IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @802
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Varius

Pripravíme Vás k certifikácii - pružne, odborne a bez starostí www.varius.sk

BISHOLIN už aj na Slovensku

Unikátny preparát na pohybové ochorenia: reuma, svaly, šľachy ale aj iné problémy www.detoxipan.sk

Zaregistruj sa!

Tvoj názor stojí peniaze. Vyplňte dotazník a zarobte si! www.marketagent.com

International Jazz Piešťany

Úžasný džez v úžasnom meste! 1. - 10. 6. 2012 Piešťany www.jazzpiestany.sk

Záhradné stroje Husqvarna

Kvalitná a odolná technika pre starostlivosť o trávnik a záhradu. www.husqvarna.sk

Cita, ale nenapaluje.

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
Vyrida
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 07.05.2010

PríspevokZaslal: Pi 07.05.10 16:36Odpovedať s citátomNávrat hore

Zdravim. DVD RW mechanika na mojom primarnom pc odisla, tak som tam dal "novu" z mojho starsieho pc.

Pouzival som ju 2 mesiace bez problemov, som nic nevypaloval, pouzival som ju fakticky len na citanie, kde neboli ziadne problemy. Ale teraz idem vypalit par iso obrazov a hadze mi vzdy crc chybu, spociatku som si myslel, ze je to vadnymi dvd-ckami, ale teraz som si isty, ze je to dvd mechanikou.

Odkedy som ju nainstaloval, mam pri bootovani tento screen, ktory nabieha pred bootom winu.

http://img215.imageshack.us/i/dsc00086ao.jpg/

http://img28.imageshack.us/i/dsc00082x.jpg/

Cize mi tam chyba nejaky ovladac, ci ako to nazvat.

Tak som isiel dnes na tu stranku, co je na tom screene, cize jmicron.com, a v sekcii product hladal ten PCIE-to-SATAII/IDE RAID CONTROLLER ale nic take tam nevidim, resp. najblizsii nazov tam je len - PCI Express to SATA II Host Controller a ine. Vedla tych nazvov nalavo mate nazvy ako jmb362, jmb 361, to su nazvy pre tie drivery, ktore neskor stiahnete v sekcii support, zalozka drivers a pojdete na ich ftp stranku.

Tymto by som chcel poprosit niekoho o pomoc, ktory sa do toho rozumie, ze co presne mam stiahnut, lebo to nechcem este viac pokaslat.

Ta napalovacka je dobra, dal som ju opat do stareho kompu a napalila .iso subor bez errorov.

Len na tomto pc to robi.

Mam XP Prof, 32bit a MB Asus P5QL-CM.

Pripadne, by som poprosil niekoho, kto by mi dal nejaky tip na dobru DVD napalovacku tak do 50 ecok, ktora by sa v pohode na tej MB. Som student, takze viac si dovolit nemozem dat.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
Milanese
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 07.03.2009

PríspevokZaslal: Pi 07.05.10 19:30Odpovedať s citátomNávrat hore

http://www.alza.sk/samsung-sh-s222a-cerna-d105502.htm
jedna z tých lepších...do 25€
http://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=KO1Q2EGHFX3qBo5U&content=specifications
tu nájdeš všetko čo k tej doske potrebuješ...a v devices máš niečo s výkričníkmi alebo neznáme zariadenia???
Vyrida
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Pi 07.05.10 19:34Odpovedať s citátomNávrat hore

V spravcovi zariadeni mam pod vykricnikom jedinu vec, a to Zvukove zariadenie na sbernici high definition audio, aj to, nechapem preco, lebo mam naistalovane Via ovladace...mam naistalovane posledne aktualne ovldace z cd, ktore mam k mb, su to zatial posledne vydane ovladace, pozeral som asus stranku, novsie nie su.
Milanese
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Pi 07.05.10 19:44Odpovedať s citátomNávrat hore

odober zariadenie a znova nainštaluj ovládače,výkričník tam nesmie byť...ale to s DVDRW nič nemá
Vyrida
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Pi 07.05.10 20:10Odpovedať s citátomNávrat hore

No sak jasne, to je od zvukovky, na Xp to robilo vzdy, na Win 7, co som kedysi testoval RC sa to spravalo normalne, myslim tu zvukovku.

Problem je v tom, co sa mi zjavi pred bootom Winu, ze mi nieco chyba, a neviem, ktoru z tych veci na tej stranke stiahnut a nainstalovat. Najlepsie by bolo, keby som to vyriesil teraz, lebo chcem cez vikend urobit upgrade na Win 7 a treba mi pozalohovat par veci a ked nemozem napalovat...Novu napalovacku kupim tak ci tak, tato stara huci jak vysavac. Ide mi len o cas. Ak to objednam dnes alebo zajtra, tak mi to pride najskor az v utorok, to budem v Ke, domov pridem az v piatok, cize tyzden strateny.
Milanese
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Pi 07.05.10 20:24Odpovedať s citátomNávrat hore

a keby si si W7 nainštaloval na druhú partíciu? mám to tak a je to super...ak chcem XP tak ide XP alebo nabootujem W7...a o nič som neprišiel
prandof
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 27.12.2007

PríspevokZaslal: Pi 07.05.10 21:29Odpovedať s citátomNávrat hore

Vypni si v biose RAID.

ftp://driver.jmicron.com.tw/jmb36x/
Čipset
Audio
Zaslať odpoveď