|
 | | |
| Autor | Správa |
ewil
 Užívateľ
 Založený: 13.01.2009 Príspevky: 108
 | Zaslal: St 21.12.11 22:02 |   |
Ahojte, mozno tu najdem skuseneho linuxaka
Mam problem a to ze mi nejdu efekty na Ubuntu. Kliknem na pokrocile efekty, chvilu blika obraz a potom hlaska ze nie je mozne povolit efekty :/ Myslim si ze je to kvoli prepinatelnej grafike, lebo mam lenovo TP E520. Tak som guglil ako donutit dedikovanu grafiku pracovat ale vsetko same blbosti bez riesenia. Ak mate niekto skusenosti s tymto tak kazda rada dobra.
Dik |
_________________ NB: kedysi: MSI GX620, LENOVO SL510 teraz: Lenovo TP Edge E520 | |
   |
 |
1adamm115
 Užívateľ
 Založený: 27.07.2011 Príspevky: 43
 |
tipujem ze mas ubuntu 10.10 alebo nizsiu.. musis si nainstalovat ovladace na grafiku. pokial si dobre pamatam tak tam by to malo byt.. v.. nastaveniach a dodatocne ovladace / aditional drivers alebo stiahnes z oficialnych ctranok podla toho ci mas ati ci nvidiu |
| |
  |
 |
ewil
 Užívateľ
 | Zaslal: Ne 25.12.11 19:01 |   |
no tak dnes som sa na to dal
mam BackTrack 5 R1 (Ubuntu 10.04) a instaloval som podla tohto navodu http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Lucid_Installation_Guide ati ovladac. fglrxinfo islo v pohode ale nejde mi spustit CCC. Vypise chybu No supported adapters found. Po restarte BT mi nejde x server. Napise nieco s fglrx. Myslim ze nie su naloadovane ovladace pre Ati. Da sa nejak natvrdo loadovat driver fglrx po starte? |
_________________ NB: kedysi: MSI GX620, LENOVO SL510 teraz: Lenovo TP Edge E520 | |
   |
 |
lupajz
 Užívateľ
 Založený: 05.04.2011 Príspevky: 146 Bydlisko: Poprad, Žilina Vek: 19
 | Zaslal: Ut 03.01.12 14:27 |   |
Toto je zaujímavé tiež si chcem kúpiť lenovo ale g570z s nvidiou ale dúfam že nebudem mať problém pri prepínaní grafiky
Inak flgrx si sťahoval z additional drivers ? alebo ručne si nainštaloval balík z oficial ati stránky ? Ja to robím stále ručne stiahneš balík chmodneš +x a ./ati-xxxxx -f (alebo --force) a po inštalácií
sudo aticonfig --initial a reboot  |
_________________ Notebook : Lenovo Z570 - Intel Core i5 - 4GB DDR3 - GT 540M 2GB - 750GB HDD | |
      |
 |
nBXXL
 Užívateľ
 Založený: 27.12.2008 Príspevky: 977 Bydlisko: Nové Zámky, Slovensko Vek: 18
 | Zaslal: Ut 03.01.12 15:30 |   |
na nvidii nie je problém, len netreba inštalovať normálne ovládače (aj keď mne sa na ubuntu nainštalovali sami a nefungoval mi kvoli tomu compiz, som ich musel odinstalovat), ale nainštalovať ironhide (viď. google).. na ati neviem, ale možno aj tam to bude fungovať.. no hlavna vec je, ze pokial je pokial ati ovladace (fglrx) nefunguju, tak ich odinstaluj a doinstaluj intel (je mozne ze monitor je napojeny na intel ako u niektorych nvidii (napr. mojej), v tom pripade ti obycajne ovladace nepojdu).. ta intelacka grafika je na bezne pouzitie dost silna..  |
_________________ PC: MB: ASUS K8V SE Deluxe; CPU: AMD Athlon 64 2800+ 1.8GHz; GPU: Sapphire Radeon X1950GT AGP (500/600); RAM: Kingston 1GB DDR400 CL3 + A-Data 256MB DDR400 HDD: Western Digital 20 + 200GB; Monitor: LG 771E (17" CRT, stary ale dobry, aj ked trochu tmavy); PSU: Rexpower PZ-400W; OS: Windows 7 32-bit + ArchLinux 32-bit
NB: Asus K53SJ-SX093: i3-2310M + GT520M Optimus + 4GB RAM + Win7 64-bit + ArchLinux 64-bit | |
   |
 |
ewil
 Užívateľ
 | Zaslal: Ut 03.01.12 16:19 |   |
| lupajz napísal: |
Inak flgrx si sťahoval z additional drivers ? alebo ručne si nainštaloval balík z oficial ati stránky ? Ja to robím stále ručne stiahneš balík chmodneš +x a ./ati-xxxxx -f (alebo --force) a po inštalácií
sudo aticonfig --initial a reboot  |
prvykrat som to instaloval cez package managera ale potom som to instaloval rucne tym tvojim postupom ale neslo ani jedno.
este skusim nainstalovat tie intel ovladace... |
   |
 |
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
| |