| Autor | Správa |
feri_crosby
 Užívateľ
 Založený: 15.09.2009 Príspevky: 33
 | Zaslal: Ut 21.06.11 13:57 |   |
zdravim, nainstaloval som si XAMPP na Ubuntu, mam nainstalovane aj Eclipse-PHP addon no taky problem, v eclipse mam ikonky na spustenie, zastavenie, restartovanie XAMPP serveru na localhoste ale po kliknuti na niektore z ikoniek vypise chybu ze ten prikaz sa neda spustit alebo nieco v tom zmysle. nemozem si vytvarat php scripty na locale kedze nemam mysql a ostatne veci funkcne. stale po zapnuti pc musim rucne zadavat do terminalu prikaz /opt/lampp/lampp start a to je dost neprakticke, vsak sme linuxaci, tak budme moderni. neviete mi niekto pomoct ako to bud nastavit aby to bolo v spojeni s eclipse alebo aby sa ten script automaticky spustal pri starte pc? dik za vsetky rady. |
| |
   |
 |
Ďuri
 Administrátor
 Založený: 11.08.2007 Príspevky: 3784 Bydlisko: Brno
 | Zaslal: Ut 21.06.11 14:09 |   |
Ja by som hlavne rad vedel, preco instalujes nejake pochybne balicky, ked mozes jednoducho nainstalovat vsetko z repozitarov, kde mas zaistene aj updaty. |
| |
    |
 |
feri_crosby
 Užívateľ
 | Zaslal: Ut 21.06.11 14:26 |   |
|
   |
 |
Ďuri
 Administrátor
 | Zaslal: Ut 21.06.11 15:12 |   |
Najjednoduchsie je spustit `sudo tasksel` (nainstaluj pomocou `sudo apt-get install tasksel`, ak nemas) a zaskrtnut polozku LAMP server. |
| |
    |
 |
feri_crosby
 Užívateľ
 | Zaslal: St 22.06.11 11:57 |   |
tak to si mi strasne pomohol ti poviem, akurat som si tak dosral cely php a mysql system na linuxe.....setko odinstalovat....stacilo povedat ze si mam nainstalovat vsetko rucne....tu rozpravas ze naco pouzivat pochybne balicky...XAMPP sa nainstaluje a nastavi sam a nie su problemy..ale teraz mam take problemy ze neviem ako to opravit...uz mi nejde ani xampp nainstalovat lebo mi to hadze chyby...diky moc admin |
| |
   |
 |
don jebot
 Užívateľ
 Založený: 03.04.2008 Príspevky: 3453 Bydlisko: Trnava
 | Zaslal: St 22.06.11 12:51 |   |
| feri_crosby napísal: | | tak to si mi strasne pomohol ti poviem, akurat som si tak dosral cely php a mysql system na linuxe.....setko odinstalovat....stacilo povedat ze si mam nainstalovat vsetko rucne....tu rozpravas ze naco pouzivat pochybne balicky...XAMPP sa nainstaluje a nastavi sam a nie su problemy..ale teraz mam take problemy ze neviem ako to opravit...uz mi nejde ani xampp nainstalovat lebo mi to hadze chyby...diky moc admin |
posral si si to sam a ak sa ti to nepaci pouzivaj prikaz man UTFM LOL |
_________________ Hmmm .... Hrošíček ... [Homer] | |
  |
 |
feri_crosby
 Užívateľ
 | Zaslal: St 22.06.11 17:17 |   |
jasne, ja som chcel len nejaky script na automaticke spustanie pri starte pc a on mi tu dal prikaz na nainstalovanie localhostu manualne....viac prikazov viac problemov viac roboty...to som sa rovno mohol vykaslat na instalaciu toho co mi tu dal on a som si mohol spustat manualne xampp, .... co to je za prikaz co si tu napisal |
| |
   |
 |
don jebot
 Užívateľ
 Založený: 03.04.2008 Príspevky: 3453 Bydlisko: Trnava
 | Zaslal: Pi 24.06.11 10:43 |   |
Sorry ze tak neskoro ale pisal si ze "sme linuxaci" a kto nepozna man nie je linuxak ak chces aby sa ti spustal pri starte nastuduj si nieco o init a hlavne pouzivaj google ... |
_________________ Hmmm .... Hrošíček ... [Homer] | |
  |
 |
Ďuri
 Administrátor
 | Zaslal: Pi 24.06.11 15:16 |   |
Nepotrebuje nic studovat. Ked si nainstalujes Apache a MySQL normalne z repozitarov (bez toho, aby si tam nechaval nejaky bordel typu XAMPP), instalacia ti porobi symlinky v /etc/rc*.d sama a tieto sluzby sa ti samy spustia pri boote. |
| |
    |
 |
|