| Autor | Správa |
D3nCo
 Užívateľ
 Založený: 30.08.2010 Príspevky: 21
 | Zaslal: Po 30.08.10 11:39 |   |
Cau all...
Prosim vas mohly by ste mi niekto poradit ako na Linux Debian aktualizovat openssl? Mam vserver na pipni.cz .
Uz som to skusal podla jedneho navodu , ale neislo mi to. Niekde som robil chybu.. |
| |
  |
 |
Ďuri
 Administrátor
 Založený: 11.08.2007 Príspevky: 3626 Bydlisko: Brno
 | Zaslal: Po 30.08.10 11:59 |   |
Prikazom apt-get update && apt-get upgrade aktualizujes cely system, vratane OpenSSL. Samozrejme pod rootom. |
| |
    |
 |
D3nCo
 Užívateľ
 | Zaslal: Po 30.08.10 12:07 |   |
| Ďuri napísal: | | Prikazom apt-get update && apt-get upgrade aktualizujes cely system, vratane OpenSSL. Samozrejme pod rootom. |
To som skusal , stale som mal staru verziu openssl..  |
| |
  |
 |
Ďuri
 Administrátor
 Založený: 11.08.2007 Príspevky: 3626 Bydlisko: Brno
 | Zaslal: Po 30.08.10 12:15 |   |
V repozitaroch Debianu nebyva vzdy najnovsia verzia, Debian je tak velmi stabilne distro. Mas nejaky konkretny dovod k tomu, aby si sa babral s vyssimi verziami? Bezpecnostne chyby sa samozrejme opravuju aj v tej verzii, ktoru mas teraz. |
| |
    |
 |
D3nCo
 Užívateľ
 | Zaslal: Po 30.08.10 12:21 |   |
| Ďuri napísal: | | V repozitaroch Debianu nebyva vzdy najnovsia verzia, Debian je tak velmi stabilne distro. Mas nejaky konkretny dovod k tomu, aby si sa babral s vyssimi verziami? Bezpecnostne chyby sa samozrejme opravuju aj v tej verzii, ktoru mas teraz. |
No mam dovod ... Kompiloval som Trinity Core 2 s najnovsou verziou openssl , ale teraz ked chcem spustit Trinity Core 2 na inom vservery tak nejde , pretoze potrebujem najnovsiu verziu openssl.  |
| |
  |
 |
D3nCo
 Užívateľ
 | Zaslal: Št 02.09.10 15:54 |   |
|
  |
 |
klesco
 Užívateľ
 Založený: 15.07.2008 Príspevky: 178 Bydlisko: Košice
 | Zaslal: Ne 05.09.10 20:40 |   |
a keby si si stiahol poslednu verziu a normalne to preinstaloval?? |
| |
    |
 |
jararak
 Užívateľ
 Založený: 19.06.2005 Príspevky: 201 Bydlisko: kosice-okolie
 |
keby si tusil ako funguje debian, tak vies ze v repozitaroch si mozes vybrat aku verziu chces, ci oldstable, stable, testing,development. urcite by som neupgradoval cele distro, ale samotny balicek,
apt-get update, apt-get upgrade openssl
popripade stale mas moznost si konkretny balicek stiahnut z repozitarov
nieco ako tuna
http://packages.debian.org/sid/libcrypt-openssl-rsa-perl
dole si vyberies architekturu ktoru mas (pochybujem ze mas alfu alebo sparc, cize x86 alebo x64), stiahni si to napr do /tmp, potom to nainstalujes cez dpkg -i <balicek> |
_________________ IBM r51 + linux = dokonalost
NATO - Need Alcohol To Operate | |
   |
 |
D3nCo
 Užívateľ
 | Zaslal: Št 09.09.10 13:40 |   |
| klesco napísal: | | a keby si si stiahol poslednu verziu a normalne to preinstaloval?? |
To som uz skusal , nepomohlo to..
| jararak napísal: |
keby si tusil ako funguje debian, tak vies ze v repozitaroch si mozes vybrat aku verziu chces, ci oldstable, stable, testing,development. urcite by som neupgradoval cele distro, ale samotny balicek,
apt-get update, apt-get upgrade openssl
popripade stale mas moznost si konkretny balicek stiahnut z repozitarov
nieco ako tuna
http://packages.debian.org/sid/libcrypt-openssl-rsa-perl
dole si vyberies architekturu ktoru mas (pochybujem ze mas alfu alebo sparc, cize x86 alebo x64), stiahni si to napr do /tmp, potom to nainstalujes cez dpkg -i <balicek>
|
Díky moc.. velmi si mi pomohol. Díky aj ostatným za rady. |
| |
  |
 |
jararak
 Užívateľ
 Založený: 19.06.2005 Príspevky: 201 Bydlisko: kosice-okolie
 | Zaslal: So 11.09.10 19:52 |   |
nieje zac  |
_________________ IBM r51 + linux = dokonalost
NATO - Need Alcohol To Operate | |