IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @458
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Hľadáte CRM softvér?

SunSoft.CRM • množstvo funkcií • možnosť individuálnych úprav • výhodná cena crm.sunsoft.sk

Registračné sídlo od 40 €

virtuálna kancelária, zasadačky sekretárka, recepcia, parkovanie www.companyhouse.eu

Zbavte sa viazanosti

Za Samsung Galaxy Ace so zlatým O2 Paušálom zaplatíte teraz 12 €! pausal.o2.sk

Direct marketing

Efektívne cez direct mailing Teraz grafický design v cene! www.jecasnareklamu.sk

Lacné ubytovanie pri Balatone

Ubytuj sa teraz až s 50% zľavou Akciové zľavy na viac ako 1000 ubytovaní szallasguru.sk

alza- reklámacia notebooku

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
borec
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 05.01.2007

PríspevokZaslal: Št 25.12.08 13:38Odpovedať s citátomNávrat hore

zdravím, pokazil sa mi notebook kupovaný z alzy ktorý bol kúpený s predinštalovanou vistou 32bit... ja som si však po čase systém downgradol na XP a teraz rozmýšlam, vadí to alebo nie? musím tam nejakým spôsobom napchať tú vistu aby mi uznali reklamáciu alebo OS nemá na vybavenie reklamácie žiaden vplyv? jedná sa o toshiba produkt. Ďakujem
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailSkypeZobraziť autorove WWW stránky
f4r0
Moderátor
Moderátor

Založený: 08.11.2006

PríspevokZaslal: Št 25.12.08 13:57Odpovedať s citátomNávrat hore

kludne im ho daj aj sformatovany, nemalo by to vadit. NB je jedna vec a OS druha
btw o aku zavadu ide?

Inteligencia je to, čo používaš keď nevieš čo máš robiť Jean Piaget
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQMSNJabberFacebookZobraziť autorove WWW stránky
borec
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 25.12.08 14:07Odpovedať s citátomNávrat hore

mŕtva grafika
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailSkypeZobraziť autorove WWW stránky
OmeGa
Moderátor
Moderátor

Založený: 13.01.2007
Vek: 22

PríspevokZaslal: Št 25.12.08 15:16Odpovedať s citátomNávrat hore

os na to nema vplyv, ak je legalny (je downgradnuty, takze je) tak neni problem.
to ze je predinstalovany, neznamena, ze tam musi zostat

PC: ASUS P5B deluxe, E8200 @ 3.6GHz @ 1.1675V, ATi 4670, WD 640GB Samsung 2TB, SB Audigy 2 @ kX drivers, Leadtek DTV 2000H; NB: Fujitsu Siemens Amilo Pi 2530; Foto: Canon EOS 500D @ Tamron VC 17-50mm F/2.8 & Tamron 55-200 F/4-5.6
Neposkytujem poradenstvo cez ICQ
"You have not lived, until you found something worth dying for"

Ak nieco potrebujete a dlhsie sa neozyvam, skuste IRC
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQJabberZobraziť autorove WWW stránky
borec
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 25.12.08 16:55Odpovedať s citátomNávrat hore

fajn

a to akože musím posielať až do čiech do autorizovaného servisu?
OmeGa
Moderátor
Moderátor

Založený: 13.01.2007
Vek: 22

PríspevokZaslal: Št 25.12.08 20:14Odpovedať s citátomNávrat hore

do alzy. aj so zarucnym listom/dokladom o kupe (staci prefoteny).
najlepsie je sa spytat/pohladat na stranke alzy

PC: ASUS P5B deluxe, E8200 @ 3.6GHz @ 1.1675V, ATi 4670, WD 640GB Samsung 2TB, SB Audigy 2 @ kX drivers, Leadtek DTV 2000H; NB: Fujitsu Siemens Amilo Pi 2530; Foto: Canon EOS 500D @ Tamron VC 17-50mm F/2.8 & Tamron 55-200 F/4-5.6
Neposkytujem poradenstvo cez ICQ
"You have not lived, until you found something worth dying for"

Ak nieco potrebujete a dlhsie sa neozyvam, skuste IRC
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQJabberZobraziť autorove WWW stránky
borec
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 25.12.08 20:24Odpovedať s citátomNávrat hore

no na alze majú práve práveže vypísané len pobočky servisov v čr, ale po googlovaní som našiel že aj u nás v martine je servis pre toshiby. budem sa na to v alze musieť ešte popýtať či to môžem dať aj tam. zatiaľ však dík za rady
f4r0
Moderátor
Moderátor

Založený: 08.11.2006

PríspevokZaslal: Št 25.12.08 23:39Odpovedať s citátomNávrat hore

oni to tiez poslu dodavatelovi, tak mozes kludne alzu vynechat a ist priamo k autorizovanemu servisu.
viac tu http://www.alza.sk/SK/Publish.asp?catpm=596

Inteligencia je to, čo používaš keď nevieš čo máš robiť Jean Piaget
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQMSNJabberFacebookZobraziť autorove WWW stránky
borec
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Pi 26.12.08 0:03Odpovedať s citátomNávrat hore

no ja som ten servis našiel totižto cez iný e-shop že je aj u nás v MT http://www.smart.sk/4strediska.html#ss_toshiba

to že by bolo najlepšie poslať to do čiech, do strediska ktoré je napísané v alze je mi jasné ale nieje mi jasné či mám náklady na prepravu platiť ja alebo to mám poslať na náklady servisu, tá cena nieje zas až tak malá . na soi.sk som sa dočítal že mám právo na náklady vzniknuté v súvislosti s uplatnením reklámacie ale na alze nič nepíšu. musím tam po sviatkoch napísať alebo zavolať. sakra tiež sa musel pokaziť cez vianoce
marzo
Čestný člen
Čestný člen

Založený: 10.11.2005

PríspevokZaslal: Pi 26.12.08 0:15Odpovedať s citátomNávrat hore

ako tak pozeram tak to stredisko je napisane aj na stranke toshiba http://ce.computers.toshiba-europe.com/innovation/sk/generic/2006_01_WHERE_TO_BUY_CE/#mt tak najjednoduchsie by bolo to zaniest tam.

Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Pi 26.12.08 0:50Odpovedať s citátomNávrat hore

vraj to záleží aj od toho s ktorým servisom má alza zmluvu... ak trepem opravte ma, počul som to
redline
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 20.10.2007

PríspevokZaslal: Po 29.12.08 11:29Odpovedať s citátomNávrat hore

Predajca nemusi mat so servisom zmluvu, ved vidis, ze to je zmluvny servis vyrobcu, nie predajcu, problem vidim v tom, ze Alza je ceska firma, a teda servis zoberie notebook len ak mas medzinarodnu zaruku - kupil si notebook ktory ma zaruku v CR, kedze Alza robi len cierny dovoz do SR, nie su oficialny importer do SR.

Dalsi problem je martinsky servis Siemens business services- uz o nich bolo popisane vela, su to amateri najhrubsieho zrna, kamarat tam dal notebook na reklamaciu, notebook mu stratili ! a pol roka sa vyhovarali, on nemal ani notebook, ani peniaze, nakoniec mu az po opakovanych urgenciach a zasahu SOI vyplatili peniaze.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
icefire
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

Založený: 02.01.2006

PríspevokZaslal: Po 29.12.08 12:06Odpovedať s citátomNávrat hore

redline napísal:

Dalsi problem je martinsky servis Siemens business services- uz o nich bolo popisane vela, su to amateri najhrubsieho zrna, kamarat tam dal notebook na reklamaciu, notebook mu stratili ! a pol roka sa vyhovarali, on nemal ani notebook, ani peniaze, nakoniec mu az po opakovanych urgenciach a zasahu SOI vyplatili peniaze.

Uff tak toto je moc aj na mna

Co sa tyka booku, tak pre istotu vymaz cely OS, oni ho tusim aj tak vymazu, takto im aspon trosku ulahcis robotu a nebudu sa ti hrabat v tvojom OS

Co sa tyka priamo reklamacky, preco jednoducho nezavolas do alzy namiesto tychto dohadov ?
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
borec
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Po 29.12.08 13:03Odpovedať s citátomNávrat hore

sú sviatky, riešiť to budem až po. len som sa chcel informovať

os som tam už medzičasom nahodil originál recovery partíciu, to ma už netrápi
Spirit
Čestný člen
Čestný člen

Založený: 15.06.2005

PríspevokZaslal: Po 29.12.08 18:10Odpovedať s citátomNávrat hore

Mam toshibu, tak skusim pomoct. Ako prve dufam, ze mas produkt zaregistrovany. tym ziskavas globalnu 2 rocnu zaruku typu carry-in (pokial si si nepriplacal za nadstandard...).

Overit zaruku mozes tu: http://www.chg.cz/overeni-zaruky-toshiba-t143.html

Ak je vsetko OK (a aj ked nie je), doprav osobne ci postou NB do servisu v Brne, najlepsie vsak ked im predom zatelefonujes a popises situaciu. Viac ti prezradia oni.

/kazdopadne sa na alzu vyser a martinsky servis uz duplom!

Zaslať odpoveď