IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @023
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Sporte s úrokom až 2,5%

Splňte si svoje sny! Stačí sporiť 10 € mesačne. Presvedčte sa v SLSP. www.slsp.sk

Dala som si poradiť

O moje peniaze je postarané. A o vaše? www.partnersgroup.sk

Účtovníctvo, Faktúry, Sklady

jednoducho ovládateľné programy od MRP za 20 rokov cez 100000 inštalácií www.mrp.sk

Webhosting - akcia +9 mesiacov

K ročnému predplatnému až 9 mesiacov zadarmo pri prevode hostingu k nám. www.exohosting.sk

Rýchla online pôžička.

Až do výšky 1500 €, bez uvedenia účelu a dodatočných poplatkov. www.proficredit.sk

čo mi treba na prepojenie ?

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
RRRaaadddooo
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 25.11.2009

PríspevokZaslal: So 01.01.11 23:24Odpovedať s citátomNávrat hore

Napadlo ma že by som si mohol nejako prepojiť PC a TV. Lenže som z toho somarik .

TV:

GK:

Dalo by sa to prepojiť ? čo by som poprípade musel dokúpiť aby to šlapalo ?
za rady ďakujem

MB: Gigabyte P55A-UD3 .. CPU: Intel i5-750 2,66 .. RAM: Kingston Hyper-X 2x2GB .. GPU: ATi Sapphire Radeon HD5850 1GB DDR5 .. PSU: Fortron Blue Storm II 550W .. HDD: Western Digital Caviar Black 1000GB .. CASE: CoolerMaster Elite 330 .. MOUSE:A4 tech X7 .. LCD: acer P221w 22"
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mail
Steal6th
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 16.12.2009
Vek: 18

PríspevokZaslal: St 05.01.11 1:19Odpovedať s citátomNávrat hore

takto na TV mas len klasicky koaxial vstup a scart vstup, existuju redukcie VGA->scart alebo HDMI->scart no neviem ci je to zohnatelne na slovesnku a ci to realne funguje.
Totižto pc vystupy su digitalne a vstup do tvojho TV je len analog takze by si potreboval nejaky prevodnik D/A a potom pc pouziva mensie rozlisenie ako je na TV takze obraz by bol rozmazany

este som to nikdy nevidel aby to niekto mal takto zapojene, tusim ze pri LCD telkach sa to da no pri tvojej asi nie (mozno aj hej ale chcelo by to skusenejsieho)

JanoF
Správca fóra
Správca fóra

Založený: 01.05.2005
Vek: 27

PríspevokZaslal: St 05.01.11 1:34Odpovedať s citátomNávrat hore

Potrebujes redukciu DVI-VGA a VGA by si dalej pripojil takto ako je na obrazku, ale ci by to fungovalo tazko povedat. HDMI asi bez nejakeho medziclanku nepripojis, DVI obsahuje aj analogovy vystup pre kompatibilitu so starymi monitormi, ale HDMI obsahuje len digitalny vystup, takze tam sa bez nejakeho konvertoru na scart nezaobides.

Skrinka: Nexus Morpho & Enermax UCTB12P | Zdroj: Enermax EMG800AWT 800W | Základná doska: Asus Rampage III Gene | Procesor: Intel Core i7 990X Extreme Edition 3.46 GHz & Scythe Susanoo SCSO-1000 | Pamäť: Kingston HyperX XMP 24 GB DDR3 1600 MHz | Grafická karta: Asus GeForce GT 440 1 GB DDR3 & Thermalright HR-03 | Pevný disk: Intel SSD 510 Series 250 GB & Hitachi Deskstar 5K4000 4000 GB | Optická mechanika: Plextor PX-820SA | Čítačka kariet: Akasa AK-ICR-11 | Klávesnica: Logitech G19 | Myš: Logitech G9x & Razer Kabuto | Monitor: 24" LCD Eizo FlexScan S2431WE | Reproduktory: Logitech Z-2300 | Operačný systém: Microsoft Windows 7 & FreeBSD 9 | Záložný zdroj: APC Back-UPS ES 700 | Spotreba: Idle - 200W / Burn - 400W | Mobil: Nokia N9 64 GB
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailSkypeFacebookTwitterZobraziť autorove WWW stránky
Steal6th
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 16.12.2009
Vek: 18

PríspevokZaslal: St 05.01.11 1:46Odpovedať s citátomNávrat hore

aha ty tam maš aj DVI, tak v tom pripade tak ako napisal janof, no nie je zarucene ze to bude fungovat, musi to aj grafa podporovat a ak nemas skusenosti so spajkovanim tak proste tie kabliky z toho VGA nepospajas

ale myslim si ze celkovo takyto vymysel je blbost, v zivote by som sa nepokusal prepojit pc s CRT TV

shiro
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 12.10.2006

PríspevokZaslal: St 05.01.11 11:37Odpovedať s citátomNávrat hore

preco nie? mne to fungovalo, mal som to prepojene z SVIDEO vystupu grafiku (stara grafa kedysi, ked to este montovali) cez redukciu do SCARTu. A bezalo to OK.

AMD Phenom II 955 BE 3.2GHz, 4GB RAM DDR3-1333 A-Data, MB Gigabyte MA-770T-UD3P, Kingston SSDNow V 64GB 2.Gen., WD 640GB + WD 1TB, Gigabyte GeForce GTX275 896MB, 2xDVD+-RW NEC 7173, LCD BenQ G2400Wa 24", MS Wireless optical mouse 2.0A, Keyboard Prestigio, Creative SBS 380 2.1
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
Dybbuk
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 09.06.2010

PríspevokZaslal: St 05.01.11 12:01Odpovedať s citátomNávrat hore

Prepojenie spolahlivo funguje iba cez S-Video vystup, avsak novsie graficke karty uz tento vystup nemaju nakolko zijeme v dobe HDMI. Je moznost prepojit to aj cez VGA vystup, kabel je mozne bud vyrobit podla viacerych schem na googli, ale da sa kupit uz aj vyrobeny ( http://aukro.sk/item1385254836-kabel-adapter-vga-s-video-pro-propojeni-pc-s-tv.html ). Ibaze fungovat to bude asi iba v pripade ze je mozne v nastaveniach grafickej karty prepnut, aby na VGA port davala RGB signal. Ja mam original vyrobeny kabel a skusal som to na dvoch novsich notebookoch a obraz na TV sice bol, ale v oboch pripadoch nepozeratelny. Podarilo sa mi to ciastocne vylepsit pommocou programu Powerstrip, ktorý ti umozni menit obnovovaciu frekvenciu monitora (a kopu dalsich veci) v podstate bez obmedzeni, ale aj tak som maximalne dosiahol pokriveny ciernobiely obraz.
RRRaaadddooo
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: So 08.01.11 15:43Odpovedať s citátomNávrat hore

A neexistuje nejaka karta s tym SVIDEO vystupom ktoru by som dokazal napchať do pc ?? tie TV karty to nemaju ?? a potom nasledne ako shiro napisal cez tu redukciudo scaru ????

MB: Gigabyte P55A-UD3 .. CPU: Intel i5-750 2,66 .. RAM: Kingston Hyper-X 2x2GB .. GPU: ATi Sapphire Radeon HD5850 1GB DDR5 .. PSU: Fortron Blue Storm II 550W .. HDD: Western Digital Caviar Black 1000GB .. CASE: CoolerMaster Elite 330 .. MOUSE:A4 tech X7 .. LCD: acer P221w 22"
killer
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 08.08.2009

PríspevokZaslal: So 08.01.11 15:50Odpovedať s citátomNávrat hore

mas volny PCI slot?
signal chces z tv do pc ci z pc do tv?

Dybbuk
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 09.06.2010

PríspevokZaslal: So 08.01.11 19:23Odpovedať s citátomNávrat hore

Exituje kopa grafickych kariet s S-VIDEO vystupom, ale asi iba tie starsie (99%). Isto sa v tvojom okoli najde niekto kto menil komponenty vo svojom PC a taku grafiku ti preda za drobne. Teda ak samozrejme neplanujes pouzivat PC ako playstation a hrat najnovsi Need for speed na TV.
RRRaaadddooo
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 09.01.11 11:38Odpovedať s citátomNávrat hore

Mam volny jeden, a chcel by som z pc do TV.

Zaslať odpoveď