IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @029
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

OmegaMarine Forte

Eskimáci vedia, čo je zdravé Získajte balenie zadarmo www.naturamed.sk

Bezplatné energetické rady

Ako vybrať efektívne zariadenie Konzultácie osobne, telefonicky, mailom www.siea.sk

Najväčšia ponuka domov

Navštívte najväčší realitný portál s nehnuteľnosťami z celej SR a EÚ! www.topreality.sk

Zaregistruj sa!

Tvoj názor stojí peniaze. Vyplňte dotazník a zarobte si! www.marketagent.com

Materiál na stavbu domu

U nás zakúpite kvalitné tehly a stavebný materiál pre stavbu domu. www.wienerberger.sk

Co potrebujem na subwoofer

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
Axwell
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 07.03.2007

PríspevokZaslal: St 05.03.08 21:10Odpovedať s citátomNávrat hore

Zdravim, ako amater v elektrotechnike by som chcel vytvorit vlastny subwoofer, takze co budem potrebovat a vsetky ceny kolko vijdu a ako co pospajat a co prispajkovat a a kde... tolko viem ze ten subwoofer ma mat taky vykon aby ozvucilo dvojposchodovy dom, mam teraz repraky Logitech 2.1 so subwooferom + 1x zosilovac Fisher napojeny na 2x repro Fisher 60W. Dalej mam este jednu otazku preco mi tie 2 repraky Fisher pri vysokej hlasitosti vydavaju taky zvuk ako keby sa reprak niecoho dotykal, aj viem kde v strede toho reproduktora to je basovy reprak tusim lebo je to 3 pasmovy reprak, este pridam foto aby to bolo lahsie. diky dufam ze mi pomozete
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQZobraziť autorove WWW stránky
Jopi
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 14.01.2007

PríspevokZaslal: St 05.03.08 22:26Odpovedať s citátomNávrat hore

Takže k fischerom, vodiče čo idú k cievke ti pravdepodobne pri vyššom výkone a následne pri väčšom vychylovaní membrány narážajú o membránu.
Tak aby si predišiel k úrazu a finančnej škode, tak ti odporúčam jednoznačne niaku stavebnicu s integrovaným obvodom, najlepšie to bude ak si objednáš stavbenice z EZK.cz, maju tuším zadarmo poštovné do SR
http://www.ezk.cz/stavebnice_moduly/kmx0886.htm spolahlivý zosilovač LM3886
k tomu toroid(transformátor) TST100/014 2x24V
+ subwooferový filter http://www.ezk.cz/stavebnice_moduly/fnl7030_fnl7031.htm
to by bolo z hladiska elektroniky všetko, ešte poprípade ochrany proti jednosmernému napetiu.
A vysvetli pojem ozvučiť 2podlažný dom, odkedy sa ozvučuje dom, podla mna miestnosť, akože ked budeš na záchode chceš počúvať hudbu? LooL
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
shiro
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 12.10.2006

PríspevokZaslal: Št 06.03.08 1:44Odpovedať s citátomNávrat hore

Axwell napísal:
Zdravim, ako amater v elektrotechnike by som chcel vytvorit vlastny subwoofer,

Amater taketo daco nerobi a najskor si o tom co-to nastuduje, nie jak ty ze letis do toho hlava-nehlava, co aj vidno z toho co si napisal nizsie. Na co ma ten subak sluzit? K dom. kinu? Ozvucenie niecoho vacsieho?

Axwell napísal:

takze co budem potrebovat a vsetky ceny kolko vijdu a ako co pospajat a co prispajkovat a a kde...

Budes potrebovat dosky, reprak, tlmiacu hmotu do bedne, skrutky, lepidlo a nejaky ten komplet zosilovacik. Ceny si skalkuluj na nete v nejakom elektro e-shope, nik ti ich nepovie presne.

Axwell napísal:

tolko viem ze ten subwoofer ma mat taky vykon aby ozvucilo dvojposchodovy dom

Maximalna blbost, to by musel mat tak 300W aby si ho pocul zhruba vsade v dome rovnako aj cez steny. Dom sa neozvucuje, ozvucuje sa miestnost.

Axwell napísal:

Dalej mam este jednu otazku preco mi tie 2 repraky Fisher pri vysokej hlasitosti vydavaju taky zvuk ako keby sa reprak niecoho dotykal, aj viem kde v strede toho reproduktora to je basovy reprak tusim lebo je to 3 pasmovy reprak, este pridam foto aby to bolo lahsie. diky dufam ze mi pomozete

Repraky nezvladaju vykon, su slabe a membrana sa az prilis vychyluje a naraza. Ak tomu este viac vyhulis, mozes ich spalit. [/quote]

Tuna mas nieco o subakoch co si robili ludia doma, prejdi si to, na fore co je tam su fest fundovani ludia, ktory vedia toho kopu o stavbe reprakov.

http://audioweb.cz/vase-sub.htm

AMD Phenom II 955 BE 3.2GHz, 4GB RAM DDR3-1333 A-Data, MB Gigabyte MA-770T-UD3P, Kingston SSDNow V 64GB 2.Gen., WD 640GB + WD 1TB, Gigabyte GeForce GTX275 896MB, 2xDVD+-RW NEC 7173, LCD BenQ G2400Wa 24", MS Wireless optical mouse 2.0A, Keyboard Prestigio, Creative SBS 380 2.1
KocuR
Moderátor
Moderátor

Založený: 14.12.2005
Vek: 25

PríspevokZaslal: Št 06.03.08 8:31Odpovedať s citátomNávrat hore

Axwell napísal:
...Fisher pri vysokej hlasitosti vydavaju taky zvuk ako keby sa reprak niecoho dotykal, aj viem kde v strede toho reproduktora

Former (to je tá vec na ktorej je navinutá cievka) zrejme naráža o pólový nástavec (to je ten kus kovu ktorý je prilepený na magnet) - to sa bežne stáva pri reproduktoroch do ktorých púšťaš viac než na čo sú stavané

AthlonX2_3800+@1.1V;ZalmanCNPS7500AlCu;MSI_K9N_Platinum;4G_DDR2;GF7600GS@620/1100;320GB;tuned_LC_Powa420W;silenced_A+Trooper;2xNoctuaNF-S12;tuned_Audigy;SamsungSM2033;LogiMedia+G5;tkaudio_poweredbyTVM(for now)
AthlonII_255@1,125V;BEboxCooler;MSI760GM-E51;2G_DDR3;160GB;tuned_Fortron400W;tuned_hovnocase;AC12025;AcerAL1916W;GeniusSP-HF1250x;DeLux_keyboard;MSmouse
LenovoG550:C2D_T6500;G105m;4G_DDR3;320GB;LogiM705;PortaPro ... ... ... internet & IPTV connection by Antik (70/70Mbps)
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuJabberZobraziť autorove WWW stránky
Axwell
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 07.03.2007

PríspevokZaslal: Št 06.03.08 16:59Odpovedať s citátomNávrat hore

aha, tak tie fisher repraky s nimi asi nic nespravim...
ozvucit chcem hlavne izbu 5x4m
a bude pripojeny k pc
zosilovac aky bude treba na taky 120W subwoofer ? bude stacit taky 120W subwoofer na tu izbu ?
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQZobraziť autorove WWW stránky
Jopi
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 14.01.2007

PríspevokZaslal: Št 06.03.08 17:50Odpovedať s citátomNávrat hore

jasne ze hej, zosilovač ten čo som písal hore alebo niaky 100W ti uplne postačí ktomu tento repráčik http://eshop.dexon.cz/cgi-bin/wbcgi.exe/system602/dexon/detail.htw?id=1085596&id_cenik=5811&odkud_det=M
Zaslať odpoveď