo je hlavné, cukor sa spracováva v žalúdku. Fruktózu spracúva pečeň (preto ju pri dávkach väčších ako 70g denne poškodzuje) a rozloží ju na 4 diely tuku a jeden diel glukózy Takže z jedného gramu cukru polovicu spotrebujú orgány a polovica sa premení na tuk, ktorý telo väčšinou spáli. Z jedného gramu fruktózy máš 80 percent tuku, 20 percent glukózy a zaťaženú pečeň
The Skinny on Obesity - http://www.youtube.com/watch?v=0ndTEu_qDGA
_________________ Notebook: Lenovo G580 Myš: Logitech MX 620, Audio: Altec Lansing vs4621 2+1 (Octane 7) Mobil: Omnia W |
|
Registrovaný: 20.10.08 Prihlásený: 21.06.22 Príspevky: 2602 Témy: 31 Bydlisko: Bratislava |
Rec bola o jedeni jablk PRED SPANIM. Vacsina z tych sacharidov sa ti vecer premeni na tuky, kedze mas spomaleny metabolizmus.
_________________ Desktop: iMac 21" CPU: i5 2.7GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: AMD Radeon HD 6770M 512MB RAM HDD: 1TB 7200 rpm OS: Mac OS X Lion Desktop: CPU: AMD Phenom II x4 BE 955 3.2@3.6GHz 1.35@1.30V CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 880GM-UD2H RAM: 2x2 GB Kingston 1333MHz GPU: MSI HD 6850 Cyclone 1GB PSU: Seasonic S12II-620 620W HDD: Seagate Barracuda 7200.12 1TB Case: CoolerMaster Elite 333 LCD: 22" LG flatron W2261VP Keyboard: Microsoft Comfort Curve 2000 Mouse: Microsoft Wireless Mobile Mouse 4000 OS: Windows 8 Notebook: Macbook Pro 13" CPU: i5 2.4GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: Intel HD Graphics 3000 384MB RAM HDD: 500GB 5400 rpm OS: Mac OS X Lion Tablet: iPad 2 64GB 3G Phone: HTC Desire S Phone: iPhone 8GB |
|
Registrovaný: 23.03.09 Príspevky: 3043 Témy: 49 Bydlisko: Trnava |
Tvl. to aby clovek nejedol ziadne ovocie, inak sa mu poskodi pecen . Takze ovocie len doobeda a poobede a vecer len zelenina a bielkoviny...
|
|
Registrovaný: 31.07.09 Prihlásený: 19.04.22 Príspevky: 164 Témy: 39 Bydlisko: Senec |
Ominous píše: Tvl. to aby clovek nejedol ziadne ovocie, inak sa mu poskodi pecen . Takze ovocie len doobeda a poobede a vecer len zelenina a bielkoviny... teraz si to napisal spravne teda ked sa na to pozerame z pohladu cloveka ktory chce mat vyformovanu postavu, resp. z pohladu kulturistiky... Citácia: Rec bola o jedeni jablk PRED SPANIM. Vacsina z tych sacharidov sa ti vecer premeni na tuky, kedze mas spomaleny metabolizmus.
presne
_________________ MB: GIGABYTE 970a DS3P AM3+ CPU: AMD FX6300 vishera 3,5Ghz CPU COOLER: zatial stockBOX VGA: MSI R9 270x HAWK 2GB HDD: Western Digital 320GB ***RAM: 8Gb A-DATA XPG gaming series CASE: Corsair 300r PSU: ZALMAN 450GS DVD: zatial ziadna :( MONITOR:ASUS VW222 22" SMARTPHONE: HUAWEI P9 Lite + 64gb MSD, Tablet Galaxy TAB 2 7.0 |
|
| Napísal autor témy hornak: 20.08.2012 17:43 | |
|
dway-rock píše: Dufam ze si to myslel ironicky. Lebo z jablka clovek urcite neschudne... jablko obsahuje fruktozu teda cukor, nie komplexne sacharidy. To ze tvoja kamaratka schudla 65kg zapricinilo ze sa asi vyhybala tukom a jedla pravidelnejsie...Pri ludoch s hmotnostnou kategoriou SUMO to tak byva ze staci troska pozmenit stravovanie a vaha ide rychlo dole...Samozrejme ze vela zavisi aj od metabolizmu...
Pri mede plati to iste
Ominous, ked budes zrat denne 10 kil jablk tak priberes... je rozdiel medzi komplexnym a jednoduchym sacharidom
Pri mede to neplatí, med pri správnich dávkach napomáha pri ličbe obezity.
Keby sa krava krmila jablkami tak maslo má príchut po jablkách, mlieko to neviem lebo to nemôžem, volakedy som krmil kravy na družstve a sipali sa im čisté jablká, chrúmali ich jak divé a riadne dojili, normalne ked sa rano krava podojila tak dala 29 L mlieka, to mlieko normalne vonalo po ovocí, večer sme zastavili chladničku aby sa netočila vrtula, smotanka sa usadla a zobral som si ráno 100 L smotany, perfektná zmrzlina a šlahačka z toho bola, bolo to neskutočne dobré a zdravé
|
|
| Napísal autor témy Mego: 20.08.2012 21:53 | |
|
Z prednašky zoologickej histologie:
12 jablk za denne má na pečeň rovnaký vplyv ako pol litra 40 % alkoholu denne
|
|
Registrovaný: 30.11.07 Príspevky: 2068 Témy: 85 |
Ktore sladidlo je zdravsie ? Med alebo javorovy sirup ?
|
|
Registrovaný: 26.08.10 Prihlásený: 29.01.22 Príspevky: 1495 Témy: 58 |
ja som si dal teraz tuniaka v paradajkovejomačke a donho si pridal ešte trochu kečupu a kremžskej horčice.. spravilo to skvelu aromu.. s hriankami to bolo super + domaca limonada
_________________ ALL TIME best actors : Christian Bale, Denzel Washington, Tom Hardy |
|
| Napísal autor témy hornak: 21.08.2012 6:24 | |
|
Peterson píše: Ktore sladidlo je zdravsie ? Med alebo javorovy sirup ? Najlepšie je včelí med, do čaju alebo kávi ho treba pridat ked teplota klesne pod +40C aby sa nezničili liečivé učinky medu, med ked dosiahne teplotu + 45C sa fakticky stáva jed, vzniká metilfurfural a všetky stopové a vytamínové prvky sa zničia, začínajú sa pálit bielkoviny. Praví med každý krištalizuje okrem čistého agátového medu, farba medu je podmienená prostredím a pôdov, farbivo je z miazgy rastliny a jéj peľu, najrichlejšie krištalizuje repkový med, ten po vytočení za 5 dní skrištalizuje na kameň, nieje v nom poblém zlomit čepeľ noža. Med sa stekutí v termokomore za 24hod. pri nastavení teploty + 37C. Najkvalitnejší je med medovicový z jedlí, má najsilnejšie antibakterialne účinky, v auguste medujú jedle, najviac jedlí je v Bardejove a okolí Bajdejova a spiša, farba je tmavá z odtienom olivovohnedej, temer až tmavozelený. Takí med byva aj v CZ a to na Vysočine, od Prahy hore a Šumava, začiatok jedlovích lesóv je už Jihlavá k Prahe, tohoročná ponuka Nemecka takého medu čo kúpia je 200KČ v sudoch a vyšplhá sa cena na 250 KČ, nieje medovice a kde je tak za to tolko zaplatia, cena v Nemecku je 25 Eur v predaji Javorový sirup je prirodzený produkt - miazga stromu, najviac sa ho vyrobí v Canade, tvrdia že vraj má protirakovinovotvorné účinky, možná je to tak že,, jedna baba povedala. // pridané po 2 minútach od posledného príspevkuneutroN píše: ja som si dal teraz tuniaka v paradajkovejomačke a donho si pridal ešte trochu kečupu a kremžskej horčice.. spravilo to skvelu aromu.. s hriankami to bolo super + domaca limonada
Ja pijem čistí tomat, narar 0,720 L, je to velmi zdravé, tomat dáva rybe perfektnú chut a správnu arómu
|
|
Registrovaný: 11.02.09 Prihlásený: 28.03.23 Príspevky: 2208 Témy: 145 Bydlisko: Liptovský M... |
A sakra, dozvedel som sa to o tom mede prave ked som minul flasku medu ktorym som si sladil caj. Daval som si ho tam hned.
|
|
Registrovaný: 18.12.08 Prihlásený: 15.06.22 Príspevky: 18912 Témy: 479 Bydlisko: Považská By... | Napísal mirom: 21.08.2012 9:50 | |
|
To som vedel, ze ked ho das do horuceho tak sa znici to zdrave ale co ho mam merat teplomerom?
|
|
Registrovaný: 26.07.08 Príspevky: 5101 Témy: 99 Bydlisko: Bratislava |
Keď sa môžeš napiť bez toho, aby si sa popálil, vtedy tam môžeš dať med
_________________ Notebook: Lenovo G580 Myš: Logitech MX 620, Audio: Altec Lansing vs4621 2+1 (Octane 7) Mobil: Omnia W |
|
Registrovaný: 16.08.09 Prihlásený: 29.08.22 Príspevky: 422 Témy: 19 Bydlisko: Šoporňa | Napísal Zoinks: 21.08.2012 14:22 | |
|
pečené prasa
|
|
Registrovaný: 18.12.08 Prihlásený: 15.06.22 Príspevky: 18912 Témy: 479 Bydlisko: Považská By... | Napísal mirom: 21.08.2012 14:57 | |
|
Pekne, hlavne ked som hladny..
|
|
| Napísal autor témy hornak: 21.08.2012 16:23 | |
|
Tak také prasa si dávam každí mesiac v robote, naša trvalá tradícia
|
|
Registrovaný: 11.02.09 Prihlásený: 28.03.23 Príspevky: 2208 Témy: 145 Bydlisko: Liptovský M... |
Tak dnes mi dosiel takyto med od kolegovho susedu vcelara.
Farba je dost svetla, a na vrchu je nejaka biela vrstva.
Co by ste povedali aky je to druh medu? A co je to biele na vrchu?
|
|
Registrovaný: 23.03.09 Príspevky: 3043 Témy: 49 Bydlisko: Trnava |
Asi pastovany a to biele co ti ja viem, ale vyzera to divne
|
|
Registrovaný: 18.11.09 Prihlásený: 31.03.24 Príspevky: 4445 Témy: 78 Bydlisko: Brno |
Taký biely som ešte nikdy nevidel, ale toto som našiel o ňom na internete ak by niekto nevedel, čo je to zač:
Netečie, netuhne a má výbornú jemnú chuť.
Pastový med, ktorý bol spracovaný hneď po vytočení má zachované všetky biologicky aktívne látky.
Ak je med uskladnený v chladnej a suchej miestnosti vydrží i niekoľko rokov v nezmenenej kvalite a nestvrdne.
_________________ DESK: (AMD R7 5800X + Noctua NH-U12S redux | ASUS TUF GAMING B550-PLUS | Kingston Fury Beast Black 32GB DDR4 3200 CL16 | Gigabyte OC Gaming RTX 4080 Super 16GB GDDR6X | LG BD ROM | Seasonic Focus GX 750 Gold | Fractal Define R5 Blackout Ed.) + Samsung G9 Neo (49", DWQHD, miniLED, 240Hz) + ROG Strix NX Wireless Deluxe + Logitech MX Vertical + Logitech Z-906 NB: MacBook Pro 13" 2020 (M1 | 16GB DDR4 | 256GB NVMe SSD | Space Gray), Dell XPS 15 9560 (Intel Core i7 7700HQ | 12GB DDR4 | GeForce GTX 1050 | 256GB NVMe SSD | FHD IPS) MISC: Samsung Galaxy S21 Ultra (256GB | Shadow Silver | Android 14), iPad Pro 12,9" 2021 (M1 | 256GB | Space Gray | iPadOS 17) CAM: SONY α6300 + Tamron 17-70mm f/2.8 Di III-A VC RXD, RODE VideoMic Pro TV: PANASONIC VIERA TX-L39E6EK + Chromecast 4 w/ Google TV |
|
Registrovaný: 11.02.09 Prihlásený: 28.03.23 Príspevky: 2208 Témy: 145 Bydlisko: Liptovský M... |
Toto nie je pastovany med, je to dost tuhe. Mam aj jednu flasku pasovaneho medu, ale toto nebolo ono.
// pridané po 2 minútach od posledného príspevku
Podla mna to bude kvetovy med, ten byva taky biely. Pise sa, ze je zdravsi a lahsie stravitelny ako tmavy med.
_________________ "Only a warrior chooses pacifism, others are condemned to it." - unknown author |
|
Registrovaný: 18.12.08 Prihlásený: 15.06.22 Príspevky: 18912 Témy: 479 Bydlisko: Považská By... | Napísal mirom: 22.08.2012 15:06 | |
|
Pockajte na hornaka ten vam povie co je to zac a aj ako sa to vyraba.
|
|
Registrovaný: 11.02.09 Prihlásený: 28.03.23 Príspevky: 2208 Témy: 145 Bydlisko: Liptovský M... | |
Registrovaný: 06.06.10 Príspevky: 2086 Témy: 134 Bydlisko: Sučany |
Je to med s plesnou na povrchu.
_________________ CPU:i9 9900k delid-lapovanie jadra,MB:Aorus Z390 Pro,COOLER:Noctua Nh-D15,Ram:HyperX 32GB 4x8 3200MHz ,GPU:MSI Gaming Trio RTX 2080 TI,SSD:Plextor M8Pe 512GB,HDD:Seagate Barracuda 2TB,CASE:Fractal Design Define R6,PSU:Corsair RM750x,OS:Windows 10 Profesional |
|
Registrovaný: 25.08.07 Prihlásený: 16.04.24 Príspevky: 17072 Témy: 109 Bydlisko: Košice |
podla mna je to klasicky repkovy med
_________________ PC: Asrock Fatal1ty E3V5 OC, Xeon E3 1230v5@4,1GHz + Scythe Ninja 4, Gainward phoenix GS gtx1070, 480GB SSD Kingston UV400 + 10TB storage, 16GB ddr4 kit Kingston@2400MHz, Super Flower 550W gold, NZXT S340, HP E272q QHD IPS, Razer Abyssus V2, FiiO E12 + Hifiman HE400i NB: HP Victus 16, Ryzen5 5600H, RTX3060, 16 GB ram, 1 TB ssd, FHD IPS 144Hz, Bang&Olufsen NB2: Dell Vostro 7570, i5-7300HQ, gtx 1060, 8 GB ram, 128 GB ssd+1 TB hdd, FHD IPS, W10Pro MT: Galaxy A52s 5G. CAR: Leon ST 2016 Cupra 265 manual, Arona 2019 1,0TSI 85kW |
|
Registrovaný: 11.02.09 Prihlásený: 28.03.23 Príspevky: 2208 Témy: 145 Bydlisko: Liptovský M... |
_________________ "Only a warrior chooses pacifism, others are condemned to it." - unknown author |
|
| Napísal autor témy hornak: 22.08.2012 20:40 | |
|
Ten odfotení pohár je repkový med, na povrchu je tzv. oxid ktorí sa vysuší a zabranuje tahaniu vlhkosti za určitích podmienok, repkový med nie je vzácny ale je vhodný pre diabetikov, má 0.114% sacharózy, je chutný a výživní, repkový a slnečnicový med ma najviac kyseliny. Repkový med po vytočení za 5 dní skryštalizuje na kameň, preto ho niektorí moc neoblubujú, oblubujú ho ked je pastovaný. Najviac sacharózy má agátový med, až 12%, pri vytočení má až 20% sacharózy, každí deň sacharóza klesa lebo sú v mede chemická procesy, sú to vylučky hltanovích žliaz včiel, obsahujú kyseliny, najviac kyselinu solnú, kyselina mení nektár - hroznový cukor na iné cukry, podiela sa na štiepaní sacharózy
Najvzácnejší med je z mäty a medovicový med, najkvalitnejší medovicový med je z jedle a je aj najviac platený vo výkupe, farba medovicového medu je od miazgy stromu alebo rastliny, nie je pravidlo že čím černejší med tím kvalitnejší, najčernejší med je z Modřínu - červený smrek, chut medovicového medu je rozdielna, medovica byva aj na tabáku, jej farba je bordovo vyšňovo fialová, cítit to jak po tabaku z orchvou príchutou, medovicu tvorí voška ktorá parazituje na mladích vyhonkoch stromu a rastlín, vošku roznášajú mravce
|
|
Registrovaný: 30.11.07 Príspevky: 2068 Témy: 85 |
Hornak, ktory med je najvhodnejši pre alergikov, obsahuje najmenej alergenov ? Jeden včelar mi odporučal agatovy, dobre poradil ?
|
|
| Napísal autor témy hornak: 22.08.2012 22:26 | |
|
Agátový med má najmenej peľu, med mosí byt jesne bledozelenkavý až svetlý, nie tmavožltý žltý, v tmavožltom mede je peľ z ovocných stromov a trniek.
Skorej by som povedal že najvhodnejší je z jedlovéj medovice, tam žiaden peľ nieje.Toho roku je problém že tem med na slovensku nieje, ešte sú vlanajšie zásoby ale tých už moc nieje, ten kúpiš v Bardejove temer 10€ za 950 gr.
Aj čistý agátoví med je vhodný, najčistejší agátový med je bud z roja ked sa počas kvitnutia a medovania agátu vyrojil alebo pri tretej znáške z agátového lesa, to jest ked včelár svoje včely vozí k porastom agatového lesa.
Ja som vozil včely pri komarno, potom som išiel do Carovín, potom som išiel do Zlatna, potom som išiel do Skýcova, Maval som na 1 včestvo skoro 200 Kg agátového medu, boli roky ked som vytočil na jedno včelstvo temer 400 Kg medu, posledný agátový med bol priezrační jak voda
|
|
Registrovaný: 20.10.08 Prihlásený: 21.06.22 Príspevky: 2602 Témy: 31 Bydlisko: Bratislava |
No hej s medovicovymmedom je teraz tazko, som sa bavil s Tomkom na farmarskom trhu a nebolo mu velmi do smiechu.
_________________ Desktop: iMac 21" CPU: i5 2.7GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: AMD Radeon HD 6770M 512MB RAM HDD: 1TB 7200 rpm OS: Mac OS X Lion Desktop: CPU: AMD Phenom II x4 BE 955 3.2@3.6GHz 1.35@1.30V CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 880GM-UD2H RAM: 2x2 GB Kingston 1333MHz GPU: MSI HD 6850 Cyclone 1GB PSU: Seasonic S12II-620 620W HDD: Seagate Barracuda 7200.12 1TB Case: CoolerMaster Elite 333 LCD: 22" LG flatron W2261VP Keyboard: Microsoft Comfort Curve 2000 Mouse: Microsoft Wireless Mobile Mouse 4000 OS: Windows 8 Notebook: Macbook Pro 13" CPU: i5 2.4GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: Intel HD Graphics 3000 384MB RAM HDD: 500GB 5400 rpm OS: Mac OS X Lion Tablet: iPad 2 64GB 3G Phone: HTC Desire S Phone: iPhone 8GB |
|
| Napísal autor témy hornak: 23.08.2012 6:07 | |
|
Z Tomkom jedine mladím.
Starí Dr.Karol Tomka zomrel na rakovinu kostí toho roku, ich firma už nemala posledné 3 roki žiaden zisk, a tažko budú mat zisk ked im nechcu predat med lebo starí Tomka bol podvodník čo nasluboval hory doly a nevyplatil med a propolis, mnoho včelarov sa až raduje že otrčil kopitá starí Tomka, volakedi choval včely než začal podnikat, odo mna sa učil jak na včely, jeho práca a včelárenie boli tak povediac nulové. Neni to len že dačo vyčítal z kníh o včelách, Teraz sa dal včelarit mladí Tomka lebo mu inšie ani nezostalo
Z medovicovym medom je toho roku problém lebo není celkovo za to slávne počasie. Ja mám medovicový med, nepredavam na dobierku, a nie je problem predat.
|
|
Registrovaný: 11.02.09 Prihlásený: 28.03.23 Príspevky: 2208 Témy: 145 Bydlisko: Liptovský M... |
Ako vnimaju bezny vcelary na Slovensku svoju pracu? Zda sa im ze ten obchod prosperuje alebo ich pri tom drzi hlavne to ze je to ich konicek?
_________________ "Only a warrior chooses pacifism, others are condemned to it." - unknown author |
|
| Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
|
|