IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @596
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

BK GOLD - zlato a keratin

Keratínové vlasové prípravky so zlatom Omladia, uzdravia a dodajú vysoký lesk www.brazilkeratin.eu

Pevné disky Samsung

Formula medzi pevnými diskami. Rýchle, tiché a spoľahlivé. www.samsung.com

Spoločnosti Online s.r.o.

Ponúkame čisté spoločnosti. Obchodný register vybavíme za vás! www.spolecnostionline.cz

Intenzívne zoštíhlenie

Chudnite pohodlne a účinne. Jedinečná technológia ktorá funguje. www.inalinia.sk

Chcete reklamu na internete?

Stačí sa Zaregistrovať, vytvoriť Odkaz, pridať Kľúčové Slová a Spustiť Kampaň. www.etarget.sk

BIOS stratil kontakt s HDD

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
lucas83
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 17.07.2008

PríspevokZaslal: Št 17.07.08 14:58Odpovedať s citátomNávrat hore

Ahojte.
Pocas instalacie noveho Windowsu (z win 2000 na win XP) po prvom restarte pocitaca prestal byt detekovany harddisk, instalacia sa ukoncila. BIOS mi uz taktiez neukazuje pritomnost HDD, 2nd IDE master je nastaveny na auto, ale harddisk nenacita. Pri volbe bootovacej priority mi ukazuje moznost floopy, dvdrom a modelove cislo harddisku (ktore je na stitku nalepenom na harddisku). Ak zvolim to cislo, skonci to chybovym hlasenim, ak dam dvdrom s instalackou win, zacne instalovat windows, ale vzdy skonci na nepritomnosti hdd. Skusal som odpojit kable z hdd a dat naspat, hdd som dal do ineho radica, nic sa nezmenilo. HDD zrejme funguje, pri dlhsie zapnutom kompe sa zahrieva. Mohli by ste mi please poradit, ako to sfunkcnim? Snad sa to da.. Na disku je kopec udajov.. Vdaka moc.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
petos
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 14.02.2008

PríspevokZaslal: Št 17.07.08 15:01Odpovedať s citátomNávrat hore

tak tie udaje by si mohol stadial dostat, tak ze disk napojis na iny comp a z tadial uz to dostanes samozrejme ak je disk funkcny

CPU:AMD Phenom II X4 960T MB: GA-MA78GM S2H VGA: ASUS EAH4850 512MB DDR3 & AC L2 PRO RAM: 3x 1GB Kingstone 800Mhz PSU: CX400W HDD: SEAGATE Barracuda 7200.10 160GB + Seagate 320GB Monitor :19"LCD ASUS VB191T OS: Win 7 Ultimate 64 bit
lucas83
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 17.07.08 15:12Odpovedať s citátomNávrat hore

jj, to by sa snad dalo, ale napr ak by bol blby niektore spojenie, kabel z hdd do maticnej, asi by v biose nemalo pisat modelove cislo hdd..? sorry za mozno blbu otazku, v pc veciach nie som velmi doma.. Potrebujem hlavne spojazdnit ten komp, na ktorom to bezalo povodne, aj s diskom...
petos
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 14.02.2008

PríspevokZaslal: Št 17.07.08 15:20Odpovedať s citátomNávrat hore

ak mas doma iny ide kabel tak ho vymen a resetuj bios (bud vyberes baterku na niekolko minut alebo jumperom ale iba pri odpojenej sieti!)

CPU:AMD Phenom II X4 960T MB: GA-MA78GM S2H VGA: ASUS EAH4850 512MB DDR3 & AC L2 PRO RAM: 3x 1GB Kingstone 800Mhz PSU: CX400W HDD: SEAGATE Barracuda 7200.10 160GB + Seagate 320GB Monitor :19"LCD ASUS VB191T OS: Win 7 Ultimate 64 bit
Qpkqkma
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 02.09.2007
Vek: 19

PríspevokZaslal: Št 17.07.08 18:04Odpovedať s citátomNávrat hore

A hlavne si pozri ci mas na tom HDD dobre nastaveny jumper, alebo ci ho tam vobec mas

I dream. I dream I’m floating on the surface of my own life, watching it unfold, observing it.
I’m the outsider, looking in.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailSkypeGoogle Talk
Roberbo
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 10.07.2007

PríspevokZaslal: Pi 18.07.08 2:28Odpovedať s citátomNávrat hore

Najskor musis vyriesit 1. problem, aby BIOS videl HDD,

az potom mozes nieco instalovat...

Ak Ti tvoja doska nevidi Tvoj HDD.. a mas tam dolezite data..
posun HDD niekomu, co vie, co si moze dovolit a pojde po zachrane Tvojich dat.

Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 20.07.08 23:27Odpovedať s citátomNávrat hore

Zdravim vas. Vdaka za odpovede, nakoniec som v krabici od pocitaca nasiel disketu s napisom reinstalacna disketa - sata driver, bolo ju treba pouzit, ludia znalejsi v kompoch mi to uz opravili. vdaka este raz.
Zaslať odpoveď