Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 16 ] | |
| Autor | Správa |
|---|
Registrovaný: 21.12.06 Prihlásený: 05.06.18 Príspevky: 314 Témy: 49 | 49 Bydlisko: Nitra |
zdar borci, snáď som dobre zaradil tému, lebo len sa domnievam, v čom môže byť problém. a ten je asi taký, že niekedy (nepravidelne) pri zapnutí PC, je len a len čierna obrazovka. nevidím ani ako nabehne bios, načítavanie nič. pritom však cez zvuk počujem, že nabehol win a z pamäti dokážem dať reštart pc  po reštarte to už ide v pohode. ale aj tak... comp má pol roka, robí to od novoty, zostava je AMD X2 6000+, Sapphire Radeon 3850 HD 256 mb, 2x 1 gb vitesty, 400 gb hdd Samsung, Fortron 400W zdroj. comp je novo preinštalovaný (robí to vždy), mám ovládače, v monitore chyba nebude, v hrách, keď je grafa zaťažená no problemo, teploty sú v norme, t.j. teraz pri ničnerobení je to 50, pri max záťaži sa šplhám k 70-ke. v skrinke mám aj prídavný chladič, v teplotách by som chybu nehľadal, tak povedzte, kde ju mám hľadať:) ďakujem
_________________ !Nemožné neexistuje! |
|
Registrovaný: 13.10.06 Príspevky: 11345 Témy: 135 | 135 Bydlisko: Bratislava |
Keď nenabehne obraz, točí sa vetrák grafickej na plné? Ak hej, grafika v prdeli.... vysvetliť, prečo to niekedy ide, niekedy nie ale neviem 
_________________ i7 4790 | 16GB DDR3 | GTX690 + GTX670 PhysX dedicated | 128GB + 256GB SSD | 1TB HDD | DELL U2412M | Logitech G710+ | Logitech MX518 | Galaxy S4 | 2014 Mazda3 |
|
Registrovaný: 21.12.06 Prihlásený: 05.06.18 Príspevky: 314 Témy: 49 | 49 Bydlisko: Nitra |
myslím, že sa točí úplne normálne...ono poväčšinou to ide a v hrách tiež pohodička, takže netuším...a keď je to v grafike, tak to asi moc nevyreklamujem, keď to robí len občas, čo? 
|
Registrovaný: 07.04.06 Prihlásený: 04.07.25 Príspevky: 3065 Témy: 119 | 119 Bydlisko: Nitra |
nj grafa je v prdeli akurat rozmyslam tiez preco to robi len obcas....
_________________ nemam rad ludi ktori hladaju dovody preco by to neslo .. ale krasni su ludia ktori hladaju dovody akoby to slo .... |
|
počkaj..... akú máš dosku?
_________________ i7 4790 | 16GB DDR3 | GTX690 + GTX670 PhysX dedicated | 128GB + 256GB SSD | 1TB HDD | DELL U2412M | Logitech G710+ | Logitech MX518 | Galaxy S4 | 2014 Mazda3 |
|
Registrovaný: 02.07.08 Prihlásený: 01.02.25 Príspevky: 308 Témy: 45 | 45 Bydlisko: Čadca |
Mne taketo nieco robilo na starom PC, ale tam sa mi stavalo ze nenabehol obraz a ani kontrolne svetielko na pc sa mi nerozsvietilo ale pc isiel. Bola to dodrbana grafika ale nejako to neprekazalo fungoval som tak rok a grafika stale ide. staci len hned ako uvidís ze sa ti nerozsievtil monitor rýchlo vypnut pc a znova ho zapnut.
|
|
Registrovaný: 30.01.08 Prihlásený: 10.01.25 Príspevky: 2191 Témy: 115 | 115 Bydlisko: LC,VK,TN |
mne to tiez robilo asi je to symptom viacerych problemov - mne vtedy ale odisla doska
_________________ Pixel 7 Pro Kia Sportage HEV |
|
doska je ASUS M2N-E SLI, čiže chybu hľadať skôr v MB?
|
Registrovaný: 07.04.06 Prihlásený: 04.07.25 Príspevky: 3065 Témy: 119 | 119 Bydlisko: Nitra |
nuz mozno, tam moze byt ja nwm napr pobabrany PCI-E slot....
_________________ nemam rad ludi ktori hladaju dovody preco by to neslo .. ale krasni su ludia ktori hladaju dovody akoby to slo .... |
|
ako myslíš pobabraný? ja som sa v ňom fakt nebabral:) môžem nejako zistiť, či je chyba v doske, nejakým softom? lebo také veci ako memtest atď tu už bežali nejaké tie hodinky a nič
|
cdman aký máš bios? a akú verziu procesora? lebo m2n-e sli nie vždy podporovala 6000+ takže možno po update biosu...
|
to eXistenZ: bios (ak som opísal dobré číslo) tak 1102, procák AMD Athlon 64 X2 6000+, MMX, 3DNow (2 CPUs) to mi tvrdí dxdiag
páni, nechcem byť offtopic, ale keď už píšem o tomto probléme, tak sa vrátim asi k prapôvodnému problému...pred polrokom som kúpil tento pc, zostava uvedená v prvom príspevku tohto topicu...rovno, ako som si tam nainštaloval windows (originál XP) začal som mať problém v tom, že spustenie pc trvalo aj 3 minúty - konkrétne to viazlo na tej obrazovke WIN XP a načítavaní toho modrého pásiku, ktorý tam behá...pc mám od kamaráta, ktorý ma pc shop, tak prišiel, skúšali sme meniť ramky, hdd, preinštal win, upgrade biosu, memtesty, proste všetko možné aj nemožné...nakoniec si pc zobral k sebe a skúšal a prišiel na to, že keď vypne cool and quiet (funkcia CPU) tak sa pc spúšťal normálne...aj keď som ho priniesol domov, tak to išlo asi prvý krát bez problému a potom zasa...nakoľko som ale pc potreboval, vykašľal som sa na to a používal ho takto...to len na margo toho, čo všetko som už skúšal a robil s týmto pc...hry, filmy, grafika všetko bez problémov, no takéto problémy mi znepríjemňujú život...grafu (HD 3850 mám ale z ČR, takže asi ťažko ju takto diaľkovo reklamujem, navyše, keď to nerobí vždy) a nakoniec tohto príspevku ďakujem každému, kto sa snaží pomôcť
|
Registrovaný: 24.01.08 Prihlásený: 13.09.17 Príspevky: 14571 Témy: 66 | 66 Bydlisko: Žilina |
cdman píše: to eXistenZ: bios (ak som opísal dobré číslo) tak 1102, procák AMD Athlon 64 X2 6000+, MMX, 3DNow (2 CPUs) to mi tvrdí dxdiag  páni, nechcem byť offtopic, ale keď už píšem o tomto probléme, tak sa vrátim asi k prapôvodnému problému...pred polrokom som kúpil tento pc, zostava uvedená v prvom príspevku tohto topicu...rovno, ako som si tam nainštaloval windows (originál XP) začal som mať problém v tom, že spustenie pc trvalo aj 3 minúty - konkrétne to viazlo na tej obrazovke WIN XP a načítavaní toho modrého pásiku, ktorý tam behá...pc mám od kamaráta, ktorý ma pc shop, tak prišiel, skúšali sme meniť ramky, hdd, preinštal win, upgrade biosu, memtesty, proste všetko možné aj nemožné...nakoniec si pc zobral k sebe a skúšal a prišiel na to, že keď vypne cool and quiet (funkcia CPU) tak sa pc spúšťal normálne...aj keď som ho priniesol domov, tak to išlo asi prvý krát bez problému a potom zasa...nakoľko som ale pc potreboval, vykašľal som sa na to a používal ho takto...to len na margo toho, čo všetko som už skúšal a robil s týmto pc...hry, filmy, grafika všetko bez problémov, no takéto problémy mi znepríjemňujú život...grafu (HD 3850 mám ale z ČR, takže asi ťažko ju takto diaľkovo reklamujem, navyše, keď to nerobí vždy) a nakoniec tohto príspevku ďakujem každému, kto sa snaží pomôcť
1.) to, ze to robi len niekedy, naozaj nie je ospravedlnenie  akurat by si pri reklamacii musel uviest, ze nahodne ti to spravi a urcite to nie je prijemne. uznat by ti to museli
2.) mne robil moj stary pc ked som mal problem s doskou.. najskor len tiez takto sa raz za cas nespustil a bolo treba restartovat, neskor zacal hlasit problemy s vetracikom a napokon sa disk tvaril, ze odisiel.. ked som ten disk atd skusal na inej doske, islo to ok.. niekedy je dost tazko presne urcit, co je zdrojom problemu. idealne by bolo, vyskusat komponenty jednotlivo, ci funguju ako maju. na to by si vsak potreboval kamosa u ktoreho by si mohol testovat a z vlastnej skusenosti viem, ze to prave nie je najlahsie  ak by sa dalo, tak skus vyskusat v inom pc aspon grafiku, nech vies na com si. pokial by ti ta grafa fungovala v inom pc bez problemov, tak tipujem na 90% problem s doskou
_________________ C#, PHP, ... |
|
el mariachi: v prvom rade ti ďakujem za vyčerpávajúcu odpoveď  a v tom druhom: myslíš teda, že aj tie problémy so spúšťaním mohla spôsobovať doska? aj keď v záťaži (pri hrách a high grafike) všetky komponenty idú bezchybne? tú grafickú určite inde výskúšam, ešte raz ďakujem 
|
Registrovaný: 24.01.08 Prihlásený: 13.09.17 Príspevky: 14571 Témy: 66 | 66 Bydlisko: Žilina |
cdman píše: el mariachi: v prvom rade ti ďakujem za vyčerpávajúcu odpoveď  a v tom druhom: myslíš teda, že aj tie problémy so spúšťaním mohla spôsobovať doska? aj keď v záťaži (pri hrách a high grafike) všetky komponenty idú bezchybne? tú grafickú určite inde výskúšam, ešte raz ďakujem 
teoreticky mohla, kedze je to zaklad celeho pc... ale treba pocitat aj s tym, ze je dost mozne ze to robi grafika. neviem ci je na to jednoznacna odpoved, lebo je mozne ze je nieco s pci-e slotom alebo tak, takze podla mojho nazoru vylucit dosku nemozeme. ved uvidis ked odskusas inde grafu, daj sem potom vediet 
_________________ C#, PHP, ... |
|
určite dám vedieť, ďakujem za ochotu 
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 16 ] | |
|