IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @080
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Sprostredkovávajte hypotéky

Začnite sprostredkovávať hypotéky s úspešným hypotekárnym centrom! www.SprostredkovanieUverov.sk

Spoločnosti Online s.r.o.

Ponúkame čisté spoločnosti. Obchodný register vybavíme za vás! www.spolecnostionline.cz

Auto žiarovky - dobré ceny

Vyššia svietivosť, dlhšia životnosť. Lepšie osvetlenie pre vyššiu bezpečnosť. www.autok.sk

Lacné ubytovanie pri Balatone

Ubytuj sa teraz až s 50% zľavou Akciové zľavy na viac ako 1000 ubytovaní szallasguru.sk

Aktuálna novinka

Zisti pravdu o stravovaní! Vyšetrovanie odhalilo tajomstvo dokonalého tela. www.news2channel.net

Cool n Quiet help

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
B0neZZ
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 06.06.2008

PríspevokZaslal: Pi 06.06.08 17:33Odpovedať s citátomNávrat hore

Zdravim, mam mensi problem s cool n quiet na mojom PC.
(AMD Opteron Processor 144) (myslim ze okolo 3GHz)

Co do historie, typek co mi vyskladal comp tam hodil nejaky provizorny windows, drivery atd...a podtaktoval mi procesor na 1.8Ghz. Mam pocit ze to spravil cez cool n quiet...

Odvtedy som windows preinstaloval bo ten predchadzajuci nevyhovoval...problem je v tom ze mam podtaktovany procesor a cool n quiet mi nejde spustit pretoze mi pise error v tvare : Open AsIO.dll fail , za tym naskoci : Acces violation at adress 00000000. Read od address 0000000
Vypol som CnQ v biose ale furt to bolo na 1.8 ...tak som to zas povolil..
preinstalovat CnQ sa mi nedari bo pise ze This operating system is not supported by the Athlon 64 Processor Driver

tak som stiahol AMD drivery ale furt to pisalo ten error (je mozne ze som to nejak blbo instaloval bo sa mi to nejak nezdalo.)
momentalne mam AMD driver vydany 27.5.2006 verziu ovladaca 1.3.2.0
(AMD Processor Driver Version 1.3.2.0053 for Windows XP and Windows Server 2003 (x86 and x64)) (pisu ze by mal podporovat nastavovanie CPU speed atd...)

Cize aby som to zhrnul mam podtaktovany procesor a neviem jak to dat naspet bo CnQ mi nejde pustit ani nejak nanovo nainstalovat. (zaujimave je ze ta autofunkcia CnQ co znizuje CPU speed podla zatazePC funguje..aj ked pri spusteni CnQ.exe mi to pise tie spominane errory. (tou autofunkciou myslim tu vec ze ked nevyuzivam pc tak CPU klesne na z 1.8 na 1.0...)
Ak viete jak mi nahodit CPU speed zas na 3Ghz tak by som bol velmi vdacny.. dakujem...
[/code][/quote]
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
Jaro
Čestný člen
Čestný člen

Založený: 08.11.2006

PríspevokZaslal: Pi 06.06.08 17:41Odpovedať s citátomNávrat hore

podtaktoval???1,8GHz je normalny takt pre 144-ku

3GHz je jedine cez pretaktovanie co ak si sam resp. nejaky tvoj znamy nerobil tak si ho tak ani nikdy nemal

CPU Core i5 2400 cooler: CM Hyper 212+ | MB GB PH67-UD3-B3 | RAM 4GB DDR3 1600 | VGA Gainward 9600GT 512MB | monitor Samsung LE37A559 | HDD HITACHI 250GB + WD 640GB | PSU Fortron FSP400-60GLN | Case TT Soprano VB1000 BWS black | Mouse Razer DeathAdder
NB HP ProBook 6450b
prandof
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 27.12.2007

PríspevokZaslal: Pi 06.06.08 17:47Odpovedať s citátomNávrat hore

AMD Opteron 144 má 1,8 Ghz, tak neviem o čom pletieš, to nie je Intel aby mal 3Ghz. V biose povol C&Q a nastav si v Možnostiach napájania Minimal Power Management
B0neZZ
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 06.06.2008

PríspevokZaslal: Pi 06.06.08 21:23Odpovedať s citátomNávrat hore

hmm sry som nevedel ze 1.8 je normal... sa mi to zdalo nejak malo ...
no nic.. v tom pripade jak to mozem zmenit? v BIOSe mi to menit nejde a ten CnQ tez ne
btw dik aj za tie predosle odpovede..apson mam jasnejsie...
Jaro
Čestný člen
Čestný člen

Založený: 08.11.2006

PríspevokZaslal: Pi 06.06.08 22:25Odpovedať s citátomNávrat hore

co zas chces menit, nestaci ti ten vykon procesora?

zmenit=>OC
OC=overclocking=>viz google

CPU Core i5 2400 cooler: CM Hyper 212+ | MB GB PH67-UD3-B3 | RAM 4GB DDR3 1600 | VGA Gainward 9600GT 512MB | monitor Samsung LE37A559 | HDD HITACHI 250GB + WD 640GB | PSU Fortron FSP400-60GLN | Case TT Soprano VB1000 BWS black | Mouse Razer DeathAdder
NB HP ProBook 6450b
Zaslať odpoveď