IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @234
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Virtuálna kancelária BA

registračné sídlo, poštové služby, sekretárka, parkovanie - od 40 € www.companyhouse.eu

Klávesy a piána CASIO, YAMAHA

Predaj klávesov a digitálnych pián. Výhodné ceny, doprava zdarma. www.casallia.sk

Webhosting - akcia +9 mesiacov

K ročnému predplatnému až 9 mesiacov zadarmo pri prevode hostingu k nám. www.exohosting.sk

Očistite svoje telo od jedov.

Uľahčite Vášmu telu bojovať s chorobami. Zbavíte sa únavy, alergií, bolestí www.detoxipan.sk

Priprav sa na futbalové EURO

Exkluzívna súťaž o Ford Fiesta! Kurzová superponuka a bonus 100€ https://www.tipsport.sk

background-image neprekryje border

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
1daemon1
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 14.04.2009

PríspevokZaslal: Ne 23.10.11 13:45Odpovedať s citátomNávrat hore

Ahojte,

mám obalový div, ten má border-bottom.
V tom dive mám zoznam <ul><li>.
Pre niektorú položku <li> tam mám background-image s background-position: center bottom;

Okraj obalového divu sa mi samozrejme zobrazuje zvonka divu, zatiaľ čo background-image položky <li> je prilepený na sposok zvnútra, čiže mi neprekrýva okraj, ale zobrazuje sa hneď nad ním.

Chcel by som, aby mi to pozadie prekrývalo okraj, ale nechcem použiť pre položku <li> vlastnosť margin-top: 1px. Vtedy to síce funguje, ale spolu s background-image mi to posunie aj obsah, resp. text položky <li>. Prosím o radu ako to spraviť.

Skúšal som aj nastaviť pre background-position nie bottom, ale hodnotu v pixeloch. To síce funguje, ale neprekryje to border, ten je vždy navrchu. Nepomoholo ani následne nastavenie z-indexu.

// pridané po 21 hodinách 30 minútach od posledného príspevku

Uz som to vyriesil ale obisiel som cely problem. Nedal som border-bottom obalovemu divu, ale border-top divu pod nim. Da sa to akceptovat kedze div pod nim je podmenu (a ten vrchny div s ktorym bol problem je menu).
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuSkype
Zaslať odpoveď