| Autor | Správa |
Axwell
 Užívateľ
 Založený: 07.03.2007 Príspevky: 774
 | Zaslal: St 05.03.08 21:10 |   |
Zdravim, ako amater v elektrotechnike by som chcel vytvorit vlastny subwoofer, takze co budem potrebovat a vsetky ceny kolko vijdu a ako co pospajat a co prispajkovat a a kde... tolko viem ze ten subwoofer ma mat taky vykon aby ozvucilo dvojposchodovy dom, mam teraz repraky Logitech 2.1 so subwooferom + 1x zosilovac Fisher napojeny na 2x repro Fisher 60W. Dalej mam este jednu otazku preco mi tie 2 repraky Fisher pri vysokej hlasitosti vydavaju taky zvuk ako keby sa reprak niecoho dotykal, aj viem kde v strede toho reproduktora to je basovy reprak tusim lebo je to 3 pasmovy reprak, este pridam foto aby to bolo lahsie. diky dufam ze mi pomozete |
| |
     |
 |
Jopi
 Užívateľ
 Založený: 14.01.2007 Príspevky: 1743
 | Zaslal: St 05.03.08 22:26 |   |
Takže k fischerom, vodiče čo idú k cievke ti pravdepodobne pri vyššom výkone a následne pri väčšom vychylovaní membrány narážajú o membránu.
Tak aby si predišiel k úrazu a finančnej škode, tak ti odporúčam jednoznačne niaku stavebnicu s integrovaným obvodom, najlepšie to bude ak si objednáš stavbenice z EZK.cz, maju tuším zadarmo poštovné do SR
http://www.ezk.cz/stavebnice_moduly/kmx0886.htm spolahlivý zosilovač LM3886
k tomu toroid(transformátor) TST100/014 2x24V
+ subwooferový filter http://www.ezk.cz/stavebnice_moduly/fnl7030_fnl7031.htm
to by bolo z hladiska elektroniky všetko, ešte poprípade ochrany proti jednosmernému napetiu.
A vysvetli pojem ozvučiť 2podlažný dom, odkedy sa ozvučuje dom, podla mna miestnosť, akože ked budeš na záchode chceš počúvať hudbu? LooL |
| |
  |
 |
shiro
 Skúsený užívateľ
 Založený: 12.10.2006 Príspevky: 9643
 |
| Axwell napísal: | | Zdravim, ako amater v elektrotechnike by som chcel vytvorit vlastny subwoofer, |
Amater taketo daco nerobi a najskor si o tom co-to nastuduje, nie jak ty ze letis do toho hlava-nehlava, co aj vidno z toho co si napisal nizsie. Na co ma ten subak sluzit? K dom. kinu? Ozvucenie niecoho vacsieho?
| Axwell napísal: |
takze co budem potrebovat a vsetky ceny kolko vijdu a ako co pospajat a co prispajkovat a a kde... |
Budes potrebovat dosky, reprak, tlmiacu hmotu do bedne, skrutky, lepidlo a nejaky ten komplet zosilovacik. Ceny si skalkuluj na nete v nejakom elektro e-shope, nik ti ich nepovie presne.
tolko viem ze ten subwoofer ma mat taky vykon aby ozvucilo dvojposchodovy dom |
Maximalna blbost, to by musel mat tak 300W aby si ho pocul zhruba vsade v dome rovnako aj cez steny. Dom sa neozvucuje, ozvucuje sa miestnost.
Dalej mam este jednu otazku preco mi tie 2 repraky Fisher pri vysokej hlasitosti vydavaju taky zvuk ako keby sa reprak niecoho dotykal, aj viem kde v strede toho reproduktora to je basovy reprak tusim lebo je to 3 pasmovy reprak, este pridam foto aby to bolo lahsie. diky dufam ze mi pomozete |
Repraky nezvladaju vykon, su slabe a membrana sa az prilis vychyluje a naraza. Ak tomu este viac vyhulis, mozes ich spalit. [/quote]
Tuna mas nieco o subakoch co si robili ludia doma, prejdi si to, na fore co je tam su fest fundovani ludia, ktory vedia toho kopu o stavbe reprakov.
http://audioweb.cz/vase-sub.htm |
_________________ AMD Phenom II 955 BE 3.2GHz, 4GB RAM DDR3-1333 A-Data, MB Gigabyte MA-770T-UD3P, Kingston SSDNow V 64GB 2.Gen., WD 640GB + WD 1TB, Gigabyte GeForce GTX275 896MB, 2xDVD+-RW NEC 7173, LCD BenQ G2400Wa 24", MS Wireless optical mouse 2.0A, Keyboard Prestigio, Creative SBS 380 2.1 | |
  |
 |
KocuR
 Moderátor
 Založený: 14.12.2005 Príspevky: 7067 Bydlisko: Stropkov, Košice Vek: 25
 |
| Axwell napísal: | | ...Fisher pri vysokej hlasitosti vydavaju taky zvuk ako keby sa reprak niecoho dotykal, aj viem kde v strede toho reproduktora |
Former (to je tá vec na ktorej je navinutá cievka) zrejme naráža o pólový nástavec (to je ten kus kovu ktorý je prilepený na magnet) - to sa bežne stáva pri reproduktoroch do ktorých púšťaš viac než na čo sú stavané |
_________________ AthlonX2_3800+@1.1V;ZalmanCNPS7500AlCu;MSI_K9N_Platinum;4G_DDR2;GF7600GS@620/1100;320GB;tuned_LC_Powa420W;silenced_A+Trooper;2xNoctuaNF-S12;tuned_Audigy;SamsungSM2033;LogiMedia+G5;tkaudio_poweredbyTVM(for now)
AthlonII_255@1,125V;BEboxCooler;MSI760GM-E51;2G_DDR3;160GB;tuned_Fortron400W;tuned_hovnocase;AC12025;AcerAL1916W;GeniusSP-HF1250x;DeLux_keyboard;MSmouse
LenovoG550:C2D_T6500;G105m;4G_DDR3;320GB;LogiM705;PortaPro ... ... ... internet & IPTV connection by Antik (70/70Mbps) | |
    |
 |
Axwell
 Užívateľ
 Založený: 07.03.2007 Príspevky: 774
 | Zaslal: Št 06.03.08 16:59 |   |
aha, tak tie fisher repraky s nimi asi nic nespravim...
ozvucit chcem hlavne izbu 5x4m
a bude pripojeny k pc
zosilovac aky bude treba na taky 120W subwoofer ? bude stacit taky 120W subwoofer na tu izbu ? |
| |
     |
 |
Jopi
 Užívateľ
 Založený: 14.01.2007 Príspevky: 1743
 | Zaslal: Št 06.03.08 17:50 |   |
|
  |
 |
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
|