| Autor | Správa |
matolog
 Užívateľ
 Založený: 08.07.2011 Príspevky: 14
 | Zaslal: Pi 08.07.11 13:39 |   |
akoze ake komentare ? vyjadril som svoj nazor. mozno je pre teba nezaujimavy, lebo tam niesu cisla, ale moze to citat kopec inych ludi, ktorym to postaci. A ak budu mat konkretne otazky, tak si bud pohladaju, alebo sa opytaju. |
| |
   |
 |
mino_85
 Skúsený užívateľ
 Založený: 18.08.2010 Príspevky: 2851 Bydlisko: Prešov
 | Zaslal: Pi 08.07.11 14:05 |   |
len ono by bolo treba povedať aj o aký typ procáku sa jednalo a kedy to bolo. lebo také 2 roky je vo svete IT rozdiel generácie kedy už neplatí nič z toho čo pred dvomi rokmi platilo.
nedá sa povedať, že by v tejto dobe bola AMD problémovejšia platforma než Intel.
práveže poslený väčší kiks má na rováši práve Intel, s vadnými čipsetmi tento rok. čo ale tiež neznamená, že Intel je kazivá platforma. proste čokoľvek zovšeobecňovať je blbosť. |
_________________ MB: Gigabyte P67A-UD4 B3; CPU: INTEL Core i5 2500K @ 4,5 GHz; CPU cooler: Alpenföhn K2; RAM: 16 GB Corsair Vengeance 1600 MHz Low Profile White 1,35V /4x4 GB/ ; VGA: Gigabyte GTX 570 SuperOverclock; PSU: COUGAR GX 600; System SSD: Samsung SSD 830 128GB; Data HDD: Samsung SpinPoint F3 1 TB; Case: Fractal Design Define R3 Black Pearl; Case fans: Intake - 3x Noiseblocker Multiframe M12-S1 @ 600 rpm, Outtake - 1x Noiseblocker Multiframe M12-S2 @ 900 rpm; Fans regulator: Scythe Kaze Master 5.25" Black; LCD: 23" Samsung PX2370, Keyboard: Microsoft SideWinder X4 SK, Mouse: SteelSeries Ikari Laser; Mouse pad: SteelSeries QCK Mass; Audio: Creative GigaWorks T20 Series II
prosím, nepýtajte si rady cez súkromné správy, iba v témach na fóre. ďakujem. | |
  |
 |
Firestone
 Užívateľ
 Založený: 21.05.2011 Príspevky: 37
 | Zaslal: Ne 10.07.11 19:47 |   |
Keď už je tu taká téma tak sa spýtam .
Rodičia a štedrý starý rodičia mi sľúbili Notebook ak sa dostanem sa jednu dobrú strednú školu .
Prečo ? Na tej škole ho určite budem potrebovať.
Škola je priemyslová ale zaoberá sa hlavne informatikou a elektrotechnikou.
Teraz mám taký problém. Ja sa nevyznám v procesoroch od AMD jedine tak od Intel.
Vyhliadol som si pár notebookov ale neviem sa rozhodnúť ktorý by mal byť ten pravý.
Na čo bude BOOK ?
Book budem používať na dosť náročné Renderingy (grafický výpočet , ktorý sa používa v 3D grafike), programovanie a pri voľnom čase napríklad nejaké tie hry.
Takže notebook povahy "výkonný" alebo "herný".
Prečo nekúpim počítač ? (PC - Desktop - "krabica")
Ako som už uviedol budem potrebovať book a nebudem celý PC prenášať 20 km do školy.
Booky :
1.
http://www.alza.sk/acer-aspire-5742g-484g64mnrr-cerveny-d244994.htm
Na tomto sa mi páči VGA a Turbo boost u Intel CPU-čiek . Tu sa bojím toho , že bude slabý.
2.
http://www.alza.sk/acer-aspire-5552g-n954g75mnrr-cerveny-d225298.htm
Na tomto sa mi páči tiež VGA ale nie tak moc ako u 1. , no a potom hlavne ten procesor , teda že má 4 jadrá. Tiež sa mi páči AMD socket AM3 do ktorého sa vyrábajú procesory , tj. že by som si za rok alebo 2 kúpil lepší CPU. (
Tu by som sa ešte chcel spýtať či je tento procesor výkonný a o koľko vzhľadom k prvému ?
Normy :
Notebook nesmie byť drahší ako 600 €.
Dobre si uvedomujem, že za 600 € si nenájdem super-hyper book ale chcel by som si na ňom zahrať aspoň Battlefield 3 a Call of duty MW3 . |
| |
  |
 |
majky358
 Užívateľ
 Založený: 02.06.2008 Príspevky: 2689 Bydlisko: Žilina Vek: 18
 | Zaslal: Ne 10.07.11 20:28 |   |
| Firestone napísal: | Keď už je tu taká téma tak sa spýtam .
Rodičia a štedrý starý rodičia mi sľúbili Notebook ak sa dostanem sa jednu dobrú strednú školu .
Prečo ? Na tej škole ho určite budem potrebovať.
Škola je priemyslová ale zaoberá sa hlavne informatikou a elektrotechnikou.
Teraz mám taký problém. Ja sa nevyznám v procesoroch od AMD jedine tak od Intel.
Vyhliadol som si pár notebookov ale neviem sa rozhodnúť ktorý by mal byť ten pravý.
Na čo bude BOOK ?
Book budem používať na dosť náročné Renderingy (grafický výpočet , ktorý sa používa v 3D grafike), programovanie a pri voľnom čase napríklad nejaké tie hry.
Takže notebook povahy "výkonný" alebo "herný".
Prečo nekúpim počítač ? (PC - Desktop - "krabica")
Ako som už uviedol budem potrebovať book a nebudem celý PC prenášať 20 km do školy.
Booky :
1.
http://www.alza.sk/acer-aspire-5742g-484g64mnrr-cerveny-d244994.htm
Na tomto sa mi páči VGA a Turbo boost u Intel CPU-čiek . Tu sa bojím toho , že bude slabý.
2.
http://www.alza.sk/acer-aspire-5552g-n954g75mnrr-cerveny-d225298.htm
Na tomto sa mi páči tiež VGA ale nie tak moc ako u 1. , no a potom hlavne ten procesor , teda že má 4 jadrá. Tiež sa mi páči AMD socket AM3 do ktorého sa vyrábajú procesory , tj. že by som si za rok alebo 2 kúpil lepší CPU. (
Tu by som sa ešte chcel spýtať či je tento procesor výkonný a o koľko vzhľadom k prvému ?
Normy :
Notebook nesmie byť drahší ako 600 €.
Dobre si uvedomujem, že za 600 € si nenájdem super-hyper book ale chcel by som si na ňom zahrať aspoň Battlefield 3 a Call of duty MW3 . |
no veru na priemyslovku ti treba notebook, aby si sa tam nenudil  osobne by som ani jeden nebral, kvôli tomu, že to je Acer, stretol som s negatívnymi názormi na túto značku čo sa týka napr. problémami s HW (maličkosti..) a nejaký SW. Ak by som teraz vyberal book do školy tak by som sa pozeral napríklad na váhu, predsa nosiť ho v taške spolu s knihami a slovníkmi, nehovorím o dňoch kedy je taška plná a druhú tašku na book nosiť je osobne pre mňa nepraktické. Po druhé keď tak na hry mám doma PC pre prácu chcem notebook, takže nejaký sebalepší CPU by tam stačilo + viac pristoru na disku. Napr. ten druhý má väčší disk, na druhej strane je core i5 oproti tomu amd trochu výkonejšia, záleži natom čo potrebuješ a tak si aj vyber.
Napríklad toto úplne stačí: http://www.alza.sk/asus-a52je-ex187v-d221378.htm
K téme, viacero ľudí má názor na AMD procesory taký že majú vyššie teploty, záleži na userovy ako si to prispôsobí, z hľadiska ceny sú podľa mňa omnoho lepšie a na tích pár noviniek čo výjde úplne vystačujú, plus oplatí sa počkať na novú radu CPU od AMD Intel je v niektorých smeroch výkonejší ale tu si treba priplatiť, všetko má svoje plusy aj mínusy. |
_________________ ASUS K50AB SX-010 | SteelSeries Mousepad | A4tech XL-750BF | | |
     |
 |
dixi
 Užívateľ
 Založený: 26.09.2008 Príspevky: 8228 Bydlisko: Vavrečka
 | Zaslal: Ne 10.07.11 20:33 |   |
dost "krvave naroky" mas za 600€, Tvoje poziadavky splna akurat tento http://www.alza.sk/acer-travelmate-5742g-484g64mnss-d245212.htm je to sice Acer ale musis urobit kompromis vzhladom na cenu. Na svoj ucel posluzi viac nez dobre. |
_________________ Alpha MoD completed
My PC: MB: Asus P5Q WS, CPU: Intel Core 2 Duo E8400 4Ghz, Cooler: SilentiumPC Spartan 932HE, RAM: 4x1GB 890Mhz Apacer Gold, GPU: XFX 5850 BlackEdition, SSD: Corsair Force Series 3 120GB, HDD: Seagate 7200.11 250GB, PSU: Seasonic S12II 520W, Case: NZXT Alpha & 2x Enermax T.B Silence UCTB12 & NZXT Blue 120mm fan, LCD: LG M2262DP - 22" FullHD DVB-T HD, OS: Windows 7 Pro 64bit, Sp: Logitech X-230, Mo: A4tech XL-750BF, Pad: SteelSeries QcK Mini, Key: Logitech Media Keyboard 600, Joy: Genius F-23.
My Portable: NTB: Acer Aspire One ZG5
V prípade, že na tvoju Súkromnú Správu (SS) nereagujem, založ si tému v príslušnej sekcii na fóre. | |
   |
 |
matolog
 Užívateľ
 Založený: 08.07.2011 Príspevky: 14
 | Zaslal: Ne 10.07.11 20:33 |   |
toto je zas jedna babka povedala. Ja mam 4 acer notasy a so ziadnym nebol nikdy problem. pred rokom som sa rozhodol ze kupim toshibu a ten sa zacal kazit hned po par mesiacoch, nakoniec odisiel HDD... len tak tak som stihol odzalohovat data a odisiel uplne. naproti tomu kamos a jeho brat maju asus NTB a su maximalne nespokojni (kedze sa obaja vyznaju v kompoch, tak asi vedia preco to hovoria)
Pouzivanie pocitaca je vec skusenosti a ocakavania podobne ako s autom... |
| |
   |
 |
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
|