IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @831
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Odstráňte jedy z Vášho tela.

Zbavíte sa únavy, bolestí, alergií, kožných problémov a iných ochorení. www.detoxipan.sk

Rýchla online pôžička.

Až do výšky 1500 €, bez uvedenia účelu a dodatočných poplatkov. www.proficredit.sk

Zaregistruj sa!

Tvoj názor sa ráta a oplatí! Pridaj sa a vyhraj iPad. www.marketagent.com

Ako na skvelý análny sex?

Patríte medzi ľudí, ktorí by radi vyskúšali análny sex? Láka vás, no feminity.zoznam.sk

International Jazz Piešťany

Úžasný džez v úžasnom meste! 1. - 10. 6. 2012 Piešťany www.jazzpiestany.sk

Apple iPod Nano

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
Lub0$
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

Založený: 08.02.2007

PríspevokZaslal: St 02.04.08 22:23Odpovedať s citátomNávrat hore

Apple iPod Nano

Takze dnes som sa rozhodol, ze napisem moju prvu recenziu
Moja recenzia bude konkretne o type Nano. Apple ponuka taktiez aj iPod video, iPod shuffle a najnovsi z dielne Apple je iPod Touch (ktory je vyzorovo rovnaky s Apple iPhone).

Ja osobne vlastnim uz druhy iPod. Najprv to bol starsi typ iPod Nano 2GB v striebotnom prevedeni a teraz to je New iPod nano 4GB.
Apple ma v ponuke 6 farieb iPodu nano, a to sa este deli na 4GB verziu a 8GB verziu. Bohuzial 4GB verzia sa vyraba iba v striebornom prevedeni.
Novy iPod nano sa odlisuje od stareho hlavne funkciovo ale aj vyzorovo.
Hlavna zmena vo funkciach je ta, ze novy ipod prehrava aj videa, co stary typ nepodporoval. Dalsia zmena je lepsi display(samozrejmost ked to prehrava aj videa;) ). A nazaver lepsia vydrz baterky.

Display a Videa
Na novom iPode nano sa nachadza 2" (palcovy) display o rozliseni 320x240 pixelov. Display je ovela kvalitnejsi ako na starom type iPodu.
Tym padom je graficke prevedenie celho menu+ovladanie vratane hier ovela krajsie a prepracovanejsie. Ved je to asi jasne, nie?
Videa v novom ipode nano sa prehravaju v rychlosti 30obrazkov za sekundu. Video sa prehrava vo formate mp4, m4v a .mov.

Prehravanie Hudby a Bateria
Novy iPod je prisposobeny na prehravanie hudby vo formate MP3, AAC (stiahnute piesne z iTunes) WAV a este zopar nepotrebnych formatov, ktore som nikdy nepouzival:) vo frekvencii od 20Hz do 20 000Hz
Uzivatel si moze v menu nastavit takzvany "Volume Limit" v laickom preklade to znamena, ako najhlasnejsie je mozne pesnicku prehrat.
Apple uvadza na svojich strankach vydrz baterie po 3 hodinovom nabiti na 24hodinove pocuvanie hudby v kuse, alebo 5 hodin pozerania videa.

Bateria sa nabija cez USB kabel, alebo cez sietovu nabijacku ktoru si treba dokupit osobitne. Bateria je inac zabudovana, cize sa k nej neda dostat ani sa neda nijakym sposom vybrat/vymenit. Cely iPod je urobeny sposobom kedy sa obycajny clovek nemoze dostat do "vnutra" ipodu.

Obsah Balenia
Obsah balenia mozte vidiet na nasledujucom obrazku:

V baleni noveho iPodu najdete: iPod Nano(samozrejme:) ), (vo vybranom farebnom prevedeni, aj kapacitnom prevedeni) + sluchadla v bielej farbe.
Dalej je to USB 2.0 kabel na pripojenie k PC, ktore sluzi na presun novej hudby, videi a obrazkov do iPodu, ale aj na nabijanie (ked nemate sietovu nabijacku), Malicky manual a Dock Adapter, sluzi na to ked si kupite univerzalnu dokovaciu stanicu pre vsetky iPody. A 2 Apple nalepky.
Cele to je zabalene v malej a peknej sexy krabicke

New iPod Nano vseobecne (zaver)
iPod nano je velmy pekna a stylova vecicka, ktora sluzi viac ako len MP3 prehravac. Ma kopec inych funkcii vratane, prezeranie obrazkov, pozerania filmov (videa), dalsia moznost je hranie hier, poznamkovy blok, zoznam kontaktov a kopec dalsich funkcii. Velmi pekna a pre niekohoaj uzitocna funkcia je "Cover Flow" prebrata z iPhonu, kde si uzivatel moze prezerat obrazky albumov.
Podla mna je iPod spicka medzi MP3 prehravacmi. Nehovorim, ze je najlepsi, ale je velmy dobry co sa tyka, displeja, kapacity, vonkajsieho prevednia atd.
Ja osobne by som pravdepodobne na iny typ MP3 prehravaca asi nepresedlal. Podla mna je velmi prakticke prezeranie hudby, ktora je abecedne roztriedena bud podla Interpreta, Navu albumov, podla typu hudby, alebo iba nazvu pesnicky. Dalsia prakticka funkcia pri prehravani hudby je Hladnie pesnicky podla nazvu.
No je tam aj zopar minusov, ktore treba spomenut tiez. Najvacsia hlupost co Apple urobil bola ta, ze akykolvek subor ci uz hudbu, video alebo obrazok je potrebne do iPodu nahrat cez iTunes.
Dalsia uz menej podstatna vec je ta, ze novy iPod nano ma zadnu stranu lesklu, a tym pado msa to uz po prvom zastrceni do vrecka poskrabe.
A este jeden minus na ktory som si spomenul je ten, ze original Apple prislusenstvo je az prehnane drahe, no nadruhej strane je toho prislusenstva viac ako k ostatnym prehrvavacom. A vsetk opotrebne prislusenstvo k zakladnemu pouzivaniu iPodu najdeme v baleni.

Zopar Obrazkov

A nazaver sa Vam chcem podakovat ze precitanie si mojej kratkej recenzie.

Prijmem aj nazory a kritiku.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
Qpkqkma
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 02.09.2007
Vek: 19

PríspevokZaslal: Št 03.04.08 17:35Odpovedať s citátomNávrat hore

Pekna recenzia, ako v reale vydrzi baterka?

I dream. I dream I’m floating on the surface of my own life, watching it unfold, observing it.
I’m the outsider, looking in.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailSkypeGoogle Talk
Lub0$
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

PríspevokZaslal: Št 03.04.08 18:36Odpovedať s citátomNávrat hore

qpkqkma napísal:
Pekna recenzia, ako v reale vydrzi baterka?

Diky, no priznam sa ti, ze to este nemam overene, lebo nikdy som ju nemal vybitu uplne, lebo ked si tam hazdem nove pesnicky tak sa to nabije. Ale momentalne som to nemal napojene uz asi tyzden a to pocuvam kazdy den.
Shark NX
Čestný člen
Čestný člen

Založený: 06.07.2006

PríspevokZaslal: Pi 04.04.08 1:14Odpovedať s citátomNávrat hore

Skusal som uz vsetky iPod-y okrem Touch a Nano 3rd Gen
Pekna recenzia ... ja mam este svoje 3 Kusy iPod-ov: Nano 2nd Gen 8GB, iPod 3rd Gen (Video) 30GB, iPod Classic 5th Gen 80GB
Video iPod ma sklamal vydrzou ale u iPodu Classic to je v poriadku ... Baterka staci na 3-4 Filmy ... Podsvietenie priam oslnuje cize som maximalne spokojny
btw Nano a iPod 3rd Gen bude ochvilocku na predaj

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 05.04.2006

PríspevokZaslal: Pi 04.04.08 7:48Odpovedať s citátomNávrat hore

ako dlho sa to nabíja?

MB:MSI X58 PLATINUM. CPU:Intel i7 920 2,66/8MB, cooled by: Scythe Orochi RAM:Corsair, 6GB DDR3 1600MHz. VGA:ZOTAC GT430 1GB Passiv. HDD:WesternDigital, RE2 500GB +640 GB + 1TB, Seagate 500 GB. ROM:DVD-RW Lite-On 524. Monitor: SAMSUNG 2443BW Printer: HP 1515n (LAN) PSU: XILENCE 600W. Audio: Creative P380 (2,1), Soft:Win 7 x64. Book: ASUS EEE 1015P, 2GB, Patriot Warp 32GB SSD, W7, Phone Samsung Galaxy Mini + SE k810 4GB.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuMSNJabberSkypeFacebookTwitterZobraziť autorove WWW stránky
Lub0$
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

PríspevokZaslal: Pi 04.04.08 14:01Odpovedať s citátomNávrat hore

ertin napísal:
ako dlho sa to nabíja?

3 hodiny na plne nabitie

btw// pred tym som mal tento
Shark konecne si sa ukazal, bud mi tu nieco unika, alebo tu uz vazne nechodis
Shark NX
Čestný člen
Čestný člen

PríspevokZaslal: Pi 04.04.08 14:24Odpovedať s citátomNávrat hore

Lubos neni cas ... Vies Maturity Rocnikove prace atd ... a este priprava na Masarykovu ... + k tomu priatelka
K iPodu ... Plne nabitie z 0 trva max 3,5h

Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

Založený: 01.10.2006

PríspevokZaslal: Pi 04.04.08 19:05Odpovedať s citátomNávrat hore

Taky isty mam ja len v slabomodrom prevedeni. Fakt velmi dobra vec, len je od Apple, takze tie standardy su skor pre MAC
Dzimbo
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 13.04.2007

PríspevokZaslal: Pi 04.04.08 19:29Odpovedať s citátomNávrat hore

Shark NX napísal:
Skusal som uz vsetky iPod-y okrem Touch a Nano 3rd Gen
Pekna recenzia ... ja mam este svoje 3 Kusy iPod-ov: Nano 2nd Gen 8GB, iPod 3rd Gen (Video) 30GB, iPod Classic 5th Gen 80GB
Video iPod ma sklamal vydrzou ale u iPodu Classic to je v poriadku ... Baterka staci na 3-4 Filmy ... Podsvietenie priam oslnuje cize som maximalne spokojny
btw Nano a iPod 3rd Gen bude ochvilocku na predaj

cisto nahodou nepredavas ten nano?

MB : Intel D946GZIS, CPU : INTEL Core 2 Duo E4500@2,20GHz RAM : Corsair 2 x 1GB 800mhz , VGA : ATI Radeon X1950GT HDD :SEAGATE BARRACUDA 200 GB, DVD-ROM : Optiarc DVD RW AD-7170A, OS : Microsoft Windows XP Professional SP3 PSU : Forton 300W
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQSkype
Shark NX
Čestný člen
Čestný člen

PríspevokZaslal: Pi 04.04.08 21:17Odpovedať s citátomNávrat hore

Ano za 3000Sk ak by si mal zaujem... Ale viac cez SS nech to tu Lubosovi nezasieram

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 13.04.2007

PríspevokZaslal: Ut 08.04.08 20:28Odpovedať s citátomNávrat hore

Taky sbiram iPody

Jeste mam nekde ten puvodni protahlej Shuffle, ale ten jsem nenasla.. Jinak musim pochvalit odolnost iPodu, ten cernej starsi Nano mi mamka sikovne vyprala v kapse od bundy, ale porad funguje vyborne

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 27.09.2007

PríspevokZaslal: Ne 11.05.08 19:46Odpovedať s citátomNávrat hore

Ja som vcera vyhral iPod nano 2GB v bare na jednej akcii nemenovaneho alkoholu.... , co ma nastvalo ze som instalacku musel stahovat a nema to maulan v slovencine ani v baleni... ale ak to vydrzi ako som sa docital 24 tak to je fakt bomba !!!
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQZobraziť autorove WWW stránky
Lub0$
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

PríspevokZaslal: Po 12.05.08 12:12Odpovedať s citátomNávrat hore

Marek Adamec napísal:
Ja som vcera vyhral iPod nano 2GB v bare na jednej akcii nemenovaneho alkoholu.... , co ma nastvalo ze som instalacku musel stahovat a nema to maulan v slovencine ani v baleni... ale ak to vydrzi ako som sa docital 24 tak to je fakt bomba !!!

Naco ti je preboha manual v SVK??? Ved ten mini par stranovy manual je popisany iba v obrazkoch? A to sa neda pochopit? Ved staci pouzit prst a tocit po tych tlacidlach. A co by si este chcel iTunes na CDcku v baleni?
pepek.namornik
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 31.08.2007

PríspevokZaslal: Po 12.05.08 15:08Odpovedať s citátomNávrat hore

Urcite si vyhral ipod nano 2GB? ved taky nieje
nano je 4gb alebo 8gb

teda, jedine, ze by si vyhral nano 2nd gen.

Desktop:Asus P5Q Pro, e7200@3,17GHz + AC Freezer 7 Pro, Gainward 4850 + AC Accelero Twin Turbo, A-Data 4GB DDR2 VEE 800MHz cl4, Samsung 640GB Spinpoint F1, Asus 2014-L1T. Enermax Liberty 400W, NZXT Alpha, Samsung 226BW, Razer DeathAdder, Windows Vista Ultimate SP1 x64
„Najľahšie je poradiť druhému, najťažšie je poradiť sebe." Táles
Shark NX
Čestný člen
Čestný člen

PríspevokZaslal: Po 12.05.08 18:31Odpovedať s citátomNávrat hore

pepeknamornik 2nd Generation iPody sa este stale predavaju cize je kludne mozne ze vyhral prave 2nd Gen.

Zaslať odpoveď