IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @069
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Klávesy a piána CASIO, YAMAHA

Predaj klávesov a digitálnych pián. Výhodné ceny, doprava zdarma. www.casallia.sk

Priprav sa na futbalové EURO

Exkluzívna súťaž o Ford Fiesta! Kurzová superponuka a bonus 100€ https://www.tipsport.sk

Pre ľahší život

Pozrite sa, ako sa dostať do zdravšej a ľahšej telesnej hmotnosti. www.janinblog.com

Spevňujúci telový olej

Novinka - spevňujúci olej Q10 plus. Pre hladkú a krásnu pokožku. www.NIVEA.sk

Kedy sa oplatí prerobiť auto

na plyn? Nemusíte nevyhnutne hľadať kalkulačku a papier, aby ste si autoviny.zoznam.sk

compiz a prepinatelna grafika

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
ewil
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 13.01.2009

PríspevokZaslal: St 21.12.11 22:02Odpovedať s citátomNávrat hore

Ahojte, mozno tu najdem skuseneho linuxaka
Mam problem a to ze mi nejdu efekty na Ubuntu. Kliknem na pokrocile efekty, chvilu blika obraz a potom hlaska ze nie je mozne povolit efekty :/ Myslim si ze je to kvoli prepinatelnej grafike, lebo mam lenovo TP E520. Tak som guglil ako donutit dedikovanu grafiku pracovat ale vsetko same blbosti bez riesenia. Ak mate niekto skusenosti s tymto tak kazda rada dobra.

Dik

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 27.07.2011

PríspevokZaslal: Št 22.12.11 1:48Odpovedať s citátomNávrat hore

tipujem ze mas ubuntu 10.10 alebo nizsiu.. musis si nainstalovat ovladace na grafiku. pokial si dobre pamatam tak tam by to malo byt.. v.. nastaveniach a dodatocne ovladace / aditional drivers alebo stiahnes z oficialnych ctranok podla toho ci mas ati ci nvidiu
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
ewil
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 25.12.11 19:01Odpovedať s citátomNávrat hore

no tak dnes som sa na to dal
mam BackTrack 5 R1 (Ubuntu 10.04) a instaloval som podla tohto navodu http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Lucid_Installation_Guide ati ovladac. fglrxinfo islo v pohode ale nejde mi spustit CCC. Vypise chybu No supported adapters found. Po restarte BT mi nejde x server. Napise nieco s fglrx. Myslim ze nie su naloadovane ovladace pre Ati. Da sa nejak natvrdo loadovat driver fglrx po starte?

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 05.04.2011
Vek: 19

PríspevokZaslal: Ut 03.01.12 14:27Odpovedať s citátomNávrat hore

Toto je zaujímavé tiež si chcem kúpiť lenovo ale g570z s nvidiou ale dúfam že nebudem mať problém pri prepínaní grafiky

Inak flgrx si sťahoval z additional drivers ? alebo ručne si nainštaloval balík z oficial ati stránky ? Ja to robím stále ručne stiahneš balík chmodneš +x a ./ati-xxxxx -f (alebo --force) a po inštalácií
sudo aticonfig --initial a reboot

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 27.12.2008
Vek: 18

PríspevokZaslal: Ut 03.01.12 15:30Odpovedať s citátomNávrat hore

na nvidii nie je problém, len netreba inštalovať normálne ovládače (aj keď mne sa na ubuntu nainštalovali sami a nefungoval mi kvoli tomu compiz, som ich musel odinstalovat), ale nainštalovať ironhide (viď. google).. na ati neviem, ale možno aj tam to bude fungovať.. no hlavna vec je, ze pokial je pokial ati ovladace (fglrx) nefunguju, tak ich odinstaluj a doinstaluj intel (je mozne ze monitor je napojeny na intel ako u niektorych nvidii (napr. mojej), v tom pripade ti obycajne ovladace nepojdu).. ta intelacka grafika je na bezne pouzitie dost silna..

PC: MB: ASUS K8V SE Deluxe; CPU: AMD Athlon 64 2800+ 1.8GHz; GPU: Sapphire Radeon X1950GT AGP (500/600); RAM: Kingston 1GB DDR400 CL3 + A-Data 256MB DDR400 HDD: Western Digital 20 + 200GB; Monitor: LG 771E (17" CRT, stary ale dobry, aj ked trochu tmavy); PSU: Rexpower PZ-400W; OS: Windows 7 32-bit + ArchLinux 32-bit

NB: Asus K53SJ-SX093: i3-2310M + GT520M Optimus + 4GB RAM + Win7 64-bit + ArchLinux 64-bit
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuSkype
ewil
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 03.01.12 16:19Odpovedať s citátomNávrat hore

lupajz napísal:

Inak flgrx si sťahoval z additional drivers ? alebo ručne si nainštaloval balík z oficial ati stránky ? Ja to robím stále ručne stiahneš balík chmodneš +x a ./ati-xxxxx -f (alebo --force) a po inštalácií
sudo aticonfig --initial a reboot

prvykrat som to instaloval cez package managera ale potom som to instaloval rucne tym tvojim postupom ale neslo ani jedno.

este skusim nainstalovat tie intel ovladace...

Zaslať odpoveď