| Autor | Správa |
incredible
 Užívateľ
 Založený: 11.02.2009 Príspevky: 1243
 | Zaslal: Ut 24.01.12 14:39 |   |
Zdravim, viete poradit daky dobry trekingovy bicykel v cene 300E? Nejaku overenejsiu znacku vyrobcu bicyklov alebo prevodoviek, brzd a pod. Skratka aby to nebola cinska sracka. |
| |
  |
 |
erik131
 Užívateľ
 Založený: 27.12.2008 Príspevky: 573 Bydlisko: Sered
 | Zaslal: Ut 24.01.12 16:25 |   |
V tejto cenovej relácií, je to úprimne jedno ak to nie je niečo z tesca a podobne. Choď to nejakého normálneho obchodu a ti poradia, nie je moc toho čo vyberať. Keby sa dalo aspoň za 500 už by bol aký taký základný výber. Záleží na či to chceš len tak, alebo ako. Každopádne choď na fórum mtbiker.sk. |
_________________ CPU:AMD AthlonX2 4800+ OC 2.5@3.0 GHz, CPU Cooler:SCYTHE SCMG-2000 Mugen 2 GPU:Gainward 4870GS 512MB MB:ASUS M2A-VM Gb LAN. AMD690G HDD:SEAGATE Barracuda 7200.12 1TB, +PrimeCooler PC-HDB RAM:2x2GB, DDR2 800MHz, A-DATA Extreme Edition Vitesta PSU:Corsair HX520W CASE:CoolerMaster CM690 LCD:Samsung P2470HD 24" MOBILE:Samsung Wave I | |
     |
 |
Trty
 Užívateľ
 Založený: 25.08.2007 Príspevky: 2201 Bydlisko: Bratislava (Trenčín víkendovo) Vek: 21
 | Zaslal: Ut 24.01.12 17:05 |   |
http://www.author.sk/sk/kola/katalog/&cid=5578&pid=629649
alebo
http://www.author.sk/sk/kola/katalog/&cid=5581&pid=629678
maju nanho akciu za 299€... ja mam doma author solution 2007 a nemozem na ten bike jedine krive slovo povedat... ma perfektne brzdy,loziska držia jak nove aj po 5 rokoch,ani raz som s nim nebol v servise zatial... (az na jednu nehodu co sa mi stala a musel som menit prehadzovačku,no to bolo sposobené pádom,takže žiadne reklamacie ani nič podobne...) |
_________________ -Notebook: Asus K50AB SX044: CPU: AMD Turion™ x2 2,2Ghz , GPU: ATi Mobility Radeon HD4570, LCD: 15.6'' HD/LED, RAM:Kingston 2x 2GB DDR2 800MHz, HDD:Seagate momentus 500GB 5400RPM, Windows 7 Ultimate, Mouse: Logitech M325 Golden Trace Lines, Audio: Genius SP-HF1200A,Externý HDD: A-DATA Superior SH02 640GB
-Mobil: Nokia N8-00 Silver/white- symbian Belle 111.030.0609 | |
  |
 |
haffen
 Užívateľ
 Založený: 12.08.2010 Príspevky: 2441 Bydlisko: Sučany Vek: 32
 | Zaslal: Ut 24.01.12 17:26 |   |
Author nie je dobrá značka. Tej sa vyhni. Osobne by som ti poradil, keby si navštívil mtbiker.sk Tam ti zaručene pomôžu a vyberú to naj v danej kategorii a cene. Je tam kopa profikov. Mne radia s komponentami a som nadmieru spokojný. (dúfam, že to nie je reklama) |
_________________ Nie som priemerný Slovák - nepočúvam Desmod, nevolím Smer, nepozerám Panelák, nečítam Nový Čas a každú nedeľu nežeriem rezne.
PORADENSTVO CEZ SS NEPOSKYTUJEM (kvôli veľkosti schránky)!
motherboard: MSI P43 neo, CPU: Intel Duo 8400, Graphic card: Gigabyte GTX 260, RAM: 4x1GB Kingston HyperX DDR2, power supply: CoolerMaster 620W (cable management), Sound card: M-Audio Delta 1010 LT, monitors: 2x 24" Samsung P2450, mouse: Roccat Kone, keyboard: Razer Lycosa SE, tower: Thermaltake Tsunami (with neon light tunning), gaming wheel: Logitech WingMan GT (FF), headphones amp: BV-audio Headamp, headphones: Ultimate ears Triple.fi 10, Software which I use: Win 7 home edition 64 bit, Reason 5.0, adobe audition 3.0, I like games: TDU1, TDU2, JC2, UT2004, TRS04. Mobile phone: Samsung Galaxy SII, Android 2.3.6 root, mp3 player Emgeton Iops X5 | |
    |
 |
erik131
 Užívateľ
 | Zaslal: Ut 24.01.12 18:20 |   |
V danej kategórii nevidím so značkou Author žiadne problémy, bavíme sa tu o cene cca 300€, keby sme sa priblížili cca 800-1000 dalo by sa rozmýšľať ktorá značka je dobrá, ale v danej cene ponúkne skoro každá rovnako. Väčšinou v týchto cenách ponúka celkom dobrý kompromis Kellys. |
_________________ CPU:AMD AthlonX2 4800+ OC 2.5@3.0 GHz, CPU Cooler:SCYTHE SCMG-2000 Mugen 2 GPU:Gainward 4870GS 512MB MB:ASUS M2A-VM Gb LAN. AMD690G HDD:SEAGATE Barracuda 7200.12 1TB, +PrimeCooler PC-HDB RAM:2x2GB, DDR2 800MHz, A-DATA Extreme Edition Vitesta PSU:Corsair HX520W CASE:CoolerMaster CM690 LCD:Samsung P2470HD 24" MOBILE:Samsung Wave I | |
     |
 |
Trty
 Užívateľ
 Založený: 25.08.2007 Príspevky: 2201 Bydlisko: Bratislava (Trenčín víkendovo) Vek: 21
 | Zaslal: Ut 24.01.12 18:55 |   |
no napriklad kelly alebo napriklad olpran su značky ktore zas nepreferujem ja,,, je to vec nazoru... ale odmalička mam author bicykle,a nikdy s nim nebol problem co sa kvality tykalo.... |
_________________ -Notebook: Asus K50AB SX044: CPU: AMD Turion™ x2 2,2Ghz , GPU: ATi Mobility Radeon HD4570, LCD: 15.6'' HD/LED, RAM:Kingston 2x 2GB DDR2 800MHz, HDD:Seagate momentus 500GB 5400RPM, Windows 7 Ultimate, Mouse: Logitech M325 Golden Trace Lines, Audio: Genius SP-HF1200A,Externý HDD: A-DATA Superior SH02 640GB
-Mobil: Nokia N8-00 Silver/white- symbian Belle 111.030.0609 | |
  |
 |
haffen
 Užívateľ
 | Zaslal: Ut 24.01.12 19:02 |   |
Nemám rád Author , pretože mi tie ich bicykle vyložene vadia. Nemám dôveru v České bicykle. Nenašiel som jediný ktorý by mi sadol a oslovil ma, alebo mohol povedať, že tento je dobrý. Je to môj osobný názor. Osobne by som šiel radšej do výpredajových modelov Merida a spol. A čo sa týka radenia že aký bicykel kupovať je samé o sebe blbosť, pretože je veľmi dôležité ísť do obchodu a vybrať si z jednotlivej ponuky a previezť sa na tom či danej osobe sedi. V tejto cene sa dá naraziť na hrozné a nepohodlné shity. Takže osobne by som vyberal podľa toho čo má dobrú geometriu a nižšiu váhu. Bude to jazdiť prevažne na cestách, tam váha urobí svoje.
Myslím, že značku Olpran by asi nikto neodporučil. Je to šmejd v pravom slova zmysle. O niečo lepšie ako Tesco bicykle. Author je oproti tomu niečo ako Trabant vs. Audi. |
_________________ Nie som priemerný Slovák - nepočúvam Desmod, nevolím Smer, nepozerám Panelák, nečítam Nový Čas a každú nedeľu nežeriem rezne.
motherboard: MSI P43 neo, CPU: Intel Duo 8400, Graphic card: Gigabyte GTX 260, RAM: 4x1GB Kingston HyperX DDR2, power supply: CoolerMaster 620W (cable management), Sound card: M-Audio Delta 1010 LT, monitors: 2x 24" Samsung P2450, mouse: Roccat Kone, keyboard: Razer Lycosa SE, tower: Thermaltake Tsunami (with neon light tunning), gaming wheel: Logitech WingMan GT (FF), headphones amp: BV-audio Headamp, headphones: Ultimate ears Triple.fi 10, Software which I use: Win 7 home edition 64 bit, Reason 5.0, adobe audition 3.0, I like games: TDU1, TDU2, JC2, UT2004, TRS04. Mobile phone: Samsung Galaxy SII, Android 2.3.6 root, mp3 player Emgeton Iops X5 | |
    |
 |
Rushhh
 Užívateľ
 Založený: 10.09.2011 Príspevky: 255 Bydlisko: Trnava Vek: 20
 | Zaslal: Ut 24.01.12 22:24 |   |
V tej cene by si mal zohnat mtb merida matts, neaky z vypredaju ci model z minuleho roku, na takom bajku som zacinal a vydrzal dost krute jazdy, samozrejme som sa onho nalezite staral, sice neviem co znamena trekingovi xD ale mozem ti odporucit meridu
Chod na merida.sk tam si najdi vo vypredaji bicykel, potom vyhladaj predajcu v okoli .
Kazdopadne by som sa vyhol obchodnym domom a hypermarketom, bicykel treba kupovat original v predajni s bicyklami
// pridané po 4 minútach od posledného príspevku
2 roky mi siel bajk merida matts 20 bezchybne, bez jedinej chibicky ci potreby nieco doladit, potom sa mi roztrhlo lanko prevodove vymenil som ho a siel stale bezchibne... po 3 rokoch som ho predal a aj 3. rok isiel bezchibne , samozrejme menil som tam brzdove platnicky a plaste, to sa vsak opotrebuje na kazdom bajku
A vec ktora stoji za spomenutie retaz mi vydrzala 2 a pol roka, ale jazdil som nanom naozaj kruto
// pridané po 5 minútach od posledného príspevku
aaaaaaa made in thaiwan je 90 percen bajkov
Ja ti mozem s itotou odporucit znacku merida nie kvoli reklame nemam nato ziaden dovod xD ale kvalitne bicykle s dobrou geometriou, a to z akych komponentov su zlozene ( prehadzovace brzdy naboje atd..) si precitas na merida.sk vacsinou pouzivaju naboje shimmano retaze kvalitne proste ja na tu znacku nemozem povedat kriveho slovka a to jazdim uz 4 skoro 5 rokov na nej
a casto krat jazdim ako blazon a tie bicykle to v poho zvladaju
samozrejme treba sa on aj starat nalezite aby ti vydrzal dlho ako novy
// pridané po 30 minútach od posledného príspevku
aaaaaa este ti poradim
Ak nahodou zabludis do predajne kde ti bude predavac tvrdit ze sa neoplati kupovat meridu za 300e ( nezozenies taku , bude slaba vybava, atd... ) alebo ti bude vnocovat Dema, ctm , a pod znacky zo slovami " radcej si kupite skodovku v plnej vybave nez bmw v zakladnej " tak sa mu vysmej do oci ! mne tak chceli obalamutit, ale nastastie som si stal zasvojim kupil som si prvu meridu za 280€ a bol som nadocakavania spokojny 3 roky potom som si kupil dalsiu meridu uz brutalnejsi model.
Takze sa nenechaj obalamutit predavacmi, lebo oni by velmi radi predali vsetko co maju v predajni, a chod do tej meridy neolutujes |
_________________ [intel pentium g620 dočasne]►[MSI P67A-C45]►[Kit 4gb Kingston 1333hmz]►[Sea gate 500gb sata3]►[GIGABYTE N56GOC-1GI]►[Corsair CX 500 V2]►[Cooler Master Elite 370]►[DVD RAM LG ]►[ROCCAT PYRA wireless gaming mouse] | |
  |
 |
haffen
 Užívateľ
 | Zaslal: Ut 24.01.12 22:31 |   |
Môžem potvrdiť, že modely Merida Matts sú veľmi dobré. Ja sám mám model z 2003 - Drifter. Miesto toho aby som ho predal, tak ho teraz tunujem novými komponentami. Ten bike je rovnako dobrý na cesty aj do terénu. A asi sa ho ani nikdy nezbavím. Prirástol mi k srdcu. |
    |
 |
erik131
 Užívateľ
 | Zaslal: Ut 24.01.12 23:34 |   |
Napr. ja shimano náboje neznášam (ale iba náboje), sú to kónusové náboje (nie som najľahší 75-80kg, tak isto im treba venovať nejaký servis v podobe vyčistenia ložísk, ako všetkému)ale sklamali ma, pre niekoho sú zase dobré a hovorí že sú bezúdržbové. Mne sa už pár krát povolili kónusy a to pri novom náboji a tým sa mi potom zničili (vychodili sa drážky). Aktuálne šetrím na nové na priemyselných ložiskách, ale to je o tom čo každý preferuje. Niekto povie shimano druhý že sram.
Ano každý preferuje tú svoju značku (ja som chcel tiež niečo nezvyčajné -> Cube), ale Kellys ani Author nie je vyslovene zlá značka. Meridy sú tiež obľúbené a fajn vozítka. Ak sa vyhneš tesco bikom, tak si vyberieš.
A netreba sa dať zastrašiť vecami, že sa kazil alebo niečo podobné. Osadenia na lacnom bicykli (povedzme taký olpran) sa nedá ani nastaviť poriadne radenie, ani brzdy (za 100€ kúpiš ako tak kolesá, poprípade vidlicu aj keď tam je to trošku viac, ale nie celý bicykel). Chyby ako že sa mi pokazila prehadzka (rovnako sa zlomí za 10 ako za 50 či karbónová za 150), vyladilo radenie, takéto chyby sú na všetkom ak sa človek nestará.Lanká sa vyťahajú, je dobré meniť každé dva roky, ak kotúčové brzdy tak jedine hydrauliky aj tie z tých kvalitnejších (lacné hydry brzdia horšie ako kvalitné véčka), určite sa netreba dať nachytať na mechanické kotúčové (teda lankové). Tak isto veci ktoré sa hýbu ako je reťaz, prevodníky vpredu, a zadné kolieska (kazeta) majú svoju živostnosť, záleží na údržbe a teréne. Povedzme taká reťaz 1000-3500km, kazeta 2000-5000km, atd, všetko je individuálne, kde kto jazdí a ako sa stará (či reťaz a pohon čistí a patrične maže). Ak ťa to chytí chceš aby to išlo stále presnejšie, aby radenie bolo citlivejšie, rýchlejšie a presné. A tam treba potom zaplatiť. Samozrejme ak sa ti to vyplatí, teda že to berieš seriózne alebo len sem tam.
Moja rada ale znie takáto, ak vyberáš bicykel, prvé čo by ťa malo zaujímať okrem normálnej značky je, akú má vidlicu (tú tak skoro nevymeníš) a brzdy, to sú dve veci ktoré sa prakticky menia až keď človek potrebuje čosi lepšie, ostatné veci sa dajú vymeniť v rámci spotrebného materiálu.
Tiež som kupoval mtb pred 2,5rokmi, rozpočet som mal cca 1000-1200€ mohol som sa rozhodnúť či chcem odpruženú len prednú vidlu alebo full, full síce ponúkol celoodpružený rám ale ani zďaleka by som nedostal také pruženie ako pri odpružení prednej vidle. Aj brzdy boli pri HT lepšie. A postupne si veci vymieňam za vyššie rady ktoré sú ľahšie lepšie ale aj drahšie. |
     |
 |
Ominous
 Užívateľ
 Založený: 23.03.2009 Príspevky: 1484 Bydlisko: Trnava Vek: 24
 | Zaslal: St 25.01.12 12:20 |   |
Len sa vyjadrim k bicyklom dema...nie som ziadny odbornik v tejto oblasti, len chcem povedat, ze som mal mtb dema a vydrzal mi 15 rokov ! bez toho aby som na nom nieco menil...kazdy rok mal nabehane min. tych 1000km co nie je zas tak vela, ale ide o to, ze vydrzal 15 rokov bez poruchy, dokonca bez menenia plášťov a to stal vtedy 5000 Sk...chcem povedat, ze za 300€ nemoze byt zly bicykel...chlapec tu ide kupovat obyc bike, tak mu neradte ako by siel downhillovat... |
_________________ "92% of teens have moved onto rap or hip-hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature" | |
   |
 |
Trivi
 Užívateľ
 Založený: 17.01.2012 Príspevky: 709 Bydlisko: Košice
 | Zaslal: St 25.01.12 12:25 |   |
http://www.ctm.sk/model/mtb/terrano-2-0/
mal som tú česť jazdiť na ňom a páčil sa mi, takže ak nechceš skákať alebo niečo podobné, ale ísť sem tam na nejakú túru, tak toto by mohlo byť tak akurát. |
_________________ NB: Fujitsu Siemens Amilo 2540 RAM: 2GB GPU: ATI Radeon HD 2400 CPU:Intel Pentium Dual Core 1.60GHz (2CPUs) OS:Windows 7 Home Premium BIOS:Ver 1.00 PARTTBL MOUSE:Razer Naga KEYBOARD: Razer Lycosa Mirror Edition Cell: XPeria X8 /White/
| |
  |
 |
haffen
 Užívateľ
 | Zaslal: St 25.01.12 12:41 |   |
Najdi konkretny text kde ho niekto nabada k tomu, aby si kupil crosscountry, downhill a podobne ine bikes? Seria Matts je rovnako dobra na polne cesty ako do mesta. Ja sam na nom chodim po asfaltkach na dlhe trate. Je to rozhodne pohodlnejsie ako obmedzeny trekking. Odpor sa vzdy da menit velkostou plastov.
A co sa tyka udrzby a nemenenia komponentov. Clovek si dokaze v pohode zvyknut na zhorsujucu sa kvalitu bez toho aby si si to vsimol. Vsetko sa ma nanovo mazat vzdy na konci sezony. Retiazka menit po 1500km, lebo tym trpia ostatne komponenty s ktorymi prichadza do styku. Atd atd....
To sa na tej Deme bicyklujes od 8 rokov doteraz?  |
    |
 |
Rushhh
 Užívateľ
 Založený: 10.09.2011 Príspevky: 255 Bydlisko: Trnava Vek: 20
 | Zaslal: St 25.01.12 13:14 |   |
"bicyklujes od 8 rokov doteraz?" haha pobavilo. No za 15 rokov musia byt tie plaste v dezolatnom stave tak asi si sa vozil rekreacne, velmi rekreacne. aj mojej mamke vydrzal Ister dobrych 5 rokov, a tiez nanom nic nemenila xD
Na retaz sluzi taky pripravok, ktori ti odmeria zivotnost, pocul som od predajcu ze 3000km je zivotnost, ale vraj ani po 3000km sa ti neroztrhne v strede vyletu tak mi aspon povedal, no mne sa roztrhla zhruba po 2 a pol roku, nastastie som prave robil " konikov " v dedine, bola uz total vytahana tie "nabojceky" mi vaklali bola tam vola aj 2mm medzi plieskom a nabojcekom
Hlavne treba pouzivat kazdy prevodovy stupen tak zvisis zivotnost kazety vzadu aj vpredu, a ked radis s rozumom a nejazdis napr tak ze vpredu 2. vzadu 8. prev. stupen (teda snazis sa drzat retaz rovno, nie sikmo ) tak vtedy zvisujes zivotnost tich komponentov.
ja odpor vzduchu neak neriesim staci mat natlacene pneu na tych 3,2 bar a tlacit do pedalov co to daaaa,
K tomu bajku CTM, kamos si kupil o par mesiacov skorej CTM za vtedy 6000sk ( v zime ) ja som si kupil par mesiacov nato meridu matts 20 moj prvi bajk za 280€
kamosov CTM roztrhla sa mu retaz prvi tizden ale tak to moze byt nahoda, vzadu mal po par mesiacoch peknu osmicku, prehadzovace dovidenia asi po skoro roku, a vidlica predna to radcej nekomentujem ma tam zdvih ze 3cm a skaredo mu buchoce xD takze asi tolko k tej znacke. Samozrejme mozu byt aj kvalitne ctm bajky ale isto nie do 300e a aj keby maly vydareny model tazko sa vyrovna meride xD
a DH bajky noo geometria ramu isto neni na vozenie sa len tak popri Vahu ci niekde v meste, a stoja od 2000€ hore, teda kupis aj za 150e v tesku taky ale to vydrzi tak pol zjazdu
a btw strasne zavidim ludom ktory bivaju niekde v okolo B bystrice ci niekde medzi kopcami horami  |
_________________ [intel pentium g620 dočasne]►[MSI P67A-C45]►[Kit 4gb Kingston 1333hmz]►[Sea gate 500gb sata3]►[GIGABYTE N56GOC-1GI]►[Corsair CX 500 V2]►[Cooler Master Elite 370]►[DVD RAM LG ]►[ROCCAT PYRA wireless gaming mouse] | |
  |
 |
Ominous
 Užívateľ
 Založený: 23.03.2009 Príspevky: 1484 Bydlisko: Trnava Vek: 24
 | Zaslal: St 25.01.12 13:22 |   |
presne tak...od 7 rokov dokonca, pretoze posledny rok sa mu uz rozpadli plaste a nechcelo sa mi do toho crepu uz investovat, 15 rokov je 15 rokov....ano rekreacne, pisal som, ze min 1000Km za rok max 2000...len som hovoril ze ide o princip...za 300€ je jedno co kupi, nie je to profesionalny bike, ale podla mna len na cestu do obchodu a naspat...je pravda, ze ak moze kupit nejaku meridu za 300, tak nech nevaha, ale ani tym authorom ci demou nic nepokazi, imho. to je fajn, osmicky na kolese zadnom a podobne vady co si mu opisal su v pohode, ale co ste na tom biku robili ? chalan chce pporadit trekingovy bicykel, viete co to je ? vpredu, vzadu blatniky, vzadu nosic, svetla atd...do obchodu, do prace, nie na hory... |
_________________ "92% of teens have moved onto rap or hip-hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature" | |
   |
 |
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
|