IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @213
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Ako zvládnuť účtovníctvo?

Vyskúšajte ekonomický software KROS, pomôže Vám. Vyskúšajte demo zadarmo! www.kros.sk

Lepšie vzťahy so zákazníkmi

väčšiu kontrolu nad firemnými procesmi získate so softvérom Sunsoft.CRM crm.sunsoft.sk

Virtuálna kancelária BA

registračné sídlo, poštové služby, sekretárka, parkovanie - od 40 € www.companyhouse.eu

Zbavte sa viazanosti

Za Huawei Sonic so strieborným O2 Paušálom zaplatíte teraz 2 €! pausal.o2.sk

Často Vám opúchajú nohy?

Skúste DetoxiPan patentovaný japonský výrobok - testovaný a certifikovaný. www.detoxipan.sk

automaticke spustenie XAMPP

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
feri_crosby
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 15.09.2009

PríspevokZaslal: Ut 21.06.11 13:57Odpovedať s citátomNávrat hore

zdravim, nainstaloval som si XAMPP na Ubuntu, mam nainstalovane aj Eclipse-PHP addon no taky problem, v eclipse mam ikonky na spustenie, zastavenie, restartovanie XAMPP serveru na localhoste ale po kliknuti na niektore z ikoniek vypise chybu ze ten prikaz sa neda spustit alebo nieco v tom zmysle. nemozem si vytvarat php scripty na locale kedze nemam mysql a ostatne veci funkcne. stale po zapnuti pc musim rucne zadavat do terminalu prikaz /opt/lampp/lampp start a to je dost neprakticke, vsak sme linuxaci, tak budme moderni. neviete mi niekto pomoct ako to bud nastavit aby to bolo v spojeni s eclipse alebo aby sa ten script automaticky spustal pri starte pc? dik za vsetky rady.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQ
Ďuri
Administrátor
Administrátor

Založený: 11.08.2007

PríspevokZaslal: Ut 21.06.11 14:09Odpovedať s citátomNávrat hore

Ja by som hlavne rad vedel, preco instalujes nejake pochybne balicky, ked mozes jednoducho nainstalovat vsetko z repozitarov, kde mas zaistene aj updaty.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuJabberSkype
feri_crosby
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 21.06.11 14:26Odpovedať s citátomNávrat hore

ten web mi nejde nejako nacitat,...
edit// nainstaloval som http://www.howtogeek.com/howto/ubuntu/installing-php5-and-apache-on-ubuntu/, snad je to to iste co si mi chcel ukzazat cez ten link co mi nejde
Ďuri
Administrátor
Administrátor

PríspevokZaslal: Ut 21.06.11 15:12Odpovedať s citátomNávrat hore

Najjednoduchsie je spustit `sudo tasksel` (nainstaluj pomocou `sudo apt-get install tasksel`, ak nemas) a zaskrtnut polozku LAMP server.
feri_crosby
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: St 22.06.11 11:57Odpovedať s citátomNávrat hore

tak to si mi strasne pomohol ti poviem, akurat som si tak dosral cely php a mysql system na linuxe.....setko odinstalovat....stacilo povedat ze si mam nainstalovat vsetko rucne....tu rozpravas ze naco pouzivat pochybne balicky...XAMPP sa nainstaluje a nastavi sam a nie su problemy..ale teraz mam take problemy ze neviem ako to opravit...uz mi nejde ani xampp nainstalovat lebo mi to hadze chyby...diky moc admin
don jebot
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 03.04.2008

PríspevokZaslal: St 22.06.11 12:51Odpovedať s citátomNávrat hore

feri_crosby napísal:
tak to si mi strasne pomohol ti poviem, akurat som si tak dosral cely php a mysql system na linuxe.....setko odinstalovat....stacilo povedat ze si mam nainstalovat vsetko rucne....tu rozpravas ze naco pouzivat pochybne balicky...XAMPP sa nainstaluje a nastavi sam a nie su problemy..ale teraz mam take problemy ze neviem ako to opravit...uz mi nejde ani xampp nainstalovat lebo mi to hadze chyby...diky moc admin

posral si si to sam a ak sa ti to nepaci pouzivaj prikaz man UTFM LOL

Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: St 22.06.11 17:17Odpovedať s citátomNávrat hore

jasne, ja som chcel len nejaky script na automaticke spustanie pri starte pc a on mi tu dal prikaz na nainstalovanie localhostu manualne....viac prikazov viac problemov viac roboty...to som sa rovno mohol vykaslat na instalaciu toho co mi tu dal on a som si mohol spustat manualne xampp, .... co to je za prikaz co si tu napisal
don jebot
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 03.04.2008

PríspevokZaslal: Pi 24.06.11 10:43Odpovedať s citátomNávrat hore

Sorry ze tak neskoro ale pisal si ze "sme linuxaci" a kto nepozna man nie je linuxak ak chces aby sa ti spustal pri starte nastuduj si nieco o init a hlavne pouzivaj google ...

Administrátor
Administrátor

PríspevokZaslal: Pi 24.06.11 15:16Odpovedať s citátomNávrat hore

Nepotrebuje nic studovat. Ked si nainstalujes Apache a MySQL normalne z repozitarov (bez toho, aby si tam nechaval nejaky bordel typu XAMPP), instalacia ti porobi symlinky v /etc/rc*.d sama a tieto sluzby sa ti samy spustia pri boote.
Zaslať odpoveď