|
 | | |
| Autor | Správa |
Lkopo
 Užívateľ
 Založený: 16.10.2011 Príspevky: 6
 | Zaslal: Ne 16.10.11 13:21 |   |
Zdravím . Regulárne výrazy nemám veľmi v láske a preto (po prehľadaní googlu) píšem aj tu:
Problém
Odignorovať všetky BBcode značky v tagoch
Príklad
Správne:
Nesprávne:
to isté, čo v predchadzajúcom, ale namiesto vypísania znakov [b] ... mi to proste zaparsuje do HTML tagu (viď obrázok).
Zdroj
http://pastebin.com/RwkwD4zr
Za akúkoľvek radu budem vďačný  |
| |
  |
 |
camo
 Zablokovaný užívateľ
 Založený: 05.09.2009 Príspevky: 1176 Bydlisko: Lehota pod Vtáčnikom
 | Zaslal: Po 17.10.11 11:30 |   |
Najprv vyberieš tie tagy code do nejakej premennej a nahradíš ich trebárs za XXX. Potom urobíš normálne konverziu bb značiek na html a nakoniec všetky XXX nahradíš tým, čo máš uložené v premennej... |
| |
    |
 |
Lkopo
 Užívateľ
 | Zaslal: Po 17.10.11 14:07 |   |
Moc som tej odpovede neporozumel :/
Ak by sa dalo, trocha podrobnejšie popísať, s touto problematikou nemám skúsenosti. Díky  |
| |
  |
 |
camo
 Zablokovaný užívateľ
 Založený: 05.09.2009 Príspevky: 1176 Bydlisko: Lehota pod Vtáčnikom
 | Zaslal: Po 17.10.11 14:14 |   |
Musíš si uchovať v nejakej premennej hodnoty tých code značiek resp. to čo je medzi nimi. A nahradíš to tým XXX. Potom urobíš normálnu konverziu bb do HTML. No a nakoniec vrátiš na miesto tých XXX to čo máš uložené v tej premennej.
Na to code a tú premennú použiješ preg_match_all. |
| |
    |
 |
Lkopo
 Užívateľ
 | Zaslal: Po 17.10.11 15:17 |   |
Díky moc, funguje to
http://pastebin.com/MPhxQL9q
Tak som to pochopil a vyšlo to.
ešte tam je menšia chybička v kóde, pri tom bbcode parsovaní, [code] tag má byť posledný, inak zaparsuje napr. [url] tag (len pre info) |
| |
  |
 |
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
| |