|
 | | |
| Autor | Správa |
Ivan321
 Užívateľ
 Založený: 08.02.2012 Príspevky: 3
 | Zaslal: Ne 12.02.12 16:35 |   |
Veľmi pekne ďakujem za odpovede!!!
Pochopil som na začiatok,že:
1).Začať vhodným programovacím jazykom pre začiatočníkov mal by som začať Pascalom, neskôr od Herouta C ,potom C ++za 21 dní a potom Mistrovstí v C++ a neskôr skúsiť objektové programovanie C#, java, atd... asi tak?
2).Duhá vec na ktorú som sa pýtal ako to funguje v PC pri programovaní som postrehol také výrazy ako kompilátor,strojový kód,procesor,registre,že ničo z tejto časti mi napovie aj učenie sa z Heroutovej knihy,že tam mám aj vysvetlené ako to pracuje na pozadí ked to dám skompilovať .
K tomuto chcem poprosiť k tejto činnosti procesora,registrov ,prevodu do strojového kódua pod. Ako to pracuje pri programovaní v jednotlivých častiach – existuje neakú Vami odskúšaná zrozumiteľná a dobre na písaná kniha a pod.
Naozaj Ďakujem,že venovali svoj drahocený čas odpovediam |
| |
  |
 |
jawakiller
 Užívateľ
 Založený: 23.07.2010 Príspevky: 403 Bydlisko: C:\wamp\www
 | Zaslal: Ne 12.02.12 17:19 |   |
strojový kód
spravne:
Zdrojovy kod / Source Code |
_________________ Mouse: LOGITECH G5 MousePad: SteelSeries QcK | |
   |
 |
walther
 Užívateľ
 Založený: 24.01.2008 Príspevky: 10194 Bydlisko: Bratislava Vek: 24
 | Zaslal: Ne 12.02.12 17:36 |   |
1.) miesto pascalu by som odporúčal začať skôr C... Okrem toho, ďalší postup závisí od toho, čo chceš vlastne riešiť, čo chceš programovať. Píšem to už druhýkrát, keďže prvý pokus si odignoroval. Programovací jazyk je len nástroj, ktorý musíš vybrať podľa toho, čo programuješ. C++ ti bude napr pri webstránkach nanič a rovnako php nevyužiješ pre windows aplikácie.
2.) pýtaš sa príliš všeobecne a okrem toho, každé "programovanie" má svoje špecifiká. Pokiaľ viem, neexistuje na to žiadna univerzálna príručka, ktorá by pokrývala všetky programovacie jazyky. Zameraj sa na to, čo chceš vlastne robiť, a potom začni riešiť, čo sa vlastne deje. |
| |
  |
 |
Ďuri
 Administrátor
 Založený: 11.08.2007 Príspevky: 3784 Bydlisko: Brno
 | Zaslal: Ne 12.02.12 17:37 |   |
jawakiller, strojovy kod je normalny zauzivany termin (a znamena nieco ine ako zdrojovy kod), nepis bludy.
Ivan321, ten Pascal naozaj kludne preskoc, budes sa ho ucit zbytocne. Hlavne si nemysli, ze po prejdeni jednej knihy od Herouta mas zvladnute cele C, kludne este nemusis ist nikam dalej, snaz sa pisat zlozitejsie a zlozitejsie programy. Planovat si teraz ucenie objektovych jazykov nemusis, uvidis o rok-dva, ked budes mat vacsi rozhlad, co by ta bavilo. |
| |
    |
 |
TESLA
 Užívateľ
 Založený: 18.12.2010 Príspevky: 539 Bydlisko: Čadca
 | Zaslal: Ne 12.02.12 17:38 |   |
|
  |
 |
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
| |