IT NEWS PC REVUE PC FORUMInternet time: @513
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Zdviháky do autoservisu

Zľavy až 999 eur! Informujte sa!
www.launch.sk

Pevné disky Samsung

Formula medzi pevnými diskami. Rýchle, tiché a spoľahlivé.
www.samsung.com

Ekonomický softvér Money

Chcete úplnú kontrolu nad vaším účtovníctvom? Skúste Money S3
www.money.sk

Ušetrite na IT infraštruktúre

AVG Internet Security - Výhodná a spoľahlivá ochrana pre vaše PC.
www.avg.com

Klávesy a piána CASIO, YAMAHA

Predaj klávesov a digitálnych pián. Výhodné ceny, doprava zdarma.
www.casallia.sk

Aku distribuciu pre stare PC

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
_FleXoR_
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 21.08.2009

PríspevokZaslal: Po 08.03.10 22:04Odpovedať s citátomNávrat hore

Skus stlacit ctrl+alt+f1 ci ta pusti do terminualu.

Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuSkype
SkyHiRider
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 20.06.2005

PríspevokZaslal: Po 08.03.10 22:43Odpovedať s citátomNávrat hore

Do terminalu ho asi pusti ked sa mu spusti logovacia obrazovka - skor to fakt bude tou grafikou, system asi nanu nema spravne/ziadne ovladace. Bude asi treba najst ovladac na grafiku a pridat ho do jadra.

Asus Eeepc 901: Intel Atom 1,6 GHz; 1 GB Ram; 4+8 GB ssd; Intel GMA 945 gpu; OS: Eeebuntu
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
_FleXoR_
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 09.03.10 19:21Odpovedať s citátomNávrat hore

no asi hej nech skusi gentoo to je najlepsie pre stare pc

ac.milan
Moderátor
Moderátor

Založený: 17.04.2008

PríspevokZaslal: Ut 09.03.10 19:28Odpovedať s citátomNávrat hore

autor o linuxe vela nevie a nevyzna sa v nom...naco mu potom radis Gentoo?

na jeho schopnosti pre zaciatocnika radsej Xubuntu, 9.10 verzia bude fajn a nemusi sa babrat so zlozitymi nastaveniami, a aj komunita je siroka, v ceskom aj slovenskom jazyku, asi najsirsia, cize aj po poradenstvo sa dostane najlahsie.

hovorit ze je nieco najlepsie, je prinajmensom scestne.

_FleXoR_
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 09.03.10 19:43Odpovedať s citátomNávrat hore

Ja si myslim ze by mal skusit aj debian ten ide na starom pc celkom dobre. Popripade nech tam doinstaluje ine graficke prostredie namiesto gnome napriklad e17 alebo xfce. A to gentoo som povedal len zo srandy ved to nezvladnem ani ja (aj ked ja moc expert na linux niesom).

ac.milan
Moderátor
Moderátor

Založený: 17.04.2008

PríspevokZaslal: Ut 09.03.10 19:51Odpovedať s citátomNávrat hore

tak zo srandy radsej nerad nic a nezavadzaj uzivatelov tvojimi radami zo srandy...autor ako tento ani nevie co to je e17 alebo xfce, tak sa mu tu treba snazit poradit co najjednoduchsie, kde by ani nemusel pouzit prikazovy riadok.

rady zo srandy budu povazovane za spam a nasledne potrestane podla pravidiel fora.

SkyHiRider
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 09.03.10 20:01Odpovedať s citátomNávrat hore

Tak co David skusil si nainstalovat tu druhu verziu Elive?

Asus Eeepc 901: Intel Atom 1,6 GHz; 1 GB Ram; 4+8 GB ssd; Intel GMA 945 gpu; OS: Eeebuntu
_FleXoR_
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 09.03.10 20:49Odpovedať s citátomNávrat hore

Inak ak si upkny zaciatocnik nech neskusa hned ako prve elive lebo je to trochu zlozitejsie na ovladanie a nema to moc velku komunitu nech skusi skor nejake ubuntu alebo debian.

D4vid
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 30.08.2007

PríspevokZaslal: St 10.03.10 0:09Odpovedať s citátomNávrat hore

Skusil som este vcera to Xubuntu ale len ako Live CD... Islo to nesmierne pomaly... A keby to malo ist takto aj pri normalnej instalacii... Co aj ked odmyslim ze to bolo pomalsie preto ze to nacitavalo tou pomalou mechanikou, tak to nie je ziadna vyhra... Linux je pre mna spanielska dedina...

Ine Elive som neskusal... Kedze zial momentalne nemam pristup k mojmu PC (preto mam tento archivny kusok) a to co mam teraz nema ani len CD napalovacku tak nemozem stahovat a napalovat kazdy den.

Myslim ze zatial si na tom necham asi to velmi osekane XP (uplny zaklad na bezanie PC). Ja som ho neinstaloval. Ale ide to solidne... Mozno by bol nejaky linux lepsi... ale netrufam si na to... A ak by som rozladil to XP tak by som sa na to rovno vykaslal... Nemal by som chut to opravovat.

Este mozem skusit nainstalovat to Xubuntu priamo na HDD, snad to pojde lepsie ako z CD. Ale aj tak to asi bude nesmierne pomale...

Zatial vam velmi pekne dakujem za rady a za vas cas Ak sa mi nieco podari dam vediet

CPU: Intel Core 2 Duo 6850 3GHZ@3,3GHZ MB: ASUS P5K VGA: ASUS GeForce 8800GTS 640MB 576/1404/1908 RAM: Patriot 2x2GB CL4 HDD1: Samsung 400GB 16MB cache HDD2:Samsung 750GB 32MB cache ZDROJ:Corsair Power Supply HX620 620W OS: Windows Vista Ultimate 64-bit

Monitor:LG Flatron W2234S + BenQ FP73G
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuSkypeICQ
SkyHiRider
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: St 10.03.10 12:20Odpovedať s citátomNávrat hore

Ak ma ta vec usb port ta mozes skusit cez Unetbootin urobit live usb namiesto cd.

A z cd ti to vzdy pobezi pomali, najme ak tam mas nejaku super staru mechaniku.

Mozno si mohol skusit na Elive najnizsie rozlisenie, ci by to stale padalo.

_FleXoR_
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: St 10.03.10 21:19Odpovedať s citátomNávrat hore

Inak mohol skusit aj nejake distro urcene specialne pre stare pc napriklad puppy alebo myslim ze aj dam small linux ale tie som ja neskusal takze neviem poradit.

_FleXoR_
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: St 10.03.10 22:06Odpovedať s citátomNávrat hore

Skusil som to nove elive a fakt cumim Je to dost rzchle uz len z liveCD a ten ecomorph je krasny. Hned su tam na zaciatku pekne nastavenia ze v compize by som to tak skoro nenastavil . Asi skusim svoj stary elive upgradovat na tento novy.

D4vid
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 30.08.2007

PríspevokZaslal: Št 11.03.10 22:07Odpovedať s citátomNávrat hore

A ma to vobec zmysel prechadzat u takto stareho PC na ktorom bezi pomaly XP na Linux ktory mozno nepojde o nic lepsie?
Nasledne este nastanu vacsie problemy s chybajucimi ovladacmi alebo niecim inym... neviem... mozno fakt vybrat nejaku distribuciu pre velmi stare PC ale zase co mi to potom da?

CPU: Intel Core 2 Duo 6850 3GHZ@3,3GHZ MB: ASUS P5K VGA: ASUS GeForce 8800GTS 640MB 576/1404/1908 RAM: Patriot 2x2GB CL4 HDD1: Samsung 400GB 16MB cache HDD2:Samsung 750GB 32MB cache ZDROJ:Corsair Power Supply HX620 620W OS: Windows Vista Ultimate 64-bit

Monitor:LG Flatron W2234S + BenQ FP73G
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuSkypeICQ
_FleXoR_
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 11.03.10 22:10Odpovedať s citátomNávrat hore

No aj mam doma tiez jeden stary pc a mozno ze aj lutujem ze som z neho dal prec XP pretoze islo dobre ale neslo na nom mys a klavesnica takze som nemal navyber. Ked uz chces nieco pre stare pc tak to tam daj distribuciu na to robenu ta pôjde rychlo ale mozno to nebude nic extra ak si trufnes môzes skusit napriklad aj arch linux ale ak si zaciatocnik tak radsej nie. Asi by si sa mal rozhodnut sam co tam nechas zalezi na co ten comp budes chciet pouzivat.

SkyHiRider
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 11.03.10 22:15Odpovedať s citátomNávrat hore

Tak ak ti stacia starsie xp a ide to slusne tak by to nemal byt problem. Ale ak ten pc budes chvilu pouzivat tak zacnu imho boptnat registre a bude to cim dalej tym pomalsie. Tiez tam budes musiet dat antivirus ak chces surfovat po nete(=dalsie spomalenie systemu), bez av ist na net je dost riskantne.

Ak by si tam dal Linux, tak by sa realne nemal system po case spomalit, antivir ti nan netreba(su av na Linux, ale ja to nepouzivam). Tiez budes mat pristup k repozitarom, kde budes mat pravdepodobne nove verzie programov(Firefox,Gimp atd) po ktorych instalacii sa nebudes musiet starat o aktualizacie(system to robi sam).

Ja by som tam osobne XP nenechal, ale je to tvoje pc a ja som dost Linux fanatik

A Arch Linux neskusaj, to nieje distribucia stavana pre zaciatocnikov. Ja som ho zatial tiez este neskusal pretoze sa mi to nechcelo nastavovat.

Zaslať odpoveď