IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @199
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Lacné ubytovanie pri Balatone

Ubytuj sa teraz až s 50% zľavou Akciové zľavy na viac ako 1000 ubytovaní szallasguru.sk

Neuveriteľne lacná .sk doména

Rýchla registrácia domén za výborné ceny. www.exohosting.sk

Informačné systémy na mieru

Naprogramujeme vám softvér presne pre vaše firemné procesy. www.partnersoft.sk

Plaťte iba za klik

Efektívna internetová reklama. Zaregistrujte sa a presvedčte sa. www.etarget.sk

Dostaň sa cez leto do formy.

10000 už stratili hmotnosť s Açaí na Slovensku. Môžete to urobiť tiež. www.janinblog.com

Aký procesor?

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
matolog
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 08.07.2011

PríspevokZaslal: Pi 08.07.11 13:39Odpovedať s citátomNávrat hore

akoze ake komentare ? vyjadril som svoj nazor. mozno je pre teba nezaujimavy, lebo tam niesu cisla, ale moze to citat kopec inych ludi, ktorym to postaci. A ak budu mat konkretne otazky, tak si bud pohladaju, alebo sa opytaju.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuZobraziť autorove WWW stránky
mino_85
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 18.08.2010

PríspevokZaslal: Pi 08.07.11 14:05Odpovedať s citátomNávrat hore

len ono by bolo treba povedať aj o aký typ procáku sa jednalo a kedy to bolo. lebo také 2 roky je vo svete IT rozdiel generácie kedy už neplatí nič z toho čo pred dvomi rokmi platilo.

nedá sa povedať, že by v tejto dobe bola AMD problémovejšia platforma než Intel.
práveže poslený väčší kiks má na rováši práve Intel, s vadnými čipsetmi tento rok. čo ale tiež neznamená, že Intel je kazivá platforma. proste čokoľvek zovšeobecňovať je blbosť.

MB: Gigabyte P67A-UD4 B3; CPU: INTEL Core i5 2500K @ 4,5 GHz; CPU cooler: Alpenföhn K2; RAM: 16 GB Corsair Vengeance 1600 MHz Low Profile White 1,35V /4x4 GB/ ; VGA: Gigabyte GTX 570 SuperOverclock; PSU: COUGAR GX 600; System SSD: Samsung SSD 830 128GB; Data HDD: Samsung SpinPoint F3 1 TB; Case: Fractal Design Define R3 Black Pearl; Case fans: Intake - 3x Noiseblocker Multiframe M12-S1 @ 600 rpm, Outtake - 1x Noiseblocker Multiframe M12-S2 @ 900 rpm; Fans regulator: Scythe Kaze Master 5.25" Black; LCD: 23" Samsung PX2370, Keyboard: Microsoft SideWinder X4 SK, Mouse: SteelSeries Ikari Laser; Mouse pad: SteelSeries QCK Mass; Audio: Creative GigaWorks T20 Series II

prosím, nepýtajte si rady cez súkromné správy, iba v témach na fóre. ďakujem.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
Firestone
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 21.05.2011

PríspevokZaslal: Ne 10.07.11 19:47Odpovedať s citátomNávrat hore

Keď už je tu taká téma tak sa spýtam .

Rodičia a štedrý starý rodičia mi sľúbili Notebook ak sa dostanem sa jednu dobrú strednú školu .
Prečo ? Na tej škole ho určite budem potrebovať.
Škola je priemyslová ale zaoberá sa hlavne informatikou a elektrotechnikou.

Teraz mám taký problém. Ja sa nevyznám v procesoroch od AMD jedine tak od Intel.

Vyhliadol som si pár notebookov ale neviem sa rozhodnúť ktorý by mal byť ten pravý.

Na čo bude BOOK ?
Book budem používať na dosť náročné Renderingy (grafický výpočet , ktorý sa používa v 3D grafike), programovanie a pri voľnom čase napríklad nejaké tie hry.

Takže notebook povahy "výkonný" alebo "herný".

Prečo nekúpim počítač ? (PC - Desktop - "krabica")

Ako som už uviedol budem potrebovať book a nebudem celý PC prenášať 20 km do školy.

Booky :
1.
http://www.alza.sk/acer-aspire-5742g-484g64mnrr-cerveny-d244994.htm

Na tomto sa mi páči VGA a Turbo boost u Intel CPU-čiek . Tu sa bojím toho , že bude slabý.
2.
http://www.alza.sk/acer-aspire-5552g-n954g75mnrr-cerveny-d225298.htm

Na tomto sa mi páči tiež VGA ale nie tak moc ako u 1. , no a potom hlavne ten procesor , teda že má 4 jadrá. Tiež sa mi páči AMD socket AM3 do ktorého sa vyrábajú procesory , tj. že by som si za rok alebo 2 kúpil lepší CPU. (

Tu by som sa ešte chcel spýtať či je tento procesor výkonný a o koľko vzhľadom k prvému ?

Normy :
Notebook nesmie byť drahší ako 600 €.

Dobre si uvedomujem, že za 600 € si nenájdem super-hyper book ale chcel by som si na ňom zahrať aspoň Battlefield 3 a Call of duty MW3 .
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
majky358
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 02.06.2008
Vek: 18

PríspevokZaslal: Ne 10.07.11 20:28Odpovedať s citátomNávrat hore

Firestone napísal:
Keď už je tu taká téma tak sa spýtam .

Rodičia a štedrý starý rodičia mi sľúbili Notebook ak sa dostanem sa jednu dobrú strednú školu .
Prečo ? Na tej škole ho určite budem potrebovať.
Škola je priemyslová ale zaoberá sa hlavne informatikou a elektrotechnikou.

Teraz mám taký problém. Ja sa nevyznám v procesoroch od AMD jedine tak od Intel.

Vyhliadol som si pár notebookov ale neviem sa rozhodnúť ktorý by mal byť ten pravý.

Na čo bude BOOK ?
Book budem používať na dosť náročné Renderingy (grafický výpočet , ktorý sa používa v 3D grafike), programovanie a pri voľnom čase napríklad nejaké tie hry.

Takže notebook povahy "výkonný" alebo "herný".

Prečo nekúpim počítač ? (PC - Desktop - "krabica")

Ako som už uviedol budem potrebovať book a nebudem celý PC prenášať 20 km do školy.

Booky :
1.
http://www.alza.sk/acer-aspire-5742g-484g64mnrr-cerveny-d244994.htm

Na tomto sa mi páči VGA a Turbo boost u Intel CPU-čiek . Tu sa bojím toho , že bude slabý.
2.
http://www.alza.sk/acer-aspire-5552g-n954g75mnrr-cerveny-d225298.htm

Na tomto sa mi páči tiež VGA ale nie tak moc ako u 1. , no a potom hlavne ten procesor , teda že má 4 jadrá. Tiež sa mi páči AMD socket AM3 do ktorého sa vyrábajú procesory , tj. že by som si za rok alebo 2 kúpil lepší CPU. (

Tu by som sa ešte chcel spýtať či je tento procesor výkonný a o koľko vzhľadom k prvému ?

Normy :
Notebook nesmie byť drahší ako 600 €.

Dobre si uvedomujem, že za 600 € si nenájdem super-hyper book ale chcel by som si na ňom zahrať aspoň Battlefield 3 a Call of duty MW3 .

no veru na priemyslovku ti treba notebook, aby si sa tam nenudil osobne by som ani jeden nebral, kvôli tomu, že to je Acer, stretol som s negatívnymi názormi na túto značku čo sa týka napr. problémami s HW (maličkosti..) a nejaký SW. Ak by som teraz vyberal book do školy tak by som sa pozeral napríklad na váhu, predsa nosiť ho v taške spolu s knihami a slovníkmi, nehovorím o dňoch kedy je taška plná a druhú tašku na book nosiť je osobne pre mňa nepraktické. Po druhé keď tak na hry mám doma PC pre prácu chcem notebook, takže nejaký sebalepší CPU by tam stačilo + viac pristoru na disku. Napr. ten druhý má väčší disk, na druhej strane je core i5 oproti tomu amd trochu výkonejšia, záleži natom čo potrebuješ a tak si aj vyber.
Napríklad toto úplne stačí: http://www.alza.sk/asus-a52je-ex187v-d221378.htm

K téme, viacero ľudí má názor na AMD procesory taký že majú vyššie teploty, záleži na userovy ako si to prispôsobí, z hľadiska ceny sú podľa mňa omnoho lepšie a na tích pár noviniek čo výjde úplne vystačujú, plus oplatí sa počkať na novú radu CPU od AMD Intel je v niektorých smeroch výkonejší ale tu si treba priplatiť, všetko má svoje plusy aj mínusy.

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 26.09.2008

PríspevokZaslal: Ne 10.07.11 20:33Odpovedať s citátomNávrat hore

dost "krvave naroky" mas za 600€, Tvoje poziadavky splna akurat tento http://www.alza.sk/acer-travelmate-5742g-484g64mnss-d245212.htm je to sice Acer ale musis urobit kompromis vzhladom na cenu. Na svoj ucel posluzi viac nez dobre.

My PC: MB: Asus P5Q WS, CPU: Intel Core 2 Duo E8400 4Ghz, Cooler: SilentiumPC Spartan 932HE, RAM: 4x1GB 890Mhz Apacer Gold, GPU: XFX 5850 BlackEdition, SSD: Corsair Force Series 3 120GB, HDD: Seagate 7200.11 250GB, PSU: Seasonic S12II 520W, Case: NZXT Alpha & 2x Enermax T.B Silence UCTB12 & NZXT Blue 120mm fan, LCD: LG M2262DP - 22" FullHD DVB-T HD, OS: Windows 7 Pro 64bit, Sp: Logitech X-230, Mo: A4tech XL-750BF, Pad: SteelSeries QcK Mini, Key: Logitech Media Keyboard 600, Joy: Genius F-23.
My Portable: NTB: Acer Aspire One ZG5

V prípade, že na tvoju Súkromnú Správu (SS) nereagujem, založ si tému v príslušnej sekcii na fóre.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuZobraziť autorove WWW stránky
matolog
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 08.07.2011

PríspevokZaslal: Ne 10.07.11 20:33Odpovedať s citátomNávrat hore

toto je zas jedna babka povedala. Ja mam 4 acer notasy a so ziadnym nebol nikdy problem. pred rokom som sa rozhodol ze kupim toshibu a ten sa zacal kazit hned po par mesiacoch, nakoniec odisiel HDD... len tak tak som stihol odzalohovat data a odisiel uplne. naproti tomu kamos a jeho brat maju asus NTB a su maximalne nespokojni (kedze sa obaja vyznaju v kompoch, tak asi vedia preco to hovoria)

Pouzivanie pocitaca je vec skusenosti a ocakavania podobne ako s autom...
Zaslať odpoveď