Kreatín zvyšuje silu, dodáva energiu a hlavne dokáže udržať vodu v svaloch. Ak riadne cvičíš tak ho kľudne môžeš brať. V tréningové dni si rozdel na 4x 20g. Hlavne tesne pred tréningom a po tréningu. V netréningové dni stačí ráno a večer.
// pridané po 1 minúte od posledného príspevku
aby sa to zle nepochopilo myslel som to v tréningový deň dokopy 20g.
otazka, kedze chodim cvicit az vo vecernych hodinach a chyba mi energia pouzival som na trening rozne napoje, lenze uz mi lezu von krkom a je mi snich zle. Co poviete na caj s medom? Dobry napad?
Dobry napad, ale otazne je kolko energie tym ziskas...k tomu co ti odporucil daron by som pridal maltodextrin. resp. zacal by som tou glukozou a ked nebude postacovat tak + maltodextrin. zalezi aky mas vydaj.
_________________ "92% of teens have moved onto rap or hip-hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"
xnewstedx Užívateľ
Založený: 07.01.2007 Príspevky: 101
Zaslal: Št 12.01.12 23:42
Kreatin sa cykluje.
1.Tyzden 20g
potom ti staci 5g denne
po mesiaci ho vysad na par tyzdnov, pri dalsom cykle pocitis zase narast sily.Takto ked ho budes brat stale, telo si zvykne.A vzdy ho ber s rychlymi sacharidmi.
A este som zabudol.Ziadna kava.Kofein vyplavuje z tela kreatin.
mrsairus - ak sa ti nechce citat, tak ako chces daco realne spravit posilnuj.sk, tam mas dost tem ktore su zjednodusene, kazda hovori o niecom
o tom kreatine som tiez nepocul ze by sa mal dat v treningovy den 20g a tak...len nasycovacka prve dni 4x5g a potom udrziavat 5g denne, vysadit nachvilu a zasa dookola...
ano, ja som vravel o monohydrate..takze nicobb mohol mysliet krealkalyn, ee alebo iny...kedze kreatinu zatial nefandim tak tam okrem monohydratu davkovanie neovladam
BrumikPE mám tiež monohydrat a doteraz som ho bral ráno, pred tréningom, po tréningu a na večer po 5 gramov, čiže dokopy 20g a to preto, lebo v mojich začiatkoch som sa stretával pri všetkom z množstvom rozdielnych názorov, každí hovoril niečo iné. Ale to je normálne, či už pri braní doplnkov alebo pri samotnom cvičení. Jeden namakanec prišiel k stroju, vyhodil druhého namakanca a začal sa s ním hádať o správnej technike Možno sa dá veriť tomuto
Ako kreatín správne dávkovať?
Pri užívaní je dobré absolvovať tzv. nasycovaciu fázu, čo v praxi znamená krátkodobé zvýšené množstvo kreatínu prvých 5 dní (cca 20-30g), neskôr stačí udržiavacia dávka do 10 g denne. Prebytok kreatínu si telo bez problémov vylúči močom.
a možno nie. V každom prípade by sa prípadným "predávkovaním" nemalo nič stať, čiže v prvé dni nech dá tých 20g ako som mu poradil no a potom nech zníži na tých 10g. Ale niekde dokonca píšu, že stačí aj oveľa menej denne ako je tých 10. Myslím, že to tvrdia aj v prípade monohydrátu. Ja som kreatín práve dobral, teraz si dám pauzu.
Dobry napad, ale otazne je kolko energie tym ziskas...k tomu co ti odporucil daron by som pridal maltodextrin. resp. zacal by som tou glukozou a ked nebude postacovat tak + maltodextrin. zalezi aky mas vydaj.
ak myslis celodenny vydaj tak sa blizim k nizkym hodnotam IT ckar vela nespali
nicobb - ved o tom som vravel, ze nasycovacka 5 dni a potom 5g...cize tam uz sa to rozni, ale ak by stacilo 5g tak neni dovod davat 10g..to uz kazdy by mal vyskusat a posudit podla seba, ci tych 5g navyse malo nejaky ucinok na neho
To hej, len čo ja viem, mne sa tých 5g zdalo málo, tak som dal viac Asi chamtivosť Ale hlavne preto, lebo som to chcel rozdeliť aspoň na 2x tesne pred tréningom a tesne po ňom. A po tréningu som si to zmiešal do šejkera vždy aj s proteínom dokopy. No teraz už budem brať len proteín aj to len ráno a v tréningové dni aj po tréningu. Čiže v netréningový deň dám do seba max 30g proteínu ráno a v tréningový den max 60g. Ostatné sa budem snažiť doplniť v strave. Teraz mám 90 kg, čiže tých 160-180 g.
Založený: 18.12.2008 Príspevky: 8738 Bydlisko: Považská Bystrica Vek: 19
Zaslal: Po 20.02.12 23:22
Uvazujem, ze by som zacal ist podla TBT, vie mi niekto poradit nejaku stranku kde by bol uz vypracovanny (teda rozpisane ktore cviky, ktory den atp..) lebo nic take neviem akosi najst.
Tiez sa chcem spytat, ma to pre mna vyznam ak niesom totalny fanatik do cvicenia a je u mna velky problem dodrziavat dni kedy sa ma cvicit a kedy nie. Napriklad ak by som mal cvicievat 3x do tyzdna tak to nieje problem lenze by som cvicil kazdy tyzden v ine dni, niekedy aj dva po sebe a potom dlha pauzat atp.. tiez je tu ten fakt, ze tiez sa koli cviceniu nejako extra neobmedzujem, kedy tedy idem na pivo alebo ine tekutiny a tak. Proste nepatrim k tym typkom co furt zeru len kurence, pozeraju za den 10 motivacnych videii a koli cviceniu by sa aj posrali.. snad chapete.
_________________ MB: MSI 785GM-E51, CPU: AMD PHENOM II X4 925, CPU cooler: CoolerMaster Hyper 212+, RAM: Corsair XMS3 4GB (Kit 2x2GB) 1600MHz DDR3, CL9, HDD: Seagate Barracuda 7200.12 1TB, VGA: Sapphire ATI Radeon VAPOR-X HD5770, PSU: Corsair VX450, DVD-RW: SAMSUNG SH-S223C, CASE: CoolerMaster Elite 330 Black, LCD: LG FLATRON W2246T, 21.5", OS: 7 Home Premium SK, 64bit, Repro: Behringer MS40 + Monacor CARPOWER SP-252c (DIY BOX), Mouse: A4Tech EVO XGame XL740, Red, Mouse pad: SteelPad QcK+, Keyboard: TRUST KB-2200.
Na súkromné správy týkajúce sa Vašich problémov neodpovedám, na riešenie je tu fórum!
Spartan.Ex Užívateľ
Založený: 04.01.2008 Príspevky: 4598 Bydlisko: Bratislava
Zaslal: Ut 21.02.12 0:00
Chapem, presny opak mna, ešte aj tie kurence TBT jedine ak úplne začínaš, v resp. si dlho necvičil - napr. po chorobe. Cviky - plánov musíš na google nájsť xy - tu hneď prvý, čo som našiel, vyzerá to byť dobre http://www.kulturistika.com/tbt-total-body-training , pokial by si ale mal možnosť rozvrhnúť si 3 tréningy do týždňa tak sa viac oplatí zameriavať na partie samostatne - 2-3 partie denne, záleží aké sú tvoje ciele - schudnúť/nabrať svlovú hmotu/vyrysovať/nevyzerať ako fejsbukáč...
Význam... mám viacero spolužiakov ktorí chodia cvičiť 3-krát do týždňa, velmi podobne, ako to opisuješ ty, a keby mi nepovedali ani neviem, že cvičia, ale samozrejme záleží od genetiky, nasadenia, stravy, atd. atd., význam to má vždy.
_________________ Intel Core i7 920lASUS P6T Deluxe V2l3×4 GB Kingston 1800 MHzlGigabyte GTX 570 SOCl2x Corsair Force 3 60GB RAID 0lWD 1TB 7.200lCorsair AX-750lCreative X-Fi Extreme GamerlCM HAF 932 + 32" LG 32LE5300lRazer ImperatorlRazer Black Window UltimatelRazer Goliathus Extended SpeedlSennheiser HD 555 mod na HD 595 lLogitech G27lllAMD Phenom II X4 B40lASRock 890GX Extreme3l4 GB Kingston 1800 MHzlHD 4290+HD 4890 HybridCrossfirelCorsair F60lWD 320 GBlSeasonic 400WlCM Elite 360 + SAMSUNG 2333HDllRazer MambalCreative 2.1lllPanasonic TX-P46VT20ElPanasonic TX-P5G20ElSAMSUNG Galaxy S2 - Cyanogenmod 9 ICSl MacBook Pro 13" + SAMSUNG P2450Hl I'mArsenaltillIdie!l2011 Seat Ibiza Bocanegra 2.0 TDI@213hpl2006 Audi A6 2.7 TDI@179hp
mirom Užívateľ
Zaslal: Ut 21.02.12 9:58
No cvicim uz dlhsie ape chcel by sok vyskusat nieco nove.. nevies nieco poradit? Nieco jednoduche...casovo nenarocne.
/a ku tomu, ze co chcem..chcem nieco zhodit z brucha ale na to si davam po treningu bicykel a obcas zbehnem na plavaren. Takze by som chcel asi cosi na objem ale nieco nove lebo klasicke splity ma uz akosi nebavia.
_________________ MB: MSI 785GM-E51, CPU: AMD PHENOM II X4 925, CPU cooler: CoolerMaster Hyper 212+, RAM: Corsair XMS3 4GB (Kit 2x2GB) 1600MHz DDR3, CL9, HDD: Seagate Barracuda 7200.12 1TB, VGA: Sapphire ATI Radeon VAPOR-X HD5770, PSU: Corsair VX450, DVD-RW: SAMSUNG SH-S223C, CASE: CoolerMaster Elite 330 Black, LCD: LG FLATRON W2246T, 21.5", OS: 7 Home Premium SK, 64bit, Repro: Behringer MS40 + Monacor CARPOWER SP-252c (DIY BOX), Mouse: A4Tech EVO XGame XL740, Red, Mouse pad: SteelPad QcK+, Keyboard: TRUST KB-2200.
Na súkromné správy týkajúce sa Vašich problémov neodpovedám, na riešenie je tu fórum!
LeaR Užívateľ
Založený: 09.02.2010 Príspevky: 472 Bydlisko: Považská Bystrica
Zaslal: Ut 21.02.12 13:32
TBT by bol vhodný ale neviem či sa ti bude chcieť počítať série a opakovania lebo pri tomto tréningu ich musíš stále meniť. Inak by som zvolil klasický FB tréning keďže tá strava nieje asi bohvie čo
mirom Užívateľ
Zaslal: Ut 21.02.12 14:28
S tym by nemal byt problem, napisal by som si plan do telefonu, ktory trening aky cvik a kolko serii a uz by som len isiel podla toho.
Hlavna otazka je ci je pre mna vhodny TBT lebo uz cvicim dlhsie (od septembra) a ako som pisal mam problem dodrziavat presne dni kedy cvicit/necvicit. Chcem zacat cvicit nieco ine ako tu klasiku co som cvicil doteraz lebo uz mi to pomaly zacina liezt na nervy, furt cvicim to iste a akosi sa mi zda, ze stagnujem a uz chodievam cvicit viacmenej z povinnosti teda odcvicim a idem domov nejako ma to neberie.. Preto chcem nieco nove...
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.