IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @822
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Meranie a regulácia

Analýza plynov, kvapalín, častíc, a iné Procesné a priemyselné senzory www.ecmsystems.sk

Začínajúci Podnikateľ

Komplexný marketingový balíček logo, vizitka, email, web stránka shop.avilu.sk

Zbavte sa viazanosti

Za Xperia Mini Pro so strieborným O2 Paušálom zaplatíte teraz 53 €! pausal.o2.sk

Patria Forex - 50.000 USD

na vyskúšanie Forex obchodovania. Stiahnite si demo. Finančná páka 1:50. patria-forex.cz

Len 9,95 € za .COM doménu

K nej webhosting na mieru. Rýchla a jednoduchá registrácia! www.vasadomena.sk

Clavicus - webdizajn

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
Clavicus
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 04.03.2011

PríspevokZaslal: Pi 04.03.11 2:20Odpovedať s citátomNávrat hore

Zdravím osadenstvo tohto fóra.

Rád by som sa s vami podelil o grafický návrh tejto stránky: http://dl.dropbox.com/u/5843002/webdizajn/webon_nahlady/index_alternativa_2.png

rád si prečítam ako na vás vplýva, čo sa vám na nej páči/nepáči, prípadne, čo by ste zmenili.

Ďakujem.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
majso
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 03.11.2006

PríspevokZaslal: Pi 04.03.11 2:37Odpovedať s citátomNávrat hore

Na mňa vplýva veľmi sladko a svetlo a neprehľadne, ale ináč je v poriadku

Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Pi 04.03.11 2:57Odpovedať s citátomNávrat hore

Vdaka za reakciu.

sladko nerozumiem ako myslíš

web je sám o sebe svetlý, aby nerušil a aby vyšli do popredia ukážky prác + zároveň tam má určité kontrastné prvky na dôležitých miestach

to, že na teba pôsobý neprehľadne mi je ľúto, dúfam, že to nie je globálnejší problém, lebo práve na prehľadnosť som sa snažil klásť dôraz. Prečo konkrétne je dizajn podľa teba neprehľadný?
jtbs
Moderátor
Moderátor

Založený: 18.10.2009

PríspevokZaslal: Pi 04.03.11 4:15Odpovedať s citátomNávrat hore

tie biele pasy medzi tymi troma projektmi su naschval?

stranka je zbytocne siroka-okraje nemusia mat 3 centimetre

osobne nepovazujem prilis profesionalne znetvorenie slov ako facebook-fejsbuk

text je prilis nevyrazny (mozno chyba screenu, zeby obrazok v zlom formate?)

clovek by od stranky, na ktorej propagujes prave svoje schopnosti v tejto oblasti, ocakaval trochu viac grafiky. Nie moc, ale aspon nejaku.

Centrovanie celych odsekov textu tiez nie je moc esteticke, zarovnal by som doprava

Ber to ako nazor amatera, ale stojim si za nim

>>> We salute the rank, not the man!
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailZobraziť autorove WWW stránky
El_locco
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 25.05.2007

PríspevokZaslal: Pi 04.03.11 8:35Odpovedať s citátomNávrat hore

osobne by som zvolil iny font

Desktop: Amd Sempron 2500+, MB WinFast 760GXK8MB, 80+40GB HDD, 512MB DDR, Asus Radeon 9200 128MB, Firewire, DVD-RW LG, 22" LCD Samsung 2243NW, Microsoft Wireless Desktop Elite Keyboard, Microsoft Wireless IntelliMouse Explorer 2.0, Repro Creative Inspire 560 5+1
Notebook: Acer Aspire 5739 15.6", Intel Core 2 Duo T6600 2.2Ghz, nVidia GeForce GT240m 1Gb, 4Gb DDR3 1066Mhz, HDD 640Gb 5400ot, Wifi, Bluetooth
Externy disk: WD My Book Essential Edition 640GB + WD My Book Essential 2TB
PDA: HTC Touch PRO 2
don jebot
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 03.04.2008

PríspevokZaslal: Pi 04.03.11 9:19Odpovedať s citátomNávrat hore

Po prvu deliacu ciaru sa mi to naozaj paci, pekne uhladene , zvolene farby ok , jednoducho dobra praca 9ja by som iba zmensil pismo v menu) . No pod tou ciarou mi to pride uz odflaknute, ako keby si mal inspiraciu na hlavicku a potom si to iba tak dokoncil ... skoda

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 29.10.2008

PríspevokZaslal: Pi 04.03.11 10:16Odpovedať s citátomNávrat hore

mne vadila ta oranzova sipka v ktorej je napisane "Kontaktujte nas..." , mne to evokovalo sipku urcenu na strankovanie , bud nech su tie oranzove objekty rovnako tvarovane alebo nech ich tvar naznacuje ich ucel, cize skor by som miesto tej sipky bral naznak nejakej obalky alebo nieco podobne naznacujuce komunikaciu. tiez mi nesedia tie ikonky webdizajn, kodovanie a redakcne ... su tvarovo tak odlisne ako keby nepatrili na jednu stranku , bud im daj nejake rovnaky podlkad v ktorom samotne ikony budu len doplnujuce alebo ja osobne by som ponechal prvu ikonu webdizajnu a znej by som vymenou ceruzky za ozubene koliesko urobil ikonku pre kodovanie ... samozrejme rusive je aj formatovanie textov popisujucich webdizajn,kodovanie, redakc... , take odflaknute zarovnanie na stred a zvyraznovanie boldom je dost lacne. ked uz je problem s roztiahnutim textov na rovnaku sirku tak by som tu sirku naznacil bud nejakym podkladom ineho odtienu backgroundu alebo pouzil zvisle ciary ako je to v tej spodnej casti "O nas", "Budte snami" ...
Clavicus
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Pi 04.03.11 13:34Odpovedať s citátomNávrat hore

Vďaka všetkým, odznelo tu mnoho zaujímavých názorovje dost mozne, ze sa tomu povenujem.

Na niektoré veci by som ale reagoval:

- "tie biele pasy medzi tymi troma projektmi su naschval? " nie, vďaka za upozornenie, pravdepodobne niečo utieklo...

- "stranka je zbytocne siroka-okraje nemusia mat 3 centimetre " ano dizajn je siroky (mam sirokouhly monitor, a pri praci sa robí lepšie, ked vidis pozadie pokracovat)

- "osobne nepovazujem prilis profesionalne znetvorenie slov ako facebook-fejsbuk " V patke som sa trosku uvolnil, strohy profesionalizmus nieje za kazdu cenu idealny.

- "text je prilis nevyrazny (mozno chyba screenu, zeby obrazok v zlom formate?) " skor chyba vyhladzovania textu graf. editorom...

- "Centrovanie celych odsekov textu tiez nie je moc esteticke, zarovnal by som doprava " na odseky sa určite pozriem a niečo s nimi urobím.

- " No pod tou ciarou mi to pride uz odflaknute, ako keby si mal inspiraciu na hlavicku a potom si to iba tak dokoncil ... skoda" nie, tak to rozhodne nebolo...

- coldac - vdaka za tip s textami
TommyHot
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 20.10.2008
Vek: 23

PríspevokZaslal: Pi 04.03.11 15:24Odpovedať s citátomNávrat hore

Prehnany profesionalizmus pri slovenskych firmach je aj tak zbytocnost o to viac ak tvoja cielova skupina nie su stari paprdovia, ktori vacsinu zivota prezili v socializme.. Takze ten fejsbuk je podla mna uplne v poriadku..

Dizajn sa mi vsak nepaci. Tento odtien modrej robi celu stranku velmi fadnu a v kombinacii s tou oranzovou je to pre mna past na oko.

Tiene jednotlivych prvkov su tam nahadzane vseliako a posobi to na mna rusivo..

No a nakoniec logo. Ta oranzova cast povedzme, aj ked mi tam vadi zospodu divno zrezany citron ci co to je, ale ta biela cast je uplne nevyrazna a ked mam pravdu povedat, to logo som si prvykrat ani nevsimol, co je chyba. Kerning sa mi moc nepaci, nechal by som z kazdej strany o nieco vacsi priestor pre citron.

Takze asi tolko odomna

Desktop: CPU: AMD Phenom II x4 BE 955 3.2@3.6GHz 1.35@1.30V CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 880GM-UD2H RAM: 2x2 GB Kingston 1333MHz GPU: MSI HD 6850 Cyclone 1GB PSU: Seasonic S12II-620 620W HDD: Seagate Barracuda 7200.12 1TB Case: CoolerMaster Elite 333 LCD: 22" LG flatron W2261VP Keyboard: Microsoft Comfort Curve 2000 Mouse: Microsoft Wireless Mobile Mouse 4000 OS: Windows 7 x64 Ultimate
Notebook: Macbook Pro 13" CPU: i5 2.4GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: Intel HD Graphics 3000 384MB RAM HDD: 500GB 5400 rpm OS: Mac OS X Lion Notebook: Toshiba Satellite A210-19J CPU: AMD Turion 64 x2 2.0GHz RAM: 2 GB DDR2 667MHz GPU: ATI mobility radeon HD 2600 256MB RAM HDD: 200GB 5400 rpm Mouse: Microsoft Comfort Optical Mouse 3000 OS: Windows 7 x64 Ultimate
Phone: HTC Desire S Phone: iPhone 8GB
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuZobraziť autorove WWW stránky
Clavicus
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 06.03.11 12:59Odpovedať s citátomNávrat hore

TommyHot napísal:

Prehnany profesionalizmus pri slovenskych firmach je aj tak zbytocnost o to viac ak tvoja cielova skupina nie su stari paprdovia, ktori vacsinu zivota prezili v socializme.. Takze ten fejsbuk je podla mna uplne v poriadku..

Niesu všetci zlí, neviem aké máš skúsenosti ty, ale myslím, že podnikateľ na Slovensku si veľmi často neuvedomuje potenciál kvalitne spravenej webovej prezentácie a preto za ňu nie je ochotný platiť.

TommyHot napísal:

Dizajn sa mi vsak nepaci. Tento odtien modrej robi celu stranku velmi fadnu a v kombinacii s tou oranzovou je to pre mna past na oko.

Škoda, tak asi predsa príliš silný kontrast medzi farbami... rád by som to videl na rôznych monitoroch.

TommyHot napísal:

Tiene jednotlivych prvkov su tam nahadzane vseliako a posobi to na mna rusivo..

Neviem, ktoré tiene rušia.

TommyHot napísal:

No a nakoniec logo. Ta oranzova cast povedzme, aj ked mi tam vadi zospodu divno zrezany citron ci co to je, ale ta biela cast je uplne nevyrazna a ked mam pravdu povedat, to logo som si prvykrat ani nevsimol, co je chyba. Kerning sa mi moc nepaci, nechal by som z kazdej strany o nieco vacsi priestor pre citron.

Takze asi tolko odomna

No tak to aby som ho nejako zvýraznil...

Každopádne vďaka, že si si našiel čas, a prezentoval svoj názor.

http://dl.dropbox.com/u/5843002/webdizajn/webon_nahlady/referencie_not_found.png
Tak spravil som podstránku s referenciami... napriek tomu, že úvodná stránka bola prijatá medzi vami rozpačito predsa ju sem vyskúšam dať. Skôr sa na tom dizajne učím, resp. skúšam tvorbu portfólia (ktovie, či ho niekedy použijem) takže kritika vítaná.
pa3ick
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 27.11.2009

PríspevokZaslal: Ne 06.03.11 13:34Odpovedať s citátomNávrat hore

I ked na prvy pohlad pomerne prijemny design ma to zopar much ktore by sa tomu dali urcite vytknut.

Typ farieb aky si zvolil je pomerne slusna volba, nakolko oranzova modra su komplementarne farby, ale ich kontrast a odtiene posobia trochu vybledlo.
Vačší problém ale vidím v kontraste textu s pozadím.
Trochu nelogicky organizované prvky co by som zase nevidel az ako taký problém.
Button v headri je dost nestandardný púta na seba vsetku pozornost a zaniká ti logo a menu.
Zvazoval by som pouzitie dalsej doplnkovej farby napríklad ciernu na buttony.
Menu zvýraznit a logo tiez, trochu zaniká.
Kontaktujte nás by som urcite presunul pod slideshow a header by som nejak graficky oddelil.
Slideshow respp. galeriu by som doplnil posuvnikmi aby bolo mozne posuvat sa na dalsie tym padom ten button mozes presunut lebo s tym vrchnym v tvare sipky aj tak neposobia vyvazene .
Dalsie projekty alebo Portfolio button by som presunul pod obsahovu cas nase sluzby.
Obsahová cast je celá odfláknutá a posobi nudne. Zarovnanie na stred ti rozbíja celý layout urcite by som tie stĺpce zarovnal do lava. Oranzový nadpis trochu zaniká opat skús pouzit ciernu napriklad na ikonky.
Vyhladeny text posobi divne a rozpal medzi pismenami je obrovsky bud je to dane fontom alebo mas zle nastaveny kerning.
No a zvisok uz posobi ako keby si na to nemal cas, ikony sieti su doslova komicke a vyzera to detinsky....hlavne ten vnutorny tien omg.

Podla mna ked popracujes na detailoch a hlvne ked domyslis obsah tak mas podla mna namierene k celkom prijemnej stranke.

Tiene ktore pouzivas posobia trochu nasilne.

Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 06.03.11 13:57Odpovedať s citátomNávrat hore

pa3ick napísal:
I ked na prvy pohlad pomerne prijemny design ma to zopar much ktore by sa tomu dali urcite vytknut.

Typ farieb aky si zvolil je pomerne slusna volba, nakolko oranzova modra su komplementarne farby, ale ich kontrast a odtiene posobia trochu vybledlo.
Vačší problém ale vidím v kontraste textu s pozadím.
Trochu nelogicky organizované prvky co by som zase nevidel az ako taký problém.
Button v headri je dost nestandardný púta na seba vsetku pozornost a zaniká ti logo a menu.
Zvazoval by som pouzitie dalsej doplnkovej farby napríklad ciernu na buttony.
Menu zvýraznit a logo tiez, trochu zaniká.
Kontaktujte nás by som urcite presunul pod slideshow a header by som nejak graficky oddelil.
Slideshow respp. galeriu by som doplnil posuvnikmi aby bolo mozne posuvat sa na dalsie tym padom ten button mozes presunut lebo s tym vrchnym v tvare sipky aj tak neposobia vyvazene .
Dalsie projekty alebo Portfolio button by som presunul pod obsahovu cas nase sluzby.
Obsahová cast je celá odfláknutá a posobi nudne. Zarovnanie na stred ti rozbíja celý layout urcite by som tie stĺpce zarovnal do lava. Oranzový nadpis trochu zaniká opat skús pouzit ciernu napriklad na ikonky.
Vyhladeny text posobi divne a rozpal medzi pismenami je obrovsky bud je to dane fontom alebo mas zle nastaveny kerning.
No a zvisok uz posobi ako keby si na to nemal cas, ikony sieti su doslova komicke a vyzera to detinsky....hlavne ten vnutorny tien omg.

Podla mna ked popracujes na detailoch a hlvne ked domyslis obsah tak mas podla mna namierene k celkom prijemnej stranke.

Tiene ktore pouzivas posobia trochu nasilne.

Vďaka ti. komentár takéhoto typu mi k tej stránke chýbal.

jtbs napísal:
len dodam nieco k obsahu, na takomto portfoliu by padlo vhod, umiestnit na uvodnu stranku tvoje schopnosti, resp. schopnosti tvojho teamu. Udat co ovladate a na akej urovni (jazyky, grafikcu pracu, seo optimalizacia a podobne)

Do toho by som nešiel, prípadný záujemca si to vyčíta z ponuky sluzieb...
don jebot
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 03.04.2008

PríspevokZaslal: Po 07.03.11 8:58Odpovedať s citátomNávrat hore

jj presne tak, a neviem ci by som vrazil peniaze za 80%tnu stranku + kto si da 100% klame ... co sa tyka podstranky zmen trosku ten tien pod ref. je moc silny alebo zmen blending mode ...

Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Po 07.03.11 18:41Odpovedať s citátomNávrat hore

Áno je to nezmysel, ale koniec koncov nie je to vlastne jedno?

Pridám ďalší, starší návrh: http://dl.dropbox.com/u/5843002/webdizajn/index_v2%2C0.jpg
peter.povazan
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 28.12.2010

PríspevokZaslal: Ut 08.03.11 1:02Odpovedať s citátomNávrat hore

Na prvy pohlad mi to pride pekne, celkom fajn farebne. No ked si vsimnes, tak ten text v obdlznikovom boxe je trosku zle zarovany. Dom sa mi zda byt na boku resp. je tam dost volneho miesta medzi domom a textom. A ten spodny obrazok pod tym textom Landscaping... by som nedal iba tak ale vymyslel na neho nieco zaujimavejsie. Co mi tam vadi je nerovnomerne zarovanie.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuZobraziť autorove WWW stránky
Zaslať odpoveď