| Autor | Správa |
marcoo
 Užívateľ
 Založený: 17.01.2007 Príspevky: 30 Bydlisko: Bratislava
 | Zaslal: St 17.01.07 16:22 |   |
Mam LCD monitor Philips 190B7 CS a ked ho nastavim na frekvenciu 60 Hz tak dost silno blika, pri vyssej frekvencii sa blikanie zmensuje, ale ani tak to neni dokonale. Lcd vraj nemoze blikat, tak neviete kde by mohol byt problem? Instaloval som uz rozne drivere na grafiku a na monitor som nainstaloval ten co som dostal k nemu. |
| |
   |
 |
Shark NX
 Čestný člen
 Založený: 06.07.2006 Príspevky: 2546 Bydlisko: PL-Waw <-> SK-Ba <-> CZ-Prg
 | Zaslal: St 17.01.07 16:44 |   |
asi ti strajkuje Ivercny obvod neonoveho podsvietenia
daj to na reklamacku |
_________________ Notebook Lenovo S10-3t: CPU: Intel ATOM N460 | Memory: 2GB DDRII | GPU: intel GMA 3150 | HDD: 250GB Seagate 5400ot SATAII | Mouse: Microsoft Bluetooth Notebook Mouse 5000 | LCD: 10" 1024×600 | |
    |
 |
marzo
 Čestný člen
 Založený: 10.11.2005 Príspevky: 1404 Bydlisko: Banská Bystrica
 | Zaslal: St 17.01.07 16:46 |   |
od kedy blika, hned ako si ho kupil? Ak je to rusive tak jedine reklamovat. |
_________________ Bezpodpisoid fórumový | |
   |
 |
marcoo
 Užívateľ
 | Zaslal: St 17.01.07 17:08 |   |
no zacal blikat hned od zapojenia, ted od predvcera. Dal som ho vyskusat na iny comp a tam mi povedali ze im neblika, tak sa tam pojdem vecer kuknut.
Je mozne aby problemy mohli byt aj niekde inde ako v monitore? |
| |
   |
 |
a4000
 Užívateľ
 Založený: 27.09.2006 Príspevky: 315 Bydlisko: Kosice
 | Zaslal: St 17.01.07 17:51 |   |
| marcoo napísal: | no zacal blikat hned od zapojenia, ted od predvcera. Dal som ho vyskusat na iny comp a tam mi povedali ze im neblika, tak sa tam pojdem vecer kuknut.
Je mozne aby problemy mohli byt aj niekde inde ako v monitore? |
nechcem Ta velmi zarmutit, ale robi to vela Philips LCD, je to take jemne blikanie, pozorovatelne pri niektorej farbe podkladu viac, pri inej menej, ale vazne to blika
niekto si to mozno ani nevsimne (napriklad pri pozerani filmov alebo pri hrani hier to viacmenej nevidno), ale hlavne pri praci to pozorovatelne je, mozes to skusit dat reklamovat, ale vacsinou to vratia s tym, ze u nich sa zavada neprejavila a ze LCD je v poriadku ak je to LCD uplne nove, chod ho vymenit za iny kus alebo za LCD od ineho vyrobcu, ja mam tiez LCD Philips ako Ty, ale model pred nim (190B6) a robi to to iste...a samozrejme, stretol som sa s viacerymi takymito pripadmi, niektore kusy blikaju viac, ine menej alebo mozno vobec, je to kus od kusu |
_________________ Ak mate nejaky stary 8/16-bit pocitac Commodore/Amiga/Atari ci ine, resp. prislusenstvo k nim a chcete to predat/darovat, prosim ozvite sa na mail a4000(zavinac)post.cz, dakujem | |
  |
 |
marcoo
 Užívateľ
 | Zaslal: St 17.01.07 18:04 |   |
nuz to je skoda, chcel som LCD hlavne koli tomu aby to neblikalo a tym sa mi este viacej nekazil zrak. Skusim to vymenit, popripade vratit a kupit si dajaky iny.
inac.. co sa stane ak nastavim frekvenciu na viacej Hz ako je optimalne? na tomto je 60 Hz az 75Hz a ked dam viacej moze ho to poskodit? |
| |
   |
 |
a4000
 Užívateľ
 | Zaslal: St 17.01.07 18:08 |   |
| marcoo napísal: | nuz to je skoda, chcel som LCD hlavne koli tomu aby to neblikalo a tym sa mi este viacej nekazil zrak. Skusim to vymenit, popripade vratit a kupit si dajaky iny.
inac.. co sa stane ak nastavim frekvenciu na viacej Hz ako je optimalne? na tomto je 60 Hz az 75Hz a ked dam viacej moze ho to poskodit? |
pri LCD to mas jedno aku nastavis frekvenciu, je to ina technologia ako klasicke CRT monitory, kde tento parameter bol podstatny pre neblikajuci obraz (min. 75Hz, ale idealne aspon 85Hz)
nemyslim si, ze na LCD sa da nastavit viacej ako 75Hz... |
_________________ Ak mate nejaky stary 8/16-bit pocitac Commodore/Amiga/Atari ci ine, resp. prislusenstvo k nim a chcete to predat/darovat, prosim ozvite sa na mail a4000(zavinac)post.cz, dakujem | |
  |
 |
Jaro
 Čestný člen
 Založený: 08.11.2006 Príspevky: 15835 Bydlisko: Bratislava
 | Zaslal: St 17.01.07 19:52 |   |
ak nastavis vyssiu frekvenciu ako podporuje tak ti vyskoci cierna obrazovka a Out of range hlaska |
_________________ CPU Core i5 2400 cooler: CM Hyper 212+ | MB GB PH67-UD3-B3 | RAM 4GB DDR3 1600 | VGA Gainward 9600GT 512MB | monitor Samsung LE37A559 | HDD HITACHI 250GB + WD 640GB | PSU Fortron FSP400-60GLN | Case TT Soprano VB1000 BWS black | Mouse Razer DeathAdder
NB HP ProBook 6450b | |
  |
 |
marcoo
 Užívateľ
 | Zaslal: St 17.01.07 20:13 |   |
no vratil som ten monitor, zatial mam moj stary CRV , ktori blika asi ako ten predtym
a dakujem vam za pomoc |
| |
   |
 |
T.C.B.E.E
 Užívateľ
 Založený: 09.01.2007 Príspevky: 692 Bydlisko: Blava
 | Zaslal: St 17.01.07 20:50 |   |
| marcoo napísal: | no vratil som ten monitor, zatial mam moj stary CRV , ktori blika asi ako ten predtym
a dakujem vam za pomoc |
no1.ve je to CRT
2.he nepostuj 2krat ten iste prispevok ,dakujem
a drzim ty palce pri reklamacii  |
| |
   |
 |
marcoo
 Užívateľ
 |
| MaWa napísal: | no1.ve je to CRT
2.he nepostuj 2krat ten iste prispevok ,dakujem
a drzim ty palce pri reklamacii  |
sorry , to som nechcel, ale dajako sa to refresho a ten predtym sa mi nedal zmazat a zduplikovalo sa to
a reklamovat som to ani nakoniec nemusel, vratil som to jednemu cez ktoreho som to kupoval a on si to nechal vo firme, ze jemu to nevadi. |
| |
   |
 |
herrman
 Užívateľ
 Založený: 26.01.2007 Príspevky: 2
 | Zaslal: Pi 26.01.07 13:57 |   |
Zdravim vsetkych, pridam svoju trosku do mlyna a mozno tuto temu este vratim naspat k zivotu...
Pred casom (par mesiacov) sme kupili do firmy asi 15 kusov LCDciek Philips Brilliance 190P7. Pred nedavnom ma kolega upozornil, ze sa mu cas od casu objavuje "blikanie". Obcas jemnejsie a takmer nepozorovatelne a obcas dokonca hodne viditelne vo forme dost neprijemnych vodorovnych pasov ktore behaju po obrazovke. Pisem to sem do tohto fora, pretoze si myslim, ze je to velmi podobny ak nie totozny problem.
A teraz dalsi postreh. Postupom casu sa problem prejavil u dalsich 3 kolegov, a tak sme zacali pozorovanie a testovanie. Postupne sme zistili niekolko postrehov, ktore su viacmenej zaujimave. Vymena kabla nemala na zavadu vplyv, takze falosna stopa. Ale vymena "zdroja signalu", rozumejte pripojili sme k danemu LCDcku iny notebook, problem odstranila. Problem sa viac menej eliminuje, ked sa clovek nejaku chvilku pohra s kablom a snazi sa ho dotlacit, resp. lepsie zasunut do notebooku (len zasrobovanie nepomaha). Vymena LCD od kolegu, ktoremu sa problem neprejavuje nepomohla, resp. tam kde LCD blikalo blika aj to nove a tam kde neblikalo neblika ani to co blikalo (uf to bola veta... fuj).
Kazdopadne toto nas prinieslo k myslienke, ze problem nie je uplne v LCDckach od Philipsu, ale asi aj v grafickych kartach. Totiz zatial vsetky notebooky a LCDcka kde sa tento problem prejavil mali grafiku od Intelu, kolega ktory zatial nemal problem ma ATI. Takze osobne neviem, kde presne je problem a som zvedavy na vase dalsie postrehy. Precitilivelost Philipsov na kvalitny signal? Neviem. Skuste vase napady. |
| |
  |
 |
a4000
 Užívateľ
 | Zaslal: Po 29.01.07 17:15 |   |
| herrman napísal: | Zdravim vsetkych, pridam svoju trosku do mlyna a mozno tuto temu este vratim naspat k zivotu...
Pred casom (par mesiacov) sme kupili do firmy asi 15 kusov LCDciek Philips Brilliance 190P7. Pred nedavnom ma kolega upozornil, ze sa mu cas od casu objavuje "blikanie". Obcas jemnejsie a takmer nepozorovatelne a obcas dokonca hodne viditelne vo forme dost neprijemnych vodorovnych pasov ktore behaju po obrazovke. Pisem to sem do tohto fora, pretoze si myslim, ze je to velmi podobny ak nie totozny problem.
A teraz dalsi postreh. Postupom casu sa problem prejavil u dalsich 3 kolegov, a tak sme zacali pozorovanie a testovanie. Postupne sme zistili niekolko postrehov, ktore su viacmenej zaujimave. Vymena kabla nemala na zavadu vplyv, takze falosna stopa. Ale vymena "zdroja signalu", rozumejte pripojili sme k danemu LCDcku iny notebook, problem odstranila. Problem sa viac menej eliminuje, ked sa clovek nejaku chvilku pohra s kablom a snazi sa ho dotlacit, resp. lepsie zasunut do notebooku (len zasrobovanie nepomaha). Vymena LCD od kolegu, ktoremu sa problem neprejavuje nepomohla, resp. tam kde LCD blikalo blika aj to nove a tam kde neblikalo neblika ani to co blikalo (uf to bola veta... fuj).
Kazdopadne toto nas prinieslo k myslienke, ze problem nie je uplne v LCDckach od Philipsu, ale asi aj v grafickych kartach. Totiz zatial vsetky notebooky a LCDcka kde sa tento problem prejavil mali grafiku od Intelu, kolega ktory zatial nemal problem ma ATI. Takze osobne neviem, kde presne je problem a som zvedavy na vase dalsie postrehy. Precitilivelost Philipsov na kvalitny signal? Neviem. Skuste vase napady. |
hmm, mna to uz tiez napadlo, ci to nebude grafickou kartou a samozrejme vyskusal som to, tam kde "blikal" ten Philips som zapojil Benq a ten siel bez problemov - karta nVidia GF4 Ti4200...., ale inac si ma podnietil k dalsiemu testovaniu, lebo tiez som zopar tych LCD Philips predal (rada P) a nie vsade sa prejavilo to poblikavanie, niektore sme aj reklamovali, ale mam pocit, ze nam vratili tie LCD v takom stave, v akom sme ich poslali na reklamaciu ....kazdopadne ked nieco zistim, opat tu napisem svoje postrehy  |
  |
 |
herrman
 Užívateľ
 Založený: 26.01.2007 Príspevky: 2
 | Zaslal: Po 29.01.07 22:08 |   |
To budem len rad, pretoze ma to naozaj dost znepokojuje nakolko ako admin s tym mozem a budem mat iba robotu. Niezeby som bol lenivy, ale ked uz nieco riesit, tak nech to stoji za to a nielen hadat naslepo podla toho kedy to komu zacne blbnut.
Stav je zatial stale taky ako som opisoval minule. V ramci dlhodobeho testu sme prehodili dve LCDcka medzi clovekom ktory mal problem a ktory problem nemal. A ako som uz pisal vyssie, tak tam kde problem bol, tam aj ostal a tam kde nebol, tak nevznikol, cize iba LCDckom to podla mna rozhodne nie je. |
| |
  |
 |
Harlequin
 Užívateľ
 Založený: 02.01.2006 Príspevky: 3483 Bydlisko: PO Vek: 23
 |
| Shark NX napísal: | asi ti strajkuje Ivercny obvod neonoveho podsvietenia
daj to na reklamacku | staci vymenit ziarovku
//Shit: to bylo dobry :DDD  |
_________________ Volvo forever... | |
   |
 |
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
|