IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @817
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Kurzy anglického jazyka

'One to one' výučba, malé skupiny, on-line kurzy, virtuálna trieda... www.Berlitz.sk

Klávesy a piána CASIO, YAMAHA

Predaj klávesov a digitálnych pián. Výhodné ceny, doprava zdarma. www.casallia.sk

Rýchla online pôžička.

Až do výšky 1500 €, bez uvedenia účelu a dodatočných poplatkov. www.proficredit.sk

Kúpa auta v Rakúsku

bezpečnejšia. Rakúsko, ako druhá krajina Európskej únie po Slovenskej autoviny.zoznam.sk

Bolia Vás kĺby, svaly, šlachy?

Máte reumu alebo iné podobné ochorenie? DetoxiPan - overený japonský produkt. www.detoxipan.sk

Clanky

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
Siriuse
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 23.05.2009

PríspevokZaslal: St 02.09.09 19:50Odpovedať s citátomNávrat hore

zdravicko, objavil som sadu dobrych clankov o directX programovani v Visual Basicu.

http://www.inspired.sk/tag/direct3d/page/2/

Vela ludi iste uzna ze vizia programovat 3D hry je lakava. Lenze clovek by sa koli tymto clankom musel naucit novy jazyk. Neviete poradit, stranku, skrypta alebo nieco podobne, kde by bolo zhruba to iste co na stranke inspired ale v DELPHI? ludze dzekujem vam mocno pekne
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQ
Fico
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 11.01.2009

PríspevokZaslal: Št 03.09.09 9:30Odpovedať s citátomNávrat hore

V Delphi na tvorbu hier existuje špeciálny komponent DelphiX, pomocou ktorého sa dá veľmi jednoducho pracovať s grafikou pomocou DirectX (ktorá je sama o sebe pre začiatočníkov dosť ťažká). Seriál o ňom nájdeš >tu<.

Môj názor: Ja osobne by som v DelphiX nič nerobil i keď veľa ľudom takéto jednoduchšie programovanie vyhovuje. Keď už robiť niečo poriadne v 3D, tak sa začni učit OpenGL (spomínaným DirectX by som určite nezačínal). Ak si ochotný sa tomu venovať (že to nie je len zábavka na jeden mesiac), tak ti odporúčam investovať do skvelej knižky OpenGL Prúvodce programátora, ktorá ti krásne krok po kroku vysvetlí, ako na to. Je to ale trocha odbornejšia kniha, takže pokiaľ si len začínajúci programátor, tak predsa len začni tým DelphiX. Ďalšia vec je, že v knihe sú príklady písane v jazyku C++. Ak ho ovládaš aspoň trocha, tak si kód dokážeš previesť aj do Delphi. V každom prípade, na internete máš kopu návodov, čo sa týka OpenGL (znalosť anglického jazyka je veľkou výhodou).

(ak by si sa predsa len chcel venovať programovaniu 3D aplikácií, tak delphi nie je ideálne riešenie. Najideálnejším jazykom je C++ a samozrejme assembler, pretože v 3D je nutná rýchlosť výpočtov, častá komunikácia s hardwarom, atď, na čo delphi nie je stavané)
Siriuse
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: So 05.09.09 13:42Odpovedať s citátomNávrat hore

Videl som uz vela 3D hier urobenych v jave, co mi viete poradit o 3D programovani v tomto jazyku? 3D animacie v tych hrach neboli otexturovane ale velmi efektne a hratelne. Obrovskou vyhodou bolo ze sa dali bez akeho kolvek instalovania hrat rovno v Browsery. Viete mi poradit nejake skripta, navody alebo tutorialy o 3D programovani v jave?
Siriuse
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: So 05.09.09 13:42Odpovedať s citátomNávrat hore

Sice, to patri uz asi do inej kategorie
Zaslať odpoveď