IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @904
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Emos SK s.r.o.

Veľkoobchod a maloobchod s elektroinštalačným materiálom. www.emos.sk

International Jazz Piešťany

Úžasný džez v úžasnom meste! 1. - 10. 6. 2012 Piešťany www.jazzpiestany.sk

Internetový Obchodný Dom

Predaj satelit. techniky, elektronika. Domáce potreby, chovateľské potreby. www.odbojna.sk

Skúsili ste už PPC reklamu?

Zaregistrujte sa zadarmo na Etarget a vytvorte si svoju vlastnú online Kampaň. www.etarget.sk

Dostaň sa cez leto do formy.

10000 už stratili hmotnosť s Açaí na Slovensku. Môžete to urobiť tiež. www.janinblog.com

Asus eee pad Transformer TF101 32GB 3G+dock

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
Trty
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 25.08.2007
Vek: 21

PríspevokZaslal: St 23.11.11 13:11Odpovedať s citátomNávrat hore

Včera sa mi dostal do rúk na testovanie tento transformer,mal som ho k dispozicii asi na 20 hodín,takže som sa s nim pohral,a rad by som vas s nim zoznámil...

takže niečo krátko k nemu:

tech. špecifikácie:
Procesor:
NVIDIA Tegra 2 na frekvenci 1 GHz
2 jádra
Operační paměť:
1 GB
Displej:
10,1" LCD IPS s LED podsvícením, multidotykový, tvrzené sklo
Rozlišení: 1280 x 800 bodů
Pevný disk:
32 GB
SSD
zvláštna výbava: GPS modul,GSM modul,mini HDMI,micro SD čítačka,na docku SD čítačka,bluetooth,WiFi,2xUSB port,senzor osvetlenia,5Mpx kamera
Google Android 3.2
Rozměry tabletu:
271 x 171 x 12,98 mm
Hmotnost tabletu:
cca 680 g (pri držaní padu v jednej ruke mi po cca hodine prišiel dost ťažký)

no a teraz ničo z mojich postrehov: neviem či toto bude recenzia,alebo kritika,ale to zvážte sami...
po prvom zapnutí mi celkom padol do oka,samozrejme po prvom zapnutí si pytalo zvolenie jazyka a zakladne nastavenia... potom mi nabehla obrazovka androidu a hned si vypytalo inštaláciu aktualizácii... tie prebehli behom pár minut,a začal som pracovať... pri základnej práci bol rýchly,páčilo sa mi prepínanie ploch,aj ich vlastná personalizácia...
prvy problem nastal ked som chcel nainštalovať skype. chcelo to odomna mailovu schranku ktora sa automaticky aj s heslom uložila do systému. to by bolo fain,ale nakolko Pad nebol moj,asi pol hodinu som hladal kde ten moj ucer zmazať...
dalsie sklamanie nastalo ked som spustil gmail cez prehliadač... základná mobilná stránka bola rýchla,ale po načítaní PC verzie začal cely prehliadač lagovať,a nenačitaval poriadne stránku. takisto aj chat sekal. napriklad ked som začal písať,po zadaní textu bola odozva niekedy aj 1sek. po pripojení na nabíjačku sa to trochu zlepšilo,ale stále bol pomalý. takisto na google+ PC verzii trvalo asi 5 minut kym mi načítalo chat a dalsie 3 min kym mi načítalo chat okno konkretnej osoby.
dalšie lagy mi robilo na mojevideo.sk,napriklad pri prepinani na fullscreen spravilo asi 2-3sek. lag...
napriklad aj pri pisani prispevkov na PCforum mi ruky predbiehali text na obrazovke... (odozva asi 1 sek,pri dlhsom texte aj viac)
zrejme to bolo sposobene ze pri písaní nad klavesnicou nabiehali slová ktoré "asi budem chcet napísať",to podla mna spomalovalo písanie,ale netuším kde sa to vypína...
dalej som si skopiroval nejakych par filmov a skusal ich prehrať-ale dalsie sklamanie... začalo sa hladanie na google koly prehrávaču,pretože android nedokázal prehrať *.avi súbory. po par minutach na markete som nainštaloval QQPlayer a všetko išlo tak ako malo...
prehrávanie filmov alebo hudby bolo rýchle,ako aj načítavanie,tak aj prehrávanie,zoradenie bolo podla interpretov,bol prehladný a šikovne spravený.
no dost velky nedostatok som videl v tom že reproduktory boli umiestnené v mieste,kde som pri držaní bez docku mal ruky... ked som si ho prechytil,a dal hlasitosť na maximum cely Pad sa triasol,na zadnom kryte bolo citit vybracie... ale zvuk bol slusny,na take male repraky to hralo pekne...
prejdem k hodnoteniu docku: prve co mi vadilo je velky rozostup tlačidiel (velke medzery madzi nimi),keby tlacidla dali blizsie,mozno by sa mestila aj num. klav.,popripade nejake hotkeys...
touchpad bol hrozne citlivý a rýchli... pre začiatočníkov,ktorý niesu zvyknutý na touchpad by toto bola vražda... ja mam book 2 roky a sam som mal niekedy problem trafit na malé pismenka...
krytky na USB sú šikovne vyriešené (sklápacie) ale zo začiatku bolo treba trpezlivost pri otvarani,nakolko sa krytka stale vracala na svoje miesto a nebolo mozne ju dat von... treba na to trochu trpezlivosti a cvik...

dalsia nevýhoda je ze dock je oproti Padu lahký,takže pri maximalnom vyklopení sa prekacoval...

Pad sa pri nabíjaní bez docku nedá oprieť (napriklad na stol do zvyslej polohy,pri pozerani filmov)

dalšie sklamanie nastalo pri spustení fotoaparátu... pri torochu slabšom osvetlení boli fotky celkom tmavé,a s takym šumom že sa pomaly nedali rozoznať objekty...

ako nevíhodu som ponal aj to,že pri spustení milion aplikacii a naslednom kroku späť ostali všetky aplikácie pootvárané na pozadí,a pad potom nestíhal... (vraj pri vytazeni pamate android sam tieto aplikacie zatvara,ale mne zatváral prehliadač,ktory som zrovna používal)

otváranie *.doc a podobnych suborov z balika MS office prebiehalo cez predinštalovaný prgram,na moje prekvapenie sa dal text nielen prezerať,ale aj editovať...

no,zhrnul by som to tak,ze moje predpoklady boli,ze Asus eee pad transformer je urceny na internet,filmy a pracu v textovych editoroch,ale ako som zistil,praca na internete pri zložitejších stránkach je trošku problém... čiže nič pre mna... (keby som mal dennde stravit pol hodinu nad gmailom koly tomu ze mi nechce načítat chat,tak nato by som nervy nemal),no pre ludí,ktorí si pozerajú iba maily cez mobilnu verziu schránok,youtube,a jednoduché stránky (popripade stránky v mob verzii) je transformer perfektná,lahko prenosná volba,s velkou vydrzou baterie.
to by bolo asi všetko z mojich postrehov,ale je mozne ze som toho odst vynechal,tak ak mate otazky pytajte sa....

-Notebook: Asus K50AB SX044: CPU: AMD Turion™ x2 2,2Ghz , GPU: ATi Mobility Radeon HD4570, LCD: 15.6'' HD/LED, RAM:Kingston 2x 2GB DDR2 800MHz, HDD:Seagate momentus 500GB 5400RPM, Windows 7 Ultimate, Mouse: Logitech M325 Golden Trace Lines, Audio: Genius SP-HF1200A,Externý HDD: A-DATA Superior SH02 640GB

-Mobil: Nokia N8-00 Silver/white- symbian Belle 111.030.0609
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
mirom
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 18.12.2008
Vek: 19

PríspevokZaslal: Št 24.11.11 15:38Odpovedať s citátomNávrat hore

Aka je vydrz baterie pri beznej praci? Nejake surfovanie, hudba atp..

MB: MSI 785GM-E51, CPU: AMD PHENOM II X4 925, CPU cooler: CoolerMaster Hyper 212+, RAM: Corsair XMS3 4GB (Kit 2x2GB) 1600MHz DDR3, CL9, HDD: Seagate Barracuda 7200.12 1TB, VGA: Sapphire ATI Radeon VAPOR-X HD5770, PSU: Corsair VX450, DVD-RW: SAMSUNG SH-S223C, CASE: CoolerMaster Elite 330 Black, LCD: LG FLATRON W2246T, 21.5", OS: 7 Home Premium SK, 64bit, Repro: Behringer MS40 + Monacor CARPOWER SP-252c (DIY BOX), Mouse: A4Tech EVO XGame XL740, Red, Mouse pad: SteelPad QcK+, Keyboard: TRUST KB-2200.
Na súkromné správy týkajúce sa Vašich problémov neodpovedám, na riešenie je tu fórum!
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuZobraziť autorove WWW stránky
Trty
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 24.11.11 17:00Odpovedať s citátomNávrat hore

podla vyrobcu 8,5 hodiny,a v setriacom režime 16 hodín

ja som ho dostal do ruk ked mal 46%,a pracoval som s nim 5 hodin (ale s prestávkami-bez prestavok tak 3 hodky) a baterka klesla na 23%,pak som ho dal na nabijačku ,bo mi lagoval ten gmail ako som pisal... takže presnú výdrž neviem... nemal som dostatok času aby som ho uplne nabil a uplne vybil... ale podla mna pri beznej praci tych 8 hodin vydrzi,pri kukani filmov tipujem tak polovicu...

-Notebook: Asus K50AB SX044: CPU: AMD Turion™ x2 2,2Ghz , GPU: ATi Mobility Radeon HD4570, LCD: 15.6'' HD/LED, RAM:Kingston 2x 2GB DDR2 800MHz, HDD:Seagate momentus 500GB 5400RPM, Windows 7 Ultimate, Mouse: Logitech M325 Golden Trace Lines, Audio: Genius SP-HF1200A,Externý HDD: A-DATA Superior SH02 640GB

maugggly
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 27.04.2006
Vek: 30

PríspevokZaslal: Ne 04.12.11 1:19Odpovedať s citátomNávrat hore

-skusal si prehravat videa z nejakeho archivu telky?
- na ten gmail si isiel cez prehliadac? je na to dobra aplikacia ktora fungune vynikajuco
- pozorovacie uhly displaya?
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQ
Daron
Administrátor
Administrátor

Založený: 08.08.2007
Vek: 24

PríspevokZaslal: Ne 04.12.11 5:48Odpovedať s citátomNávrat hore

chybaju mi vlastne fotky. A chyba mi to, co kazdy ocakava od vlastnej recenzie o NB a to je hlavne, vydrz v realnej prevadzke pri roznych cinnostiach, pripadne este obrazok znazornujuci pozorovacie uhly displaya.

ja mam rozpracovanu recenziu na Compaw presario CQ57, ale prave kvoli tomu, ze fotak to nafotil tak nekvalitne, ze sa na to neda pozerat, som to stale neuverejnil. A myslim, ze minimalne vlastne fotky k niecomu takemu patria.

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 02.07.2006

PríspevokZaslal: Ne 04.12.11 8:02Odpovedať s citátomNávrat hore

No, ak to ma IPS displej, pozorovacie uhly urcite nebudu zle

CPU: Intel C2DUO E5200 MB: GigaByte EP35 DS3L,GPU: Gainward 4670 512 MB, RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Extreme Edition,HDD:Samsung Spinpoint 320GB,PSU: Fortron 400W,Zvuk: SB Audigy,Creative T6060,Mys: Logitech MX518,Klavesnica: Razer Arctosa Silver
Notebook: Toshiba L550-1CT(17", Core i5 430M, HD 5165, 4GB DDR III, Intel SSD320 120GB + 500GB HDD), Sluchadla: AKG K514, Mys: Logitech VX Nano
Mobil: SAMSUNG OMNIA W Sluchadla: AKG IP2
shiro
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 12.10.2006

PríspevokZaslal: Ne 04.12.11 12:45Odpovedať s citátomNávrat hore

co som cital tak to ma ips led displej a uhly su paradne, mozem sam potvrdit. ale na druhej strane, kto do toho cumi z ostreho sikmeho smeru?

co sa lagovania pri pisani tyka, je to vec kazdeho browsera. vsatavany stock browser to robi viac ako opera mobile, dolphin hd je dakde medzi. Podobne nedorobky sa lisia aj web od webu, pretoze kazda stranka ma inac robeny javascript a ma ho ine mnozstvo. Dakde to laguje a dakde nie. Toto pisem z opery mobile na transformeri a ziaden lag sa nekona. Rovnako je to aj na mobile s androidom, dakde sa proste najde kiks.

Liezt na gmail, facebook a podobne weby z prehliadaca je blbost, na to su tu appky v androide, ktore su na to robene. Pretoze clovek sa potom nestretne s lagmi a problemami na javascriptom prepchatej stranke ala facebook, kde mi napr blbne trosku pisanie do chatu, ale chatovat sa da.

Mam transformera uz vyse mesiaca aj s dockom, ma nejake nedostatky no klady aspon u mna, vyrazne prevazuju nad zapormi.

AMD Phenom II 955 BE 3.2GHz, 4GB RAM DDR3-1333 A-Data, MB Gigabyte MA-770T-UD3P, Kingston SSDNow V 64GB 2.Gen., WD 640GB + WD 1TB, Gigabyte GeForce GTX275 896MB, 2xDVD+-RW NEC 7173, LCD BenQ G2400Wa 24", MS Wireless optical mouse 2.0A, Keyboard Prestigio, Creative SBS 380 2.1
Trty
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 04.12.11 13:22Odpovedať s citátomNávrat hore

maugggly napísal:
-skusal si prehravat videa z nejakeho archivu telky?
- na ten gmail si isiel cez prehliadac? je na to dobra aplikacia ktora fungune vynikajuco
- pozorovacie uhly displaya?

1-nie,nebolo času... ako som pisal,skusal som iba zakladne funkcie,ani som nemal cas na uplne vybitie a nabitie baterie...
2-jj cez predinštalovany browser
3-to ti neviem povedať,ale isto lepšie ako na mojom notase v popise

maugggly
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 27.04.2006
Vek: 30

PríspevokZaslal: Po 05.12.11 0:07Odpovedať s citátomNávrat hore

shiro napísal:
Mam transformera uz vyse mesiaca aj s dockom, ma nejake nedostatky no klady aspon u mna, vyrazne prevazuju nad zapormi.

tak skus spustit nejake videa z archivov televizii alebo nejake streamovane videa cez flash. toto ma velmi zaujima ci to funguje. co sa tyka displaya tak sa pytam preto ze tie lacnejsie maju strasne slaby pozorovaci uhol smerom odposdu co dost vadi pri pozerani na lezmo musim ho vzdy naklonit smerom dopredu
shiro
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

PríspevokZaslal: Po 05.12.11 0:30Odpovedať s citátomNávrat hore

so stream videami neni problem, aspon som za ten cas nic take nezaznamenal. Ci uz sa jednalo o YT, metacafe alebo ine servery. Na YT je este aj appka, takze pristup z browsera riesit nemusim.

Lacne tablety maju srackove TN LCD s odporovou dotykovou vrstvou, tam sa nieto comu divit.
Transformer pouzivam ked lezim, sedim, v hocijakej polohe.

AMD Phenom II 955 BE 3.2GHz, 4GB RAM DDR3-1333 A-Data, MB Gigabyte MA-770T-UD3P, Kingston SSDNow V 64GB 2.Gen., WD 640GB + WD 1TB, Gigabyte GeForce GTX275 896MB, 2xDVD+-RW NEC 7173, LCD BenQ G2400Wa 24", MS Wireless optical mouse 2.0A, Keyboard Prestigio, Creative SBS 380 2.1
tomass61
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 08.06.2010

PríspevokZaslal: Po 05.12.11 23:43Odpovedať s citátomNávrat hore

mna hlavne zaujima, ako je na tom transformer pri pozerani filmov, tym myslim nie stream ale z pamate (480p, 720p, 1080p ) lebo v roznych recenziach som cital ze na asus-e posekuje uz 720-ka
shiro
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

PríspevokZaslal: Po 05.12.11 23:46Odpovedať s citátomNávrat hore

1080p neutiahne, na hocicom pod 24 palcov straca aj tak fullhd zmysel.
720 a 480p v pohode

tomass61
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 06.12.11 0:01Odpovedať s citátomNávrat hore

A to video ti ide plynulo aj ked ho prehravas z pamatovej karty? Lebo chem si kupit tento asus a neviem ci mi potom bude stacit 16 gb verzia + pamatovka alebo 32 gb.
shiro
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 06.12.11 9:57Odpovedať s citátomNávrat hore

nemam pamatovu kartu...zatial
ale class 4 alebo 6 by mala stacit na hocico.

tomass61
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 06.12.11 23:23Odpovedať s citátomNávrat hore

este by ma zaujimala jedna vec a to ci mi z tabletu nemoze vyskocit pamatova karta alebo ci ju nejako nechtiac nemozem vytiahnut lebo asus nema ziadnu krytku na slote na microSD
Zaslať odpoveď